Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #520 : Nisan 30, 2014, 16:34:02 »
Lpg çok ekonomik ama şu an kullandığum megane 2 de çok sorun yaşadım lpg yüzünden.yoksa avensisi tek geçerim.gerçi avensisi sıfır almak ne kadar mantıklı orası tartışılır.beş on binde yeni kasa mı daha mantıklı yoksa sıfır mı?  Bir de bayiler ne kadar indirim yapar avensis için acaba?
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Nisan 30, 2014, 16:39:54 »
Lpg çok ekonomik ama şu an kullandığum megane 2 de çok sorun yaşadım lpg yüzünden.yoksa avensisi tek geçerim.gerçi avensisi sıfır almak ne kadar mantıklı orası tartışılır.beş on binde yeni kasa mı daha mantıklı yoksa sıfır mı?  Bir de bayiler ne kadar indirim yapar avensis için acaba?

0 fiyatları uçtu ama 2. elinde ondan kalır yanı yok. 0 araç indirimleri bayilere göre değişir, satış adet ve kotasını tamamlamamış bir bayi daha fazla indirim yapar, birçok yerden teklif almalısınız. 5-10 bin km de 2. el bir aracı  satıcısına göre uygun fiyatla almakta mantıklı gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Nisan 30, 2014, 16:43:53 »
bence alacağınız araç bunların içinde Octavia olmalı.. avensis malum bbüyük ihtimalle kasa yı değişecek.. kaç senedir bu kasa ile gidiyor.. Corolla kullanıcısı olarak ben Octavia öneririm size.. dayımda var tabiri yerinde ise eşşek gibi bagaj var:))) 552lt olması lazım:))) hemide dizel ve 70binlik bütçeyle alınacak bi araç..ben tek geçerim bu şartlarda Octavia yı
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #523 : Nisan 30, 2014, 16:46:54 »
Octavia çok yakışıklı duruyor,c sınıfı olmasına rağmen d sınıfı boyutlarında neredeyse.ayrıca dizel olması ve dsg artıları..gerçekten zor karar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Nisan 30, 2014, 16:49:07 »
Octavia çok yakışıklı duruyor,c sınıfı olmasına rağmen d sınıfı boyutlarında neredeyse.ayrıca dizel olması ve dsg artıları..gerçekten zor karar..

Bende tercihimi Octavia dan yana kullanırdım. 0 alacaksanız listenizdeki araçların donanım ve diğer özelliklerini iyice inceledikten sonra deneme sürüşü yapmalısınız, beklentilerinize en fazla cevap verecek olanı seçmelisiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Nisan 30, 2014, 17:23:56 »
wv ciler dsg yi araçta eksi olarak sayıyorlar artık :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Nisan 30, 2014, 17:41:26 »
işin içine dsg girecekse 70 bin tl civarına dizel octavia biraz zor. ancak giriş donanımı olur o da balona binmek gibi gelir.

diğer yandan ikinci el bir avensis'in 1.8 cvt olanını 55 bin tl civarını alabilirsiniz. 1.6 lt için yeni makyajlı kasayı anahtar teslim fiyatından 10 bin tl ucuza bulabilirsiniz. toyota'nın yine fiyatları şişirdiği bir dönemdeyiz. yine bir zaman gelecek avensis'te 4-5 bin tl indirimler olacak. o zamana kadar bekler misiniz bilemem fakat araçların gerçek ederini öğrenmek için 2.el piyasasına bakmak yeterli.

bunun dışında elinde halâ 2013 model yılı araç bulunan bayiler var. geçen ay liste fiyatı 83 bin tl olan insignia 1.6 lt turbo edition elegance'ı 70 bin tl'ye veriyoruz dedi bir opel bayisi. bu sadece bir örnek. ben sıfır araç alacak olsam bu tarz indirimleri kovalardım. arada ciddi fiyat farkları var. yıllarca benzin alacak kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #527 : Nisan 30, 2014, 17:54:28 »
 Donanım Kampanyalı 
A.T.S. Fiyatı (TL)
 1.2 TSI 105 PS Green Tec  Ambition 53.400
 1.2 TSI 105 PS Green Tec  Optimal 57.700
 1.2 TSI 105 PS DSG Green Tec   Optimal 62.900
 1.2 TSI 105 PS DSG Green Tec   Elegance 68.100
 1.4 TSI 140 PS DSG Green Tec  Elegance 74.400
 1.6 TDI CR 105 PS Green Tec  Ambition 63.900
 1.6 TDI CR 105 PS Green Tec  Optimal 68.200
 1.6 TDI CR 105 PS Green Tec  Elegance 73.200
 1.6 TDI CR 105 PS DSG Green Tec  Ambition 69.100
 1.6 TDI CR 105 PS DSG Green Tec  Optimal 73.400
 1.6 TDI CR 105 PS DSG Green Tec  Elegance 78.400

Octavia her haliyle bence uygun... dsg gerçekten büyük bi sorun insanın aklında çok soru işareti oluşturuyor.. gaz fren şanzıman halim duman dsg için:)onun haricinde donanım olarak bence çok donanım delisi olduğumuz aşikar..en çok neyi kullanıyoruz? fren klima. ee abs esp vs zaten standart.. klima da var... yani sen düğmeyi çevirerek açsan farları ne olur??? otomatik yansın dersen haşırt die 2-3 bin giriyoşahsi fikrim yağmur-far sensörü için 3-5bin tl ödemeye hiç değmez
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Nisan 30, 2014, 18:36:01 »

Geçenlerde bi msj geldi bana ... Bulursam eklerim.. Eğer şirket olarak 2 adet alırsanız 15 bine yakın indirimi var Bahadır bey bi araştırın bence.. Filo indirimi cazip oluyor... Tek istediği belge vergi levhasıydı...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #529 : Nisan 30, 2014, 19:11:16 »
5-6 milyar kazanç için, alacağınız aracı riske atmayın, görülmeyen kusurları vs. leri olabilir. Veya sizin gözünüzden kaçan, ha bayilerde de böyle durumlar oluyor ama, oranı daha az, ayrıca 70bin lira gibi bir bütçeyle araba alıp, lpg takacağıma, 60bin liraya araç satın alır, benzinle binerim. Tabi bu benim kişisel görüşüm(benim aracıma lpg takılması için üste en az 20bin lira isterim) , bide sorunlar, yetkili servislerin bazılarına kabul olmama vs. vs., bir sürü dezavantaj var.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #530 : Nisan 30, 2014, 19:29:09 »
Dediğim gibi Avensisi elememdeki tek etken benzinli oluşu ve lpg istemeyişim olur..ama gönül bu,aka da konuyor lpg li de olsa Avensise de :-) mantığıma göre hareket etmeye çalışacağım parayı hallettikten sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #531 : Nisan 30, 2014, 19:47:20 »
Dediğim gibi Avensisi elememdeki tek etken benzinli oluşu ve lpg istemeyişim olur..ama gönül bu,aka da konuyor lpg li de olsa Avensise de :-) mantığıma göre hareket etmeye çalışacağım parayı hallettikten sonra

o zaman kural basit hocam dizel  alacaksınız ve araç dizel olduğu için kafadan 10-15 bin tl fazla vereceksiniz araca, daha sonra o parayı amorti etmek için 10 sene bineceksiniz... ve en az 100.000 km yapmanız lazım daha sonra da satmaya çalışırken yüksek km li dizel araçların düştüğü motor bitmiştir bunun laflarına muhatap olup ölücü satıcılarla muhatap olacaksınız. Şunu da belirteyim toyota babamın şirketi değil avensis diye direttiğimi düşünmeyin bizimki sadece öneri...Bana sorarsanız 0  araç almazdım o paraya o ayrı....Dizel tü kaka mı tabii ki hayır yüksek tork daha iyi ara hızlanmalar düşük devirdeki güç size artısıdır kararınızı önce dizel ya da benzinli olarak ayırın sonra bakın.
Ha şunu da açık açık belirteyim dizelle benzinli aynı fiyata satılsa düşünmeden dizel alırım ama kazıkçı firmalar ve ülkemizde insanların dizele bakışı bellidir özellikle yüksek kmli dizel araçlara

Allah hayırlısını versin cümlemize
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #532 : Nisan 30, 2014, 20:17:36 »
Ali bey eşimin ve çevremin tüm diretmelerine rağmen benzinli bir araç alabilirim ve bu Avensis olabilir..almazsam da içimde kalır,umarım pişman da olmam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #533 : Nisan 30, 2014, 20:21:38 »
Ali bey eşimin ve çevremin tüm diretmelerine rağmen benzinli bir araç alabilirim ve bu Avensis olabilir..almazsam da içimde kalır,umarım pişman da olmam..

açıkça söylememek gerekirse iyi araştırın forumları okuyun binin test sürüşü yapın.Ama toyotanın tek f/p aracı hangisidir diye herkese sorabilirsiniz cevap tektir ;) nedeni Türk insanı olarak araçtan fazla anlayamıyor ve çevrenin etkisine çok takılıyor olmamızdır....

Ben sıkılırım 2 senede satarım 0 alırım 2.elde çok zarar etmek istemiyorum derseniz uzak durun.Ama alır uzun yıllar sorunsuz binerim 2. eli dert etmem d sınıfı araçla c sınıfı araç yakıtı yakarım keyfime bakarım derseniz avensis sizin için biçilmiş kaftandır....

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2014, 20:23:40

eşinizde kullanacaksa ve acemiyse dizel araç eşiniz için bulunmaz nimet en azından kalkışlarda ya da rampada stop ettirmez siz de sinirlenmezsiniz bakın dizelin + yanını daha buldum :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #534 : Nisan 30, 2014, 23:07:07 »
Octavia varken avensis asla düşünmeyin bence.
Octavia çok güzel bir araç hem görünüm hem konfor açısından bende iki seridir avensis kullanıcısıyım ama T27 kasa bence beş para etmez T25 kasa çok çok daha iyi.T25 kasa düşünürseniz avensis ok ama octavia yı T27 ye tercih ederim kesinlikle.Kullanma imkanınız varsa ikisinide deneyin.
Şimdiden hayırlı olsun yeni aracınız.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Nisan 30, 2014, 23:30:25 »
o zaman kural basit hocam dizel  alacaksınız ve araç dizel olduğu için kafadan 10-15 bin tl fazla vereceksiniz araca, daha sonra o parayı amorti etmek için 10 sene bineceksiniz... ve en az 100.000 km yapmanız lazım daha sonra da satmaya çalışırken yüksek km li dizel araçların düştüğü motor bitmiştir bunun laflarına muhatap olup ölücü satıcılarla muhatap olacaksınız. Şunu da belirteyim toyota babamın şirketi değil avensis diye direttiğimi düşünmeyin bizimki sadece öneri...Bana sorarsanız 0  araç almazdım o paraya o ayrı....Dizel tü kaka mı tabii ki hayır yüksek tork daha iyi ara hızlanmalar düşük devirdeki güç size artısıdır kararınızı önce dizel ya da benzinli olarak ayırın sonra bakın.
Ha şunu da açık açık belirteyim dizelle benzinli aynı fiyata satılsa düşünmeden dizel alırım ama kazıkçı firmalar ve ülkemizde insanların dizele bakışı bellidir özellikle yüksek kmli dizel araçlara

Allah hayırlısını versin cümlemize
100 binde dizel motor bitiyor biraz acımasız olmuş...  Malesef bizim ilginc bir pazarımız var  dizel alırken 10milyar fazla verirken araba 150 binden sonra sorun olur diye algılanıyor.dizel arabada marka çok önemli malüm japonların sevmediği bir motor türü formu takip ederseniz toyota vukuatlı dizel olayında.  Almanlar bu dizel olayında tecrübenin verdiği deneyimle çok iyiler.
Arkadas anlattığı opel servisinde şirket arabası 1.3 dizel turbo astrayı 400.binde görmüş motor yüzde 95 çıkmış. Ama türkiye de 400.binlik arabayi 2.el satamazsın motoru yüzde 95te cıksa...
Ustayla motor sıfırlama maliyetini sordum dizel üzerine çalışıyorlar benzinliyle aynı maliyetli cok farkı yok dedi... 200 bınden sonra piyasa bitiyor ama her marka da dizel işini yapamıyor
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #536 : Nisan 30, 2014, 23:37:02 »
200.000 km psikolojik sınır diye tanımlanıyor benzinlide olsa dizelde olsa 200.000 den sonra aracın satışı biraz ağırlaşır.100.000 de dizel biter gibi bir şey yok günümüzde metalurji mühendisliği çok gelişti artık motorlar 100.000 de falan bitmiyor gönlünüz rahat olsun.dizel benzinli motor bakımlarıda çok farklı değil fiyat olarak şimdilerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #537 : Nisan 30, 2014, 23:41:28 »
100 binde dizel motor bitiyor biraz acımasız olmuş...  Malesef bizim ilginc bir pazarımız var  dizel alırken 10milyar fazla verirken araba 150 binden sonra sorun olur diye algılanıyor.dizel arabada marka çok önemli malüm japonların sevmediği bir motor türü formu takip ederseniz toyota vukuatlı dizel olayında.  Almanlar bu dizel olayında tecrübenin verdiği deneyimle çok iyiler.
Arkadas anlattığı opel servisinde şirket arabası 1.3 dizel turbo astrayı 400.binde görmüş motor yüzde 95 çıkmış. Ama türkiye de 400.binlik arabayi 2.el satamazsın motoru yüzde 95te cıksa...
Ustayla motor sıfırlama maliyetini sordum dizel üzerine çalışıyorlar benzinliyle aynı maliyetli cok farkı yok dedi... 200 bınden sonra piyasa bitiyor ama her marka da dizel işini yapamıyor

hocam ben dizel 100.binde biter demedim Milletimizdeki algı odur dedim.Yosa dizel motorlar benzinlilerden daha sağlam malzemelerden üretilir ve daha dayanıklıdır ama gel bunu millete anlat.Durum budur ;)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2014, 23:43:04
Octavia varken avensis asla düşünmeyin bence.
Octavia çok güzel bir araç hem görünüm hem konfor açısından bende iki seridir avensis kullanıcısıyım ama T27 kasa bence beş para etmez T25 kasa çok çok daha iyi.T25 kasa düşünürseniz avensis ok ama octavia yı T27 ye tercih ederim kesinlikle.Kullanma imkanınız varsa ikisinide deneyin.
Şimdiden hayırlı olsun yeni aracınız.

pardon ama hocam octaviayı kullanmadım ama içine bindim inceleme fırsatım oldu avensisi zaten kullanıyorum ama avensis için özellikle de t27 için yazdıklarınıza katılmak hakikaten mümkün değil bi kere sınıf farkı var.
Ayrıca arkadaşa eksiklerini sıralayın da ona göre seçim yapsın anlaşılan çok kararsız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #538 : Mayıs 01, 2014, 00:22:24 »
Valla avensisi bu kadar kötüleyeni ilk defa gördüm, şaşırdım çok..neden böyle düşünüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #539 : Mayıs 01, 2014, 00:29:56 »
Ben avensisi kötülmedim ama T27 ile T25 i kullandığım için dedim.
T25 deki malzeme kalitesi maalesef T27 de hiç yok.O açıdan octavia dedim.Malum japon araçlarda yalıtım sorunu söz konusu.
Avensisi kesinlikle kötü değil bende avensis sahibiyim ancak konfor,malzeme kalitesi olarak gerçekten çok kötüleşti.İki seriyide kulandığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum konfor dahi T27 de daha kötü maalesef.Artıları olarak yol tutuşu daha iyi ,daha teknolojik (geri görüş kamera,otomatik park freni ,touch panel vs)
Denemek lazım deneyince daha net anaşılır.
İyi geceler,Istanbul'dan selamlar