Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Supra
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Saymiyorum aylin bey ogle olsa kontagi ilk actigimizda tamir anahtarinin resmi var ustunde de ok var. Benim bildigim kadari ile bu service ok isareti. Yaniliyor olabilirim ama eski aracimda ogleydi :))

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Benim bildiğim ise yani bana servisten söylenen 9000-10000 km arasında servise gelmeniz için Yağ ışığı yakıyormuş araç.
tabi bende olunca bende yağ eksiltiyor diye hemen servise gittim :) hazır gelmişken bakıma alalım falan dediler, iyi hadi o zaman alın dedim :)

sizinkide ondan olabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Aylin hocam bunu her 9000-10000 de yapıyorsa bence gerçekten sıkıntı vardır. İlk 10 bin km için belki ama daha sonra örn. 0w40 yağ koyulan bir araç en az 15 bin km bakıma girmeden gidebilmeli.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Supra
  • 1 kere teşekkür etti
Benim bildiğim ise yani bana servisten söylenen 9000-10000 km arasında servise gelmeniz için Yağ ışığı yakıyormuş araç.
tabi bende olunca bende yağ eksiltiyor diye hemen servise gittim :) hazır gelmişken bakıma alalım falan dediler, iyi hadi o zaman alın dedim :)

sizinkide ondan olabilir bence.

Aslinda banada servis ogle dedi ama bana mantikli gelmedi birde arastirinca baya kiside ayni sorun cikinca vede Turbo degisimi gerceklesince panik atak oldum :)))  Benim eski aracimda service ok yaziyordu servis zamani gelincede service diyordu bunda da service ok isareti olunca servis icin o yanar dedim.

Neyse insallah dedigin gibidir cunku izmirdeki tokulara gittim onlarda bana 9000den sonra uyarir sonra siklasir dediler ama bana pek mantikli gelmedi :)) Gelecek ayin 5inde Gebzedeki servisde 10000 bakimi icin randevum var bakalim onlar ne diyecek :)))

Tesekkurler valla birazda olsa icim rahatladi :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
benim bildiğim sadece ilk 10.000 km de yanıyor o uyarı ışığı, sopnraki 20.000 de yada daha üstünde yanar mı bilemiyorum çünkü aracım daha 16,000 km de :) 19.000 km de yanarsa paylaşırım yine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhaba, bende ilk 17.700 km de yandı. daha sonra 23.000 km de yandı. turbo değişti. 25.000 km de tekrar yandığında ise vakum pompası değişti. 30.000 km de mabil1 tam sentetik yağ konuldu. sorun yok gözüküyor.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Özcan Şimşek
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '16
2011 model corolla dizel kullanıyorum. Daha 8500 km.deyken yağ ikaz lambası yandı ve kısa süre sonra söndü. Hemen servisi arayıp durumdan haberdar ettim. Önce normal dediler. İkaz lambası tekrar yanıp sönünce hemen servise gittim. Turbonun arızalı olduğunu söyleyip değiştirdiler. Gördüğüm kadarıyla araçların genelinde aynı sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Sinan gazda iken basma 1 yılı doldurmadan motorun dökülür söylemedi deme, Gaz kuru bi yakıt olduğu için ve patlama sıcaklığı benzinden yüksek olduğu için 4000 devir ve üstünde çok fazla ısı üretir ve buda Subaplarının yamulmasına neden olur, tüpte en fazla 4000 devir ve 120km hız yap daha fazlası zararlı, bu arada  uzun yolda 50km kadar benzine geçirip kullan yoksa pistonlar kuru kuru çalışıyor.
Katılıyorum. Bu uyarıyı corolla taksiciler çok ciddi bir şekilde yapıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
benim bu konu ile ilgili bir sorunum yoktu  veya ben fazla önemsememişim. sadece 9 bin km civarında yağ düşük seviye ikazı (sarı) vermişti. dolmasını beklemeden  10 bin km bakımını yaptırdım. serviste (dumankaya-pendik) söylenen şeyler klasik olarak aynı şeyler; yeni araç, dizel, vb. bundan sonra 19 bin civarında 20 bin bakımını bu sefer daha yakın olduğu için ortaköy e yaptırdım fakat bu sefer yağ düşük seviye ikaz lambası yanmamasına rağmen servise gitmeden önce yağın eksilmiş olduğunu kontrol çubuğundan görmüştüm. bu süreçten sonra aracı fazla kullanmadığım için sadece  ocak ayı içinde bir yağ değişimi yaptırmıştım. bundan sonra  toplam 2700 km yapmışım.

forumdaki bu tartışma konusu üzerine yağ seviyesini kontrol ettiğimde,  bakım yapıldığında üst çizgi seviyesinde olan yağın yaklaşık iki çizgi arasında 1/5 oranında azalmış olduğunu fark ettim. neyse, geçen pazartesi ortaköy ü arayıp servisten yetkili ile forumdan referanslarda verip görüştükten sonra cuma günü aracı bıraktım. servis yaklaşık 3 saat sonra bana dönüp,  aracın turbosunun garantiden değişeceğini, bunun için sipariş verildiğini, aracımı alabileceğimi, yeni turbo geldiği zaman değişim için aracı çağıracaklarının belirttiler.

detayları bilahare paylaşacağım...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
aracı cuma günü sabah bıraktım öğleden sonra arayıp aracın turbosunun değiştiğini söylediler. işim olduğu için aracı cumartesi öğleden sonra  teslim alabildim ve  fazla kullanamadığım için de eski turbo ile  yenisi arasında detaylı bir kıyaslama yapmak fırsatım olmadı. ilk izlenimlerim değişim ile birlikte  şu an için  motorun çekişi açısından olumsuz bir durum yok. bayramda mümkün olduğunca kullanıp, test edip eylül sonunda da yaklaşık 1000km bir uzun yol yaptıktan sonra turbonun yağ eksiltme sorununun çözüme kavuştuğunu görmek istiyorum

Bu arada bilginiz olması açısından garantiden değişen turbo ve ekipmanları ile bunların fiyatları şunlar;
turboşarjör komple:     145,82tl.
turbo, komple:           2476,73tl.
conta, turbo:                   7,80tl.
conta, yağ borusu:          7,93tl.
conta turbo:                    8,69tl.
motor yağı:                    51,34tl.
toplam:                      2698,31tl.   

şimdiden bütün forum üyelerine hayırlı bayramlar...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
dün serviste ufak bir işim vardı, müşteri kabule 50 yaşlarında birisi geldi. Aracım fazla yağ eksiltiyor (d-4d 2009 corolla) diye şikayette bulundu. Servis kabuldeki arkadaş  dizel araçlar biraz fazla yağ eksiltir gibi birşey söyleyip geçiştirmeye çalıştı. Ben ısrarla yağ eksiltmenin aşırı önemli bir sorun olduğunu vurguluyorum. Nedeni hala açıklanmış değil, pistonlar yağ kaçırıyor demektir bu veya motor yatağında , pistonlarda kronik bir problem de olabilir. Toyota pedal falan gibi aslında kimsenin şikayet etmediği nedenlerden araçları çağırıyor ama böyle önemli bir sorunu görmezden geliyor gibi geldi bana.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sn Forumdaşlar,

Aracımın turbosunu dün itibarı ile değiştirdiler.
Yalnız merak ettiğim bir kaç konu var bilen varsa aydınlatırsa çok sevirim.

Önceki turboda araç boştayken ve genelde motor sıcakken gaza basıp deviri 2000-2500 lere çıkartıp ayağımı gazdan çektiğimde kulağa çok hoş gelen uzunca bir ses geliyordu turbodan ( ıslık sesine benzeyen bir ses ) sanırım tirbun sesi yanlış biliyorsam düzeltin lütfen !

neyse takılan yeni turboda o sesi çok az duyuyorum nedendir acaba ? Ben o sesi çok seviyordum ama :(

Ek olarak ;
Banamı öyle geldi bilmiyorum ama gaza asıldığımda araç sanki daha çabuk ivmeliyor kendini öne doğru,daha çabuk hızlanıyor sanki bu oluru kuvvetli bir ihtimalmidir ?

Yapılan işlere dair bir dökümanda aldım ve turbonun fiyatı 2500 küsürdü ( çok pahalıymış yaww garanti olmasa tuttuk miky 'i ) :)

Aracının turbosunu değiştiren başka kullanıcılardanda yorum alabilirsek çok iyi olur aslında...

Saygılar.
Aylin YILMAZ

benim 2011 model dizel corollada ilk 5000 km de bu ıslık sesi yoktu. şimdi ayağımı gazdan çektiğimde ıslık sesi geliyor.  turbodanmı başka yerdenmi anlamıyorum.  Servise gösterdim normal dediler. Normalse ilk aldığımda niye yoktu.  Şimdi  birde yağ eksiltme sorunu çıkarsa Toyota aldığıma iyice pişman olacam. servis sorumlularının müşteriyi aptal yerine koyma ukalalıklarıda cabası. Onlara göre hiç bir toyotada sorun yok. forumlara yazanlarda toyotaya kara çalan art niyetli kişiler. Evet aynen böyle söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benim aracın turbo ve beraberinde vakum pompasıda dün değişti ve sorunun giderildiği söylendi ileriki km lerde sorunun gidip gitmediğini sizlerle paylaşırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
arkadaşlar herkese selamlar uzun bir iş temposunun ardından tekrar girdim bu sırada buluşmada yapılmış hayırlı olsun.geçen perşembe günü benim aurisin'de turbo değişime uğradı ilk yağ ışığı yılbaşı gecesi araç daha 7000 km'deyken yanmıştı ekleme yapmıştım sonra 10.000 bakımına girdi ve denetlenmeye alında geçen günde 17.100 km'de tekrar yanında direk turbo değişimine gidildi.aracım 2010 ağustos çıkışlı inşallah başka problem olmaz.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ciddi bir yağ yakma yoktu ancak turboda başka bir hata olduğundan değişti (2011 Corolla). Yeni turbonun P/N: 780708-0004. Şu an yağ eksiltme durumu yok. Turbo değişeli 5700Km oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut bey Kardeşim,

aracın kaç model ?
Aylin abi aracım 2010 model makyajlı 6 ileri vites.

Bu arada aracımın turbosu 14000 km de değişti şu an 14800 de şimdiden bişey söylemek nekadar doğru olur bilmiyorum ama 800 km de yağ cubuğunda eksilme yok gözüküyor ama kesin sonuç 4000 km sonra 19000 km lerde belli olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
turbosu değişenlerin hepsi 6 leri 205 tork olanlar.eski 5 ileri 190 tork olanlarda bir sıkıntı yok anladıgım kadarı ile...torkuyla ne oynuyonuz 15 tork da eksik olsun ne varsa mşillet bukadar sıkınıtya düşüyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Aracım 20.000 km yeni geçti ve yağ uyarı ışığı yanmadı,yağ eksiltme oranına bakmadım henüz en kısa zamanda onada bakacağım bakıma götürmeden önce.

demek ki araç yağ uyarı ışığını sadece 10.000 km de yakıyor servise çağırmak adına...

20.000 de konu aynı diil sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Arkadaşlar benim aracın turbo ve beraberinde vakum pompasıda dün değişti ve sorunun giderildiği söylendi ileriki km lerde sorunun gidip gitmediğini sizlerle paylaşırım .

Evet arkadaşlar aracımın turbosu ve vakum pompası 14000 km de değişmişti bugün aracım 17000 km de ve araçta çubuk üzerinde 1 mm dahi yağ eksiltme yok takılan yeni turbonun seri numarasının sonu 0005 bu sorunu yaşayanlar servise özellikle iletsinler ve beraberinde vakum pompasınıda değiştirmeye çallışsınlar umarım herkesin sorunu bir an önce çözüme kavuşur herkese araçları ile kazasız belasız sürüşler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
2010 corolla 1.4 d4d  3. senemize girdik şuan 14.100 kılometredeyiz çok şükür gram yağ eksiltme yok nede turbodan soru yaşadım