0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg çok ekonomik ama şu an kullandığum megane 2 de çok sorun yaşadım lpg yüzünden.yoksa avensisi tek geçerim.gerçi avensisi sıfır almak ne kadar mantıklı orası tartışılır.beş on binde yeni kasa mı daha mantıklı yoksa sıfır mı? Bir de bayiler ne kadar indirim yapar avensis için acaba?
Octavia çok yakışıklı duruyor,c sınıfı olmasına rağmen d sınıfı boyutlarında neredeyse.ayrıca dizel olması ve dsg artıları..gerçekten zor karar..
Dediğim gibi Avensisi elememdeki tek etken benzinli oluşu ve lpg istemeyişim olur..ama gönül bu,aka da konuyor lpg li de olsa Avensise de :-) mantığıma göre hareket etmeye çalışacağım parayı hallettikten sonra
Ali bey eşimin ve çevremin tüm diretmelerine rağmen benzinli bir araç alabilirim ve bu Avensis olabilir..almazsam da içimde kalır,umarım pişman da olmam..
o zaman kural basit hocam dizel alacaksınız ve araç dizel olduğu için kafadan 10-15 bin tl fazla vereceksiniz araca, daha sonra o parayı amorti etmek için 10 sene bineceksiniz... ve en az 100.000 km yapmanız lazım daha sonra da satmaya çalışırken yüksek km li dizel araçların düştüğü motor bitmiştir bunun laflarına muhatap olup ölücü satıcılarla muhatap olacaksınız. Şunu da belirteyim toyota babamın şirketi değil avensis diye direttiğimi düşünmeyin bizimki sadece öneri...Bana sorarsanız 0 araç almazdım o paraya o ayrı....Dizel tü kaka mı tabii ki hayır yüksek tork daha iyi ara hızlanmalar düşük devirdeki güç size artısıdır kararınızı önce dizel ya da benzinli olarak ayırın sonra bakın.Ha şunu da açık açık belirteyim dizelle benzinli aynı fiyata satılsa düşünmeden dizel alırım ama kazıkçı firmalar ve ülkemizde insanların dizele bakışı bellidir özellikle yüksek kmli dizel araçlara Allah hayırlısını versin cümlemize
100 binde dizel motor bitiyor biraz acımasız olmuş... Malesef bizim ilginc bir pazarımız var dizel alırken 10milyar fazla verirken araba 150 binden sonra sorun olur diye algılanıyor.dizel arabada marka çok önemli malüm japonların sevmediği bir motor türü formu takip ederseniz toyota vukuatlı dizel olayında. Almanlar bu dizel olayında tecrübenin verdiği deneyimle çok iyiler.Arkadas anlattığı opel servisinde şirket arabası 1.3 dizel turbo astrayı 400.binde görmüş motor yüzde 95 çıkmış. Ama türkiye de 400.binlik arabayi 2.el satamazsın motoru yüzde 95te cıksa...Ustayla motor sıfırlama maliyetini sordum dizel üzerine çalışıyorlar benzinliyle aynı maliyetli cok farkı yok dedi... 200 bınden sonra piyasa bitiyor ama her marka da dizel işini yapamıyor
Octavia varken avensis asla düşünmeyin bence.Octavia çok güzel bir araç hem görünüm hem konfor açısından bende iki seridir avensis kullanıcısıyım ama T27 kasa bence beş para etmez T25 kasa çok çok daha iyi.T25 kasa düşünürseniz avensis ok ama octavia yı T27 ye tercih ederim kesinlikle.Kullanma imkanınız varsa ikisinide deneyin.Şimdiden hayırlı olsun yeni aracınız.