Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #200 : Ekim 27, 2011, 23:19:01 »
arkadaşlar bir şey de ben söyleyeyim.benim arabam da 2003 ün 10. ayında trafiğe çıkan 2004 model benzinli corolla terra sedan.şu an 75200 km de.yani hesap ortada  demek istedim.bu arada istanbul'da öğretmenim......selamlar,sevgiler, saygılar.......
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ekim 27, 2011, 23:19:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Ekim 27, 2011, 23:20:19 »
aracın motor hacmi 1.6 vvti
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Ekim 27, 2011, 23:39:46 »
dünyanın en pahalı dizelini kullanıyorsun ne fark etti. Toyotanın D4D dizeli gerçekten sessiz. Yine en kötü ses VW, ford ve renault da.
Evet malesef öyle
Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz yakıt cinsi ne olursa olsun .
Burda hesaplamamız gereken 100 km de nekadar masraf yaptığımız belki bu hesapta en avantajlısı lpg olabilir ama dizelle çok bariz bir fark olacağını sanmıyorum kaldı ki lpg uygulanmış bir aracın sorun çıkarma ihtimali dizele göre daha yüksek olur .
Ben daha öncede yazdığım gibi lpg yi tercih etmememin sebebi tamamiyle güvenlik lpg her nekadar kimiler tarafından güvenilir densede ben bizzat tehlikesini yaşadım ve asla ne birine tavsiye ederim nede kullanırım  .

Bide güvenli diye 50000 tl civarı para verilen aracın güvenliğini yakıt tasarrufu yapılmak için düşürmek bana mantıksız geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Ekim 29, 2011, 14:52:18 »
dünyanın en pahalı dizelini kullanıyorsun ne fark etti. Toyotanın D4D dizeli gerçekten sessiz. Yine en kötü ses VW, ford ve renault da.

neticede daha fazla ödemiyorum farkı orda
d4dler şükür sessiz gerçekten
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #204 : Ekim 30, 2011, 01:58:01 »
Dizel Benzinli arasındaki seçim Artısını-Eksisini belirtelim Benzin+LPG kullanmış ve dizelden memnun biri olarak yazıyorum
Benzin motorlarda dizel motora göre daha kısa mesafede benzin istasyonun gitmek zorunda kalıyorsunuz
Dizel ikinci elide kuvvetli bir satış sunuyor
Dizel motor benzinli motorlara göre daha dayanıklıdır
Dizel motor bakımları benzinli arasında bir fark yoktur servisi arayarak bunun doğruluğunu öğrenebilirsiniz en az 150.000km hesaplayınız.
Soğuk mevsimlerde çalıştırma problemi yaşamazsınız
Yokuşta daha güçlüdür ve atiktir.
Ses olarak tabiki benzinli ile yarışamaz benzinli motor daha sessiz çalışmaktadır.
Yılda 25000km yapıyorsanız dizel mantıklı demek doğru değil dizel ve benzinli+lpg takdırdığınız takdirde bunun doğru olmadığını görülmektedir.
Dizel motorun gücü yeni nesil turbo motorlar ile ileri düzeye ulaşmış keyifli bir sürüş sağlamaktadır. Benzinli motorda bunu göremedim. benzin turbolar dahil değildir.
Turbo sıkıntısı deniliyor bunuda artık turbo tamircileri yaygınlaştı ve artık çok yüksek fiyatlar değil
Enjektörler ise artık temizliği bakımı yapılarak uzun süre başınızı ağrıtmıyor
Artık dizelden kormak yanlış ve mantıksız olur
ARTIK TERCİHİNİZE KALIYOR 16 aydır dizel kullanıyorum ve ilk defa kullandığım aracımdan memnunum ARACIM İSE 2007 COROLLA 1.4 4D M/MT  COMFORT MODELİ
Bir hatam oldu ise ise affola artı eksisi dizel diyorum.
DRN.COROLLA 1.4D 4D COMFORT M/MT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Ekim 30, 2011, 02:51:14 »
Dizel mi  benzinlimi olmalı dediğiniz zaman kişiye göre değişir ( bazı arkadaşlar bu konuya değinmiş zaten ) ben aracımı alırken aşağıdaki kriterleri baz aldım. Kişi eğer isterse aşağıda yazdığım herhangi bir maddeden dolayı benzinli ( yani lpg'li ) aracı seçebilir veya seçmeyebilir tercih ve ekonomi meselesi bence

* Satacağım aracın üzerine nekadar para eklemem gerekiyor ?
* Banka kredisi sonrası bana aracın maliyeti ne kadar ?
* İkinci elde satarsam prim yapıyor mu ?
* Forum sitelerindeki alacağım araç hakkındaki müşteri şikayetleri
* Kilometredeki yakıt tüketimi
* Araç ile günlük kaç kilometre yapacağım ( eşimin işyeri evime yakın tüp olsa bile devreye girene kadar yarı yolu yapmış olabilir ) ( yaklaşık olarak )
* Araç ile yıllık kaç kilometre yapacağım ( yaklaşık olarak )
* Sıfırının fiyatı ile 4-5 bin km sıfıra yakın ikinci el fiyatları
* 60000 km de olanlarının fiyatları
* İkinci el satış sitelerinde almayı düşündüğüm araca ait satılmayı bekleyen araç sayıları ve satılmadan ne kadar süre bekledikleri
* Araç özellikleri donanım açısından kıyaslama
* Dış görünümü
* Araç içi görünümü
* Vergi ücretleri
* Almayı düşündüğüm aracın ikinci elde talep durumu
* Almayı düşündüğüm aracı kullananların düşünceleri
* Almayı düşündüğüm araç ile ilgili problemlerin kişisel kullanım veya kişisel beklenti kaynaklı olup olmadığı
* Hangi rengin daha çok tutulduğu ve bakımının kolay olduğu
* Bagaj hacmi, iç genişlik vs.
* Araca ait parça ücretleri
* Bakım periyotları ( Her periyotta ödenen yaklaşık fiyatlar )
* Servis memnuniyetleri
* LPG sistemi taktırırsam garanti şartları
* LPG sistemi montajı esnasında aracın nerelerinin delineceği
* LPG sistemi takıldığında bagajdaki kaybım
* LPG sistemi ile ilgili memnuniyetler ve şikayetler
* LPG sistemi bakım masrafları
* LPG sistemini kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
* LPG sistemi montaj maliyeti ve satarken bu maliyetin araç fiyatına yansıyıp yansımadığı
* LPG sistemi ile km deki yakıt tüketimi
* LPG sisteminin kaç km sonra devreye girdiği
* LPG' li olan aracın yaklaşık olarak nekadar benzin tükettiği ( LPG devreye girmeden önce )
* LPG' li olan aracın ne kadar sürede bir muayeneye gitmesi gerektiği
* LPG tank değişimi gerekliliği
* Dizel araçlardaki kronik problemler
* Dizel araçlardaki ses seviyeleri
* Dizel performansı
* Dizel araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Benim kişisel tercihim dizel corolla eleganttan (2011) yana oldu. Yeni kasa honda civic ile corolla arasında çok gidip geldim. Tercihler kişiye göre değişir ancak son model bmw' ler bile artık lpg dönüşümü yapıyor bence konu benzinli ile dizel motor arasındaki tercihten öte, türkiye şartlarında lpgli mi - dizel mi olmalı çünkü benzinli olan araçların çoğu parktan dışarı nadir çıkıyor ( istisnalar hariç benim kişisel görüşüm )

Bilgi amaçlı : Aracımdan çok memnunum ( illaki ufak tefek sorunları var ) bu aracımı satsam tercihim yine corollanın 2012 dizel modeli olur heralde gariptir aracı aldığımdan bu yana iyi yapmışsın diyen arkadaşımın sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır dizele karşı acaip bir önyargı var anlayabilmiş değilim. Çoğu arkadaşım konuya hemen dizelin onlara göre negatif olan yönlerinden giriyor, tarafsız olarak dizel ile benzinliyi kıyaslamıyorlar kafadan dizel motorlar muhabbete 1-0 yenik başlıyorlar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Ekim 30, 2011, 08:42:56 »
Hakanın baslıgından da anlasıldıgı uzere dızel benzınlıye karsı ;) yanı benzınlı oldugu yerde dururken dızelde yapılan bır cok yenılık ve gelısmelerle (orn. Commonraıl yakıt sıstemı) dızel on plana cıkar oldu. Bu konu baslıgını ulkemızde tartıstıgımızda tabıkı dızel on plana cıkacaktır. Yegane nedenı ıse ekonomık olması olacaktır.
Benzınlı motor aynı hacımde dızel motordan daha yuksek bır guc verır, buda aracta sıze konfor ıcın daha cok alan ayrılabılecegı anlamına gelır. Turbolu dızelle atmosforık benzınlıyı mukayese etmekse bence haksızlık olur. Bır otomobılde gerek performans gerekse konfor acısından en ıdeal secım benzınlı motordur.
Dızelcı olmama ragmen bunu ıtıraf etmek zor ama benım ıcın gercek bu :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Ekim 30, 2011, 09:06:51 »
Dizel Benzinli arasındaki seçim Artısını-Eksisini belirtelim Benzin+LPG kullanmış ve dizelden memnun biri olarak yazıyorum
Benzin motorlarda dizel motora göre daha kısa mesafede benzin istasyonun gitmek zorunda kalıyorsunuz
Dizel motor bakımları benzinli arasında bir fark yoktur servisi arayarak bunun doğruluğunu öğrenebilirsiniz en az 150.000km hesaplayınız.
Ses olarak tabiki benzinli ile yarışamaz benzinli motor daha sessiz çalışmaktadır.
Yılda 25000km yapıyorsanız dizel mantıklı demek doğru değil dizel ve benzinli+lpg takdırdığınız takdirde bunun doğru olmadığını görülmektedir.
Dizel motorun gücü yeni nesil turbo motorlar ile ileri düzeye ulaşmış keyifli bir sürüş sağlamaktadır. Benzinli motorda bunu göremedim. benzin turbolar dahil değildir.
Turbo sıkıntısı deniliyor bunuda artık turbo tamircileri yaygınlaştı ve artık çok yüksek fiyatlar değil
ARTIK TERCİHİNİZE KALIYOR 16 aydır dizel kullanıyorum ve ilk defa kullandığım aracımdan memnunum ARACIM İSE 2007 COROLLA 1.4 4D M/MT  COMFORT MODELİ

duran bey tebrik ederim çok güzel açıklamışsınızz alkışı hakettiniz

Hakanın baslıgından da anlasıldıgı uzere dızel benzınlıye karsı ;) yanı benzınlı oldugu yerde dururken dızelde yapılan bır cok yenılık ve gelısmelerle (orn. Commonraıl yakıt sıstemı) dızel on plana cıkar oldu. Bu konu baslıgını ulkemızde tartıstıgımızda tabıkı dızel on plana cıkacaktır. Yegane nedenı ıse ekonomık olması olacaktır.
Benzınlı motor aynı hacımde dızel motordan daha yuksek bır guc verır, buda aracta sıze konfor ıcın daha cok alan ayrılabılecegı anlamına gelır. Turbolu dızelle atmosforık benzınlıyı mukayese etmekse bence haksızlık olur. Bır otomobılde gerek performans gerekse konfor acısından en ıdeal secım benzınlı motordur.
Dızelcı olmama ragmen bunu ıtıraf etmek zor ama benım ıcın gercek bu :D

abi ne alaka konforla ilgili anlayamıyorum efsaneyle karşılaştırma ama her dizeli
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Ekim 30, 2011, 09:27:43 »

Dizel araçlar 2. elde 85-90 000 ni geçince tercih edilmiyorlar kışın çalışmaları benzinlilerden zor diye biliyorum kızdırma bujisi olayından dolayı bunların dışında dediklerinizin hepsine katılıyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ekim 30, 2011, 09:40:37 »

abi ne alaka konforla ilgili anlayamıyorum efsaneyle karşılaştırma ama her dizeli
[/quote]
Sercanım, toyota dızelde en sessız motora sahıp oldugundan ve sen bıldıgım kadarı ıle hep dızel toyota kullanıcısı oldugundan bu sekılde dusunmenı aykırı gormuyorum ama konuyu genel olarak degerlendırıyorum. Konu baslıgı ıtıbarı ıle dızel motorlu arac, benzınlı motor arac mukayesı yapmadım. Motorları cıplak motor olarak dusunup yorum yapmaya calıstım.
Yoksa tabıkı safır 1 numara ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Ekim 30, 2011, 09:43:26 »
Dizel araçlar 2. elde 85-90 000 ni geçince tercih edilmiyorlar kışın çalışmaları benzinlilerden zor diye biliyorum kızdırma bujisi olayından dolayı bunların dışında dediklerinizin hepsine katılıyorum :)
2. El konusunda hem fıkırım ama kısın calısmaması gıbı bır sey yok. AS950 kullanıcılarının motor altında ates yaktıklarını gorerek yorumlamak hata olur ercu :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Ekim 30, 2011, 09:53:02 »
2. El konusunda hem fıkırım ama kısın calısmaması gıbı bır sey yok. AS950 kullanıcılarının motor altında ates yaktıklarını gorerek yorumlamak hata olur ercu :)

Hıı o zaman şöyle düzelteyim benzinliden kolay çalışma gibi bir durum yok ikiside rahat :P Sıvıyabildim mi ? :P :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Ekim 30, 2011, 12:37:34 »

Muş erzurum ağrı kars gibi bir bölgede gece havanın -40 lara düştüğü bir çok görülmüştür ki ben bunun muşta canlı şahidiyim bu sıcaklıkta bırakın mazotu benzin bile donma seviyesine gelir ki mazot yanlışım yoksa -20den aşağıda donma yapıyor birçok kez buna şahitte oldum geerk hundaide gerek pejoda kamyonları saymıyorum bile zaten hep donuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Ekim 30, 2011, 13:24:59 »
Şu benzinliye yaklaşan dizelin bakım masraflarını ben neden göremiyorum. Benzinli ile arasında maksimum 50 TL fark vardır bakım başına.

Serkan bey öğretmen arkadaşım Focus C-max ikinci el aldı. Arabada motor adına değişmeyen bir şey kalamadı. O iğnelerin fiaytını düşünemiyorum.... :( Arkadaşımın ocağına incir ağacı dikti. Söylediğine göre 6 milyar civarı masraf yaptı. Aynısı benzinlide olsa 1 milyara motoru yaptırısın.. ;) Sanayiden çıkmıyorum arkadaşlar ben.. Gidin istediğiniz yere sorun.... Öle sıfır model Auris'e binip de bunun benzinliyle bir farkı yok bakımı açısından demeyle olmuyor. Ben mutfağın içerisindeyim....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Ekim 30, 2011, 14:00:15 »
  Kimi yedek parçada dizel parçalarının benzinlilerden pahalı olduğu aşikar. Benzinli enjektörün basınç değeri ile dizelinki aynı değil sonuçta. Dizel motor parçaları benzinlilerden daha yüksek kalite içerir ve bu da fiyatlara yansır. Ayrıca benzinli araçların motor parçalarının bir çok değişik kalitede ve dolayısı ile fiyatta bulabilirsiniz. Bir benzinli aracın benzin pompasını 150 Tl. ye alabildiğiniz gibi 450 Tl. ye de alabilirsiniz. Elbetkide bunların kaliteleri, performansları, sesleri farklıdır. Dizelde ise fazla alternatif yoktur. Ancak son zamanlarda dizel araç satışlarının artması onları parça fiyatlarını daha makul seviyelere indirmiştir.
 Turbo dizel araç ile günümüz benzinlilerini karşılaştırınca her ikisinede pek sanayi yolu görünmüyor bence, bunu büyük şehirlerde açıkça görebilirsiniz. Bırk anı motoru klimalar bile Ecu ile işlev görüyor artık. Supap zamanlama sistemlerini illaki işini ehli kişiler ayarlamalı, müdahale etmeli. Dizel teknoloji anlamında benzinlinin bir adım önündedir genelde ve benzinli araçlar dizelden teknoloji alarak yollarına devam ederler. Yüksek basınçlı enjektörler, direk püskürtme ve yakın gelecekte benzinlilerde de göremeyeceğimiz bujiler gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Ekim 30, 2011, 15:06:15 »
Serkan bey öğretmen arkadaşım Focus C-max ikinci el aldı. Arabada motor adına değişmeyen bir şey kalamadı. O iğnelerin fiaytını düşünemiyorum.... :( Arkadaşımın ocağına incir ağacı dikti. Söylediğine göre 6 milyar civarı masraf yaptı. Aynısı benzinlide olsa 1 milyara motoru yaptırısın.. ;) Sanayiden çıkmıyorum arkadaşlar ben.. Gidin istediğiniz yere sorun.... Öle sıfır model Auris'e binip de bunun benzinliyle bir farkı yok bakımı açısından demeyle olmuyor. Ben mutfağın içerisindeyim....

Müjdat bey bu işler ben bu işin mutfağımdayım demekle olmuyor.... Sitede kaç kişi var dizel aracı olupta sanayiden çıkmayan gösterirmisiniz bana. Öğretmen arkadaşınızın focusu sorunlu olabilir. Çok masrafta etmiş olabilir,  demekki ilk sahibi eşşek niyetine kullandı aracı. Fakat bu demek değildir ki bütün cmaxlarde aynı sorun var aynı masraf yaptırıyor. Benimde arkadaşın peugeot 307 si var benzinli 5000 TL masraf etti arabaya araç hala düzene girmedi. O zaman bu bütün 307 ler sorunlu hiçbir sanayiden çıkmıyor mu demek oluyor. 
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ekim 30, 2011, 19:00:07 »
arkadaşlar kimse kendini kandırmasın benzinli motorlar arıza çıkarmama, uzun ömür gibi hususlarda dizelden çok öndedir. bütün forumlarda her markada dizellerin problemlerinden geçilmiyor. toyotanın benzinli motorları iyi bir kullanımla ve kaliteli yağla 700-800 bin km yi rahat yapıyor. benim sattığım efsane 17 senede 225 bin km de motoruna sibob ayarı bile yapılmadı. üstelik 10 bin km de gram yağ eksiltmezdi, bunu hiçbir dizelde görmek mümkün değil.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Ekim 30, 2011, 19:05:33 »
Müjdat bey bu işler ben bu işin mutfağımdayım demekle olmuyor.... Sitede kaç kişi var dizel aracı olupta sanayiden çıkmayan gösterirmisiniz bana. Öğretmen arkadaşınızın focusu sorunlu olabilir. Çok masrafta etmiş olabilir,  demekki ilk sahibi eşşek niyetine kullandı aracı. Fakat bu demek değildir ki bütün cmaxlarde aynı sorun var aynı masraf yaptırıyor. Benimde arkadaşın peugeot 307 si var benzinli 5000 TL masraf etti arabaya araç hala düzene girmedi. O zaman bu bütün 307 ler sorunlu hiçbir sanayiden çıkmıyor mu demek oluyor. 

Ben sorun çıkarıyor demiyorum. Ama bir sorun verdimi altından kalkmak zordur diyorum dikkatinizi çekerim. Ben benzinli araçların parçalarının ve bakım ücretinin dizelden ucuz olduğunu söylüyorum. İstediğiniz ustaya gidin sorun benzinli mi der dizel mi der... ;)

Sanayide bir laf vardır.  " Araç Fransızsa çözüm yok! Almansa sorunlu, Japonsa sorunsuzdur!" Peugeout hep sorunlu zaten....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Ekim 30, 2011, 20:11:04 »
Bence yaşayıp görelim, şuanda çok ekonomik bir araç kullanıyorum. Hiçbir sıkıntımda yok. 100 bin km ye gelmeden de satarım zaten. Sorunlu ise benden sonraki alan düşünsün. Başka bir marka ile yada sanayideki diğer dizel araçlar ile kıyaslayacak olsaydım toyota almazdım. Bunuda zaman gösterecek. Dizelde tek korktuğum turbo sorunu. Çıkartırsa bu sorun çıkartır.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #219 : Kasım 01, 2011, 12:19:39 »
Bence yaşayıp görelim, şuanda çok ekonomik bir araç kullanıyorum. Hiçbir sıkıntımda yok. 100 bin km ye gelmeden de satarım zaten. Sorunlu ise benden sonraki alan düşünsün. Başka bir marka ile yada sanayideki diğer dizel araçlar ile kıyaslayacak olsaydım toyota almazdım. Bunuda zaman gösterecek. Dizelde tek korktuğum turbo sorunu. Çıkartırsa bu sorun çıkartır.
o da garantiden hallolur zaten.. bu yüzden bence de araç alınırken ne kadar süreyle kullanılacağı da önemli.. sadece toyota için söylüyorum benzinlilerin sorunsuzluğu uzun yıllar önce kanıtlandı ancak dizelleri henüz bunu kanıtlayamayacak kadar yeni.. ama ben bir dizel kullanıcısı olarak söyleyeyim 2. el araç alacak olsam mesela 120.000 km de bir dizel corollayı almam ama 200.000 km de bir benzinli corollayı alırım..