0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konu başka yere gitmesin de yine. Renault küçük hacimli dizel motor konusında kendini kanıtlamış bir markadır. Keza güvenlik olarakta önemli yatırımları vardır. Nissan'ı aldıktan sonra da Nissan önemli şekilde atağa geçmiştir. Qashqai'nin 2 litrelik dizeline bir kaç kez bindim. Dört çeker olmasına rağmen oldukça seriydi ama o kasalardan da belli sınırların ötesini beklememek lazım. Verso'nun da 2.2 dizeli oldukça iyidir(binmedim). Bence her ikisinin de iç kalitesi çok üst düzey değil. Qashqai sınıfında çok satan, tutulan bir araç. Bunda motor ve donanım seçenekleri de etkili. Her iki aracın da sınıfları farklı ve kendi sınıflarında alternatifleri var, onları da kontrol etmek lazım bence. Rav4, Crv, G CMax, G Scenic bunlardan bazıları. Qashqai +2 de mevcut bu arada. Bu arada hangi araç olursa olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
O motor sadece renault'un değil aynı zamanda nissan'ın.
Renault nun o beğenmediğiniz motorunu mercedes a 180 de kullanıyor
ASX güzel bir araç ancak ikinci eli qahqai kadar iyi midir??
wikipedia'daki bilgileri 8 yaşındaki bir çocuk bile girip değiştirebiliyor. o yüzden çok fazla güvenmeyin. renault böyle bir motor yapacak durumda olsaydı nissan'ın üstüne çökmeden tek başına yapar ve satardı. ayrıca şehir içi bir dizel megane (110 hp), yeni nesil tdi (105 hp) ve büyük ihtimâl ile astra cdti (110 hp) ne kadar yakıyorsa o kadar yakıyor. rakipsiz falan değil.bu arada asx'in bagaj hacmi ve arka koltuk mesafesi kesinlikle aile kullanım şartlarına müsait değil. motoru güzel, verso'nun benzinlisinden tutumludur. tasarımı da iyi denebilir, zevk meselesi o ayrı. mitsubishi'nin 1.6 lt 115 hp'lik mivec motoru (asx'te cleartec) gerçekten atmosferik bir araca göre az tüketiyor.
arkadaşlar versonun 2009 dan sonraki kasasında panaromik cam tavan-sunroof ve navigasyon olan modeli varmı ben biraz baktım ama bulamadım şu an 2004 verso elegantım var eğer bu özellikler varsa yine verso düşünüyorum (2009-2012) yoksa nissan qashgai ye bakacam.şimdiye kadar hep japon arabası kullandım ve çok ta memnundum ama qashqai yi türkiyede reno üretiyormus motoru da reno motoruymus o yüzden pek tavsiye etmediler bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Bizim megane 3.7 lt şehir içi yakıyor. Baya bir rakibi var yani fabrika verilerihttp://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-megane-hb/ozellikler megane 3 110 bg http://binekarac.vw.com.tr/jetta-teknik-bilgi.aspx vw jetta 1.6 105 psimegane 90 lık alırsanız her türlü vw dan dahada az yakar. 110 lukta az yakıyor.
megane'ın teknik verilerinde şehir içi en az 5.4 lt/100 km gördüm. siz aynı koşullarda araç kullanmadığınızdan 3.7lt/100 km tüketim bulmanız doğaldır. ben de avatarınızdaki araçla 3.5 lt/100 km yakalayabiliyorum. gelin görün ki kriterler aynı değil.ayrıca yeni nesil tdi konusundan bahsederken jetta'ya değil, octavia-golf-leon 3'lüsünden birine bakmanız gerekir. golf'e göz attığınızda şehir içi 4.6 lt/100 km değerini görürsünüz ki bu da paylaştığınız megane'dan yaklaşık 1 lt/100 km daha az tüketime sahip demektir. golf'te fazladan 15 kg ağırlık da mevcut. bu tüketim testleri, avrupa birliği normlarına göre yapılır. gerisi test pilotunun yeteneğine kalmış.
bizdeki 82 hp 1.5 dci. 3.7 şehir içi yoğun trafik değerleri.90 lık ve 110luk her türlü tdi den az yakıyor. İnternette araştırırsanız güncel değerleri bulabilirsiniz. 110 luklar 4.5 5 arası yakıyor. Şehir içi trafiğe bağlı olarak.Aracım 1.6 benzin uzun yolda 4.5 in altına inmedi 3.5 yakmanız imkansız. Dizel corolla ile bile o değeri yakalayamazsınız. Ancak bayır aşağı gaz vermeden 3.5 düşürürsünüz.
Övdüğünüz araba megane mı ben mi yanlış okudum..hayatımın en büyük hatasını yaparak 2004 model megane hb aldım.şu ana kadar yaptığı arızaları yazsam roman olur..yeni araç alacaklara ilk tavsiyem fransızdan uzak durun..meganedan kurtulup avensisimi aldığımda bayram yapıcam :-)
Sedanlarda benimki kadar sıkıntı yoktur..renonun gelmiş geçmiş her bakımdan en dandik,kalitesiz arabası megane 2hb dir..aksini söyleyenin alnını karışlarım.10 yıldır anamı ağlattı ve ağlatmaya devam ediyor..mecazi olarak değil gerçekten.çünkü sürekli arıza yapıyor ve yüklü meblağ olunca da annemden istiyorum borç olarak :-) kadın hakkaten ağlıyor ;-)
aracın kendi sitesinden baktım internette daha az yaktığını belirten resmi bir web sitesi mi var ? yakıt tüketimi testlerin hangi hızlarda, hangi koşullarda ve nasıl gerçekleştirildiğini bir araştırmanızı tavsiye ederim. yoğun trafik deyimi çok genel bir tabir. sürekli dur kalk yaparak 3.7 lt/100 km tüketim yakalıyorsanız (yakaladığınıza inanıyorsanız) yol bilgisayarınız çığrından çıkmış demektir. megane'ın 80 hp versiyonunu birçok defa kullandım, o testlere uygun şekilde dediğiniz tüketimi yakalamasına ihtimâl yok. clio bile zor.aynı aracın sedanı bizde var, sol donanım. düz yolda 3.4-3.5 lt/100 km yakalarım. hızı bana kalmış. dediğim gibi şartlara bağlı. o yüzden forumda iddialı bir tüketimden bahsederken güzergâhı, ortalama hızı en azından belirtmekte fayda var.