Gönderen Konu: 2011 verso d-4d 2.0 126 hp 6 ileri vites hakkında herşey  (Okunma sayısı 40640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 verso d-4d 2.0 126 hp 6 ileri vites hakkında herşey
« Yanıtla #60 : Mart 21, 2012, 15:22:41 »
fiyat nerdeyese dizel corolla nınkiyle aynı,yapılacak işlemler neler ?

bu arada ben versoma racechip taktım ,uzun yolda 6.vitesde  110 km hızda ,yol bilgisayarının 3.7 litre yazdığına şahit oldum ,performansı gerçekten çok güzel oldu herkese tavsiye ederim .
performans konusunda benim bir sıkıntım yok , yalnız yakıt tüketimine olumlu bir etkisi oldu mu gerçekten? ve ne kadara mal oldu size

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 21, 2012, 15:22:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 22, 2012, 10:47:03 »
10000 km bakımını 280 tl ye yaptırdım arkadaslar. Bilgilerinize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 22, 2012, 10:56:54 »
Aracınızın kıymetini bilin arkadaşlar, bu araç bildiğim kadarı ile artık ülkemizde satılmıyor. Bana göre çok özel bir motora sahip.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 22, 2012, 10:59:50 »
Aracınızın kıymetini bilin arkadaşlar, bu araç bildiğim kadarı ile artık ülkemizde satılmıyor. Bana göre çok özel bir motora sahip.
Aynen katılıyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 22, 2012, 12:10:48 »
benzinli avansisle,benzinli versonun fiyatı ben aracı alırken aynı idi ama üzerine 2.0 dizel motor koyduğu zaman avansis 90 bin tl ye çıkıyor verso ise benzinli fiyatından yani 55 bin tlden veriliyordu.bende bu olayı görüp hiçbir markada olmayan fiyat avantajı ve toyotanın motor sağlamlığını bildiğimden bu aracı kapmıştım,aklımda ix35 ve sportage gibi yakışıklı arabalar vardı, performansının düşüklüğü ve yakıtının fazlalığı yüzünden vazgeçtim ,yolda giderken altında ferrari bile olsa arabanın gazına bastığın zaman gitmiyorsa ,insan o arabadan tiksiniyor ama versoda her gaza bastığımda arabaya yeniden aşık oluyorum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 23, 2012, 15:06:16 »
benzinli avansisle,benzinli versonun fiyatı ben aracı alırken aynı idi ama üzerine 2.0 dizel motor koyduğu zaman avansis 90 bin tl ye çıkıyor verso ise benzinli fiyatından yani 55 bin tlden veriliyordu.bende bu olayı görüp hiçbir markada olmayan fiyat avantajı ve toyotanın motor sağlamlığını bildiğimden bu aracı kapmıştım,aklımda ix35 ve sportage gibi yakışıklı arabalar vardı, performansının düşüklüğü ve yakıtının fazlalığı yüzünden vazgeçtim ,yolda giderken altında ferrari bile olsa arabanın gazına bastığın zaman gitmiyorsa ,insan o arabadan tiksiniyor ama versoda her gaza bastığımda arabaya yeniden aşık oluyorum. :D
kesinlikle katılıyorum. super motor super araba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 28, 2012, 00:05:04 »
Bir sportage kullanicisi olarak sunu diyebilirim suanda alt devir performansi disinda motorunun eski aracim 2.0 versodan pek geri kalmiyor ust devirlerde gayet iyi ( ust devirleri sevmem versoda 1750 dd den sonra toparladi) yakit olarakta verso az yakmiyor bence ilk basta az yakiyo gibi geldi sartlar zorlaninca benzinli gibi yakmaya basladi yakit olarak sportageye gecince pekte bocalamadim ancak alt devir performanai iyiydi yalan yok bu arada sattigim galeri 6 aydir satamadi versoyu otv sistemi degisicekmis insallah geri getirirler dizelleri ama sportage icin gitmiyor demek acimasiz olsur gercekten saygilar
2012 SPORTAGE 1.6 GDI BEYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Mart 28, 2012, 00:50:04 »
Bir sportage kullanicisi olarak sunu diyebilirim suanda alt devir performansi disinda motorunun eski aracim 2.0 versodan pek geri kalmiyor ust devirlerde gayet iyi ( ust devirleri sevmem versoda 1750 dd den sonra toparladi) yakit olarakta verso az yakmiyor bence ilk basta az yakiyo gibi geldi sartlar zorlaninca benzinli gibi yakmaya basladi yakit olarak sportageye gecince pekte bocalamadim ancak alt devir performanai iyiydi yalan yok bu arada sattigim galeri 6 aydir satamadi versoyu otv sistemi degisicekmis insallah geri getirirler dizelleri ama sportage icin gitmiyor demek acimasiz olsur gercekten saygilar
sizdeki arabanın hyundai ix35 olanı abimde var, 1,5 yıldır kullnıyor.yakıtı şehir içinde 10 litrenin altına düşmüyor ,ilk kullandığım zaman ,performansı  90 beygirlik dizel corollamdan bile daha zayıf gelmişti, araba sollarken   resmen kelime şehadet getiriyordum , araba çok hantal kendini toparlamıyor yüksek devirlerde sürünce bir nebze  performansı düzeliyor, ozamanda yakıtı 12-13 litreleri çok rahat görüyordu.buda km ye 550 krş gibi  yüksek bir tüketim meydana getiriyor ve çare olarakta lpg takılamıyor, motoru uyumlu değil.

madem km ye 500 krş ve üstünü verecem neden ix35 e bineyim ,gider captiva alırım , kocaman gerçek bir jeep görünümünde  , 4çeker  otomatik vites, çok daha güçlü motoru var ,hemde 7kişilik .

gelelim versoya ,versonun mazot göstergesi tam anlamıyla rezalet çalışıyor, depoyu fulleyince göstergedeki ilk tırnak 45 km sonra düşüyor ve 200 km sonunda resmen yarım depoyu gösteriyor,  500 km sonunda 1 tırnak kaldığı zaman depoyu fulletiyorum 50 litrelik deponun aldığı mazot 34 litre  ,yani içerisinde 16 litre daha mazot kalıyormuş,

arabayı ilk aldığım zaman mazot göstergesindeki düşüşü görünce , resmen komaya girmiştim ama depoyu fulletip  aldığı mazotu görünce yüreğim ferahlamıştı .
şuan yaşadığım yerde 7-7,5 litre şehir içinde tüketimim var ,sattığım 1.4 dizel corollamda 6,5-7 litre yakıyordu
uzun yolda 110 km hızda 5 litre tüketimi var,
şimdi versoma race chip taktım  ,tüketim değerleri dahada düştü ve  performansı muhteşem oldu.resmen bmw ve mercedeslerle aşık atar oldum .
ben arabamdan inanılmaz derecede memnunum , hem az yakıyor hem çok iyi gidiyor,hemde emsallerine göre fiyatı gerçekten uygun,
ben artık görsellikten ziyade işlevselliğe önem veriyorum,tamam  ix35 yada sportage in görüntüsü çok güzel olabilir ama performansı gerçekten içler acısı bunuda kabullenmek lazım,2.0 dizel otomatiği  harikaymış ama onunda fiyatı uçuk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 28, 2012, 09:38:34 »
Sportagenin motor performansina icler acisi demek yanlis olur diye dusunuyorum eski versom kadar gitmiyor elbette ama benzinli versodan daha iyi gidiyor dizeli sattigimda benzinli verso tiguan qasqhai yi test ettim tiguandan sonra en iyi performansi veren sportage idi yakitida normal kullanim sehir ici 8-9 arasi seri kullanim 9.5 10 litre civari ve vergisi yillik 700 tl civari captivaya gelince sportagede ile 10000 tl den fazla fark var ici aveo kalitesinde ve yan binada bi komsumda var uzun yolda 8.5 sehir ici minimum 14 litre yakiyor dedi ve yeni modeli geliyor onun icin dusunmedim lpg konusunda ise tam uyumlu sistem takilmaya baslandi sportageye ama lpg sevmem bence verso mpv ler icinde iyi bir yere sahip satisi durdurulmasa satmazdim bu arada chipten sonrami 110 la 5 litre yakiyor ben 110 la 6.6 falan yaktiriyodum chipin negatif yani oldumu kara duman vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 12, 2012, 21:11:41 »
benzinli sportage i dizel verso ile karsılastırmak sacmalık otesi olur bence. ne yakıtta ne perforansta yanına bile yaklasamaz kesinlikle versonun.  benim versoda chip falan yok 110 km ile gidersem 5,5 litre yakıyo. 150-160 civarı gidersem ancak 6,5-7 yakıyo. arabayı kullandıkça hayran kalamak mumkun degil. ben hızı severi mesela 220 km/h hızı gormek verso gibi bir aracta muthiş bişey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Nisan 15, 2012, 16:59:56 »
Ikisinin performansi elbet farkli yakitida ancak sonucta eski aracim dizel verso gayet iyi taniyorum 150 160 la gidince o degerleri hic goremedim 6.5 falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 16, 2012, 18:21:27 »
benim aracım 12000 km de yakıt bu. ayrıca kia benzinli litre olarak versonun 1.5 katı kadar yakmıyorsa eger ben arabalar hakkında bişey biliyorum demektir. ama goruntu olarak guzel arac güle güle bin kardes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Mayıs 01, 2012, 21:59:41 »
arkadaşlar benim verso aldığımdan beri viteslere zor geçiyordu,boşta çalışırken şanzımandan dişli sesleri geliyordu , servis debriyaj ve baskı balata sisteminin garantiden komple değişeceğini söyledi,ayriyetten direksiyonun derisinde de  aşınmalar gördüler ,parçaların siparişini verdiler ,gelince değişecekler.

yanlız benim kafamın takıldığı olay mazot göstergesinin anormal bir biçimde düşmesi oldu ,depoyu fulletip 200 km yapınca mazot göstergesi yarım depoyu gösteriyor,600 km sonunda mazot ışığı yanıyor,55 litrelik depoyu tekrar fulletiyorum  40 litre mazot alıyor,içinde nerdeyse 15 litre daha mazot kalmış oluyor,hem uyarı ışığını erken yakıyor,hemde göstergeler psikolojimi bozacak kadar çabuk düşüyor.alınan mazot /yapılan yola bölünce tüketim değeri 6,6 litre oluyor,2.0 motor için çok iyi ama bu olaya nedense bir türlü sevinemiyorum ,gösterge beni çileden çıkardı.sizlerdede gösterge böylemi çalışıyor ,yoksa benim şamandırada mı bir sorun var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #73 : Mayıs 02, 2012, 09:24:28 »
Versom 12 bin kilometrede ama ortalama tüketim hep 7.3 gösteriyor, şehiriçi çoğunluk olmak üzere bazen şehirler arası gidiyorum( ort 140 km hızla).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #74 : Mayıs 02, 2012, 09:46:33 »
Versom 12 bin kilometrede ama ortalama tüketim hep 7.3 gösteriyor, şehiriçi çoğunluk olmak üzere bazen şehirler arası gidiyorum( ort 140 km hızla).

göstergeniz yarım depoya kaç km sonunda düşüyor? mazot ışığı yanana kadar kaç km yapıyorsunuz?
benim araba %50 şehirler arasında 140 ve üzeri hızlar,%50 şehir içindeki ortalaması  6,6 litre ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Mayıs 04, 2012, 10:49:06 »
arkadaşlar benim verso aldığımdan beri viteslere zor geçiyordu,boşta çalışırken şanzımandan dişli sesleri geliyordu , servis debriyaj ve baskı balata sisteminin garantiden komple değişeceğini söyledi,ayriyetten direksiyonun derisinde de  aşınmalar gördüler ,parçaların siparişini verdiler ,gelince değişecekler.

yanlız benim kafamın takıldığı olay mazot göstergesinin anormal bir birçimde düşmesi oldu ,depoyu fulletip 200 km yapınca mazot göstergesi yarım depoyu gösteriyor,600 km sonunda mazot ışığı yanıyor,55 litrelik depoyu tekrar fulletiyorum  40 litre mazot alıyor,içinde nerdeyse 15 litre daha mazot kalmış oluyor,hem uyarı ışığını erken yakıyor,hemde göstergeler psikolojimi bozacak kadar çabuk düşüyor.alınan mazot /yapılan yola bölünce tüketim değeri 6,6 litre oluyor,2.0 motor için çok iyi ama bu olaya nedense bir türlü sevinemiyorum ,gösterge beni çileden çıkardı.sizlerdede gösterge böylemi çalışıyor ,yoksa benim şamandırada mı bir sorun var?

SELAMUN ALEYKUM BENIM VERSODA VITES GECISLERINDE SORUN YOK AMA SES BENDEDE VAR AMA GOSTERGEDE SORUN YOK GENELDE HER 80 KM DE BIR CIZGI DUSUYO ORTALAMA 700 KM YAPIYO 180 TL YE SHELL GTL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Mayıs 08, 2012, 09:40:04 »

SELAMUN ALEYKUM BENIM VERSODA VITES GECISLERINDE SORUN YOK AMA SES BENDEDE VAR AMA GOSTERGEDE SORUN YOK GENELDE HER 80 KM DE BIR CIZGI DUSUYO ORTALAMA 700 KM YAPIYO 180 TL YE SHELL GTL

büyük ihtimalle verso dizellere takılan debriyaj balataları fabrikasyaon arızalı ,araba boşta çalışırken baskı balata birbirinden tam ayrılamıyor ,şanzımandaki dişliler dönmek istiyor ve şıkır şıkır diye dişli sesi geliyor bu ses vites  boşta hafif hafif gaza basıp bırakınca daha çok geliyor.10 bin bakımında baskı balata komple garantiden değişcek bence vakit geçirmeden aracınızı kontrol ettirin yoksa km yükselince kullanıcı hatası demeyi  çok seviyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Mayıs 08, 2012, 09:45:33 »
Mazot göstergesindeki problem bende de var. Range 20-30 km ye düşünceye kadar sabrettim ve mazotu fullediğimde aracın içinde hala 13-14 litre mazot vardı. Bu da yaklaşık 200 km lik mazot demek oluyor. Yani biraz anormal bir durum. Direksiyondaki erime problemi bende de var ve aynı deri direksiyona sahip 2010 kasa avensiste de aynı sıkıntıyı yaşamıştık. Toyota'nın acilen bu direksiyonlara çözüm bulması gerekiyor. Sözde deri direksiyon ama plastik gibi eriyor. 2006 model corollada da vardı deri direksiyon ama 5 sene 200.000 km boyunca tek bir noktası bile deforme olmamıştı. Sanırım derideki kaliteyi düşürdüler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Mayıs 09, 2012, 00:59:50 »
Mazot göstergesindeki problem bende de var. Range 20-30 km ye düşünceye kadar sabrettim ve mazotu fullediğimde aracın içinde hala 13-14 litre mazot vardı. Bu da yaklaşık 200 km lik mazot demek oluyor. Yani biraz anormal bir durum. Direksiyondaki erime problemi bende de var ve aynı deri direksiyona sahip 2010 kasa avensiste de aynı sıkıntıyı yaşamıştık. Toyota'nın acilen bu direksiyonlara çözüm bulması gerekiyor. Sözde deri direksiyon ama plastik gibi eriyor. 2006 model corollada da vardı deri direksiyon ama 5 sene 200.000 km boyunca tek bir noktası bile deforme olmamıştı. Sanırım derideki kaliteyi düşürdüler.
direksiyon  olayına katılıyorum, önceki japon üretimi corollamdaki direksiyon gerçekten elime deri hissi veriyordu,bunda ise sanki plastik birşeyi tutuyormuşum gibi bir his verdi bana ,suni deriden yapmış olabilirler,

demekki bütün dizel versoların mazot göstergeleri saçma çalışıyor,eğer bu aracın türkiyedeki satışı durmasaydı belki sorunun dibine inebilir güncel yazılım bile isteyebilirdik.arkadaşım benzinlisini aldı ,depoyu fulleyince göstergedeki ilk tırnak 200 km sonunda düşüyormuş,yani olması gereken bu .demekki dizellerin yakıt göstergelerinde bir sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mayıs 10, 2012, 13:13:10 »
aRKADASIN BİRİNDE COROLLA DİZEL VAR O DA 10 LT KALA BİTTİ GOSTERİYOR DİYOR. sorun sadece versoda degil demekki. bence türkiyede mazot yerine cogu yerde solvent ve yağ satıldıgı için depoya boyle kotu maddeler girerse dibini cekmesin diye özellikle yapılmıs bişey. Ayrıca tüketim ölçümlerinizi depoyu doldurdugunuzda kendiniz yapın. bilgisayar degerleri biraz sasabilir normal bu. Arkadas 6,6 diyor benim de o civarlarda sorun yok gibi. Ses falan da gelmiyor simdilik cok sukur 15000 oldu.