Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
ee sanıyorum oylama bitmiş:( neyse 2011 ve turbo değişti garantiden maalesef:(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...
« Yanıtla #101 : Haziran 27, 2012, 17:42:28 »
Keşke İst'e geldiğinde benim aracı kullansaydın bir 10 metre :)

Sana normal geldi benim araç sıkıntı yok :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Sana normal geldi benim araç sıkıntı yok :)
Evet 3 adım öne aldım :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
arkadaşlar bu toyota dizel arabalar normalde yağ eksiltirmi yoksa hiçmi yağ eksiltmez?bu konuda bilgi alabilirmiyim?eksiltirse bir anormallikmi var.
2011 4D4 AURİS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bu toyota dizel arabalar normalde yağ eksiltirmi yoksa hiçmi yağ eksiltmez?bu konuda bilgi alabilirmiyim?eksiltirse bir anormallikmi var.

Her araçta yağ eksiltme olabilir fakat bu eksiltme yağ lambası yakacak kadar çok olursa orda sıkınta var demektir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2012 Auris Dizel, 3 ocak' da teslim aldım. Şu an 7800' de, Ankara TOYAN' da bugün yan kapı bandı hafif aralanmıştı yapıştırtmak için gittim garantiden. yağıda kontrol ettiler daha gram eksilme yapmamış. Bu arada 6 ayda bir bakım değil 10000 km de bir bakım olması gerektiğini söylediler. süre olarak 6 ayda bir gidilmezse garantinin devre dışı kalmayacağını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
2012 Auris Dizel, 3 ocak' da teslim aldım. Şu an 7800' de, Ankara TOYAN' da bugün yan kapı bandı hafif aralanmıştı yapıştırtmak için gittim garantiden. yağıda kontrol ettiler daha gram eksilme yapmamış. Bu arada 6 ayda bir bakım değil 10000 km de bir bakım olması gerektiğini söylediler. süre olarak 6 ayda bir gidilmezse garantinin devre dışı kalmayacağını söylediler.

Bilgilendirme için teşekkürler, aracınızda hayırlı olsun güle güle kullanın.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Bilgilendirme için teşekkürler, aracınızda hayırlı olsun güle güle kullanın.

Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---

Tuğrul Bey, yağda gram eksiltme yapmamış demişsiniz. Çok güzel sizin adınıza sevindim. Yağ seviyesi nerdeydi bir söylermisiniz. 2 noktanın neresindeydi. iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
 Benim 2010 model toyota corolla 1.4 d-4d elegant m/m aracımda 30000 km de turbo ve yakıt pompası değiştiktikten sonra 36500km (6500km sonra) de yağ yine eksiltti benden habersiz motorda piston, segment ve nekadar etrafında aksesuarı varsa değiştirmişlerdi. Motorda sorun var deyip bir bakalım dediler. Ne oldu sorunu yine çözemediler. yaklaşık 42550km (5750 km sonra) arabada 2.1 lt yoktu. Yani, "Low oil level" yandığında arabamda 2.1lt yağ yoktu. Serviste ölçüm yaptırdım. Bir katkım olur düşüncesiyle bilgi verdim. Herkese iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Aylin Bey, araştırmalarım sonucu gördüm ki 2010 ve 2011 modellerin bazılarında kronik bir yağ eksiltme sorunu var. Ben aracımda da olduğu gibi anketinize ayrı ayrı 2010 ve 2011 modelde yağ eksiltmeden dolayı turbodan sonra motorunda değişim yapılanlar. Artık uygun kısa bir cümle nasıl olur şuan bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
herkese yağ eksiltmeyen günler dilerim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Tuğrul Bey, yağda gram eksiltme yapmamış demişsiniz. Çok güzel sizin adınıza sevindim. Yağ seviyesi nerdeydi bir söylermisiniz. 2 noktanın neresindeydi. iyi günler

ilk aldığımda bakmıştım. 2 adet nokta var. üstteki noktanın yarım santim üzerindeydi aldığımda. bu baktığımda da yarım santim üzerinde idi. sadece yağın rengi iyice kararmıştı. ölçümleri düz zeminde motor 1 saat bekledikten sonra yaptım.şu an 8100' de yağ ışığıda yanmadı daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ilk aldığımda bakmıştım. 2 adet nokta var. üstteki noktanın yarım santim üzerindeydi aldığımda. bu baktığımda da yarım santim üzerinde idi. sadece yağın rengi iyice kararmıştı. ölçümleri düz zeminde motor 1 saat bekledikten sonra yaptım.şu an 8100' de yağ ışığıda yanmadı daha.

Tuğrul Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Siz çok şanslısınız. 2010, 2011 ve 2012 modellerin bir çoğunda aşırı yağ eksiltme problemi var. Servislerde buna normal diyorlar. Bakalım ben mahkemeye verdim. Sonucunu bekleyip göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi

Tuğrul Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Siz çok şanslısınız. 2010, 2011 ve 2012 modellerin bir çoğunda aşırı yağ eksiltme problemi var. Servislerde buna normal diyorlar. Bakalım ben mahkemeye verdim. Sonucunu bekleyip göreceğiz.
[/quote]

Sn Tuğluoğlu,

Mahkeme sürecini bizimlede ayrı bir konu başlığı açarak paylaşırsanız buradaki yağ mağdurları için çok yararlı olacağı kanatindeyim.
Sonucu heyecanla beklemekte olduğumuda vurgulamak isterim, olumlu sojnuçlanırsa şayet bende bu yola başvuracağım.

Emeğinize sağlık şimdiden.
Saygıla
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
bizde 3 tane d4d var hiç böyle bir sorun olmadı...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.
Formun yeni üyesiyim. Makina öğretmeniyim.  Lisede motor bölümüde okudum. Öncelikle şunu söylemeliyim; Yeni nesil turbolu dizel motorların 800-3500 devir aralığında zorlanmadan kullanımlarında 1000 km  0.1-0.2 lt  yağ eksiltmeleri normaldir. Hatta eksiltmemeleri anormaldir! Turbo kuru çalışıyordur ve yatak sarabilir. Turbolar 500000 devirlere kadar çıkarlar. Yataklama mili direk sürtünmelidir. Bu devirlere rulmanlı sistem dayanamaz dağılır. Yataklama boşluğuda bu nedenle  bilerek fazla bırakılmıştır. Motorun yağlama sistemiylede yağlanır. Boşluk biraz fazla olduğu için emme manifoldu tarafına yağ kısmen geçerek ortadan silindirlere gider. Silindirlere giden bu az miktardaki yağ bile aslında silindirler için çok faydalıdır. Yağ sekmanına yardımcı olmuş olur. 
  Yağ eksiltiyor diye yepyeni motorunuzun silindirlerini açtırmayın. Silindir ve piston sorunlu ise normal (Rölantide) çalışırken bile  yağ yakar. Eksozdan sürekli siyah duman çıkma ve aracınızı sabah ilk çalıştırdığınızda geç çalışma sorunu ile karşılaşırsınız.
  Benimde 2011 ekimde trafiğe çıkmış 6300 km  de corolla d4d aracım var. Yeni aldığımda yağına baktığımda yağ seviyesi çubuğun alt hizasında olduğunu gördüm. Bildiğim için hiç endişelenmedim. Garantili olmasa kendim ilave ederdim ama garantili olduğu için serviste götürdüm yağ ilavesi yapıldı. Turbom hemen kontrol edildi. Turbonun son rakamı 0004- 0005 olanlar kısmen sorunu giderilmiş olan fransız pug turbolar. 0001 olanlar 2007-2010 başına kadar olan toyota turboları ve boşlukları daha az verilmiş. 0002- 0003 olanlar tamamen sorunlu. Haddinden fazla boşluk verilmiş. Turbonuzu kontrol edin. Son haneleri bunlar ise servise giderek değiştittirebilirsiniz.
    10000 Km de 1.5 litre eksiltme çok normaldir. Endişelenmeyin. Hatta turbonuz normalden daha uzun ömürlü olacaktır.
   Bu arada bu konuyla ilgili mahkemeye verebilmeniz için resmi olarak 1000 Km de 0.3 lt yağ eksiltmesi gerekir. Bilgilerinize...

Arkadaşlar lütfen motorunuzun sağlığı için 4000 devirin üstüne çıkmayın. Ayrıca vitese uygun devir aralığı kullanın. Asla sorun olmayacaktır.

Selamlar ve Saygılar
Mekanikci
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.
Formun yeni üyesiyim. Makina öğretmeniyim.  Lisede motor bölümüde okudum. Öncelikle şunu söylemeliyim; Yeni nesil turbolu dizel motorların 800-3500 devir aralığında zorlanmadan kullanımlarında 1000 km  0.1-0.2 lt  yağ eksiltmeleri normaldir. Hatta eksiltmemeleri anormaldir! Turbo kuru çalışıyordur ve yatak sarabilir. Turbolar 500000 devirlere kadar çıkarlar. Yataklama mili direk sürtünmelidir. Bu devirlere rulmanlı sistem dayanamaz dağılır. Yataklama boşluğuda bu nedenle  bilerek fazla bırakılmıştır. Motorun yağlama sistemiylede yağlanır. Boşluk biraz fazla olduğu için emme manifoldu tarafına yağ kısmen geçerek ortadan silindirlere gider. Silindirlere giden bu az miktardaki yağ bile aslında silindirler için çok faydalıdır. Yağ sekmanına yardımcı olmuş olur. 
  Yağ eksiltiyor diye yepyeni motorunuzun silindirlerini açtırmayın. Silindir ve piston sorunlu ise normal (Rölantide) çalışırken bile  yağ yakar. Eksozdan sürekli siyah duman çıkma ve aracınızı sabah ilk çalıştırdığınızda geç çalışma sorunu ile karşılaşırsınız.
  Benimde 2011 ekimde trafiğe çıkmış 6300 km  de corolla d4d aracım var. Yeni aldığımda yağına baktığımda yağ seviyesi çubuğun alt hizasında olduğunu gördüm. Bildiğim için hiç endişelenmedim. Garantili olmasa kendim ilave ederdim ama garantili olduğu için serviste götürdüm yağ ilavesi yapıldı. Turbom hemen kontrol edildi. Turbonun son rakamı 0004- 0005 olanlar kısmen sorunu giderilmiş olan fransız pug turbolar. 0001 olanlar 2007-2010 başına kadar olan toyota turboları ve boşlukları daha az verilmiş. 0002- 0003 olanlar tamamen sorunlu. Haddinden fazla boşluk verilmiş. Turbonuzu kontrol edin. Son haneleri bunlar ise servise giderek değiştittirebilirsiniz.
    10000 Km de 1.5 litre eksiltme çok normaldir. Endişelenmeyin. Hatta turbonuz normalden daha uzun ömürlü olacaktır.
   Bu arada bu konuyla ilgili mahkemeye verebilmeniz için resmi olarak 1000 Km de 0.3 lt yağ eksiltmesi gerekir. Bilgilerinize...

Arkadaşlar lütfen motorunuzun sağlığı için 4000 devirin üstüne çıkmayın. Ayrıca vitese uygun devir aralığı kullanın. Asla sorun olmayacaktır.

Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Uğur bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler . Benim aracıma en son takılan turbonun seri numara sonu 0005 bu turbo takıldıktan ilk 5000 km yağ eksiltme durdu gibi ama daha sonra eskisi kadar olmasada yağ eksiltme başladı ve merkez 10000 km bakıma kadar lamba yakmassa sorun olmucağını söyledi ve 10000 kmde lamba yakmıcak gibi sizce bu turboyu değişme talebinde bulunmalımıyım yoksa aracımdaki eksiltmeyi normal mi karşılıyorsunuz .

Bide yeri burası olmadığı için size başka konu ile ilgili özelden bir soru soracağım cevaplarsanız sevinirim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Benim turbonun seri numarası 17201-0N042 ama herhangi bir eksiltme olmadı bugüne kadar. Araç 43 bine geldi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Benim turbonun seri numarası 17201-0N042 ama herhangi bir eksiltme olmadı bugüne kadar. Araç 43 bine geldi.

Nasıl öğrenebilirim Turbomun seri numarasını Serkan bey.
Taklitlerden sakının