0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tüm dünyada satılan bir aracın elde kalması gibi bir durum söz konusu olamaz. Yazarken biraz düşünüp araştırıp yazın. Bu araçlar tüm avrupada ingilterede vs. her yerde satılıyor. Türkiyede toyotanın satmak istememesi ya da cok sıcak bakmaması bizim vergi politikamızdan dolayı 2.0 dizel 129 carbon emisyonu olan bir arabaya 2000 küsür lira vergi veren baska ülke var mı bilmiyorum. Ayrıca Ötv oranı da hatırlarsanız gecen sene 1600 motorlarda aynı kalırken 2000 motorlarda %60 dan %80 e cıktı dolayısıyla pejo reno citroen gibi üfürük 1600 dizel motor koyan rakipleri karsısında verso dizel fiyat acısından dezavantajlı duruma dustu. Olay budur yoksa 2.0 d-4d verso mpv sınıfın tartısmasız en iyi aracıdır.
Aslında aynı fikirdeyiz. Sorun ülkemizdeki vergi adaletsizliği. Verginin avrupada oldugu gibi carbon emisyon değerine göre alınması gerekli. Ama sunu da soylemem gerekli ki şimdi araba alacak olsam yine 2.0 d-4d dizel verso alırım. diğer mpv lerle yollarda resmen kedinin fare ile oynadığı gibi oynamak ayrı bir zevk. Ayrıca araba o kadar kararlı ve sağlamlık hissi veriyor ki sanki sizi asla yolda bırakmayacak gibi. Ankara Reis toytayı telefondan aradım 2012 si var dediler. Olmasada sorun degil gerci kasa benzinli kasanın aynısı motor zaten avensis dizelin motoru ki avensis dizel 99000 lira bu araba bu fiyatlara cok cok iyi.
DEğişse bile avantaj değil dezavantaj olur.
Dezavantaj olacağını sanmam eğer CO2 salınımına göre yapılırsa.
Dizel versonun CO2 salınımı nedir?
20000 bakımını 450 tl ye yaptırdım arkadaslar. Bilginize.
Dizel versoda 230 km/h hızı gören var mı?