Gönderen Konu: Tamamen antifiriz koymak doğru mu?  (Okunma sayısı 215258 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Tamamen antifiriz koymak doğru mu?
« : Ekim 02, 2011, 12:47:54 »
Haftasonu 2 yıl öncedeğiştirdiğim (tayvan malı) su devirdaimini sabahları ses yaptığı için dğiştirdim. usta boşalan radyatöre full antifiriz koymuş. Antifiriz devirdaime zarar verir mi bir miktar saf su eklemeli miyim?

Düzeltme: Başlık.

Toyota Club Türkiye

Tamamen antifiriz koymak doğru mu?
« : Ekim 02, 2011, 12:47:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Tamamen antifiriz koymak doğru mu?
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2011, 14:27:47 »
  Antifiriz tek başına beklenen görevi yapamaz, uygun oranlarda su ile birleşmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2011, 15:12:07 »
bu biraz da yaşadığğınız yerdeki hava sıcaklığına bağlı. ben ağrı da çalıştığım zamanlarda tamamen antifiriz koyardık. hiç sıkıntı yaşamadım.zaten antifirizin amacı bu.... donmadan  soğutmayı sağlamak. tabi yaz aylarında da bir sıkntıyla karşılaşmazsınız. sadece osmaniye gibi bir yerde biraz fazla para vermiş olursunuz :)
uzeyirdogdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2011, 15:13:52 »
  Antifiriz tek başına beklenen görevi yapamaz, uygun oranlarda su ile birleşmesi gerekir.

+1
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2011, 15:25:31 »
kesinlikle yanlış hatta bu konuda bir benzinlik görevlisi ile tartıştımda kendi bildiği yanlışı doğru diye inatla bana kabullendirmeye çalışıyor, biz hep tamamen antifriz koyarız doğrus budur diyor

halbuki antifriz şişesinin arkasını çevirdiğimde %60 oranında su kalanı antifiriz olarak karıştırın yazıyordu buna rağmen kabul etmedi hatasını :D

sizde antifriz alırken şişesine bakın açıklamalarda herşey yazıyor,  her markanın su ile karıştırma oranı farklıdır.

şunuda ilave edeyim  10 yıldır hiçbir aracıma 1LT den fazla antifriz koymadım ve hiçbir aracım kışın çalışmamazlık yapmadı (silecek suyum donmuş olmasına rağmen)  , ülkemiz okadar sert koşullara sahip değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2011, 16:17:39 »
Osmaniye  sıcak bir memleket eksileri bindebir görüyor. benim meramım donma noktasıyla ilgili değil aslında sadece antifiriz konsa bile -12 lere kadar sorun yokmuş. Asıl sorun sistemde sadece antifiriz olursa aksama, devirdaime zararı olur mu. Haftasonu bütün radyatörü tahliye edip yarı yarıya saf su ile tekrar tamamlamak niyetindeyim. Yorumlar için teşekkür ediyorum arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2011, 16:29:42 »
Antifirizin özelliğine göre donmaya karşı direncinde tepe noktadaki su-antifiriz karışımının değerleri ambalajlarda mevcuttur. Bu karışım oranı her iki madde (antifiriz ya da su) yönünde de bozulduğunda donma derecesi düşmez, yükselir (0 'a doğru).
Yani farzımisal suyun donma derecesi (0) olsun, antifirizin (-15). Doğru karışım oranı ile ortaya çıkacak sıvının donma derecesi (-25) olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2011, 17:51:00 »
antfriz adece suyun donmasına karşı değildir yeni nesil araçlarda motor bloğunun paslanmasına veya oksadasyona uğramasına büyük ölçide faydası vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2011, 22:14:51 »
kale radyatörün önerisi %50 oranında karışım. ayrıca bulunduğunuz şartlara göre radyatör suyunun kaç derecede donacağını gösteren ölçü aletleri var. onunla bakarak karışımı ayarlayabilirsiniz. askeri araçlar için kale nin bize önerisi dediğim gibi %50
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2011, 10:20:06 »
Su kendi başına çok iyi bir oksitleyicidir, metal aksamı resmen çürütür. Antifriz koyarak bunu engellersiniz. Ayrıca suyun kendi başına olan ısı iletimi motorun sağlıklı soğuması için yetersiz kalabilir, antifirz sayesinde suyun ısı iletkenliğini de artırmış olursunuz. Yani sıcak havalarda da motorda bir miktar antfriz mutlaka olmalıdır. Ama sadece antifriz koymak da sağlıklı değil diye biliyorum. Mutlaka su ile karışması gerekiyor.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2011, 13:40:52 »
İklime göre belirlenen bir oranda su ile karıştırılır. Bu oran %50 yi geçmez. Kalanını saf su ile tamamlamak doğru olur. Devirdaim ve diğer metal aksamın ömrünü uzatmak için organik bazlı antifriz tercih edilmelidir. "Kırmızı antifriz" olarak bilinir fakat turuncu ve pembe versiyonları da vardır. Farklı renklerdeki antifrizleri karıştırmak doğru değildir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 490000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2011, 14:45:30 »
eğer bulunduğunuz yer -15'in altında sıcaklıkları görmüyorsa araç için tamamen antifiriz kullanmak  motorunuz ve soğutma sistemi için en iyisidir.motorunuz,sisteminiz korezyona maruz kalmaz ancak-15 in altında sıcaklıklar sözkonusuysa tamamen antifiriz motorda donmayı engelleyemiyeceğinden %50 ye kadar su koyarak soğutma suyu derecesini - 40 lara kadar çıkartırsınız.daha fazla su koymak tekrar donma derecesini yükseltir...usta yanlış yapmamış ancak tamamen antifiriz eğer aracınız eski ise ve daha önce tamamen sulu kullanım sonucu korozyona maruz kalmışşsa   soğutma sistemindeki (radyatör özellikle kalorifer radyatörü en kötüsü) sıkıntıları ortaya çıkaracak sıvı kaçaklarına sebeb olcaktır.Buda ön göğüsün indirilmesi,hortum ve boruların yenilenmesi gibi VS.. maliyetlere yol açacaktır.bunlara rağmen fulll antifirizi öneririm........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2016, 16:29:13 »
Konuyu canlandırayım arkadaşlar geçen izinde aracın kışlı bakımlarını yaptım. Soğutma sıvısını ölçtüm -5 çıktı,bende blok dahil komple sıvıyı boşalttım ve içine su koyarak devirdaim yaptırıp tekrar boşalttım. İçine su eklemeden mavi renkli Luk marka komple antifriz doldurdum. Aracın çekişinde hafif düşme oldu,yanlız şuna dikkat ettim başka bir konuda belirtmiştim otomatik jikle devreye girmiyordu,şu anda devreye giriyor farları açınca rölanti fazla etkilenmiyor. Daha öncede komple antifriz koymuştum böyle bişeyle karşılaşmadım sıvıyı doldurduktan sonra aracı radyatör kapağı açık şekilde 10 dakika kadar çalıştırdım çay bardağı kadar su taştı hava kabarcığı çıktıktan sonra kapağı kapattım.Daha önce çalışmayan  jikle olayının sistemde hava olması ile ilgisi olabilirmi? Uzun oldu kısacası komple antifriz zararlımı bir miktar su eklemeliyim? Cevaplar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2016, 16:46:49 »
Eğer hazır karışım değil ise su ekleyin, saf antifrizin kullanımı tavsiye edilen bir uygulama değil. Derecesi olabildiğince düşük olsun istiyorsanız geleneksel yarım-yarım yerine üçte bir veya dörtte bir oranında da su ekleyebilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2016, 19:24:29 »
Yaşar hayırlı olsun,  aldığın antifrizin kutusunu atmadıysan üstündeki yazıları oku.  Muhtemelen saf antifriz değildir  :tamam: saf antifriz motoru soğutmaz  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2016, 20:03:27 »
Yaşar bey, ben 1 yıl önce sizin gibi sistemi komple boşaltıp kırmızı antifiriz doldurdum su kullanmadım, kirecin yada tortuların tıkadığı delikler bir gün içinde ortaya çıktı. Regülatör,radyatör ve envaiçeşit hortumda sızıntı vardı gerekli değişim-tamirattan sonra bugüne kadar sorun çıkmadı.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 11, 2016, 20:43:30 »
Yaşar hayırlı olsun,  aldığın antifrizin kutusunu atmadıysan üstündeki yazıları oku.  Muhtemelen saf antifriz değildir  :tamam: saf antifriz motoru soğutmaz  :tamam:
Allah razı olsun kutu memlekette kaldı aldığım tanıdıkta Po Lukoil ve başka bi marka vardı,özellikle sorduğumda su katılabilir demişti,az önce 1 litre su ekledim  :saygi:
Yaşar bey, ben 1 yıl önce sizin gibi sistemi komple boşaltıp kırmızı antifiriz doldurdum su kullanmadım, kirecin yada tortuların tıkadığı delikler bir gün içinde ortaya çıktı. Regülatör,radyatör ve envaiçeşit hortumda sızıntı vardı gerekli değişim-tamirattan sonra bugüne kadar sorun çıkmadı.
Teşekkürler aracı aldığımda huyunu bilmediğimden ilk etapta 1 litre antifriz ekleyip denemiştim,daha sonra yarı yarıya tamladım bu güne kadar sorun çıkmadı aracı Erzurum'dan almıştım. Sıcak yerlerde antifriz nerdeyse kullanılmıyor buda sorun çıkartabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2016, 21:55:13 »
Bizim özel karışım dediğimiz -74 derece hikaye çıktı :rofl: :rofl:
-37derece ve su karışımla takviye edildiği yazman bu derecelere çıkıyor. Rengi pembe  bu arada...Geçen sene 3 litre bundan koydum ve -12 derece yazıyor ki,  buralar -37 dereceyi görüyor ki çok şükür sıkıntı çıkarmadı..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2016, 22:13:41 »
Bizim özel karışım dediğimiz -74 derece hikaye çıktı :rofl: :rofl:
-37derece ve su karışımla takviye edildiği yazman bu derecelere çıkıyor. Rengi pembe  bu arada...Geçen sene 3 litre bundan koydum ve -12 derece yazıyor ki,  buralar -37 dereceyi görüyor ki çok şükür sıkıntı çıkarmadı..

Radyatör tamamı kaç litre?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 11, 2016, 22:15:46 »
Araç radyatörü standart 4 litre diye biliyorum abi... 1 litre motorun içindeki su neredeyse 3 litre alıyor..   4 litre için yarı yarıya koymak gerekiyor...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)