0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet haklısınız renk değiştirmek doğru bir hareket değil ama Toyota'dan alsaydım kırmızı renk koyacaklardı sistem kırmızı renk veriyormuş. Motul'da turuncu renk olan Auto Cool Optimal'I önerdi. Arabada mevcutta yeşil olduğundan renk kesin değişecekti. Motul'un daha iyi olduğunu düşünerek Motul aldım. Ümit Bey komple sistem yıkamasını nasıl yapabilirim?
Arkadaşlar iyi forumlar. Ae101 1.6 xei aracımın motor suyunu değiştirmek için Motul Auto Cool Optimal Ultra (Turuncu Renk ve Motul bunu öneriyor) ile beraber saf su alarak Toyota yetkili bayisine gittim. Bu arada araba hep antifrizle kullanılmış bir araba ve en son yeşil renk mevcuttu. Yetkili servis değişim işlemini yaptı. Sorun şimdi başlıyor; Ara sıra suyu kontrol etmek için radyatörü açtığımda yeşil renkte bir su var. Ama benim antifirizim turuncu motorun içinde nasıl yeşile dönüyor? Bunu Motul'a sordum renk değişiminin normal olmadığını ya eski antifrizle karıştığını yada motorun içinde pas korozyon vs olduğunu söylediler. Araba hep antifirizli kullanıldığından pas korozyon olacağını sanmıyorum. Yetkili servis suyu tamamen boşaltmadı mı acaba. Çünkü ben 4 litre antifiriz 4 litre saf su aldım. Saf suları hiç açmamışlar antifirizlerinde 2,5 litresini kullanmışlar sadece.
Aracım 147 bin de..... araç 2008 yani 13 sene
Antifrizi kullandıktan sonra kaç litrelik ürün aldığınızı ve ne oranda saf su ile sulandırdığınızı ayrıntılı yazarsanız hem istenen -C derecesi hem radyatör sağlığı yönünden faydalı olacak,malum ustalar dahil farklı uygulamalar yapılıyor.
merhabalarBugün lpg ayarı için servise gittiğimde su borularının T lerinden ve LPG regülatörünün bağlantılarından sızmalar olduğunu gördü usta.50 bin de bu boru ve T ler değişiyor dedi.Aracın soğutma sıvısının muhtemelen 10 yıldır değişmediğini söyledim ve 3 litre castroll radicol ve gerisi su ile tamamlanarak soğutma sıvısı da değişmiş oldu.Benim sormak istediğim şu: -Soğutma sıvısına su katılıyor muydu?-50 binde bu boru ve T ler değişmesi gerekir mi?
Teşekkürler Burak kardeşim.Saf su yerine musluk suyu koydular