Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2200 : Temmuz 24, 2013, 01:38:41 »
Ben fanatik toyotaci olduğumu her yerde söylüyorum biraz insaf edelim önceki corollaya göre her alanda gelişmiş yeni corollanin fiyatı dizel de 6-7 fark yemiş benzinli de 4-5 fark yemiş bunlar şartlara göre normal artışlar. Fiyatların yüksek oluşu sadece toyotada değil tüm firmalar da böyle bunu altını çizerek söylüyorum. Ayrica toyota otomatik vites farkını wv firmasından daha az alıyor bunuda söylemek gerekir.
Otomatik vites farkı çok fazla VW de haklısın.Ama adamların kullandığı sistemi şuan Porsche biraz daha geliştirerek kullanıyor.Her ne kadar DSG ara ara sıkıntı çıkarıyorsa da şuan üzerine otm.şanzıman yok.Zamanla daha iyi oturacaktır.Haa şuan bende DSG almam ama hatalar düzelince alacağım tek otm.vitestir bugünkü teknolojide..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2201 : Temmuz 24, 2013, 02:21:49 »
aracın dış görünüşü honda city nin son kasasının biraz büyüğü sanki
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2202 : Temmuz 24, 2013, 10:32:08 »
aracın dış görünüşü honda city nin son kasasının biraz büyüğü sanki
:)  güzel tespit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2203 : Temmuz 24, 2013, 10:42:27 »
Araçlar aslında sınıflarını taktim ettikleri kalitedeler, kurlar ve vergiler nedeniyle fiyatları yukarılara çıkmakta,

Kalite konusunda hissiyatınızı kötü yönde etkileyen en büyük unsur, plastik aksamın sertleşmesi olduğunu sanıyorum, şunu bilirsiniz, alışverişlerde kullanılan poşetler yumuşaktır ama geri dönüşüm değildir, diğer taraftan en ucuz satılan suyun içinde bulunduğu pet şişe geri dönüşümdür ve serttir. Yani genelde sert plastikler geri dönüşüm malzemelerdir diyebiliriz. Toyotanın ürettiği araçların %90'ına yakın bölümü geri dönüşümmüş (kaynak: http://www.toyota.com.tr/inside_toyota/environment/toyota_production_system/index.tmex ), bu oldukça etkili, çünkü bu şu anlama gelmekte, bu parçaların üretim safhalarıda çevreye en az etki ile olmaktadır. Yani konu sadece daha az CO2 yaymak değil. Dikkatli incelerseniz bir çok daha pahalı markalarda bile sert plastiğe yönelme başladı, adamların yolları kaymak olduğu için çıtırtı pıtırtı dertleri yok.

geri dönüşümden faydalanılmasının çevreye yaptığı olumlu katkılar konusundaki görüşlerinizle hem fikirim ancak konu sadece sert plastik kullanmak değil. sert plastik kullanılabilir elbet, otomobilin içine girildiğinde tüketiciye geçen hissiyatlar da çok önemlidir. örneğin aynı hatayı mercedes güncel c serisini piyasaya sürdüğünde yaptı. ben bizzat incelediğimde torpidoyu ve saklama gözlerini açıp kapatırken kendime acaba mercedes'e mi biniyorum diye sormuştum. daha sonra müşterilerden olumsuz eleştiriler almış olacaklar ki bu durumu biraz düzelttiler. forumda sürekli karşılaştırma konusu olan opel ve vw de sert plastik kullanıyor fakat kumanda elemanları ve çeşitli işlevsel parçaları dokunulduğunda ucuzluk hissiyatı yaratmıyor.

öte yandan %3'lük bir vergi artışı olmuştu geçtiğimiz yıllarda. o sırada zaten bütün araçlara zam gelmişti ancak toyota hemen ardından anlamsız bir şekilde üst üste zam uygulama serisini çalıştırmaya başladı. nedenini anlayabilmiş değilim. bir de sürekli karşılaştırma yapılma gereği duyuluyor. her zamdan sonra vw binek araç listesi yayımlanıyor forumda. oysa fiyat/değer/alınan karşılık oranları da düşünülmeli. örneğin 1.6 premium cvt corolla'ya 63 bin tl veren bir müşteri, bir hafta sonra aracını satmaya kalktığında satın aldığı fiyat üzerinden kaç bin tl zarar edecek ? bence en az %8-9 gibi bir fiyat kırılması söz konusu olacak. bunun nedeni bu kadar şişirilmiş fiyatların aracın ederini yansıtmamasıdır. ikinci el piyasasında aracın gerçek değeri görülebilir. tabi bunda toyota'nın malesef kötü pazarlama stratejisinin de payı var. yıl içinde fiyatları arttırıp, yıl sonunda büyük kampanyalar yaparak tüketiciyi büyük zararlara uğratıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2204 : Temmuz 24, 2013, 11:48:54 »
tabi bunda toyota'nın malesef kötü pazarlama stratejisinin de payı var. yıl içinde fiyatları arttırıp, yıl sonunda büyük kampanyalar yaparak tüketiciyi büyük zararlara uğratıyorlar.

Üretilmekte olan Seri sonu gelmediği sürece yıl sonu kampanyaları yapılmamakta diye biliyorum. Bu kampanyalar sadece elde kalan araçları maliyetine yakın fiyatlarla tüketmeye yöneliktir.

Önceki aracım Corollayı neredeyse aldığım değere sattım, keşke o tarz prim yapacağına değeri yarıya veya daha aşağı düşseydi o zaman daha karlı çıkardım, şöyleki;

Eski aracımı aldığım rakam 30.000TL Yenisi 70.000TL, yani yenisini almak için 40.000TL ilave yapmalıyım.
Oysa eskisi 15.000TL olsa Yenisi 40.000TL olacaktı ve ben 25.000TL ilaveyi yaparak alabilecektim.

Tabii bunların olabilmesi için ülkemizin teknoloji üretiyor, yeraltı kaynaklarını da iyi yönetiyor olması gerekir.
O zaman ne araçlar pahalanırdı nede yakıtlar.

Dünyanın neresinde olursanız olun, markasına ve modeline bakmaksızın, üzerine plaka taktığınız an o araç ikinci el olur.
O aracı 10 yıl boyunca garajınızda 0km olarak saklasanız dahi üzerine 2 yeni model gelmiş, sizinki eski teknoloji ve model olmuş olur.

Yeni veya 2. el, Otomobil seçerken kullanım maksadına uygun araç seçildiğinde, uzun vadede herzaman zarar en az seviyede olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2205 : Temmuz 24, 2013, 12:28:39 »
Önceki kasa corollanın dizel motorunu (1.4)hemen hemen beğenen yoktu.Şimdi araç yeni, motor nerdeyse aynı.Çoğunluk övgü yağdırıyor.Bence bu fanatizm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2206 : Temmuz 24, 2013, 12:54:46 »
Tekin bey size katılıyorum.. bende aracımı 33000 e almıştım yıl 2013 30500 e sattım rahatlıkla.. 3-5 gün beklesem 31000yada 31.500 e rahat satardım... ama su tarafı güzel nerdeyse aldığım fiyata sattım demek..tabi şimdiki sıfırların fiyatına bakmadımız sürece
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2207 : Temmuz 24, 2013, 12:57:04 »
Önceki kasa corollanın dizel motorunu (1.4)hemen hemen beğenen yoktu.Şimdi araç yeni, motor nerdeyse aynı.Çoğunluk övgü yağdırıyor.Bence bu fanatizm.
Hakan bey e katılıyorum bende 2010 makyajlı kasa dizel mmt kullanıyorum yeni çıkan corolla 1,6 olursa geçerim diye düşünüyordum ama 1.4 dizel ile devam ediyorlar 20-25 bin verip aynı motor gücüne sahip bir araç almak banada mantıklı gelmiyor hız sabitleyici ve cam tavan koymamalarıda cabası...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2208 : Temmuz 24, 2013, 13:26:44 »
Motor yakıt dışında aynı verilere sahip olsa da elden geçmiş ve bir takım iyileştirmeler yapılmış belli. Keza şanzımanda öyle eskiye nazaran motorla inanılmaz uyumlular.
İmza: Fanatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2209 : Temmuz 24, 2013, 13:33:29 »

Motor yakıt dışında aynı verilere sahip olsa da elden geçmiş ve bir takım iyileştirmeler yapılmış belli. Keza şanzımanda öyle eskiye nazaran motorla inanılmaz uyumlular.

Her iki yorumda doğru.  :alkis:
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2210 : Temmuz 24, 2013, 13:44:44 »
ahmet bey aracınız hayırlı olsun km yaptıkça paylaşımlarınızı bekliyoruz motor daha kuvvetlimi sizce yakıtı düşürmüşler evet ama hızlanma aynı bunu nasıl yapmışlar sizin ort. manız nedir?
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2211 : Temmuz 24, 2013, 14:53:43 »
Tekin hocam siz yeni yarisinizle ilgili bir bölüm açmayı düşünmüyormusunuz bilgilenseydik iyi olurdu mesala sizin aracın yakıt durumu ses durumu uzun yol yapılırmı memnunmusunuz bilglendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2212 : Temmuz 24, 2013, 15:02:20 »
Tekin hocam siz yeni yarisinizle ilgili bir bölüm açmayı düşünmüyormusunuz bilgilenseydik iyi olurdu mesala sizin aracın yakıt durumu ses durumu uzun yol yapılırmı memnunmusunuz bilglendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Vedat abi. Asagidaki konuya bakabilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46891.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2213 : Temmuz 24, 2013, 15:12:06 »
ahmet bey aracınız hayırlı olsun km yaptıkça paylaşımlarınızı bekliyoruz motor daha kuvvetlimi sizce yakıtı düşürmüşler evet ama hızlanma aynı bunu nasıl yapmışlar sizin ort. manız nedir?

Yanlisim yoksa yeni auriste de corolla da da 0-100 de 0.6 saniyelik bir gerileme var.. Eskilerde 11.9 du yenilerde 12.5 (manuel vites)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2214 : Temmuz 24, 2013, 15:19:52 »
Motor tepkileri daha seri geldi bana.
Yakıt için konuşmak erken bakalım ilk depo ne kadar gidecek. Ama şu an için ekonomik kullanıma dikkat etmiyorum. Malum ramazan artık her işimiz acil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2215 : Temmuz 24, 2013, 15:20:03 »

Önceki aracım Corollayı neredeyse aldığım değere sattım, keşke o tarz prim yapacağına değeri yarıya veya daha aşağı düşseydi o zaman daha karlı çıkardım,

benim de söylemek istediğim bu kısımla ilgili. fiyatlar yükseldikçe, zarar etme yüzdesi artıyor. fiyatlar aşırı yükseldiğinde, tıpkı günümüzde olduğu gibi, artık corolla'yı aldığı fiyata satabilen kalmayacak (giriş seviyesi modelleri dışında).

ayrıca değeri iyi ki düşmemiş çünkü değeri düşse de düşmese de bu zamları artık gelenek hâline getirmeye başladılar. avensis ilk çıktığında da böyleydi. arkasından zamları da geldi. 55-60 bin tl ödenerek alınan avensis'lere bakın, internette 43-47 bin tl civarına alıcı arıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2216 : Temmuz 24, 2013, 15:22:31 »

ahmet bey, bana test sürüşü yaptıktan sonra (benzinli araç - manuel şanzıman) elde ettiğim yol bilgisayarı verileri oldukça düşük geldi. mutlaka sizin aracınızda da iyileştirilmeler yapılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2217 : Temmuz 24, 2013, 15:24:57 »
Ahmet abi resimleri paylaşmıyorsun olmuyor ama böyle  :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2218 : Temmuz 24, 2013, 16:00:11 »
Bilsem nasıl yapacağımı dükkan sizin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2219 : Temmuz 24, 2013, 16:10:30 »
Bilsem nasıl yapacağımı dükkan sizin :)
Abi alıntı veya yanıtla dedikden sonra "ekler ve diğer seçenekler" tıkladıkdan sonra "dosya seç" tıklıyorsun sonra bilgisayarındaki resme gidiyosun sadece bir tane fotoğraf seçebilirsin eğer birden fazla fotoğraf ekleyeceksen "dosya seç" altında "daha çok eklenti" tıklayıp koyacağın ikinci fotoğrafıda bilgisayarından seçtikden sonra "gönder" dediğinde fotoğraflar eklenecektir. Bir defada "daha çok eklenti" tıklayarak en faz 10 adet fotoğraf ekleyebilirsin abi. Eğer sorun olursa yardımcı olabilirim  :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY