0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Motul’un yetkili satıcısından Inugel G13 Ultra aldım. Satan kişi kırmızının en iyisi bu dedi. 1.6 xei ae101 ile uyumlumudur ? Henüz kullanmadım saf su alıp değiştireceğim
Merhaba2011 model dizel yaris aracim 8 yasinda iken götürdüğüm usta antifrizi degistirmek istemedi. Gerek yok dedi. Değiştirmeye kalkınca bu sefer sızıntılar başlıyor dedi ve yapmadı. Başka bir usta bulup değiştirmeli miyim? Yoksa ustanın dedigi gibi antifrizi değiştirmek bu kadar zor ve riskli bir sey mi?
Toyota SLLC 1LT 125 TL 5 LT 540 TL***TOTAL Glacelf Auto Supra organik antifreeze 3 LT 75 TL Konsantre %33 veya %50 saf su ile Silikat, fosfat, kromat, borat icermez.***Shell EasyCare Longlife Antifreeze organik 3 LT 81 TLKonsantre %33 %50 saf su ileNitrit, amin, fosfat, slikat, borat icermez.***Motul inugel g13 5 lt 180 TLDirek kullanim.Nitrit, amin, fosfat, borat icermezEn muadil ne alinmali acaba.
Dediğiniz gibi yaptim ben de. 2 yıldır da kullanıyor ve düzenli bakımını yaptiriyorum. Antifrizi de değiştireceğim bu bakımda.Teşekkür ederim
Sistemde hava oluşmuştur (silindir kapak contasının sağlam olduğunu varsayarak) siz üzerini tamamladığınızda hava almıştır,sistemde hava varsa devirdaim düzgün yapmaz hararet sebeb olur,birkaç gün daha su seviye kontrolü yapın eğer eksiltme yoksa antifiriz alırsınız,seviye kontrolünü sabahları marşa vurmadan soğukken bakın,ama slindir kapak contası en ufak çivi ucu kadar dahi yara alsa oradan sisteme kompresör basar hav yapmasına sebeb olur, dikkatli kullanın.