Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2006 corolla hb dizel arabam 89 binde. Aracın ilk sahibiyim. Dün başıma bir olay geldi. Yolda giderken birden araba gaza tepki vermemeye başladı. Araba mesela 3. viteste 2000 devir civarındayken gaza yüklenince ok gibi fırlarken, ne kadar gaza bassam da 2100 devire bile zorla çıktı. Turbo sanki çalışmıyor gibi idi. Bu şekilde arabayı parkettim. Sabah kalktığımda arabada hiçbirşey yotu, eskisi gibi sorunsuz şekilde çalışıyordu. Yolda zorlamama(havada 1-2 derece civarında idi yani motor soğuktu) rağmen arabanın tepkileri çok iyi idi. Sormak istediğim;
* Turbo arızası nasıl anlaşılır.
* Sorun turboda ise turbo böyle tutukluk yapabilir mi ? Yoksa bozuldumu bir daha hiç devreye girmezmi?
* Bizim arabalarda turbo değiştirmenin maliyeti nedir acaba. 5 yıllık garanti dolalı 1 sene oldu. Araba şu anda garanti kapsamı dışında. Tüm bakımları şu ana kadar yetkili serviste yapıldı. Servisler bu tür durumlarda iyi niyet garantisi altında parça ve işçilikte yardımcı oluyorlar mı?
* Enjektörden de kaynaklanabilecek bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Pislik gelip anlık bir tıkanmada olabilir. Ne yapmam lazım acaba?
Tecrübeli arkadaşlar cevap yazarsa memnun olurum...........

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Benim 1998 yılında aldığım Avensis tede birçok arıza çıkmıştı. Servise  şikayet etmiştim. Servis müdürü  Toyotasada Japon mühendislerle yaptıkları toplantıda şikayetimi söylemiş.  Japon mühendisler özür dilemişler ve İngilterede yapılan parçalarda bu sorunlar oluyor, söz çözeceğiz demişler. (Bir otomobilin Avrupa birliğinde gümrüksüz satılması için parçalarının askari % 75 i  A.B. ülkelerinde yapılması lazımmış.) Kısaca bu turbolarda Fransada yapıldığı için Toyota'larda  Renault'lara döndü. Arıza,arıza,arıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ankete 2012 yılı da eklenip güncellense hiç de fena olmaz aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Güncel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
ankette bir karışıklık var ama bende çözemedim, seçenek çok olunca kafam karıştı :) sakin kafa ile baksam iyi olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
ankette bir karışıklık var ama bende çözemedim, seçenek çok olunca kafam karıştı :) sakin kafa ile baksam iyi olacak :)

Yanlış anlamadıysam eğer, "yağ eksiltmeden turbo değişti" tabiri ile anlatılmak istenen "yağ eksiltmesinden dolayı turbo değişti" sanırım. Yok ben yanlış anladıysam birisi anlatılmak isteneni söyleyebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Güncel !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
17.000 km civarında benim aracında turbosu değişmişte 20.000 km de de bakıma girdi şu an 25.000 km oldu ve 2 gündür yağ ışığım yanıp yanıp sönmeye başladı bugün ilk fırsatta direk servise tekrar götürecem bakalım ne var ne yok öğrenelim sinirim bozuldu iyice yaaaaa :(
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Yağız,
Vakum pompasını değiştirecekler kesin, benden söylemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Yağız,
Vakum pompasını değiştirecekler kesin, benden söylemesi.

senindemi başına geldi yoksa Aylin yada tanıdıklarının mı başına geldi merak ettim ama insanın sinirini bozuyor yaaa :(
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Bu olay benim nasıl başıma gelmedi hala hayretler içindeyim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Her araçta olan bir durum değilde ondan.
Belirli tarihlerde üretilen turbolarda yada vakum pompalarında çıkan bir hata bu.
Sizin aracınız muhtemelen hatalı üretilen turbolardan önce yada hatanın farkedilmesinden sonra toyotanın yeni ve sorunsuz ürettiği turbolardan üretilmiştir.
Benim duyduklarım, hatalı parçaların üretim tarihi eylül/2010 ile ağustos 2011 tarihleri arasında.
O tarihten sonra üretilen parçalarda sorun yok diye biliyorum( tarih yanlış olabilir gerçeği bilen varsa paylaşırsa seviniriz )
Ek olarak seri bir hata olmadığını düşünüyorum, seri hata olsa toyota binlerce aracını geri çağırırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Her araçta olan bir durum değilde ondan.
Belirli tarihlerde üretilen turbolarda yada vakum pompalarında çıkan bir hata bu.
Sizin aracınız muhtemelen hatalı üretilen turbolardan önce yada hatanın farkedilmesinden sonra toyotanın yeni ve sorunsuz ürettiği turbolardan üretilmiştir.
Benim duyduklarım, hatalı parçaların üretim tarihi eylül/2010 ile ağustos 2011 tarihleri arasında.
O tarihten sonra üretilen parçalarda sorun yok diye biliyorum( tarih yanlış olabilir gerçeği bilen varsa paylaşırsa seviriz )
Ek olarak seri bir hata olmadığını düşünüyorum, seri hata olsa toyota binlerce aracını geri çağırırdı.

Ben aracımı kasım 2010 da almıştım. Bu sorunun ekim 2010 yılına kadar üretilen modellerde olduğu duymuştum bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...
« Yanıtla #93 : Haziran 26, 2012, 21:13:01 »
10.000km civarlarinda komple Turbo sistemi guncellenmis bizimkinin.Yani degistirilmis.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
10.000km civarlarinda komple Turbo sistemi guncellenmis bizimkinin.Yani degistirilmis.
Eksiltme var mı pekı şu an tolga abi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...
« Yanıtla #95 : Haziran 26, 2012, 21:50:53 »
Eksiltme var mı pekı şu an tolga abi?

Yok şuan eksiltme ama ilk dizel araç oldugu icin sesine tam alisamadim. Yaratık gibi ses cikartiyor bazi devirlerde :) Baska bir D4-D surmem lazim anlamam icin.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Yok şuan eksiltme ama ilk dizel araç oldugu icin sesine tam alisamadim. Yaratık gibi ses cikartiyor bazi devirlerde :) Baska bir D4-D surmem lazim anlamam icin.
Keşke İst'e geldiğinde benim aracı kullansaydın bi 10 metre :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Bence alışman için bir Polo bluemotion 3 silindirli Tdi kullan tolga abi. ::)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Aracın sesinden rahatsızsanız bakımda tam sentetik yağ kullanın aracınızda. Farkedilir derecede ses azalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Aracın sesinden rahatsızsanız bakımda tam sentetik yağ kullanın aracınızda. Farkedilir derecede ses azalıyor.

Aynen katılıyorum ben 20.000km bakımında tam sentetik kullanacağım.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey