Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #460 : Nisan 16, 2014, 17:32:16 »
öncelikle psa-ford grubu ortalıklığı ile renault-nissan ortaklığının ayrı olduğunu belirtmek isterim. renault ne kadar başarılı olursa olsun motor konusunda, megane II denilen araç, dünyanın en hissiz direksiyon sistemlerinden birine sahiptir. sanki direksiyon ile yol arasında hiçbir bağlantı yokmuş gibi araç kullanırsınız. süspansiyonları da evlere şenliktir, megane'a bindikten sonra corolla, astra ya da golf'e binince anlarsınız.

ayrıca multijet konusunda tereddütü olan arkadaşları istanbul'a davet ediyorum. gelsinler şöyle bir dışarıda gezsinler. 10 tane multijet linea ya da albea ticari taksi geçiyorsa, 1-2 tane dci motorlu renault ya da dacia geçiyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Nisan 16, 2014, 17:32:42 »
arkadaşlar birbirimize birşeyleri ispatlayamacaksak sadece keyfine eglencesine bilgilenmek amaçlı tartışacaksak akşam konuyu açacam ben konu dagılmasın burda arkadaşımız bir soru sormuş yazık olmasın sorusuna...
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Nisan 16, 2014, 17:34:06 »
Gezenleri durdurup bakmak lazım benzin lpg limi diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #463 : Nisan 16, 2014, 17:35:11 »
öncelikle psa-ford grubu ortalıklığı ile renault-nissan ortaklığının ayrı olduğunu belirtmek isterim. renault ne kadar başarılı olursa olsun motor konusunda, megane II denilen araç, dünyanın en hissiz direksiyon sistemlerinden birine sahiptir. sanki direksiyon ile yol arasında hiçbir bağlantı yokmuş gibi araç kullanırsınız. süspansiyonları da evlere şenliktir, megane'a bindikten sonra corolla, astra ya da golf'e binince anlarsınız.

ayrıca multijet konusunda tereddütü olan arkadaşları istanbul'a davet ediyorum. gelsinler şöyle bir dışarıda gezsinler. 10 tane multijet linea ya da albea ticari taksi geçiyorsa, 1-2 tane dci motorlu renault ya da dacia geçiyordur.

yeri bu konuda degil akşama konu açıyım birbirimize birşey ispatlamadan zevkine bilgilenmek amaçlı konuşalım..linealar şirket arabaları tarafından çok tercihedildigi için öle bu bir ölçüt degil.aynı düzeyde de clio var eminolabilirisiniz.arkadaşımda multijet linea var onunda ne yaktıgını biliyorum.akşama güzel bir konu açalım kurtlarımızı dökelim  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #464 : Nisan 16, 2014, 17:41:29 »
yeri bu konuda degil akşama konu açıyım birbirimize birşey ispatlamadan zevkine bilgilenmek amaçlı konuşalım..linealar şirket arabaları tarafından çok tercihedildigi için öle bu bir ölçüt degil.aynı düzeyde de clio var eminolabilirisiniz.arkadaşımda multijet linea var onunda ne yaktıgını biliyorum.akşama güzel bir konu açalım kurtlarımızı dökelim  :)

ogün bey forum içi arama yaparsanız, multijet konusundan tutun da, dci motorun detaylarına kadar forum içinde birçok başlıkta konuşmalar mevcut. yeni başlık ancak her şeyin tekrardan yazılmasına, belki de zamanında konuşulmuş durumlar üzerinden insanların birbirini kırmasına neden olabilir. bu yüzden yapabilirseniz, daha önceden açılmış bir başlık bulup oradan devam ettirin konuyu.

bu arada taksiciler için gerçekten istanbul'a gelmeseniz bile mobese kayıtlarını canlı olarak izleyebiliyorsunuz. gelirseniz de bir gece 00-02 arası taksim'e yolunuzu düşürmeye çalışın. yol tamamen sarı olduğundan hangi ticarinin daha çok olduğunu bir bakışta zaten zihniniz doğal olarak algılar. bilinç altınıza işler ve tereddütler ortadan kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #465 : Nisan 16, 2014, 17:45:08 »
Çok fazla birşey söylemeye gerek yok zaten toplam oranlarda herşey belli oluyor.

http://www.tuketicikosesi.org/2014/01/2014-otomobil-sats-rakamlar.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Nisan 16, 2014, 17:45:55 »
BMW 1.6 dizeli hiç tartışmıyorsunuz beyler.

Verso diyince mesele 1.6 BMW D-4-D  vs. 1.5 DCI  ,
şuan bütün dünyanın kabul ettiği en iyi düşük hacimli iki motor.
Bu arada Toyota dizel' yapmayı bilmez demek biraz haksızlık olur. Toyota düşük hacimli dizel konusunda başarısız denilebilir, lakin 2.2 D-Cat gibi bir motora sahip bir markaya bu denli haksızlık edilmemeli. 2000 cc üstü dizellerde toyota teknolojisini göstermiştir hep.
Ama iç piyasada 1.4 d4d başarılı değil bunu herkes biliyor. Toyota'da biliyor ki BMW den destek aldı. Şimdi konu başlığında arkadaşın sorduğu soruya ne cevap vermeli. 1.6 BMW motorlu verso mu, 1.5 DCI Quaskai mi?  Ben asfalt dışında kullanmayacaksanız ve 'imaj' kaygınız yoksa 1.6 dizel verso diyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #467 : Nisan 16, 2014, 17:50:21 »
BMW 1.6 dizeli hiç tartışmıyorsunuz beyler.

Verso diyince mesele 1.6 BMW D-4-D  vs. 1.5 DCI  ,
şuan bütün dünyanın kabul ettiği en iyi düşük hacimli iki motor.
Bu arada Toyota dizel' yapmayı bilmez demek biraz haksızlık olur. Toyota düşük hacimli dizel konusunda başarısız denilebilir, lakin 2.2 D-Cat gibi bir motora sahip bir markaya bu denli haksızlık edilmemeli. 2000 cc üstü dizellerde toyota teknolojisini göstermiştir hep.
Ama iç piyasada 1.4 d4d başarılı değil bunu herkes biliyor. Toyota'da biliyor ki BMW den destek aldı. Şimdi konu başlığında arkadaşın sorduğu soruya ne cevap vermeli. 1.6 BMW motorlu verso mu, 1.5 DCI Quaskai mi?  Ben asfalt dışında kullanmayacaksanız ve 'imaj' kaygınız yoksa 1.6 dizel verso diyorum.

Yeni gelecek olan 1.6 dci 160 bg gücünde motorda çok önemli renault için.  Forumda paylaşılmıştı 2.0 motor performansında ve onlara oranla %25 yakıt tasarruflu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #468 : Nisan 16, 2014, 17:55:22 »
Yeni gelecek olan 1.6 dci 160 bg gücünde motorda çok önemli renault için.  Forumda paylaşılmıştı 2.0 motor performansında ve onlara oranla %25 yakıt tasarruflu.

Siler süpürür piyasayı, hatta pek çok farklı markada bu motoru görürüz gibi.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #469 : Nisan 16, 2014, 18:08:32 »
hakan bey yanlış anlamayın ama nedemek istediginizi anlamadım ben.ticari taksiler ile dizel konumuzun alakası nedir...ankarada çok linea var ama hepsi tüplü...ben anlamadım oyüzden..dizel taksici ben görmedim..

konuya gelince jeep türü araçları seven biri degilim açıkcası ben.oyüzden direk verso 1.6 derim ki bmw motoru var.keyifli olur kanatindeyim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #470 : Nisan 16, 2014, 18:32:42 »
hakan bey yanlış anlamayın ama nedemek istediginizi anlamadım ben.ticari taksiler ile dizel konumuzun alakası nedir...ankarada çok linea var ama hepsi tüplü...ben anlamadım oyüzden..dizel taksici ben görmedim..

konuya gelince jeep türü araçları seven biri degilim açıkcası ben.oyüzden direk verso 1.6 derim ki bmw motoru var.keyifli olur kanatindeyim

ikinci paragraf size ithafen değildi kusura bakmayın. önceki yazılarda geçti satır kirliliği yapmak istemedim. istanbul'da en çok dizel albea ve linea var, ardından da lpg'li accent era geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #471 : Nisan 16, 2014, 19:03:18 »
ogün bey forum içi arama yaparsanız, multijet konusundan tutun da, dci motorun detaylarına kadar forum içinde birçok başlıkta konuşmalar mevcut. yeni başlık ancak her şeyin tekrardan yazılmasına, belki de zamanında konuşulmuş durumlar üzerinden insanların birbirini kırmasına neden olabilir. bu yüzden yapabilirseniz, daha önceden açılmış bir başlık bulup oradan devam ettirin konuyu.

bu arada taksiciler için gerçekten istanbul'a gelmeseniz bile mobese kayıtlarını canlı olarak izleyebiliyorsunuz. gelirseniz de bir gece 00-02 arası taksim'e yolunuzu düşürmeye çalışın. yol tamamen sarı olduğundan hangi ticarinin daha çok olduğunu bir bakışta zaten zihniniz doğal olarak algılar. bilinç altınıza işler ve tereddütler ortadan kalkar.

Linea olabilir.   " dizel " linea olmaz.  Ben peşin beşin söylemiştim araştırın albea albela yazın aratın... kullanılan albealar ve linealar lpg lidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #472 : Nisan 16, 2014, 19:27:46 »
Linea olabilir.   " dizel " linea olmaz.  Ben peşin beşin söylemiştim araştırın albea albela yazın aratın... kullanılan albealar ve linealar lpg lidir.

gökhun bey, ogün bey yeni başlık açmadan bence forumu bir araştırın derim. kendim taksi kullanmamış olsam yıllardır, söylediklerinize hak verebilirim ancak bugüne kadar hiç benzinli fiat marka taksiye binmedim. multijet konusu sayfalarca yazıldı, yazılanlara katılıyorum ben de. bursa'da sizin dediğiniz durum geçerli olabilir ancak istanbul'daki taksi sayısı bursa'nın nüfusu kadar neredeyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #473 : Nisan 16, 2014, 19:38:03 »
gökhun bey, ogün bey yeni başlık açmadan bence forumu bir araştırın derim. kendim taksi kullanmamış olsam yıllardır, söylediklerinize hak verebilirim ancak bugüne kadar hiç benzinli fiat marka taksiye binmedim. multijet konusu sayfalarca yazıldı, yazılanlara katılıyorum ben de. bursa'da sizin dediğiniz durum geçerli olabilir ancak istanbul'daki taksi sayısı bursa'nın nüfusu kadar neredeyse.

İstanbulun taksicileri işi bilmiyor demekki.

http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/YENILINEA/Teknik.aspx

6.5 litre yakıyor nasıl dizel bu ? Benzinli corollam 7.5 lt yakıyor 100km şehir içi...

İstanbul taksileri paraya önem vermiyorlar herhalde. Sevabına çalışıyorlar :D

1.5 dci logan yada sanderolar 4 - 4.5 civarı yakıyor. Bence siz bir araştırın o araçlar lpg li olmasın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #474 : Nisan 16, 2014, 21:15:27 »
internetimde bir sıkıntı var bugun en kısa zamanda konuyu açıcam arkadaşlar
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #475 : Nisan 16, 2014, 22:01:13 »

6.5 litre yakıyor nasıl dizel bu ? Benzinli corollam 7.5 lt yakıyor 100km şehir içi...

1.5 dci logan yada sanderolar 4 - 4.5 civarı yakıyor. Bence siz bir araştırın o araçlar lpg li olmasın ?

gökhun bey öncelikle yanlış bilgiler vermekten kaçınalım. e12 1.6 lt benzinli corolla'nın fabrika verisi şehir içi tüketim 9.0 lt/100 km'dir. sizin ortalama tüketiminiz kimse için resmi bir veri teşkil etmez.

diğer bir husus da, taksiciler ve ticari araçlar için önemli olan en az yakanı edinmek değildir. motor ömrü, yedek parça ağı ve bakım maliyetleri de bu işin içindedir. linea veya albea'nın ne kadar yakacağını ve yaktığını bizden iyi biliyor bu işi yapanlar. bu yüzden bütün bu hususlar doğrultusunda genellikle istanbul'da ticari taksi olarak albea 1.3 multijet görürsünüz. başka araçlar yok mu ? elbette var. yeni corolla'dan taksi yapan da gördüm, açılır tavanlı elantra'dan yapan da. clio ve megane da var. ancak fiat taksilerin yanında neredeyse hiç yok gibiler. şaka yapmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #476 : Nisan 16, 2014, 23:12:23 »
gökhun bey öncelikle yanlış bilgiler vermekten kaçınalım. e12 1.6 lt benzinli corolla'nın fabrika verisi şehir içi tüketim 9.0 lt/100 km'dir. sizin ortalama tüketiminiz kimse için resmi bir veri teşkil etmez.

diğer bir husus da, taksiciler ve ticari araçlar için önemli olan en az yakanı edinmek değildir. motor ömrü, yedek parça ağı ve bakım maliyetleri de bu işin içindedir. linea veya albea'nın ne kadar yakacağını ve yaktığını bizden iyi biliyor bu işi yapanlar. bu yüzden bütün bu hususlar doğrultusunda genellikle istanbul'da ticari taksi olarak albea 1.3 multijet görürsünüz. başka araçlar yok mu ? elbette var. yeni corolla'dan taksi yapan da gördüm, açılır tavanlı elantra'dan yapan da. clio ve megane da var. ancak fiat taksilerin yanında neredeyse hiç yok gibiler. şaka yapmıyorum.

Teknik verilerle bilgilendireyim o zaman,

1.3 multijet linela 6.5 lt

1.5 dci symbol 4.4 lt

0.9 tce symbol 6.4 lt buda renault benzinli motoru lineadan az yakıyor.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-symbol/ozellikler

Bakımlarıda ucuz, yürüyeni lineadan dayanıklı, motoru daha uzun ömürlü....

İki fabrikada bursada adamlar dci kullanıyorlar demekki var bildikleri. Yedek parça istemediğiniz kadar var bursada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #477 : Nisan 17, 2014, 08:08:57 »

hocam yanlış anlamanı istemem de nasıl bir benzinli araçmış o şiçi 7.5 lt yakıyor anlamak mümkün değil. Forumda bir sürü arkadaş var şiçi sert kullanım 7 lt yakıyorum diyen. Eksik verdikleri ise şiçi diye kastettikleri yol uzun yol misali . Mesela ankatada eryamanda oturan adam kızılaya gelirken katettiği yola şiçi diyor keçiorenden gelen adam da şiçi diyor. Fakat aynı değil. Sizin aracın aynısından birsuruu tanıdığım var ortalama tüketimleri 9 civarı

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 08:16:13
Dizel konusuna gelince hem dci ın hem de multijetin 1 milyon km ye yaklaşmış olanlarını biliyorum o yüzden yorum yapamayacağım. Tek bildiğim ikisi de sağlam motorlar. Bu konuya ilişkin n son noktayı Atilla amca koyar bence :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #478 : Nisan 17, 2014, 09:07:18 »
multijet motorun 750 bin km yaptığını bilen yok sanırım ;)
multijet piyasanın en sağlam dizel aracıdır. dci'da iyidir ama dayanıklılık konusunda multijet bir tık ondedir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Nisan 17, 2014, 09:50:33 »
'Ticari albea ve linealar dizel değil hepsi tüplü' ya da 'albea değil albela' gibi yorumları şaşkınlıkla okudum. Bence ortada büyük bir yanlış bilgi var. Albea ya da linea kullanan ticarilerin çoğuna yakını dizeldir. Ayrıca multijet piyasadaki en sağlam dizellerin başında gelir. Kolay kolay arıza yapmaz, herşeyiyle sorunsuz araçlardır. Sürekli altımda olmasa tamam diyeceğim. Ek olarak albeanın canını okumama rağmen ortalaması 5.5 litreyi geçmemiştir, babamın aracı yaklasık 70000 kmdir bizde daha bakım harici sanayi servis yüzü görmemiştir. Uzun ömürlülük dayanıklılık konularında da kıyaslanan dci'den öndedir. Albeayı almadan önce en az 5 taksici arkadaşla konuştum clio symbol mü albea mı diye hepsi albea dedi. Clio motoru 300000 gider dokunmadan, albea en az 500-600000 dediler. Zaten taksi duraklarına bakın hangisi daha iyi anlaşılır ;)