Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Nasıl öğrenebilirim Turbomun seri numarasını Serkan bey.
Üstünde yazıyor abi motor kaputunun altında hava filtresinin motora giden borusunu takip ederseniz görmeniz lazım .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Üstünde yazıyor abi motor kaputunun altında hava filtresinin motora giden borusunu takip ederseniz görmeniz lazım .

Sağolasın Mahmutcuum teşekkürler. :alkis:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sağolasın Mahmutcuum teşekkürler. :alkis:

Rica ederim abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...
« Yanıtla #123 : Ağustos 06, 2012, 16:34:07 »
iyiki benzinli araç kullanıyorum turbo murbo uğraşamazmışım :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
Merhaba
Benim de 29000 de olan aracım için yağ eksiltmeden dolayı 3 ana parçasının değişimine karar verdi servis. Vakum pompası, turbo, piston sekman takımı. Okuduğum kadarı ile sadece turbo değişiyor. Neden benim araç için külliyen değişime gidiliyor olabilir ?
teşekkürler
En büyük hile, hilesizliktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Merhaba
Benim de 29000 de olan aracım için yağ eksiltmeden dolayı 3 ana parçasının değişimine karar verdi servis. Vakum pompası, turbo, piston sekman takımı. Okuduğum kadarı ile sadece turbo değişiyor. Neden benim araç için külliyen değişime gidiliyor olabilir ?
teşekkürler
Cumali abi çünkü sadece turbo ve vakum pompası değişimi sorunu çözmüyor benim aracımda da turbo ve vakum pompası değişti fakat sorun devam ediyor şimdi ise servis bana piston ve sekmanların değişeceğini söylemedi ama büyük ihtimal benim aracımın da piston ve sekman takımı değişecek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhaba
2009 sonundan beri revizyon yapılan araçlarda özellikle 6 vites 205 tork olan araçlarda bu sorun yaşanıyor. ancak şu bir gerçek ki toyota bu konuları kaizen ve toplam kalite mantığı ile iyileştirme çalışmalarını hızla devam ettiriyor. bu çalışmaları çok da lanse etmiyor ama devam ediyor. kendilerine bütün dünyada olumlu olumsuz kullanıcı servis eleştirileri geliyor. bunları çok büyük titizlikle inceliyor araştırıyor kesinlikle bir maddi getiri beklenti dışında müşteri memnuniyeti odaklı iyileştiriyor. (ben de kaizen mantığı, yalın üretim konuları üzerinde eğitimler veriyor ve çalışıyorum. tps: toyota production system)
dün servise piston sekman yapılalı ve kopmle revizyon yapılalı 400 km olmuş arabamı götürdüm. aslında bence servisin bunu istemesi lazımdı neyse ben götürdüm. baktılar hiç bir sorun olmadığını sızdırma nemlenme olmadığını görüp bana söylediler. benim de içim rahat etti.
serviste servis müdürüne bu revizyondan aynı arıza ile geri dönen araç varmı dedim. 1 yıl önce 1 nesil iyileştirme yapılan piston sekman değişimi olan araç döndü dediler. oda bakalit gevşemş ondan dediler. yoksa revizon konusu ile alakalı değil. sonra dan öğrendimki bizim takılan piston ve sekman grubu 2 nesil iyileştirilen grup muş. kendi adıma sevindim.
ayrıca şunu da ekleyeyim. turbolarda en son 05 serili turboların yenileştirmesi olmuş. eğer bu serinin takılması sonrası hala yağ eksiltme devam ise işte o zaman piston sekman revizyonuna gidiyorlar.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
merhaba
2009 sonundan beri revizyon yapılan araçlarda özellikle 6 vites 205 tork olan araçlarda bu sorun yaşanıyor. ancak şu bir gerçek ki toyota bu konuları kaizen ve toplam kalite mantığı ile iyileştirme çalışmalarını hızla devam ettiriyor. bu çalışmaları çok da lanse etmiyor ama devam ediyor. kendilerine bütün dünyada olumlu olumsuz kullanıcı servis eleştirileri geliyor. bunları çok büyük titizlikle inceliyor araştırıyor kesinlikle bir maddi getiri beklenti dışında müşteri memnuniyeti odaklı iyileştiriyor. (ben de kaizen mantığı, yalın üretim konuları üzerinde eğitimler veriyor ve çalışıyorum. tps: toyota production system)
dün servise piston sekman yapılalı ve kopmle revizyon yapılalı 400 km olmuş arabamı götürdüm. aslında bence servisin bunu istemesi lazımdı neyse ben götürdüm. baktılar hiç bir sorun olmadığını sızdırma nemlenme olmadığını görüp bana söylediler. benim de içim rahat etti.
serviste servis müdürüne bu revizyondan aynı arıza ile geri dönen araç varmı dedim. 1 yıl önce 1 nesil iyileştirme yapılan piston sekman değişimi olan araç döndü dediler. oda bakalit gevşemş ondan dediler. yoksa revizon konusu ile alakalı değil. sonra dan öğrendimki bizim takılan piston ve sekman grubu 2 nesil iyileştirilen grup muş. kendi adıma sevindim.
ayrıca şunu da ekleyeyim. turbolarda en son 05 serili turboların yenileştirmesi olmuş. eğer bu serinin takılması sonrası hala yağ eksiltme devam ise işte o zaman piston sekman revizyonuna gidiyorlar.

Mehmet abi benim aracada 12000 km de seri nosu 005 ile biten turbo takıldı fakat hiç birşey değişmedi sorun halen devam ediyor .

Bu arada halen telefon gelmedi saat dörde kadar beklicem aramazlar ise ben arıcağım .