Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617548 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #1120 : Eylül 25, 2014, 15:05:26 »

:D bayanlarin bu arabayla bi alıp veremedikleri var :D
Tasarımı hilkat garibesi gibi ama en azından özgün. Hiçbirşeye benzemiyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1121 : Eylül 25, 2014, 15:13:08 »
Velsatis uzun uzun incelediğim ve test ettiğim bir araç. Çok konforlu,sessiz,geniş ve bir o kadar tipsiz bir araç :)) Eşimin yorumu ile velsatis maceram bitti
Eşimin yorumu "Bu araba tam büyükanneme göre " :))))

Arkadan gene bir şeye benziyor da önden iş makinası gibi duruyor valla :) . Fransızlar kendilerine özel , sıra dışı bir makam aracı yapalım dedi o da bu :) . Mahalle baskısı olmasa ve temizini bulsam bunun 2.000 dizeline binmek isterim. Yani hanımı ikna edebilirsem demek istedim. Sonuçta işte bu tip nedenlerle gidip piyasada tutulan model ne ise ona sarılıyoruz .
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1122 : Eylül 25, 2014, 18:30:26 »
Tasarımı hilkat garibesi gibi ama en azından özgün. Hiçbirşeye benzemiyor. [emoji4]
enes  :rofl: :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1123 : Eylül 25, 2014, 18:32:12 »
Arkadaşlar ilginize teşekkürler,passat,insignia,süperb arasında gidip geliyorum,süperb çok hoşuma gitti ama 2. eli nasıldır bilmiyorum? sizlerinde görüşünü almak isterim.saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1124 : Eylül 25, 2014, 18:40:27 »
enes  :rofl: :rofl: :rofl:
E ne yapayım hiçbişeye benzemiyor bu Vel Satis. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1125 : Eylül 25, 2014, 18:41:29 »
Arkadaşlar ilginize teşekkürler,passat,insignia,süperb arasında gidip geliyorum,süperb çok hoşuma gitti ama 2. eli nasıldır bilmiyorum? sizlerinde görüşünü almak isterim.saygılar.
VW grubu bir araç olduğu için ikinci eli pek sorun değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1126 : Eylül 25, 2014, 18:44:09 »
E ne yapayım hiçbişeye benzemiyor bu Vel Satis. [emoji2]
bi almancı akrabamız gelmişti bir senesinde velsatisle hayal meyal hatırlıyorum tipsiz bişey gibi aklımda kalmıştı. Baktım gerçekten aklımda doğru kalmış. Akıl sonuçta uç şeyleri kolay kolay unutmuyor :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1127 : Eylül 25, 2014, 18:45:54 »
bi almancı akrabamız gelmişti bir senesinde velsatisle hayal meyal hatırlıyorum tipsiz bişey gibi aklımda kalmıştı. Baktım gerçekten aklımda doğru kalmış. Akıl sonuçta uç şeyleri kolay kolay unutmuyor :D
Vel Satis'in tasarımı unutulacak gibi değil gerçekten. [emoji4]

Arabanın kendisi harika o ayrı tâbi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1128 : Eylül 25, 2014, 18:48:28 »
passat ile süperb ye birşey diyemem ama insigniadan uzak durun derim ben şahsi düşüncem yani.herşey tasarım görünüş vs degil.şahsi düşüncem bu.süperb nin ikinci eli biraz zayıf diye biliyorum temiz araba herzaman kolay satılır ama bunuda unutmamak lazım.her araç 1 haftada satılıyorsa temizi süperb 2haftada satılır okadar.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1129 : Eylül 25, 2014, 18:52:04 »
passat ile süperb ye birşey diyemem ama insigniadan uzak durun derim ben şahsi düşüncem yani.herşey tasarım görünüş vs degil.şahsi düşüncem bu.süperb nin ikinci eli biraz zayıf diye biliyorum temiz araba herzaman kolay satılır ama bunuda unutmamak lazım.her araç 1 haftada satılıyorsa temizi süperb 2haftada satılır okadar.
İnsignia Passat'ı harcar desem ortalık karışır mı? [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1130 : Eylül 25, 2014, 18:52:20 »
+1
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1131 : Eylül 25, 2014, 18:53:55 »
İnsignia Passat'ı harcar desem ortalık karışır mı? [emoji2]

karışmaz çünkü babasına saygı duyucak eli mahkum.passat herzaman passattı insignia vectranın arkasını temizleyen bir kasa.çömez daha
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1132 : Eylül 25, 2014, 18:59:42 »
karışmaz çünkü babasına saygı duyucak eli mahkum.passat herzaman passattı insignia vectranın arkasını temizleyen bir kasa.çömez daha
Bence Passat'ın kalitesi son kasalarda çok düştü

B5.5 kasa 1.8T Passat'a binmiştim. Şu anki Passat'tan çok daha kaliteli bir araba bana kalırsa. Torsiyonlu olmasına rağmen bağımsız süspansiyonlu B7'den çok daha konforlu idi.

Doğuş şu anki Passat'tan 1.6 TDI+ 7 DSG'yi çıkarsın, satışlar yari yarıya düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1133 : Eylül 25, 2014, 19:09:25 »
Passat tabiki guzel bir araç. Segmentinde satışlarda lider. Ama adından başka bir esprisi yok bence. Herşey tasarım görünüş elbette değil. Ama insigniada bunlardan çok fazlası var... Yeni makyajlı insigniayı bir incelemenizi oneririm ;) ozellikle yeni 1.6 sıdı 170 hp motorla bir test sürüşü yapın... Donanımlarına bakın ;) yeni iç dizaynın, kapı içlerinin kalitesine bakın ;)  muhteşem bir araç olmuş... bir de 1.6 dizel 136 hp motoru entegre ettiklerinde tam olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1134 : Eylül 25, 2014, 19:40:15 »
Bence Passat'ın kalitesi son kasalarda çok düştü

B5.5 kasa 1.8T Passat'a binmiştim. Şu anki Passat'tan çok daha kaliteli bir araba bana kalırsa. Torsiyonlu olmasına rağmen bağımsız süspansiyonlu B7'den çok daha konforlu idi.

Doğuş şu anki Passat'tan 1.6 TDI+ 7 DSG'yi çıkarsın, satışlar yari yarıya düşer.
hangi markayi konuscakolursak olalim kalitenin dustugunu zaten konuşuyoruz kral kasa passatlardan otesi zaten daha yok.donanimlar hep opsiyonlu falan.ama inlar edilmicek bir vw kalitesi sozkonusu.insignia ve opelin temel yapisi yuklu donanimli araba zaten ama mekanikden veya donanimdan agriza veren araba markalarindanda birtanesi buda bir gercek opel kullanicilari bile soluyor zaten.yeni cikanini bilmem ama ilk ciktiginda tupde takilmiyordu ve yakiti dillere destandi.bir passat kadar sorunsuz bor araba degil ama.zevk ve tercih meselesi opel kendini gostermeye calisan bi firma vw ise kendini ispatlamis bir firma rahatligi icerisinde sonucta.sanirim iki kisiyede cvp vermis oldum bu yaziyla :D maksat muhabbet zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1135 : Eylül 25, 2014, 19:43:58 »
Ben o parayı verecek olsam  lexsus gs 300  yada volvo s80 4,4 alırım :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1136 : Eylül 25, 2014, 19:52:50 »
hangi markayi konuscakolursak olalim kalitenin dustugunu zaten konuşuyoruz kral kasa passatlardan otesi zaten daha yok.donanimlar hep opsiyonlu falan.ama inlar edilmicek bir vw kalitesi sozkonusu.insignia ve opelin temel yapisi yuklu donanimli araba zaten ama mekanikden veya donanimdan agriza veren araba markalarindanda birtanesi buda bir gercek opel kullanicilari bile soluyor zaten.yeni cikanini bilmem ama ilk ciktiginda tupde takilmiyordu ve yakiti dillere destandi.bir passat kadar sorunsuz bor araba degil ama.zevk ve tercih meselesi opel kendini gostermeye calisan bi firma vw ise kendini ispatlamis bir firma rahatligi icerisinde sonucta.sanirim iki kisiyede cvp vermis oldum bu yaziyla :D maksat muhabbet zaten
Kalitenin düştüğü maalesef ki doğru.

Fakat İnsignia'nin Passat'tan kalitesiz olduğuna katılmıyorum. [emoji4]

Bence hem VW hem de Opel kendini ispatlamıştır.

Ben bu iki aracın arasında kalsam gider İnsignia alırdım. Dediğiniz gibi zevk ve ihtiyaç meselesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1137 : Eylül 25, 2014, 19:54:56 »
Ben o parayı verecek olsam  lexsus gs 300  yada volvo s80 4,4 alırım :)
Ben 80 bin TL'ye ikinci el araba alsam gider kirmizi Brera alir, karşısında oturup akşama kadar seyrederim. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1138 : Eylül 25, 2014, 20:08:30 »
vw'de iç mekânda kullanılan bazı parçalar (özellikle plastikler) yıllar içinde aşınıp çok kötü bir görünüme sahip oluyordu. son modellerde dikkat ediyorum farklı malzemeler kullanmaya başladılar onların da durumunu yıllar geçtikçe göreceğiz. opel'in araçlarında böyle bir sorun yok, son derece hor kullanmak gerekir ki iç mekân kondisyonunu yitirsin. insignia bence de bu segmentte rakiplerinden ileride bir araç fakat satış rakamları insanların alışkanlıkları ile şekilleniyor. düz vites araç kullananların sayısı gün geçtikçe azaldığından insanlar tüm gereksinimlerini karşılayabilecek (ekonomik, otomatik, donanımlı, elit, 2. el değeri yüksek vb.) bir araç arayışına giriyor. biraz parası olan vw'nin c-d segmenti ile mercedes ve bmw'nin giriş segmenti modelleri arasında gidip geliyor. ben manuel şanzıman kullandığımdan bu fiyat aralığında bir araç alacak olsam insignia'ya yönelirim. dizel istersem de yeni gelecek motoru beklerim.

satışlarda diğer bir gözden kaçan etmen de insanların vakitlerinin çoğunu aracın içinde geçirdiği gerçeğidir. ön konsol ve gösterge tasarımları çok önemli. toyota'nın umrunda değil belki ama bir otomobilin dışı kadar içinin de özenle tasarlanması gerekir. satışlarda geri kalmalarının önemli bir sebebinin de bu durum olduğuna inanıyorum. özellikle corolla ve auris, beğenen ya da önemsemeyen de vardır tabi ki ama 70 bin tl verdikten sonra insan öyle iç mekânlarla karşılaşmak istemez. müşteriler birer ikişer ayrılıyor belki çok sorun değil marka için ama zoru başarıp (makine mühendisliği) kolayda (tasarım mühendisliği) insanlara ucuz hissiyatı aktarmanın bir bedeli vardır. oysa 1000 adet satan corolla şimdi 1700 adet satabilirdi. maksat maliyet düşürmek de olsa 2005 clio gösterge grubu + kuş serisi tofaş havalandırmaları yerine daha mantıklı çizgiler izlenmeliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1139 : Eylül 25, 2014, 20:28:57 »
valla kendime söz verdim opelle ilgili tartışmalarda olmayacam :Dgerek yok.cebime girecek veya cebimden çıkacak birşey yok :) ama tek söliyebilcegin şu ki opel kendini kanıtlamış bir marka ise sölencek birşey yok yani benim için.zevk ihtiyaç farklılıgı tercih meselesi.birşey diyemem.ama bi incelemek lazım fiyatı daha ucuz daha donanımlı daha şık ve daha kaliteli(bence degil)olarak görünen insignia satışta niye yakalıyamıyor passatı.niye passat hala lider.zaten bu sorunun cevabıda hala opelin kendini kanıtlayamadıgı gerçegini çıkarıyor ortaya.
kazasız belasız keyifli güzel anılara sebep olacak güzel bir araba olsun yeter arkadaşımız için :)
2002 corolla sol vvt-i