0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aRKADASIN BİRİNDE COROLLA DİZEL VAR O DA 10 LT KALA BİTTİ GOSTERİYOR DİYOR. sorun sadece versoda degil demekki. bence türkiyede mazot yerine cogu yerde solvent ve yağ satıldıgı için depoya boyle kotu maddeler girerse dibini cekmesin diye özellikle yapılmıs birşey. Ayrıca tüketim ölçümlerinizi depoyu doldurdugunuzda kendiniz yapın. bilgisayar degerleri biraz sasabilir normal bu. Arkadas 6,6 diyor benim de o civarlarda sorun yok gibi. Ses falan da gelmiyor simdilik cok sukur 15000 oldu.
Ahmet kardes arabandan memnun degilsen satabilirsin. Arkadaslar range 0 a dustukten sonra 100 km daha gittim. ve depo 49 litre aldı. Bilginize...
range 0 gösterip 100km giddikten sonra,55 litrelik deponun içinde 6litre daha kalması sencede düşündürücü değilmi?ben arabamdan çok memnunum ,debriyaj balatası fabrikasyon arızalı olsa dahi, direksiyon derisi 7bin km de soyulsa dahi ,mazot göstergesi 200km de yarım depoya düşse dahi.benim bunları burda paylaşmamın sebebi,bu arabayı alıpta göstergelere inanıp bu aracın mazotu içtiğine kanaat getirenler için bir uyarı mahiyetinde,ben daha önce dizel corolla kullandım yakıt tüketimi onunla neredeyse aynı ama performansı race chiple birlikte bmw 320d ye yakın oldu.bu performansda ve yakıt tüketiminde yayla gibi bir aracı 55 bin tl ye almışım hiç satarmıyım
Dizel Verso kullanıcısı arkadaşlar. Bende 2011 1.6 benzinli var ve yakıt göstergesi benzer çalışıyor. Toplam 9 tırnaklı led gösterge var.Eğer 90km hızı aşmaz iseniz 1.6 benzinli uzun yolda 5.6lt yakıyor ve 1.tırnak 110 km'de sönüyor. Eğer çoğunlukla 120-160km hızda giderseniz 6,8lt yakıyor ve 1.tırnak 55 km'de sönüyor. Yani sonuçta ışık yanana kadar benzinli Verso uzun yolda 600-650km gidiyor ve ışık yanıp tek tırnak kaldığında 80-100km daha gidiyor. Tek tırnakta sönünce bir 80km daha gidiyor. Benzin aldığımda 60 lt.lik deponun içinde 10 lt kaldığını görüyorum.Bence de Toyota yakıt pisliği kaynaklı motor sorunları ve şikayetlerinin önüne geçmek adına bilerek depoda yakıt bıraktırıyor. Buna bir misal vereyim. TR'de satılan yenikasa Verso'lara sunroof koymamalarının sebebini TR'de yolların bozuk olması olarak açıklamışlardı.Bu mantık, marka imajını koruma adına her türlü kısıtlamaya gidebileceklerini gösteriyor.Bir şey daha; TR'de araç üretimi yapan fabrikalara izolasyon hammaddesi tedarik eden bir firma ile çalışıyoruz. Toyota Adapazarı fb.sının satın alma kriterlerini sorduğumda, satın almalarda ürün kalitesi konusunda diğerlerine göre en titiz firmanın Toyota olduğunu söylemişlerdi.Kendi fikrim. Yüksek Tork'un verdiği zevk için dizel almaya değer. Onun dışında 1.6 benzinli en ekonomik ve mantıklı seçenek olacaktır.
Ahmet Bey bende de dizel verso var. 70 km nin altında tırnak düşmüyor bilgilerinize. 30 km de dusuyorsa kesin bir sorun var sizin göstergede. En son 9 çizgi 650 km de bitti. Hiç çizgi kalmadıktan sonra 100 km daha gittim ve 48 lt mazot aldı araba.
Bu debriyaj balatası benim başımda patladı. Gece11:30 da sabiha gökçende parkettim, debriyaj gitti. Misafiri taksi ile yolladık. Gece 3:00 te eve döndüm
Sorma ya. 500 km yaptım debriyaj bitti . Hiç mi belli etmez araba. CC den çıkardım, virajı döndüm, debriyaj boşaldı.
Aaaaaaa, çok fena acayip kırıldım Sercan. Beni yanlış tanımışsın. Şöyleki, eskiden bir bende vardı. Şuan öyle bir durum yok malesef, kalan küllerle idare ediyorum
Abim benim, Yine sende var bir de bir kaç arkadaşda ama eskiden çok acayipti 10 tane e12 var bir tane sende CC var, vaay arkadaş şanslı mübarek adamsın abi.
Alırken adam dediki "Bunda cc var." Malını övüyor diye hiç oralı olmadım
Eyvallah Sercanım, senin de