Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #500 : Nisan 29, 2014, 14:25:23 »
Yıllardır Toyota kullanırım ancak Skoda da çok kaliteli.
Yılda kaç km yol yapacağınıza gore Octavia ile Avensis arasında karar vermek doğru olur düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Nisan 30, 2014, 08:24:31 »
Corolla önermiyorsunuz yani..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Nisan 30, 2014, 08:35:26 »
Arkadaşlar selam..bir iki ay içinde Allah nasip ederse arabayı alıyorum..Alternatifleri söyleyeyim siz de bana yardımcı olun.
1 yeni corolla dizel advance
2 yeni avensis elegant extra
3 yeni octavia tdi elegance
Hepsi sıfır ve fiyatlar 70 bin civarı..Aslında Avensisi tek geçerim ama lpg li araç istemiyorum pek..

Aslında skoda rapid de çok mantıklı bir seçim olabilir. Ancak octavia hakkında bir sitedeki yorumları ve videoyu değerlendirmenizi öneririm. Octavia güzel bir araç.

Bu arada corolla dizel de güzel bir seçimdir.

http://www.oto-park.com/haberler/celme-takmak-skoda-octavia-16-tdi-elegance/1523

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Nisan 30, 2014, 12:14:20 »
herkese merhaba..yıllardır yaptığım araştırmalar çerçevesinde maddi imkanlar ve diğer şartlar ilk defa bu kadar elverişli oldu ve sanırım 1-2 ay içinde yeni arabamızı alacağız..bizim için önemli olan sorunsuzluk,büyük bagaj,rahat,konfor ve ekonomi tabi..yılda az km yapmış olsam bile yakıta çok para vermek istemiyorum o yüzden ilk hedefim dizel ancak Avensis yüzünden benzinliye de yönelebilirim.Alternatifler şunlar :
1- Skoda Octavia TDI Elegance
2- Toyota Avensis Elegant Extra
3- Corolla D4-D Advance
4- Jetta 1.6 TDI Comfortline

Tek benzinli Avensis ama bu fiyat aralığında Avensis konforunu diğerlerinde bulabilir miyim emin değilim..Bütçe 70 bin civarı..LPG pek istemediğimden dizele yöneldim. Ama Avensis'e de LPG'siz sanırım binemem..
Sizin tavsiyeleriniz, özellikle bu araçları kullanan arkadaşlardan, benim için çok önemli..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Nisan 30, 2014, 12:26:19 »
jetta yakında makyajlanacak bilginiz olsun. bunların hepsinin manuel şanzımana sahip olduğunu ve uzun yıllar kullanacağınızı düşünerek octavia derim ben. corolla'yı listeye bile sokmam octavia varken. avensis'in konforunu da bir tek octavia'da bulabilirsiniz. ayrıca emisyon açısından da avantajlı (99 g/km). donanım olarak jetta'dan önde. arka süspansiyonları benzinli ile dizel arasında fark etmiyorsa çok iyi bir tercih olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Nisan 30, 2014, 12:28:37 »
Peki yılda az km yapıyorsanız benzinli ile dizel farkına neden 10 bin liraya yakın fazla ödeyeceksiniz.Alın benzinli bakın keyfinize.Tabi size araba almakta zor.Corollanında benzinli otomatıgıne bakın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Nisan 30, 2014, 12:51:36 »
Valla Bahadır hocam sıfır araba almak güzel bişeyde ben bide ikinci el değer kaybına bakarım. Yanlış anlaşılmasın , octavia çok güzel araba olmasına karşın ülkemizde pek tutulmuyor. Daha doğrusu halkımız pek bilmiyor, o yüzden corolla ve jettaya bide bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Nisan 30, 2014, 12:54:53 »
Octavia diyorum ben. C segment ama D segment arabayla aynı seviye. ve makyajlı 2013 kasası çok hoş  :asikadam: Renk şeker beyazı olsun bide :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Nisan 30, 2014, 12:59:34 »
Octavia en guzel seçenek bence.
Kerem ikinci el'ine değinmiş ama eskisi gibi o algı çok yüksek değil.Dış tasarımını ciddi anlamda değiştirdikleri için talep artıyor Octavia ve SuperB'ye...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #509 : Nisan 30, 2014, 13:12:04 »
Octavia bide yeni bir model daha çikardi oda güzel fiyati ne bilmiyorum ama super fb mi idi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #510 : Nisan 30, 2014, 13:13:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Nisan 30, 2014, 13:26:12 »
Bu tercihler arasında bence en iyi seçenek Octavia. Markasının Skoda olması dışında Vw Passatla eşdeğer denebilecek sürüş konforuna ve malzeme kalitesine sahip bir otomobil. Ayrıca DSG şanzımana sahip olması bence tek başına tercih sebebi. Ancak şunu da belirtmek isterim, uzun yıllar kullanacağınız aracınızla bir gönül bağınız olması lazım. O yüzden önce kalbinizin sesini dinleyin ve kalbiniz hangi aracı gösteriyorsa onu alın ve güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #512 : Nisan 30, 2014, 13:32:49 »
Arkadaşlar skoda octavia güzel bir araç. Ancak son model octavialarda iç malzeme kalitesinde ve yol sesi konularında bariz bir şekilde düşüş olduğu kanısındayım. Bir önceki octavia lar bence dış görünüş haricinde iç malzeme kalitesi olarak bir tık önde. Bunun dışında rapid elegance tdi yi şiddetle tavsiye ederim. Ancak dizel corolla yı da yabana atmamak gerek. İyi değerlendirilmeli zira sıfır kilometre bir araç ve 70.000tl civarlarından bahsediliyor. Yurtdışında bu paralara toyota avalon alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #513 : Nisan 30, 2014, 13:34:35 »
Octavia en guzel seçenek bence.
Kerem ikinci el'ine değinmiş ama eskisi gibi o algı çok yüksek değil.Dış tasarımını ciddi anlamda değiştirdikleri için talep artıyor Octavia ve SuperB'ye...

Abi öyle diyorsun da aveyi satışa koydum .. Adam arıyo bunun 1300 cc motoru daha çok tutuluyo  diye pazarlık edıyo benle ... Daha corolla ile aveyi ayıramıyo :)

Superb ayrı bi olay abi ....

Ben bu listeye Volvo S40 da eklerdim ....
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #514 : Nisan 30, 2014, 13:41:46 »
herkese merhaba..yıllardır yaptığım araştırmalar çerçevesinde maddi imkanlar ve diğer şartlar ilk defa bu kadar elverişli oldu ve sanırım 1-2 ay içinde yeni arabamızı alacağız..bizim için önemli olan sorunsuzluk,büyük bagaj,rahat,konfor ve ekonomi tabi..yılda az km yapmış olsam bile yakıta çok para vermek istemiyorum o yüzden ilk hedefim dizel ancak Avensis yüzünden benzinliye de yönelebilirim.Alternatifler şunlar :
1- Skoda Octavia TDI Elegance
2- Toyota Avensis Elegant Extra
3- Corolla D4-D Advance
4- Jetta 1.6 TDI Comfortline

Tek benzinli Avensis ama bu fiyat aralığında Avensis konforunu diğerlerinde bulabilir miyim emin değilim..Bütçe 70 bin civarı..LPG pek istemediğimden dizele yöneldim. Ama Avensis'e de LPG'siz sanırım binemem..
Sizin tavsiyeleriniz, özellikle bu araçları kullanan arkadaşlardan, benim için çok önemli..

ben 2 tercihe düşürürüm sorunsuzluk konfor donanım derseniz avensis öne geçer ama yüksek tork isterim rampada 5 kişiyle o gücü hissetmem lazım derseniz dizel octaviaya yönelin... ama bu seçenekler için d sınıfının bir tek avensis olması sorunsuzluk oldukça iyi bir performans konfor ve donanım olarak siizi oldukça tatmin edecek olan avensisi öneririm.... kullandığım için size bu tavsiyeyi yapıyorum avensis benzinde de öyle korkulacak bir şey yakmıyor emin olabilirsniz lpg takarsanız dizelden daha ucuza daha fazla kilometre yapabilirsiniz.
Bence dizel çok gerekli değil lüx sınıf,ticari araç,kamyon vb. olmadıkça bence dizelin tek avantajı rampa çıkarken ya da yük taşırken verdiği torktır...Başka mantıklı açıklaması olan varsa mesajıma açıkçası muhalaefet bekliyorum.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #515 : Nisan 30, 2014, 14:18:08 »
Ben Avensis 2012 E.Extra  sahibiyim.Her konuda  dört dörtlük bir arabadır.Octavia için bir şey söyleyemiyeceğim.Çünkü bir fikrim yok ama kötü olacağını zannetmiyorum.Diğerlerini söylememe gerek yok çünkü sınıf olarak avensis ile aynı kategoride değiller.Gerçi oktavia da değil,avensis çok sorunsuz ve donanımlıdır.Benzinli olmasına rağmen yakıt cimrisidir.Ben Ankara'da şu an 7,9 Lt ile geziyorum.Daha ne olsun.Ayrıca LPG'de de sorunsuz olduğunu herkes söylüyor.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #516 : Nisan 30, 2014, 14:19:30 »
Dizel düşünmüyorsanız bende avensis i öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #517 : Nisan 30, 2014, 15:34:50 »
astra j 1.6 cdti 136 hp 320 nm tork ;)
test edip onaylandı tarafımca :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #518 : Nisan 30, 2014, 16:17:18 »
seçenekler arasında octavia ve jetta varsa 90 hp lik corolla ve benzinli avensis'in lafı bile edilmez gücünü konforunu bir kenara bırakın sadece şöför mahalline oturup bir kaç km yapın farkı anlarsınız...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #519 : Nisan 30, 2014, 16:32:00 »
Hocam kafanızdaki bütün soruları cevaplayabilmek için, bu bahsettiğiniz tüm araçları mutlaka test sürüşü yapın. Çünkü biz size ne kadar şu şöyledir desekte, herkesin algıları farklı olduğundan, sizi yanlış yönlendirebiliriz. Eğer lpg taktıracak kadar fazla kilometre yapacak iseniz, mutlaka aracın direksiyonunda seyrederken mutlu olmanız gerekir. Hiç tahmin edemeyeceğiniz kronik bir sorun, arabayı sizin için kabusa çevirebilir. O yüzden, internet üzerinden tüm bu markaların sitelerine test sürüş talebi yollayın, onlar size 24 saat içinde döneceklerdir. Hangi arabayı alacağınız netleşincede, bence türkiyedeki tüm bayileri arayın. VW gibi pazarlığa yanaşmayan bir markada bile, ben aracımı 2500 lira düşüğe satın aldım. Tek fark bir bayi kocaelide diğeri sakarya da, 35km mesafe var aralarında.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio