0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir kez kullanma ile tasarrufu yapamazsınız. Ben iki aracıda sık sık kullanıyorum corolla 1.6 ile 3.5 imkansız. megane 2 dci 82 bg kaç yaktığını herkez bilir Megane 2 1.5 dci uzun yolda 3.2 yakıyor.
gökhan bey, ısrarla uzun yol - kısa yol gibi durumlardan bahsediyorsunuz. aynı megane 3 lt/100 km de görebiliyor evet. burada amaç kimin daha az yaktığını bulmak için "pissing contest" yapmak değil. forumda en az yakıtın hangi şartlarda yakıldığını defalarca konuştuk. aratırsanız bulabilirsiniz. benim bahsettiğim mevzu bunlar değildi. daha uzatmıyorum. başlık amacından uzaklaşmasın.
bağlantıda gerekli bilgiler mevcut. en son 2008 ab normları vardı sanırım. daha yenisi var mı bilmiyorum.http://www.abdullahdemir.net/wp-content/uploads/2013/12/YAKIT-TUKETIMI-ve-EGZOZ-EMISYON-TESTLERI.pdf
Dizel motoru iyidir. Benzinlisi ise çok yakıyor. Ama sağlamdır. Kronik sorunları var mı diye Ford forumlarından da detaylı inceleyebilirsiniz.
arkadaşlar birde şu motor konusunda bildiklerimi kısaca yazayım.Dizel konusunda toyota renault grubundan çok geridedir.Renault dizel konusunda çok ileride yine aynı şekilde fiat multijet motorlar ....Renault nissan peugeot ve citroenin ortak kurduğu platform ve anlaşma sayesinde bu dört firma ortak motor üretiyorlar ve motorları hakkaten verimlilik sağlamlık konusunda bence dünyada tektir ama bunu dizel için söylüyorum.Şartlar değişti firmalar artık beraber çalışıyor argelerini ortak kuruyorlar ve teknolojiyi ortak kullanıyorlar.Çarpıcı bir örnek:Focus iyi yol tutar mı? Evet hemde sınıfında liderdir...Güzel bana ne...Peki focus o platformu kendi mi geliştirdihayır kiminlemazdayla mazda da focus 3 ün platformunu kullanır yani şasesini....Renault geçenlerde mitsubishiyle anlaşma yaptı bir çok modeli ortak üretebilecekler...Mütsubsihi dediğim firma ucaştan pilot kaleme tanka kadar bir çok ürün üretebilen dev bir şirket.ÖZellikle leketrikli motorlar konusunda belki de 10 yıl ilerdeler ..Dakarda adamların 4x4 leri yıllardır peşpeşe şampiyon oluyor ne ısuzu ne toyota sağlamlık konusunda onlar kadar değiller....Bakınız pajero-asxRenault akıllı kaptı mitsubishiyi şimdi piyasayı alt üst edecekler Artık renaultlar hem sağlamhem çevrecihem parça ve yürütme maliyetleri olarak kimse geçemeyecek...Durum bu arkadaşlar kimse marka fanatikliği yapmamalı bence kendim dahil
Ali Bey bu tip konularda zaten objektif olunması gerekir. Fanatiklik yanıltır. Tamam Renault pazarlamayı çok iyi yapabilir. Aranan kanı çok güzel pompalar piyasaya fakat maalesef ki ben sizin gibi düşünmüyorum. Şayet öyle olsaydı şu an citroen c-elysee ile peugeot 301 dizel motorları ülkemizde bir numara olması gerekirdi. Bu arada bu konu daha önceden de çok tartışıldı. Ben şahsi kanaatim bahsettiğiniz araçların dizel motorlarının bir d4d den daha iyi olduğuna inanmıyorum. Ya da cdı'dan veya crdi'den. Şirket evlilikleri ise takdirle karşılanır. Buna işletmede iş bölümü ve uzmanlaşma da denir. Hangi parçayı daha uygun maliyetle kim üretirse parça oradan alınır. Aslında olay bu.
şunun altını çizmek gerekir.teknoloji paylaşımı şirketlerin hadi gelin teknoloji paylaşalım dedigi bir nokta degildir.bu konuda dünya çapında kanunlar çıkarılmış ve zorunlu hale getirilmiştir.yani şirketler dünyaya yararı olcak teknolojik gelişmeleri insanlıgın yararı için zaten paylaşmak zorundadır.sizinde şu sölediginize ek olarak şunu söliyim pejo 301 i hiç sevmem ama dizelinin şuan oldukça az yaktıgını duyuyorum.ne kadar dogrudur bilmem ama az yakıyor deniliyor zaten.dci motoru çok konuşmaya gerek yok bence.gerçekten sadece kokladıgını bizzat gördüm yaşadım denedim.birçok büyük firmada bu motoru kullanıyor zaten şuan.ama konuyu dagıtmayalım olmadı başka bir başlık açalım bunun için.yeterki fanatiklik olmasın objektif keyif alabilcegimiz bilgilencegimiz bir tartışma konusu olsun