0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dünyanın en pahalı dizelini kullanıyorsun ne fark etti. Toyotanın D4D dizeli gerçekten sessiz. Yine en kötü ses VW, ford ve renault da.
Dizel Benzinli arasındaki seçim Artısını-Eksisini belirtelim Benzin+LPG kullanmış ve dizelden memnun biri olarak yazıyorum Benzin motorlarda dizel motora göre daha kısa mesafede benzin istasyonun gitmek zorunda kalıyorsunuzDizel ikinci elide kuvvetli bir satış sunuyor Dizel motor benzinli motorlara göre daha dayanıklıdırDizel motor bakımları benzinli arasında bir fark yoktur servisi arayarak bunun doğruluğunu öğrenebilirsiniz en az 150.000km hesaplayınız.Soğuk mevsimlerde çalıştırma problemi yaşamazsınızYokuşta daha güçlüdür ve atiktir.Ses olarak tabiki benzinli ile yarışamaz benzinli motor daha sessiz çalışmaktadır.Yılda 25000km yapıyorsanız dizel mantıklı demek doğru değil dizel ve benzinli+lpg takdırdığınız takdirde bunun doğru olmadığını görülmektedir.Dizel motorun gücü yeni nesil turbo motorlar ile ileri düzeye ulaşmış keyifli bir sürüş sağlamaktadır. Benzinli motorda bunu göremedim. benzin turbolar dahil değildir.Turbo sıkıntısı deniliyor bunuda artık turbo tamircileri yaygınlaştı ve artık çok yüksek fiyatlar değil Enjektörler ise artık temizliği bakımı yapılarak uzun süre başınızı ağrıtmıyor Artık dizelden kormak yanlış ve mantıksız olur ARTIK TERCİHİNİZE KALIYOR 16 aydır dizel kullanıyorum ve ilk defa kullandığım aracımdan memnunum ARACIM İSE 2007 COROLLA 1.4 4D M/MT COMFORT MODELİ Bir hatam oldu ise ise affola artı eksisi dizel diyorum.
Hakanın baslıgından da anlasıldıgı uzere dızel benzınlıye karsı yanı benzınlı oldugu yerde dururken dızelde yapılan bır cok yenılık ve gelısmelerle (orn. Commonraıl yakıt sıstemı) dızel on plana cıkar oldu. Bu konu baslıgını ulkemızde tartıstıgımızda tabıkı dızel on plana cıkacaktır. Yegane nedenı ıse ekonomık olması olacaktır. Benzınlı motor aynı hacımde dızel motordan daha yuksek bır guc verır, buda aracta sıze konfor ıcın daha cok alan ayrılabılecegı anlamına gelır. Turbolu dızelle atmosforık benzınlıyı mukayese etmekse bence haksızlık olur. Bır otomobılde gerek performans gerekse konfor acısından en ıdeal secım benzınlı motordur.Dızelcı olmama ragmen bunu ıtıraf etmek zor ama benım ıcın gercek bu
Dizel araçlar 2. elde 85-90 000 ni geçince tercih edilmiyorlar kışın çalışmaları benzinlilerden zor diye biliyorum kızdırma bujisi olayından dolayı bunların dışında dediklerinizin hepsine katılıyorum
2. El konusunda hem fıkırım ama kısın calısmaması gıbı bır sey yok. AS950 kullanıcılarının motor altında ates yaktıklarını gorerek yorumlamak hata olur ercu
Şu benzinliye yaklaşan dizelin bakım masraflarını ben neden göremiyorum. Benzinli ile arasında maksimum 50 TL fark vardır bakım başına.
Serkan bey öğretmen arkadaşım Focus C-max ikinci el aldı. Arabada motor adına değişmeyen bir şey kalamadı. O iğnelerin fiaytını düşünemiyorum.... Arkadaşımın ocağına incir ağacı dikti. Söylediğine göre 6 milyar civarı masraf yaptı. Aynısı benzinlide olsa 1 milyara motoru yaptırısın.. Sanayiden çıkmıyorum arkadaşlar ben.. Gidin istediğiniz yere sorun.... Öle sıfır model Auris'e binip de bunun benzinliyle bir farkı yok bakımı açısından demeyle olmuyor. Ben mutfağın içerisindeyim....
Müjdat bey bu işler ben bu işin mutfağımdayım demekle olmuyor.... Sitede kaç kişi var dizel aracı olupta sanayiden çıkmayan gösterirmisiniz bana. Öğretmen arkadaşınızın focusu sorunlu olabilir. Çok masrafta etmiş olabilir, demekki ilk sahibi eşşek niyetine kullandı aracı. Fakat bu demek değildir ki bütün cmaxlarde aynı sorun var aynı masraf yaptırıyor. Benimde arkadaşın peugeot 307 si var benzinli 5000 TL masraf etti arabaya araç hala düzene girmedi. O zaman bu bütün 307 ler sorunlu hiçbir sanayiden çıkmıyor mu demek oluyor.
Bence yaşayıp görelim, şuanda çok ekonomik bir araç kullanıyorum. Hiçbir sıkıntımda yok. 100 bin km ye gelmeden de satarım zaten. Sorunlu ise benden sonraki alan düşünsün. Başka bir marka ile yada sanayideki diğer dizel araçlar ile kıyaslayacak olsaydım toyota almazdım. Bunuda zaman gösterecek. Dizelde tek korktuğum turbo sorunu. Çıkartırsa bu sorun çıkartır.