0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yerli Corolla yollara çıktıSakarya'daki tesislerde üretilen Toyota Corolla'nın yeni modeli, Zonguldak'ta ilk sahiplerine teslim edildi.Zonguldak Toyota Plaza Genç Tüylüoğlu'nda düzenlenen törende, Sakarya'da üretilen ve 1966'dan bu yana 40 milyon adet satışı gerçekleştirilen Toyota Corolla'nın yeni modelini satın alan Mustafa Çetiner, Abdullah Bayraktar, Okan Ordu, Volkan Bilge Yiğit ve Tuncay Aral, otomobillerini teslim aldı.Şirketin genel müdürü Mehmet Genç, teslim töreninde yaptığı konuşmada, uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek, "Hem bizler hem de müşterilerimiz büyük heyecan içerisindeler. Baştan sona yenilenen otomobilimizi her yaş grubundan insan beğeniyor ve takdir ediyor. Toyota'nın hedefi Türkiye halkı için de en iyi otomobilleri üretmek ve markamızı ülkemizin en sevilen markası yapmaktır. Yeni Corolla'nın yükselen bu hedefte kilit rol oynayacağına inancım tamdır" diye konuştu.Satış Müdürü Namık Yılmaz da yeni Corolla'nın 1996'dan bu yana 11. nesli ile Türkiye'de yeni Corolla'nın satışa sunulduğunu anımsatarak, "Toyota'nın en önemli özelliği 11. neslinin Adapazarı'ndaki fabrikada üretilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor olmasıdır. Corolla, Toyoto'nın Amiral gemisi olup kullanıcılarını son derece memnun eden otomobil olma özelliğini taşımaktadır" dedi.http://haber.stargazete.com/ekonomi/yerli-corolla-yollara-cikti/haber-773859
Az önce İstanbul Kartalda bir firma ziyaretinden döndüm.Şirket aracı olarak 2011 Auris 1,4 mmt ile gittim.İlk defa bu kadar uzun süre kullandım bu şanzımanı.Avensisimden sonra yolun bitmesi için dualar ettim şanzıman beni çok tatmin etmedi.Yüksek hızlardaki yol sesi bekledigimden fazla imiş. Yalnız hafta sonu kendi arabamı lifte alaral 5 kg PVCyi teker boşlukları ve altına kapladım. Şimdi Avensisim dahada sessiz.Manuel arabaya kesinlikle binmeyi düşünmedigimden 1,4 dizel seçenegi benim için artık çok zor.
İzolasyon için hangi malzemeyi kullandınız?
Açıkçası test sürüşünde bende bu kadarını anlamamıştım ama özellikle şehir içinde bozuk ve kasisli yollarda denemenizi tavsiye ederim.
Biz de izolasyon düşünüyoruz , hangi malzeme kullandınız ? , rüzgâr sesini kesen bir malzeme var mi ?
Sevgili arkadaşlar"Arabayı dünya paraya aldı tabi hakkında iyi konuşacak" ya da "bir halt etti temizlemek için kendisine yandaş arıyor demezseniz bir kaç şey yazacağım. Yukarıdaki gibi düşünen zaten aşşağıyı okumasın :-)Aracı alalı 3-4 gün oldu 100 km civarı kullandım. İlk söyleyeceğim şey kesinlikle ortada bir sınıf farkı olduğudur. Eğer eski kasa C sınıfı ise bu daha üst sınıf. Yok eğer bu C sınıfı ise eski kasa daha alt sınıfı. Bence ilki. Sanki Ç gibi yeni bir sınıf. Konfor ve genişlik olarak diğer C sınıfı araçlar ile karşılaştırmak o araçlara haksızlık olur. Misal bugün fluence ile çanakkale bursa çanakkale yaptım. Çok çok çok farklı. Jetta biraz konfor olarak zorlar ama genişlik ve rahatlık olarak corolla ön planda.Herkesin görüşü kendine hele ki konu otomobil olunca.Belki beni çok iddalı bulacaksınız ama bu aracın gerçek rakibi passat, mondeo, insignia, avensis vb dirEvet donanım olarak bu araçlardan eksikleri vardır ama bu araçlara karşı en önemli kozu fiyatıdır.Açıkçası test sürüşünde bende bu kadarını anlamamıştım ama özellikle şehir içinde bozuk ve kasisli yollarda denemenizi tavsiye ederim.Bu mesajdan sonra çok eleştiri alacağımı ve hatta dalga konusu (olacağımı özellikle bir kaç arkadaş tarafından) biliyorum. Ama kusura bakmasınlar onlar için yalan söyleyemeyeceğim. Benim düşüncelerim bu yönde.
Yalnız hafta sonu kendi arabamı lifte alaral 5 kg PVCyi teker boşlukları ve altına kapladım. Şimdi Avensisim dahada sessiz.
Ahmet bey, uyguladığınız işlemin ayrınıtlarını aktarırmısınız lütfen.PVC'yi teker boşlıklarına nasıl uyguladınız.
Rüzgar sesi için yapacak çok bişi yok.Kapı fitilleri saglam olmalı birde kapı fittingleri düzgün olmalı.Yan yana her panelin öndekisi arkadaki panele göre dışta olmalı.Balık pulu misali.
İki kapı arası orjinal fitil kullanılarak lastik ve rüzgar sesi azaltılıp aynı zamanda ıslak yol kir'i önlenebilir.Kaynak: Yeni Renault Clio HB kapı arası fitili; sağ+sol olmak üzere çifti 40TL.İri plastik Tavan Anteni mevcut ise, daha küçük yapılı krom anten ile rüzgar sesi azaltılabilir.
Rüzgar sesinin en büyük kaynaklarından biriside yan aynalardır. Onlarda dizayn sırasında ancak karşı önlemi alınabilir. Örnak yeni Corollada ayna yanındaki küçük çıkıntı ve stoplardaki küçük çıkıntılar tamamen rüzgar sesini kesmek için sonradan eklendi.Aynalara sonrada ne yapılabilir derken komple söküp kamera taksak? Çokmu uçuk olur acaba?
toyota sahipleri ne zaman araç satın aldıktan sonra üzerinde değişiklik yapma (keyfi uygulamalar hariç) ihtiyacı duymayacak (rüzgar/yol sesi kesmek vb.) çok merak ediyorum. eskiden araçların fiyatı rakiplerine göre daha makul düzeydeydi, bazı şeyler göz ardı edilebiliyordu fakat artık "işinize gelirse almayın bizde bu" mantığına geçildiği için yeni araç alacak vatandaşları iyice düşünmeye davet ediyorum. sadece boyutların büyümesiyle sınıf atlanıyorsa yıllardır bir sürü mühendis boşuna uğraşıyor demek ki. renault ve skoda çok önceden bu işi halletmiş olmalıydı. 60 küsür bin lira verip ilk çıkan clio symbol göstergeli ama diz mesafesi genişlemiş (burası çok önemli !?) araç alıp kendini passat'a biniyorum sanan varsa bu da toyota'nın pazarlama stratejisinin başarısıdır. yerseniz.
toyota sahipleri ne zaman araç satın aldıktan sonra üzerinde değişiklik yapma (keyfi uygulamalar hariç) ihtiyacı duymayacak (rüzgar/yol sesi kesmek vb.) çok merak ediyorum.