Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Toyotalarda yaşanan yağ eksiltme sıkıntısından dolayı turbo değiştirenlerin araçlarının model yılını saptamak ve istatistiki bilgi toplayıp bu bilgiler doğrultusunda net ve ortak bir karara varmak adına düzenlenmiş bir ankettir.

Lütfen Dizel aracınızda Turbo değişimi yapıldı ise belirtiniz !

Saygılar
Aylin YILMAZ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
benim 2010 aurisim makyajsız kasa 38000 km turbo deyişti yanlız aracım yağ lambası yakmamıştı yağ eksiltme vardı oda çok fazla deyildi ama yinede servis deyiştirdi
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corollove
    • Security Lab.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2007 modem daha birşey yok ama usta babama yağ eksiltip eksiltmediğine bakmak için yeni yağ koymuş, bugün konuştum servis bakımına bundan sonra götürebiliriz dedi.
Security Staff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Benim araç 2010 makyajlı 6300 km de bakıma gittiğimde baya bir yağ eksiltmişti servis 5000 km sonra yani 12300 km de tekrar çağırdı eksiltme devam ediyorsa turboyu değiştereceğiz dediler ve araç şuan 10000 kmde eksiltme var 12000 ne gelsin servise gidip turboyu garantiden değiştirecem zaten ben bakımda yağ eksiltme var dediğimde direk 2010 ve 2011 lerin bazılarında turbo sorunu var eksiltme o yüzden demişlerdi sizdede yağ eksiltme varsa ve gittiğiniz servis normal söylüyorsa bence başka bir yetkili servise gidip birde derdinizi oraya anlatın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
ankette bir şık daha olmalı, D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim diye...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
10.200 kilometredeyim  yağ eksiltme sorunu yaşamadım ama 10.000 kilometreye gelınceye kadar 2 defa yağ değişimi yaptırdım tamamen zevki oda biri 6.000 kilometrede yağ değişimi yaptırdım bide gene rutin bakım için 10.000 bakımında yağ değişimi yaptırdım serviste özellikle sordum yağ sevıyesınde eksilme varmı diye makul derecede var dedi ler şuanlık bir sıkıntı yok çok şükür.İlerki tarihlerde ak koyunu, kara koyunu görücez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
10.200 kilometredeyim  yağ eksiltme sorunu yaşamadım ama 10.000 kilometreye gelınceye kadar 2 defa yağ değişimi yaptırdım tamamen zevki oda biri 6.000 kilometrede yağ değişimi yaptırdım bide gene rutin bakım için 10.000 bakımında yağ değişimi yaptırdım serviste özellikle sordum yağ sevıyesınde eksilme varmı diye makul derecede var dedi ler şuanlık bir sıkıntı yok çok şükür.İlerki tarihlerde ak koyunu, kara koyunu görücez
Taylan senin arabada 6 ileri olduğuna göre 205 nm tork inşallah yoktur ama büyük olasılıkla yağ eksiltme senin araçtada vardır birdahaki bakıma gitmeden önce yağ sevyesine bakıp öyle git eğer eksiltme varsa turbo değişimi iste zaten kendiler biliyor ama bazı servisler nedense normal deyip geciştiryor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
MMT corolla 2007 haziranda aldık. 72 bin kilometrede iken 2010 haziran ayında sattık. Yağ ve turbo hakkında herhangi bir problem yada servis uyarısında bulunulmadı. Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı.

Anketinize bir faydam dokunur diye düşündüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
MMT corolla 2007 haziranda aldık. 72 bin kilometrede iken 2010 haziran ayında sattık. Yağ ve turbo hakkında herhangi bir problem yada servis uyarısında bulunulmadı. Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı.

Anketinize bir faydam dokunur diye düşündüm.
Metin
Benim 2009 dada böyle bir sorun yoktu bu sorun ilk çıkan 205 nm lik motorlarda mevcut şimdiki araçlarda giderildi .Sorunlu olanlarda zaten turbo değişimiyle sorunu giderilyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Taylan senin arabada 6 ileri olduğuna göre 205 nm tork inşallah yoktur ama büyük olasılıkla yağ eksiltme senin araçtada vardır birdahaki bakıma gitmeden önce yağ sevyesine bakıp öyle git eğer eksiltme varsa turbo değişimi iste zaten kendiler biliyor ama bazı servisler nedense normal deyip geciştiryor..

205 nm tork benimkide, valla şuanlık sıkıntım yok 2 sene garantim var inşallah bu 2 sene içinde bi sıkıntı çıkarmaz ama 20.000 bakımına girmeden bi bakıcam bakalım... tabı ben 20.000 kilometreyi seneye bu zamanlar anca tamamlarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
205 nm tork benimkide, valla şuanlık sıkıntım yok 2 sene garantim var inşallah bu 2 sene içinde bi sıkıntı çıkarmaz ama 20.000 bakımına girmeden bi bakıcam bakalım... tabı ben 20.000 kilometreyi seneye bu zamanlar anca tamamlarım :D
İnşallah senin arabada sorun yoktur ama ne olur ne olmaz baktır ve sorun olduğunu farkedersen garantisi dolmadan yaptır .

Bende arabayı az kullanyorum hatta ben arabayı aldığımda 1.6 avensis 2000 tl kadar daha ucuzdu herkez sen niye avensis almadın yol yapmıyorsun zaten dedi ama şimdiye kadar 1 saniyelikte olsa ah keşke avensis alsaydım dediğim olmadı hatta her petrole girdiğimde iyiki corolla almışım diyorum. :)

Bu arada bende aracı geçen yıl Temmuz 15 te aldım daha 10000 km yapabildim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Benim araç benzinli 5-30 yağ kullanıyorum, arada sırada sıkılınca 6000 devir filan çeviriyorum(Üzerine çıkınca bazen gazdan benzine geçiyorda:):)), şuan sürekli uzun yol yapıyorum, uzun süre dip gaz gittiğimde oluyor, aracın yağ seviyesinin yerinden bile oynadığını görmedim:):)
Turbolu araçlarda yağın fazlası zararlı, eklerken çok koyalım zaten eksiltiyor diye düşünmeyin sakın.
Ayrıca aracım yağ eksiltse o servis sorunu giderene kadar kafalarına binerdim. Kitapçıkta yazana da çok inanmayın sıfır araç 1000 kmde 1 litre filan eksiltmez.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
ankette bir şık daha olmalı, D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim diye...

Eklendi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Benim araç benzinli 5-30 yağ kullanıyorum, arada sırada sıkılınca 6000 devir filan çeviriyorum(Üzerine çıkınca bazen gazdan benzine geçiyorda:):)), şuan sürekli uzun yol yapıyorum, uzun süre dip gaz gittiğimde oluyor, aracın yağ seviyesinin yerinden bile oynadığını görmedim:):)
Turbolu araçlarda yağın fazlası zararlı, eklerken çok koyalım zaten eksiltiyor diye düşünmeyin sakın.
Ayrıca aracım yağ eksiltse o servis sorunu giderene kadar kafalarına binerdim. Kitapçıkta yazana da çok inanmayın sıfır araç 1000 kmde 1 litre filan eksiltmez.

Sinan gazda iken basma 1 yılı doldurmadan motorun dökülür söylemedi deme, Gaz kuru bi yakıt olduğu için ve patlama sıcaklığı benzinden yüksek olduğu için 4000 devir ve üstünde çok fazla ısı üretir ve buda Subaplarının yamulmasına neden olur, tüpte en fazla 4000 devir ve 120km hız yap daha fazlası zararlı, bu arada  uzun yolda 50km kadar benzine geçirip kullan yoksa pistonlar kuru kuru çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
sağol abiciğim. Uzun yol bitmiyor. 2 yıl BRC garanti verdi, konuştuğum ustalarda benzinden farkı yok diye ısrar ediyor.Bişey olursa BRC'yle görüşürüz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Anket sonuçlarına bakılacak olursa ilk izlenim;

3 kişi yağ eksiltme sorunundan dolayı turbo değiştirmiş.
1 kişi aracının yağ eksiltiğini düşünüyor,turbo değiştirmemiş.
18 kişide problem yok.
2 kişide anketi görmek adına bizim aramızda..( umarım bu kişiler Toyota çalışanlarındandır :)

evet ilk izlenim olarak grafiğe bakılacak olursa problem seri bir problem değil.
22 araçta 2 türbo değişmiş...bu hatanın seri olmadığını gösterir....
ankete katılım olursa şayet daha net sonuçlar elde edilebilir tabiki..birde şöyle düşünmekte fayda var;

Araçla probleminiz olduğunda ilk yapacağımız iş nedir,internetten sorunu başkasıda yaşamışmı veya sorunun çözümünü araştırmak. değil mi ?

Ankete fazla kişi katılmamasının sebebi yağ eksiltme sorunu olan fazla kişi olmaması olabilirmi ??

neyse biraz daha anketi devam ettirelim bakalım ne çıkacak.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Benim araçtada herhangi bir sorun yok şimdilik, 12.500 km oldu 10.000 bakımında 0w40 yağ koydurdum 20.000 e kadar göreceğiz ne olacak :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Anketin son durumuna göre turbo değişimi yapılan araçların 4/3 ü 2010 model.

tabiki bu sadece foruma katılanlar arasında yapılan oylamaya göre.

çoğunluğunuzun da dediği gibi  2010 üretimi araçların turbolarında sıkıntı var ve bu 2011 model araçlar üretime

başladıktan hemen sonra farkedilmiş olsa gerek ki hemen çözmüşler hatayı ve çözüm nedeniylede 2011 modellere

çok fazla sorunlu turbo takılmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Anketin son durumuna göre turbo değişimi yapılan araçların 4/3 ü 2010 model.

tabiki bu sadece foruma katılanlar arasında yapılan oylamaya göre.

çoğunluğunuzun da dediği gibi  2010 üretimi araçların turbolarında sıkıntı var ve bu 2011 model araçlar üretime

başladıktan hemen sonra farkedilmiş olsa gerek ki hemen çözmüşler hatayı ve çözüm nedeniylede 2011 modellere

çok fazla sorunlu turbo takılmamış.

Aylin abi benim arabanın turbosuda 12000 de değişecek gibi 6800 gibi servise bakıma gittiğimde bayağı yağ eksiltmişti durumu servise söylediğimde aracınızı 5000 km sonra tekrar servise getirin eğer eksiltme devam ediyor olursa turbosu değişecek dediler araç 10500 km de ve ciddi bir eksilme halen devam ediyor ankete daha turbo değişmediği için katılmadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Mahmut bey Kardeşim,

aracın kaç model ?