Gönderen Konu: 2011 verso d-4d 2.0 126 hp 6 ileri vites hakkında herşey  (Okunma sayısı 40209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
şehir dışı yakıt : 6 lt
Şehir içi yoğun trafikte : 8 lt
Yol tutuş : çok iyi
Konfor : çok iyi
Max. hız. : Katalog 185 km diyor. Benim yapabildiğim 215 km şimdilik. ( Not : Tarfiğe kapalı alanda. )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 verso d-4d 2.0 126 hp 6 ileri vites hakkında herşey
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2011, 23:51:14 »
Araç hakkında sorularınız varsa cevaplayabilirim arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2011, 00:14:32 »
güzel araçtır kendileri, hayırlıolsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2011, 09:26:08 »
Teşekkür ederim. Daha iyileri tüm Toyotacılara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2011, 11:57:51 »
Tork denemesinde bulundunuzmu acaba...

Bende de 2011 Verso 1.6 Valvematic Benzinli 6 M/T var ve çok memnunum şimdilik 4 ay kadar oldu daha doğrusu bugün tam 4 ay oldu...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2011, 14:49:31 »
Allah kaza bela vermesin... Tork denemesi ne demek Sarper Bey? İlk kez duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2011, 18:44:44 »
Sağlam bir rampada (manisa izmir arası gibi veya antalya korkuteli gibi) basmak gibi mesela. Hangi vites ve devirde hangi hız ile rampa çıkılabilineceğinin denemesi. Yada sizin bulunduğunuz benzer bir bölgede yaşadığınız tecrübeler gibi şeylerden bahsetmek istedim tork denemesinden kastım buydu.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2011, 20:58:19 »
aynı araçtan bendede var,benim araba daha 2000 km ama  arabanın birçok yerinden sesler geliyor ,servise bin bakımında bunları sordum ,ancak araçla ilgili bilgileri resmen sıfır ,
gelen sesler sırasıyla şöyle
1- Araba boşda rolantide çalışırken bin devirde ,gaza hafifce basıp deviri 2500 lere getirip,gazı kestiğimizde devir 1000 e gelirken şanzımandan dişli sesine benzer bir ses geliyor ,sanki dişliler dönmek istiyorda gücü yetmiyormuş gibi bir ses,oto sanayide tamirci dinledi bu sesi ,gerçekten ilerde başıma dert açacak cinsde ,tehlikeli bir ses olduğunu söyledi ama servisdeki ustalar merkezden kendilerine bu sesle ilgili bir şikayet gelmediğini şimdilik bu sese bişey yapamıyacaklarını söylediler ,bu sesi debriyaja basılı tutarken yapmıyor ,sadece boşta gaz verip bırakınca yapıyor .motor ısınınca ses dahada artıyor .
 2- Sabah arabayı çalıştırınca gaza hafif hafif basınca motorda bir parça sanki öngöğüse değiyor ,kapanmamış bir kapağın sallanması gibi birses ,motor bölümünden içeri geliyor ,bu sesi dizel motorun çalışma görültüsünden dolayı kaputu açıp bulmak çok zor ,servis bulamadı ,yada uğraşmak istemedi ama çok sinir bozucu bir ses, ben eksoz veya onun koruması olan bir metalin  sallanmasından şüpheleniyorum ,çünki motor ısınınca ses azalıyor
3-Soğutuculu torpido kapağından zırıltı geliyor , ön cam ile torpidonun birleştiği yerden korkunç düzeyde çatırtı ve tıkırtı geliyor ,yani torpido nun her herinden tıkırtılar geliyor ,önceki corollamda bu tıkırtıları göğüs izalasyonu yapıp bir çoğunu kesmişlerdi umarım bunada yaparlar
4- Ön camın dibindeki havalandırma kanalı ile torpidonun birleşti yer ,iki ayrı plastikten yapılmış ,kaloriferin ısısıyla havalandırma ızgaraları deve hörgücü gibi kabardı ve birleşim yerinden ayrıldı ,
5-Araba parke yolda giderken fren kaliperi boşluğu olduğunu tahmin ettiğim , bir tıkırtı sesi geliyor ,bu ses toyotanın kronik arızası .servisler hallediyorlar ama bir süre sonra gene başlıyor ,yanlız versoda bukadar erken başlaması beni çok şaşırttı
6-Geri geri giderken frene bastığımda tak diye bir ses geliyor
7-Yokuş kalkış destek sisteminin switch i stabil çalışmıyor ,bazen hafif frene bassamda devreye giriyor ,bazende fren pedalını paspasa kadar yapıştırsamda devreye girmiyor ,ayriyetten  fren pedalındanda  sesler geliyor .
 8- Bagaj kapağının menteşeleri çok adi ,açarken kağnı arabasının tekerinden gelen sesler gibi  ses çıkarmaya başladı ,yani arabayı yıkadığımız su direk izalasyonu olmayan menteşeye gidiyor ve paslandırıyor oda ses yaptırıyor
  2000 km de gelen sesler şimdilik bukadar  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2011, 21:00:33 »
Dostum o dedigini Muğla tarafında yaptım. araba sen ne kadar basabilirsen o kadar gidiyor rampa vs farketmiyor. Virajlarda da yol tutuşu gayet iyi yüksek araba yol tutuşu zayıf olur diye dusunuyosun ama örümcek gibi yapışıyo virajlarda. 310 nm torkun hakkını veriyor acıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2011, 21:05:40 »
Su an 8000 km de araba ve cok sukur bu seslerin hiç biri yok özellikle motor ısındıktan sonra aracın sesi bile duyulmuyor. Bence senin aracında bir sıkıntı olabilir dostum. Toyotadan cok anlamam ilk kez kullanıyorum ama daha önce opel vectra megane fiat stiloya binmiş biri olarak hepsinden kesinlikle her yönden daha iyi oldugunu soyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2011, 22:00:54 »
Bu benim 5.toyotam ,ben resmen toyota fanatiğiyim, bu araçtaki tek talifsizlik türk montajı olması,daha önce kullandığım toyotalar japon üretimiydi ,hiçbirinde bukadar sıkıntı yaşamadım ,malum türkler bir yerdeki vidayı herzamanki gibi ya eksik sıktı yada hiç takmadı, oda beni buldu ,
servisin ifadesi , şanzımandan gelen sesin, yüksek torklu araçlardan geldiğini ama bunula ilgili toyotanın merkezinden ne yapılması gerektiğini daha servislere söylememişler ,yani bu ses sizin araçlardanda geliyor , siz büyük ihtimal dikkat etmediniz bu sese . torpidodan gelen tıkırtıların hepsini sizde yaşıyacaksınız ama önce benim yaşadığım yer gibi bozuk parkeli bir memlekete gelmeniz gerekiyor  ,asfaltta arabadan tabi ses gelmez ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2011, 23:07:54 »
güle güle kullanın kazasız belasız inşallah
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2011, 23:24:11 »
Neyse insallah en kısa zamanda sorunlarınız çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2011, 00:11:20 »
bende aracın seslerinden yakıtından yıldım ve bugün itibariyle satıp sportage aldım toyota arabasına ve musterisine sahip çıkmıyor 6 ay olmadı çıkalı satışı kalktı olacak iş değil pişman oldum neyseki satıp kurtuldum kesinlikle alacaklara tavsiye etmem gidin dolu bi arabaya binin bomboş donanımlı su gibi yakmaya başladı zaten gereksiz otomobil ayrıca süspansiyon rahatsız ve sesli
2012 SPORTAGE 1.6 GDI BEYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2011, 09:45:13 »
Sıfır mı aldınız? Kaça aldınız sportage acaba? Arabanızı kaça sattınız? Sportage in yakıt nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2011, 15:18:36 »
versonun yol bilgisayarı ,corollaya göre çok saçma çalışıyor ,şehir içinde yol bilgisayarını sıfırlayıp, ilk defa gaza basarsanız 99lt\100km gibi saçma sapan değerler bile gösteriyor bu şekilde ortalama yakıt tüketimi şehir içi  11-13lt gibi değerlerin altına inmiyor,uzun yolda giderken yol bilgisayarını sıfırlarsanız busefer tüketim değeri 5lt\100 km, şehir içindede maximum 8 lt/100km civarında gösteriyor,
yaşadığım yer 2 dağın arasında her yer rampa işimle evimin arası 1,5 km motor ısınmadan işyerime gidiyorum ,buşekilde  şehir içi tüketimim 8 lt ,yol bilgisayarıda ,yakıt fişleride aynı değerleri gösteriyor .
yakıt göstergesi zaten insanı çileden çıkarıyor ,eski corollamda depo full iken ilk çizgi 200km ancak bir tırnak düşüyor, sonrakiler 60km civarında düşmeye başlıyordu ,versoda ise bütün tırnaklar eşit seviyede yani 45 km civarında düşmeye başlıyor ,göstergelere göre 400-450 km ancak giderim sanıyorsunuz ama işin aslı öyle değilmiş ,bende korka korka öğrendim ,şehir içinde yol bilgisayarı ve yakıt göstergelerine bakmadan (çünki ikiside stabil çalışmıyor)600 km gittim ,sonra depoyu fulletim ,45 litre mazot aldım ,175 tl ye fullendi yani şehir içinde 290 krş yakmıştım ,deposunun 55 litre olduğunu düşünürsek içindede 10 litre yedek mazot kalmış ,halbuki yakıt göstergesi 500 kmde yakıt bitti diye uyarmaya başlamıştı.
yani anlayacağınız yakıt göstergeside ,yol bilgisayarıda  dengesiz çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 01, 2011, 15:29:43 »
kia sportage dış görünüşü gerçekten çok güzel ama motoru için aynı şeyi söyliyemiyeceğim ,abim hyundai ix 35 olanını aldı ,motorları sizinkiyle aynı ,şehir içinde 10 litrenin altına düşmüyor ,sıkıştırırsanız 12 litreyi çok rahat görüyor ,performansı zayıf yokuş yukarı kalırsanız araba çok zor kalkıyor ,bende versoyu almadan önce güzellğine kapılıp alacaktım  ama kullanınca vaz geçtim ,lpg takılamamasıda çok büyük dez avantaj .şehir içinde verso şuan 290 krş civarı yakıyor ,sportage benim yaşadığım yerde  450 krş dan aşşağı yakmaz ,yakıtı için sportage alınmaz çünki versodan çok yakıyor tek tercih sebebi muhteşem güzelliği olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 01, 2011, 23:32:43 »
arabayı sakin kullanıyorum bugün 110 km yol yaptım % 70 i şehir içi 7.9 gösteriyor şuan sportage 50 tl almıştım dün fabikadan çıktığı gibiyken daha ışığı yanmadı :D tabi az yaktıyı söylenemez ancak benim kilometre yıl oranıma göre versonun vergisinden bile ben farkı karşılıyorum versoyu 53 900 e sattım sportageyi 58000 e aldım gerçekten boşuna binmişim versoya ilk ve son toyota oldu bizim için benim gibi yılda 15000 km yi geçmedikten sonra yakıttan ziyade konfor donanım kalite ön plana çıkıyor onun için sportage dedim ben 1 günlük izlenimlerim bunlar :D performansa gelince tabi bi turbo 310 tork verso gibi performans hissi yok ancak kesinlikle hantal yokuşta zorlanma vs yaşamadım arkadaşımın golf 5 i yetişemedi kalkışta fsı motor ancak dediğim gibi verso 310 tork + sı ile daha atik umarım yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 01, 2011, 23:35:46 »
ve bu arada 0 verso satışları durduruldu sadece stoklardaki 2011ler satılıyor buda parça ve ikinci elde büyük zarar anlamına geliyor onun içinde biran evvel sattım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2011, 08:43:24 »
parça sıkıntısı olacağını sanmam ,gövde 1.6 benzinli versonun aynısı ve üretilmeye devam edecek ,motor desen toyotanın avansis ve birçok modelinde kullandığı güncel bir motor ,  ikinci elide diğer markalara göre fazla zarar ettirmez ,arabanın üretimi dursa bile .
bu arabanın kıymeti bundan sonra ortaya çıkacak ,çünki daha üretilmeyecek ,aynı motorlu avansisi almak için bile 90 milyar verilmesi gerekecek ,
bundan önceki aracım dizel corollaydı arabanın görselliği için diyecek bişeyim yoktu ama motoru gerçekten zayıftı ,birde yüklü ise yola gitmek tam bir eziyetti ,bende motoru güçlü içi geniş bir aile aracı arayışına girdim ,bu aracı 55 bin tl ye görünce üzerine atladım ,yolda giderken altınızda motoru zayıf ferrari bile olsa insan arabadan soğuyor ama versonun muhteşem gücü insana herşeyi unutturuyor ,
bu benim 5.toyotam olduğu için sağından solundan gelen sesleri pek dinlemiyorum ,çünki kullandığım bütün toyotalardan aynı sesler geliyordu
yakıt konusuna gelince ,daha önce kullandığım dizel corolla şehir içinde  270krş  civarı yakıyordu,arkadaşımda 1.3 opel astra dizel var oda 280 krş yaktığını söyledi ,megan 1.5 dizeli olan bir arkadaş 260 krş yaktığını söyledi,yani düşük hacimli dizellerle ,versonun 2.0 dizel motorunun yakması arasında büyük bir fark yok ,versoda 290 krş yakıyor .versonun gücü için yılda diğer arabalardan 1 milyar fazla vergi vermeyi ben göze alıyorum ,çünki benim tek eğlence kaynağım arabam ama şu bir gerçek versonun yol bilgisayarı ve yakıt göstergesi çok saçma çalışıyor  ,ben depoyu fulleyip sonra  km yi sıfırlayıp ona göre yola gidiyorum