Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 391003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2180 : Temmuz 23, 2013, 23:47:03 »
Sevgili arkadaşlar
"Arabayı dünya paraya aldı tabi hakkında iyi konuşacak" ya da "bir halt etti temizlemek için kendisine yandaş arıyor demezseniz bir kaç şey yazacağım. Yukarıdaki gibi düşünen zaten aşşağıyı okumasın :-)
Aracı alalı 3-4 gün oldu 100 km civarı kullandım. İlk söyleyeceğim şey kesinlikle ortada bir sınıf farkı olduğudur. Eğer eski kasa C sınıfı ise bu daha üst sınıf.  Yok eğer bu C sınıfı ise eski kasa daha alt sınıfı. Bence ilki.
Sanki Ç gibi yeni bir sınıf. Konfor ve genişlik olarak diğer C sınıfı araçlar ile karşılaştırmak o araçlara haksızlık olur. Misal bugün fluence ile çanakkale bursa çanakkale yaptım. Çok çok çok farklı. Jetta biraz konfor olarak zorlar ama genişlik ve rahatlık olarak corolla ön planda.
Herkesin görüşü kendine hele ki konu otomobil olunca.
Belki beni çok iddalı bulacaksınız ama bu aracın gerçek rakibi passat, mondeo, insignia, avensis vb dir
Evet donanım olarak bu araçlardan eksikleri vardır ama bu araçlara karşı en önemli kozu fiyatıdır.
Açıkçası test sürüşünde bende bu kadarını anlamamıştım ama özellikle şehir içinde bozuk ve kasisli yollarda denemenizi tavsiye ederim.Bu mesajdan sonra çok eleştiri alacağımı ve hatta dalga konusu (olacağımı özellikle bir kaç arkadaş tarafından) biliyorum. Ama kusura bakmasınlar onlar için yalan söyleyemeyeceğim. Benim düşüncelerim bu yönde.

Test sürüşünü yaptım ve aynen size katılıyorum makyajlı kasa 2011  corollam var ve yeni corolla bende C+ segment tadı bıraktı diyebilirim donanım olarak diğer markalar gibi zenginleştirseler emin olun piyasada başka araç satılmaz :D
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2181 : Temmuz 23, 2013, 23:54:58 »
Ben ve benim gibi kişiler ellerinden gelen herşeyi uygulayıp sadece olayı kişiselleştiriyoruz bazı konularda, mükemmelin ötesini arıyoruz, oysa Toyotanın satış rakamlarına bakarsak bizim yaptıklarımıza ihtiyacı olanların sayısı 100 binde 1 gibi görünüyor.

Diğer taraftan insanların yaşadıkları bölgedeki yol şartları da çok önemli etkendir, İstanbulda Lada marka bir araç çok sessiz yolculuk sunabilirken, bazı gariban yolları olan bölgelerdeki Mercedes sahipleri yol sesi şikayetlerinde bulunabilmektedirler.

bence toyota'nın müşteri profili ya da hitap ettiği kitle genişlemeye/değişmeye başladı. yıllar boyu çalışıp ufak birikimleri ile para biriktiren, üst düzey geliri olmayan insanlar artık aile aracı olarak corolla alamıyor veya alabileceği model/donanım seviyesi çok düşük olduğundan diğer markalara kayıyor. çevremde ve forumda gözlediğim kadarıyla durum bu. diğer araçlar zaten belirli bir fiyat aralığına sahipti, çoğu ithal menşeili araç artan döviz kurları dışında büyük bir keyfi zam uygulamadı. toyota ise sanırım distribütör değişikliğinden sonra ulaşılabilirlik çizgisinden uzaklaşmaya başladı. satışlar tabii ki oldukça yüksek seviyede kalacaktır, ülkemizde belirli başlı araç üreticileri satış yapmakta güçlük çekmiyor. nüfus sayısı oldukça fazla olduğundan farklı zevklere ve ihtiyaçlara hitap eden araçlar halk tarafından tercih ediliyor. benim anlamadığım nokta, madem bu kadar yüksek fiyat talepleri oluyor; o zaman bu araçları satıldıkları fiyatları hak edecek düzeye neden getirmiyorlar ? örneğin corolla'nın sınıf atladığından bahsediliyor. benim gördüğüm corolla ile başkaları farklı bir ürün mü görüyor bilemiyorum. araç sanki boyut olarak büyürken, kalite konusunda geriye doğru gidiyor. hem hissiyat, hem de kullanılan malzemeler açısından. tasarım konusu elbette kişinin zevkine bağlıdır fakat bir otomobili otomobil yapan da belli başlı özellikler vardır. bu kadar reklam yapıp, efsane diye anılan aracın bagaj kapağı kapanmıyorsa, içine binildiğinde "ucuz" hissiyatı yaratıyorsa ortada bir sorun var demektir. otomobil, biraz da ruh işi olmalı diye düşünüyorum. toyota amblemi bulunan araç mutlak surede sağlamlık açısından ödün vermeyecektir fakat insanlar "ne de olsa toyota, al bakalım hemen bir tane" diye yaklaştığı sürece gerçekten yıllarını toyota araçlarda direksiyon sallamış bazı insanları kaybedecekler diye düşünüyorum. biraz dağınık oldu kusura bakmayın, cevap olarak yazdım ama söylediklerim genel kanı niteliğindedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2182 : Temmuz 24, 2013, 00:30:08 »
Corolla'nın fiyatı Passat'la yarışır hale gelmiştir.Ne diyeyim herkesin parası kendine..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2183 : Temmuz 24, 2013, 00:42:34 »
Corolla'nın fiyatı Passat'la yarışır hale gelmiştir.Ne diyeyim herkesin parası kendine..
Birakin artık şu fiyat üzerinden eleştiriyi. Jettanin fiyati passatla astranin fiyati insignia ve focus fiyati mondeo ile yarışmıyor muda sadece toyotada durum böyle. Evet corollanin fiyatida avensisle yarışıyor önceki corollanin fiyatı çokmu düşüktü şimdiki corollanin fiyatı öncesine göre fazla onceki corollanin liste fiyatı dizel full 65 idi şimdi 71. 6binlik fark yeni kasada normal bi fark. 75 bin full jetta yeni kasa çıkartsa 2bin ucuzmu gelecek en az 5binlik farkın olacağını herkez biliyor. Ben yolda 10 sene yolda kalmayacaksam 60-70 helal olsun o corollaya ama 60-70 hatta paket ekle 80binlik jetta beni 10bin km sonra dsg ile yolda birakacaksa o paranın her kuruşu haram olsun bu kadar basit benim için arabaya bakış açım.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2184 : Temmuz 24, 2013, 00:44:35 »
Yani ayni mantikla Golf fiyati Passatla yarisiyor diyebiliriz. Golf 74,200 TL Passat 57.500TL

Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology   Midline Plus   45.500 TL
.
.
.
Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   74.200 TL

Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology   Trendline   57.500 TL
.
.
.
Passat 2.0 TDI 177 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   128.800 TL

Kaynak
http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-yeni-golf.aspx
http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-passat.aspx

Yeni Corolla    1.33 Life    45,400    
.
.
.
Yeni Corolla Dizel    1.4 D-4D Premium M/M    71,600   

Yeni Avensis    1.6 Elegant    58,300   
.
.
.
Yeni Avensis Wagon    2.0 Premium Multidrive S    112,250

Kaynak
http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2185 : Temmuz 24, 2013, 00:50:26 »
Kadir bey dizelle benzin karşılaştırması yapmayın.Ne alaka yani?Full benzinli Corolla 57.800 Passat başlangıç 57.500.Ben başlangıçta olsa Passat'ı tercih ederim.Passat'ın yanında Corollanın esamesi okunmaz kusura bakmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2186 : Temmuz 24, 2013, 00:56:25 »
Kadir bey dizelle benzin karşılaştırması yapmayın.Ne alaka yani?Full benzinli Corolla 57.800 Passat başlangıç 57.500.Ben başlangıçta olsa Passat'ı tercih ederim.Passat'ın yanında Corollanın esamesi okunmaz kusura bakmasın...
Can bey Passatla Corollayi karsilastirmadim Passatla Golfu karsilastirdim.
Bir ust segmentin base modeli bir alt segmentin top modelinden ucuz olur.
Ben Bombos bir Avensis alacagima dolu dolu Corolla alirim ayni sekilde Bos bir Passat alacagima full Golf alirim.
Bunlar tamamen tercih meselesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2187 : Temmuz 24, 2013, 00:59:35 »
İyide benzinli motor arabanın fiyatı ile dizel arabanın fiyatını karşılaştırıyorsunuz..Demek istediğim bu donanımdan ziyade..
Yani ayni mantikla Golf fiyati Passatla yarisiyor diyebiliriz. Golf 74,200 TL Passat 57.500TL dediğiniz araçların biri dizel biri benzinli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2188 : Temmuz 24, 2013, 01:00:29 »
fiyatlar banada çok abartı gelmişti ancak malesef şuan piyasa koşulları bunu gerektiriyor sanırım. D segment ile C segment kıyaslaması bence yanlış olur zira aynı araçların 2nci el piyasa değerlerinede bakmak lazım. Ortada olan tek gerçek Gerek golf gerek jetta gerekse focus bütün donanımları full olduğu zaman corolladan pahalı (kıyaslama benzinliler için benzinli dizelller için dizel akranları arasında oluyor) e corollanında artılarının yanında halen donanım olarak eksileri olduğunu varsayarsak fiyatı çokta değil aslında. Toyotaya Wv'e ford a kızacağımıza vergi cenneti devletimizin politikalarını eleştirmek lazım. Zira 2011 yılında 55000 tlye aldığım aracın faturasındaki vergileri çıkınca yazan fiyat 32000 tl idi varın paranın nereye gittiğini siz hesap edin....
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2189 : Temmuz 24, 2013, 01:01:23 »
İyide benzinli motor arabanın fiyatı ile dizel arabanın fiyatını karşılaştırıyorsunuz..Demek istediğim bu donanımdan ziyade..
Yani ayni mantikla Golf fiyati Passatla yarisiyor diyebiliriz. Golf 74,200 TL Passat 57.500TL dediğiniz araçların biri dizel biri benzinli...
zaten avensis benzinli fiyatıda corolla dizel fiyatıyla yarışıyorki bu yıllardır tüm markalar için böyle zaten
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2190 : Temmuz 24, 2013, 01:01:37 »
Aynı şeyi Avensis içinde söylerim. hatta karşılaştırmalarda konu bile açıldı.Ben Avensis'i her koşulda Corolla'ya yeğlerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2191 : Temmuz 24, 2013, 01:03:53 »
zaten avensis benzinli fiyatıda corolla dizel fiyatıyla yarışıyorki bu yıllardır tüm markalar için böyle zaten
Corolla 1.6 benzinli full 62.900 Avensis Elegent Ex.62.900 her ikiside benzinli bumudur yani ?İsterse Corolla ağzı ile kuş tutsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2192 : Temmuz 24, 2013, 01:05:21 »
Aynı şeyi Avensis içinde söylerim. hatta karşılaştırmalarda konu bile açıldı.Ben Avensis'i her koşulda Corolla'ya yeğlerim..

:) Kadir bey belirtmiş zaten kendisi dolu bir C segmenti boş bir D'ye yeğlediğini. Sizde boş bir D'yi dolu C'ye yeğliyorsunuz haklı tercihiniz tartışılamaz.
Sonuç olarak bunların hepsi satış politikası ve bütün markalarda var. Avensisteki görsellik ve donanım seviyesi konfor corollada olsa adamlar avensis satamazdı birde bu açıdan bakmak lazım.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2193 : Temmuz 24, 2013, 01:06:09 »
Mesaji editledim. Corolla ve Avensis fiyatlarinida ekledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2194 : Temmuz 24, 2013, 01:07:17 »
Birakin artık şu fiyat üzerinden eleştiriyi. Jettanin fiyati passatla astranin fiyati insignia ve focus fiyati mondeo ile yarışmıyor muda sadece toyotada durum böyle. Evet corollanin fiyatida avensisle yarışıyor önceki corollanin fiyatı çokmu düşüktü şimdiki corollanin fiyatı öncesine göre fazla onceki corollanin liste fiyatı dizel full 65 idi şimdi 71. 6binlik fark yeni kasada normal bir fark. 75 bin full jetta yeni kasa çıkartsa 2bin ucuzmu gelecek en az 5binlik farkın olacağını herkez biliyor. Ben yolda 10 sene yolda kalmayacaksam 60-70 helal olsun o corollaya ama 60-70 hatta paket ekle 80binlik jetta beni 10bin km sonra dsg ile yolda birakacaksa o paranın her kuruşu haram olsun bu kadar basit benim için arabaya bakış açım.
Selçuk senden daha müsbet eleştiriler bekliyorum,klişeleşmiş eleştirilerini yeterince dinledim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2195 : Temmuz 24, 2013, 01:09:22 »
corolla 1.6 Elegant VSC+Xenon A/T 57800TL lütfen bunu da ekleyiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2196 : Temmuz 24, 2013, 01:13:52 »
Bence eleştirileri tartışma haline getirmenin manası yok arkadaşlar.Türkiyede geniş yelpazeli serbest bir piyasa var. Her kitleye her kesime ve zevke görede araçlar var. Bunların hangisinin seçileceği tamamen kişisel tercih meselesidir. Biz burda artı ve eksilerden bahsederek kendi bilgi seviyemizi geliştirelim gerisi hikaye agresifleşmek yanlış çünkü her markanın kendine has artı ve eksileri var. En basitinden wv in tüm benzinli motorları turbo ve performans konusunda kusura bakmasın ama atmosferik ortalama 1.6 motor benzinli hiç bir marka karşısında kafa tutamıyor. Ancak Doğuş otomotivin ilgi ve alaka seviyesi bakım maliyetleri ve araçların bakım ve arıza durumları karşılaştırıldığında başka markalar daha da ön plana çıkabiliyor. Görsellik donanım kalite servis bakım müşteri memnuniyeti bunların hepsi ayrı etmen ve herkes en çok artıyı nerde bulursa onu tercih ediyor.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2197 : Temmuz 24, 2013, 01:16:09 »
corolla 1.6 Elegant VSC+Xenon A/T 57800TL lütfen bunu da ekleyiniz..

bu artık eski kasa :D yenisi 62.900 ve xenon da yok malesef mercek bile yok hatta :D
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2198 : Temmuz 24, 2013, 01:20:46 »
Selçuk senden daha müsbet eleştiriler bekliyorum,klişeleşmiş eleştirilerini yeterince dinledim..
Ben fanatik toyotaci olduğumu her yerde söylüyorum biraz insaf edelim önceki corollaya göre her alanda gelişmiş yeni corollanin fiyatı dizel de 6-7 fark yemiş benzinli de 4-5 fark yemiş bunlar şartlara göre normal artışlar. Fiyatların yüksek oluşu sadece toyotada değil tüm firmalar da böyle bunu altını çizerek söylüyorum. Ayrica toyota otomatik vites farkını wv firmasından daha az alıyor bunuda söylemek gerekir.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2199 : Temmuz 24, 2013, 01:27:14 »
....o zaman bu araçları satıldıkları fiyatları hak edecek düzeye neden getirmiyorlar ?
....araç sanki boyut olarak büyürken, kalite konusunda geriye doğru gidiyor, hem hissiyat, hem de kullanılan malzemeler açısından

Araçlar aslında sınıflarını taktim ettikleri kalitedeler, kurlar ve vergiler nedeniyle fiyatları yukarılara çıkmakta,

Kalite konusunda hissiyatınızı kötü yönde etkileyen en büyük unsur, plastik aksamın sertleşmesi olduğunu sanıyorum, şunu bilirsiniz, alışverişlerde kullanılan poşetler yumuşaktır ama geri dönüşüm değildir, diğer taraftan en ucuz satılan suyun içinde bulunduğu pet şişe geri dönüşümdür ve serttir. Yani genelde sert plastikler geri dönüşüm malzemelerdir diyebiliriz. Toyotanın ürettiği araçların %90'ına yakın bölümü geri dönüşümmüş (kaynak: http://www.toyota.com.tr/inside_toyota/environment/toyota_production_system/index.tmex ), bu oldukça etkili, çünkü bu şu anlama gelmekte, bu parçaların üretim safhalarıda çevreye en az etki ile olmaktadır. Yani konu sadece daha az CO2 yaymak değil. Dikkatli incelerseniz bir çok daha pahalı markalarda bile sert plastiğe yönelme başladı, adamların yolları kaymak olduğu için çıtırtı pıtırtı dertleri yok.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)