Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617156 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #440 : Nisan 15, 2014, 23:17:41 »
Bir kez kullanma ile tasarrufu yapamazsınız. Ben iki aracıda sık sık kullanıyorum corolla 1.6 ile 3.5 imkansız. megane 2 dci 82 bg kaç yaktığını herkez bilir :) Megane 2 1.5 dci uzun yolda 3.2 yakıyor.

gökhan bey, ısrarla uzun yol - kısa yol gibi durumlardan bahsediyorsunuz. aynı megane 3 lt/100 km de görebiliyor evet. burada amaç kimin daha az yaktığını bulmak için "pissing contest" yapmak değil. forumda en az yakıtın hangi şartlarda yakıldığını defalarca konuştuk. aratırsanız bulabilirsiniz. benim bahsettiğim mevzu bunlar değildi. daha uzatmıyorum. başlık amacından uzaklaşmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Nisan 15, 2014, 23:22:47 »
gökhan bey, ısrarla uzun yol - kısa yol gibi durumlardan bahsediyorsunuz. aynı megane 3 lt/100 km de görebiliyor evet. burada amaç kimin daha az yaktığını bulmak için "pissing contest" yapmak değil. forumda en az yakıtın hangi şartlarda yakıldığını defalarca konuştuk. aratırsanız bulabilirsiniz. benim bahsettiğim mevzu bunlar değildi. daha uzatmıyorum. başlık amacından uzaklaşmasın.

Sizi anlıyorum yakıtı hava ve arazi koşşullarıda etkiler benim bahsettiğim 3.7  yazlık lastikler ve şimdiki hava değerleriyle olan yakıt. Kışın ve kış lastikleriyle 4.3 yakıyor buda normaldir. Bursanın trafiğinide biliyorsanız en az istanbul kadar vardır.  Neyse dediğiniz gibi uzatmanın anlamı yok. Konu dağıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #442 : Nisan 15, 2014, 23:53:28 »
bağlantıda gerekli bilgiler mevcut. en son 2008 ab normları vardı sanırım. daha yenisi var mı bilmiyorum.

http://www.abdullahdemir.net/wp-content/uploads/2013/12/YAKIT-TUKETIMI-ve-EGZOZ-EMISYON-TESTLERI.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #443 : Nisan 16, 2014, 00:13:38 »
bağlantıda gerekli bilgiler mevcut. en son 2008 ab normları vardı sanırım. daha yenisi var mı bilmiyorum.

http://www.abdullahdemir.net/wp-content/uploads/2013/12/YAKIT-TUKETIMI-ve-EGZOZ-EMISYON-TESTLERI.pdf

Neye göre belirtilmiş bilmiyorum ama yol bilgisayarı gerçek değeri vermez diyor.  Mesela son denememde (sürekli kısa mesafe ve şehir içi yoğun trafikte kullandım.)  depoyu fulledim yol bilgisayarı corollamda 7.5  - 8 lt arası gösteriyordu 100km olunca yine fulledim  7.5 lt benzin aldı. Yani yol bilgisayarı - + bir değer gösterebiliyor ama çok şaşmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Nisan 16, 2014, 11:12:57 »
Arkadaşlar abiler dün 2005 corollamı sattım.Al sat işi yapıyorum.Toyotayıda kendim kullanmak için almıştım.1.5 Sene kadar kullandım ilerle doğru 5.20 bussines düşünüyorum.Ama şu anlık kendim kullanmak için 2001-2004 arası Ford Focus Ghia düşünüyorum.O kadar arabaya bindim aldım sattım lakin Focus hiç denk gelmedi.Binenler önceden kullanmış olanlar tavsiye edermisiniz.Nasıl arabadır, yakıtı, performansı vb...

İyi Forumlar...
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Nisan 16, 2014, 11:19:32 »
Dizel motoru iyidir. Benzinlisi ise çok yakıyor. Ama sağlamdır. Kronik sorunları var mı diye Ford forumlarından da detaylı inceleyebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Nisan 16, 2014, 11:24:37 »
Qasaqhı bagac ve iç hacmi olarak çok dar.verso 3+1 daire ise qasqahı 2+1.2009-2012 arası zam tavan sunroof yok.Makyajlanan 2013 lerde var...Tercih sizin.İçine binin bakın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #447 : Nisan 16, 2014, 11:35:36 »
ön takımları toyota kadar sağlamdır. yol tutuşu sattığınız araçtan iyidir. nitekim e12 gibi performans beklemeyin, biraz da fazla yakabilir ama güzel araçtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Nisan 16, 2014, 11:57:34 »
Ford 2001 - 2004 arası dizeller bana göre = tar tar tartar tar tar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #449 : Nisan 16, 2014, 12:10:45 »
Dizel motoru iyidir. Benzinlisi ise çok yakıyor. Ama sağlamdır. Kronik sorunları var mı diye Ford forumlarından da detaylı inceleyebilirsiniz.

Kendim kullanacağım araba dizel olmamalı abi :) . Dizeli hiç sevmiyorum olursa ancak yeni model Kangoo tarzı araçlara binerim bir tek.Benzin&Lpg düşünüyorum.
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Nisan 16, 2014, 12:31:50 »
ben 2006 ghia tdci iki yıl kullandım  amcamın aracıydı bende çok kullandım kendi aracım gibi ama şuan bile öyle bir dizel kullanmadım çok farklıydı yol tutuşu ve seriliği maşallah tank gibi de sağlam kasası vardı kimse peşimden gelemiyordu ama sonrasında bir başladı problem çıkarmaya sonu gelmedi iki kez motor rektifiye oldu motorda arıza çıkmadık bölüm parça kalmadı tabi birazda kullanımla ilgiliydi ama genel itibariyle fordların 5 yıldan sonra çok sorun çıkardığı söyleniyor
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Nisan 16, 2014, 13:51:43 »
2001 FOCUS HB vardı almanya üretimi olanlardan .Fazla durmadı bende 4-5 ay kadar durdu bende busüre zarfında ana sorun çıkmadı .artıları viraj kabilyeti çok iyi frenler gene keza gayet başarılı direksiyona oturunca güven veriyor serilik noktasında çok aşırı seri diyemem ama 100 beygirlik bir motora sahip .İç hacmi gayet geniş oturumu rahat .

Kronik sorun olarak merkezi kilitleri sorunlu daha  doğrusu kışın felan donma yapıyormuş birçoğunun  içten araç kitleme özelliği çalışmıyor o zaman araştırdım 80-100 tl civarı tamirini yapıyorlardı. Rölanti sorunları vardı benzinli olmasına rağmen stop edecek miş gibi titrer geri toparlardı ışıklarda falan durmaya yakın. LPG li olanlarında sahte hararet dedikleri şey oluyor ama onu  çözüyorlar sistemde hava olduğu zaman .Çok yağmurda polen filitresinin oradan aracın içine su aldığı söyleniyordu ama benim başıma gelmedi .

Aklıma gelenler bunlar ama 1999-2005 yılları arasında üretilen focus 1 ler bence ford un en iyi arabası hani Toyota olmasa düşünürüm. Temizini bulursanız kaçırmayın .Hele Alman montajlara diyecek lafım yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #452 : Nisan 16, 2014, 16:50:55 »
arkadaşlar birde şu motor konusunda bildiklerimi kısaca yazayım.
Dizel konusunda toyota renault grubundan çok  geridedir.Renault dizel konusunda çok ileride yine aynı şekilde fiat multijet motorlar ....
Renault nissan peugeot ve citroenin ortak kurduğu platform ve anlaşma sayesinde bu dört firma ortak motor üretiyorlar ve motorları hakkaten verimlilik sağlamlık konusunda bence dünyada tektir ama bunu dizel için söylüyorum.

Şartlar değişti firmalar artık beraber çalışıyor argelerini ortak kuruyorlar ve teknolojiyi ortak kullanıyorlar.
Çarpıcı bir örnek:

Focus iyi yol tutar mı? Evet hemde sınıfında liderdir...
Güzel bana ne...
Peki focus o platformu kendi mi geliştirdi
hayır
kiminle
mazdayla mazda da focus 3 ün platformunu kullanır yani şasesini....

Renault geçenlerde mitsubishiyle anlaşma yaptı bir çok modeli ortak üretebilecekler...
Mütsubsihi dediğim firma ucaştan pilot kaleme tanka kadar bir çok ürün üretebilen dev bir şirket.ÖZellikle leketrikli motorlar konusunda belki de 10 yıl ilerdeler ..Dakarda adamların 4x4 leri yıllardır peşpeşe şampiyon oluyor ne ısuzu ne toyota sağlamlık konusunda onlar kadar değiller....Bakınız pajero-asx

Renault akıllı kaptı mitsubishiyi şimdi piyasayı alt üst edecekler
Artık renaultlar hem sağlam
hem çevreci
hem parça ve yürütme maliyetleri olarak kimse geçemeyecek...

Durum bu arkadaşlar kimse marka fanatikliği yapmamalı bence kendim dahil ::)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Nisan 16, 2014, 17:07:43 »
arkadaşlar birde şu motor konusunda bildiklerimi kısaca yazayım.
Dizel konusunda toyota renault grubundan çok  geridedir.Renault dizel konusunda çok ileride yine aynı şekilde fiat multijet motorlar ....
Renault nissan peugeot ve citroenin ortak kurduğu platform ve anlaşma sayesinde bu dört firma ortak motor üretiyorlar ve motorları hakkaten verimlilik sağlamlık konusunda bence dünyada tektir ama bunu dizel için söylüyorum.

Şartlar değişti firmalar artık beraber çalışıyor argelerini ortak kuruyorlar ve teknolojiyi ortak kullanıyorlar.
Çarpıcı bir örnek:

Focus iyi yol tutar mı? Evet hemde sınıfında liderdir...
Güzel bana ne...
Peki focus o platformu kendi mi geliştirdi
hayır
kiminle
mazdayla mazda da focus 3 ün platformunu kullanır yani şasesini....

Renault geçenlerde mitsubishiyle anlaşma yaptı bir çok modeli ortak üretebilecekler...
Mütsubsihi dediğim firma ucaştan pilot kaleme tanka kadar bir çok ürün üretebilen dev bir şirket.ÖZellikle leketrikli motorlar konusunda belki de 10 yıl ilerdeler ..Dakarda adamların 4x4 leri yıllardır peşpeşe şampiyon oluyor ne ısuzu ne toyota sağlamlık konusunda onlar kadar değiller....Bakınız pajero-asx

Renault akıllı kaptı mitsubishiyi şimdi piyasayı alt üst edecekler
Artık renaultlar hem sağlam
hem çevreci
hem parça ve yürütme maliyetleri olarak kimse geçemeyecek...

Durum bu arkadaşlar kimse marka fanatikliği yapmamalı bence kendim dahil ::)

Katılıyorum kendimde toyota kullanıcısı olarak ( ailemde megane 2 de var) renault dizel konusunda devleşti. Hele gelecek olan 160 bg motorla rakipsiz olacak. Dediğiniz gibi renaultta gerçekten çok sağlam.  Corolla 2006 model megane 2005 model birinden inip diğerine bindiğimde inanın hiçbir kalite farkı yaşamıyorum. megane 2 nin ses yalıtımı çok çok daha iyi. hatta megane daha donanımlı. düşünün standart olarak 6 hava yastığı mevcut. en boşunda bile var...  Bu arada multijet motor olarak katlmıyorum. Ömürleri kısa. taksiciler bir dönem albea albela diyorlardı...

Dikkat edersek zaten taksi - dolmuşlara bakıp feyz almakta fayda var.  Neden 1.5 dci otomobil kullanıyorlar. Yakıt az performans yüksek, bakım ucuz, ömrü uzun daha ne olsun. Yakın tanıdığımızda 360.000 km de megane 2 1.5 dci var şuana kadar sadece turbosu değişmiş. Oda bırakalımda değişsin....

Kendi aracımız 145.000 de bırakın yağ yakmasını en dik yokuşta bile ne beyaz ne siyah hiçbir şekilde egzosdan duman atmıyor. Saat gibi maşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Nisan 16, 2014, 17:19:36 »
Ali Bey bu tip konularda zaten objektif olunması gerekir. Fanatiklik yanıltır. Tamam Renault pazarlamayı çok iyi yapabilir. Aranan kanı çok güzel pompalar piyasaya fakat maalesef ki ben sizin gibi düşünmüyorum. Şayet öyle olsaydı şu an citroen c-elysee ile peugeot 301 dizel motorları ülkemizde bir numara olması gerekirdi. Bu arada bu konu daha önceden de çok tartışıldı. Ben şahsi kanaatim bahsettiğiniz araçların dizel motorlarının bir  d4d den daha iyi olduğuna  inanmıyorum. Ya da cdı'dan veya crdi'den. Şirket evlilikleri ise takdirle karşılanır. Buna işletmede iş bölümü ve uzmanlaşma da denir. Hangi parçayı daha uygun maliyetle kim üretirse parça oradan alınır. Aslında olay bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #455 : Nisan 16, 2014, 17:25:54 »
1.5 DCİ motor piyasadaki en güvenilir ve tasarruflu düşük hacimli motorlardan biri.
Bu motorun Mercedes'in yeni A sınıflarında kullanıldığını da belirteyim.
http://www.autoshow.com.tr/bu-mercedeste-renault-motoru-var-HaberDetay/3501.aspx
Eski bir renault kullanıcısı olarak, Renault markasının 'motorunun' Toyota'dan daha güvenilir ve sağlam olduğunu iddia ederim.
Ama aracın diğer kısımlarında ve bütünlüğünde Toyota teknolojisi , sorunsuzluğu önde gider.
Yalnız 1.6 bmw motorlu verso mu, 1.5 dci quaskai mi derseniz, eğer  asfalt yol dışında pek kullanma niyetiniz yoksa ve uzun süre binecekseniz  ben aynı fiyatlı versoyu tercih ederdim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Nisan 16, 2014, 17:26:04 »
Ali Bey bu tip konularda zaten objektif olunması gerekir. Fanatiklik yanıltır. Tamam Renault pazarlamayı çok iyi yapabilir. Aranan kanı çok güzel pompalar piyasaya fakat maalesef ki ben sizin gibi düşünmüyorum. Şayet öyle olsaydı şu an citroen c-elysee ile peugeot 301 dizel motorları ülkemizde bir numara olması gerekirdi. Bu arada bu konu daha önceden de çok tartışıldı. Ben şahsi kanaatim bahsettiğiniz araçların dizel motorlarının bir  d4d den daha iyi olduğuna  inanmıyorum. Ya da cdı'dan veya crdi'den. Şirket evlilikleri ise takdirle karşılanır. Buna işletmede iş bölümü ve uzmanlaşma da denir. Hangi parçayı daha uygun maliyetle kim üretirse parça oradan alınır. Aslında olay bu.

şunun altını çizmek gerekir.teknoloji paylaşımı şirketlerin hadi gelin teknoloji paylaşalım dedigi bir nokta degildir.bu konuda dünya çapında kanunlar çıkarılmış ve zorunlu hale getirilmiştir.yani şirketler dünyaya yararı olcak teknolojik gelişmeleri insanlıgın yararı için zaten paylaşmak zorundadır.sizinde şu sölediginize ek olarak şunu söliyim pejo 301 i hiç sevmem ama dizelinin şuan oldukça az yaktıgını duyuyorum.ne kadar dogrudur bilmem ama az yakıyor deniliyor zaten.dci motoru çok konuşmaya gerek yok bence.gerçekten sadece kokladıgını bizzat gördüm yaşadım denedim.birçok büyük firmada bu motoru kullanıyor zaten şuan.ama konuyu dagıtmayalım olmadı başka bir başlık açalım bunun için.yeterki fanatiklik olmasın objektif keyif alabilcegimiz bilgilencegimiz bir tartışma konusu olsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #457 : Nisan 16, 2014, 17:30:24 »
şunun altını çizmek gerekir.teknoloji paylaşımı şirketlerin hadi gelin teknoloji paylaşalım dedigi bir nokta degildir.bu konuda dünya çapında kanunlar çıkarılmış ve zorunlu hale getirilmiştir.yani şirketler dünyaya yararı olcak teknolojik gelişmeleri insanlıgın yararı için zaten paylaşmak zorundadır.sizinde şu sölediginize ek olarak şunu söliyim pejo 301 i hiç sevmem ama dizelinin şuan oldukça az yaktıgını duyuyorum.ne kadar dogrudur bilmem ama az yakıyor deniliyor zaten.dci motoru çok konuşmaya gerek yok bence.gerçekten sadece kokladıgını bizzat gördüm yaşadım denedim.birçok büyük firmada bu motoru kullanıyor zaten şuan.ama konuyu dagıtmayalım olmadı başka bir başlık açalım bunun için.yeterki fanatiklik olmasın objektif keyif alabilcegimiz bilgilencegimiz bir tartışma konusu olsun

Aynı fikirdeyim.  Ben bu konularda yeterince bilgiye sahip olduğum için böyle bir konu açma ihtiyacı hissetmedim. Ancak açmak isteyen varsa, fanatiklikten uzak bir şekilde her boyutu ile tartışabiliriz. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #458 : Nisan 16, 2014, 17:31:00 »

hocam şu konuda öz eleştirimi yapayım dizel konusunda toyotadan yağ yaktığını çok yaktığını duyduğum için yazdım belkide çoğu öyle değildir  ;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #459 : Nisan 16, 2014, 17:31:04 »
multijet - crdi (hyundai - kia )  bu motorlar çabuk tükenen motorlar. Ben hep taksilerden örnek veririm çünkü sürekli işleyen araçlardır. Mesela taksiler yada dolmuşlar hyundai crdi kullanmazlar. 1.4 benzin + lpg kullanırlar. Sebebi hem fazla yakması hem ömrü kısa. Aynı şey fiat içinde geçerli taksilerde vs fiat kullanan çok yok bursada. Genelde  logan sandero accent logy dokker megane 2  nadiren linea görüyorum.

Toyota dizel konusunda çok geride. 1.4 dizel motorları rampalarda vs bitiyor. Çok yetersiz ve  fazla yakıyor renaulta göre.

Motor / yürüyen / can güvenliği bazında sağlamlık olarak toyotada sağlam renaultta o konuya bir yorumum yok.