Anket

Toyota D-4D lerde yağ eksiltmeden dolayı turbo değiştirenlerin araç modelleri ??

Aracım 2008 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
6 (3%)
Aracım 2009 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
1 (0.5%)
Aracım 2010 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
13 (6.5%)
Aracım 2011 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
15 (7.5%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltme sorunu yok !
78 (39%)
Aracımda turbo değişmedi, yağ eksiltiyor !
16 (8%)
Aracımda turbo değiştiği taktirde, yağ eksiltiyor !
1 (0.5%)
D-4D sahibi değilim, sonuçları görmeye geldim...
70 (35%)
Aracım 2012 model Yağ eksiltmeden dolayı turbo değişti
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Toyota D-4D lerde turbo değiştirenlerin araç modelleri ?? Ankettir...  (Okunma sayısı 33455 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Mahmut bey Kardeşim,

aracın kaç model ?
2010 model makyajlı kasa 6 ileri d4d

Aylin abi servisin bana dediği 2010 modellerin bazılarında bu sorun mevcut sorun 1.4 dizel motorun torkunun 205 nm ye çıkarılmasıyla başlamış bunun nedenide bu motorda değişken geometrili turbo kullanılmış ve bu turboların bazıları yağ kaçırıyormuş turboda motor yağıyla yağlandığı için haliyle kullanıcılar turbo yerine önce motordan şüpheleniyor .

Zaten servis durumu inkar etmiyor çözüm olarakta önce aracı 5000 km takibe alıyorlar ve eksiltme varsa turbo değişimi yapıyorlar tabi her servis böyle yapıyor mu bilmiyorum belkide servislerdeki bu tutarsızlık servisten değilde kullanıcıdan kaynaklanyorda olabilir neden derseniz ben bu durumu bilerek gitmiştim servise ve servise sorunu söylerken kendilere 2010 modellerin çoğunda bu sorun varmış ve turbo değişimi yapıyormuşsunuz dedim yani anlıcağınız servis benim bu konuda bilinçli olduğumun farkına vardığı içinde bana bu şekilde davranmış olabilir ondan size tavsiyem hangi servise giderseniz gidin durumun bilincinde olduğunuzu servise hissettirin .

Servisler gerçekten böyle mi davranıyor bilmiyorum ama forumda okuduklarım kadarıyla durum böyle gözüküyor bence servislerin bu yaptıkları hiç etik bir davranış değil sen bilinçli kullanıcının arızasını çöz durumdan haberleri olmayanlarıda ilk 10000 km de normal deyip geciştir .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
bilgiler için sağol..
ben servise gittiğimde benim bilinçli olduğumu çok net bir şekilde anladıklarından eminim zaten.
elimde veriler,istatistikler vede bazı kullanıcı yorumlarının yazıları ile gittim.
bana zaten dediler isterseniz turboyu değiştirelim fakat sizin aracınızda böyle bir problem yok,şayet yinede bir süre sonra gelip yağ yaktığından şüphe duyarsanız değiştirirz dendi bana.
bende 16.000 km ye kadar bekleme kararı aldım şayet 16,000 km ye kadar tekrar yağ eksiltir ise araç bende değişim talebinde bulunacağım zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
bizim de turbo değişti hem yağ eksiltiyordu hemde ses yapıyordu 2010 model 14976 km de turbo değişimi oldu halen takip ediyorum,ama yag lambası yanacakmı diye düşünmüyor degilim insallah yapmaz 5w30 yağ kullanıyorum yag değişimlerini km leri gelmeden yaptıgım için anca bulmuştuk sorunu  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
bi arkadasımda var 2010 D-4D  elegant modeli 6 vites.. 2 kere turbo değişti yine doymadı üçüncüyü değişicez diyolar.. Yağ lambası sürekli uyarı veriyo.. Sahibi lanet ediyor toyotaya.. Ben olsam bende lanet ederdim.. Sıfır almaya niyetimiz vardı sırf bu yüzden 2007 2008 D-4D elegant alıcaz.. varsa satmayı düşünen görüşebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
aracım 2007 model. 70 bin km'de motordan gelen ses üzerine servise götürdüğümde turboyu garantiden değiştirdiler.yağ eksiltme gibi bi problem hiç yaşamadım çok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 auris kullanıcısıyım . Araç 8900 km de uyarı verdi.yarın gidip derindereye danışıcam bakalım neler çıkıcak.
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
2011 auris kullanıcısıyım . Araç 8900 km de uyarı verdi.yarın gidip derindereye danışıcam bakalım neler çıkıcak.

sertan ne uyarısı verdi ,yağmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
sertan ne uyarısı verdi ,yağmı ?

Evet abi "low oil level" yazdı ekranda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
sertan aracının tırafiye çıkış tarihi ne zaman ..bence hemen turbonun deyişmesini iste
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
araç kasım çıkışlı.gittim derindereye bir sorun çıkmadı , ama 10 000 bakımında turbo yu değiştiricekmişler benim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun Sertan abi :/
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
araç kasım çıkışlı.gittim derindereye bir sorun çıkmadı , ama 10 000 bakımında turbo yu değiştiricekmişler benim.
önce turboyu deyiştirsinler bakımını sonra yaptır motor yağını 5w30 mobil1 esp koydur 
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
benim aracta  2010 eylül  çıkışlı
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
bugün aracımda 3.kez düşük yağ seviyesi uyarısı gördüm ve hemen servise gittim,turbo değişimi talebinde bulundum ve haftaya gelir dediler.
hadi bakalım hayırlısı olsun...

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhaba
benim aracım 2009 çıkışlı 205 tork corolla 6 vites. 17.800 km düşük yağ seviye ikazı verdi. 1,5 lt yağ eklendi. 20.000 km bakımı yapıldı. 23.400 km gene ikaz verdi. ardından geliştirilmiş turbo takıldı. (yeşil etiketli) ancak bu arada vakum pompasıda değiştirsek iyi olur dediler. bütün bu bilgiler toyotanın kendi servis bülten de geçen uluslar arası yayınlanan belirli yetkiler ile girilebilen servis bülteninde mevcut.
http://www.toyota-tech.eu/
sizde aslında buradan toyota tarafından kabul gören ve garantiden değişmesi onaylanan hususlarıda takip edebilirsiniz. 
servis müd arkadaşımdır. tanıdıkları için aracı takibe alalım dediler geliştirilmiş vakum pompası gelince değiştirelim dediler. bende aslında fark ediyordum yağa baktığımda eksilme var diyordum ha yandı ha yanacak derken 30.000 km bakıma girmeden bursa dönüşümde 27.000 km yandı söndü. yoldan servise telefon ettim. hemen gel dediler. götürdüm vakum pompası değişmemişti onu değiştirelim dediler, ellerinde de varmış. foroğraflarını çektiler seri nosuna baktılar. ok deyip değiştirdiler. cihaza bağladılar. sorun gözükmüyor eğer gözükse idi bu durumu toyota merkeze de bildirecektik dediler.
bundan sonra bir sorun çıkmaz dediler. aynı gün denizli ye devam ettim. şu ana kadar bir sorun yok. bu arada ciddi bir yakıt yakmada azaltma fark ettim. nerede ise 2 cıt ile denizliye gittim döndüm (520 km) hiç bu kadar olmazdı. tekrar sordum evet tasarruf olacak ama biraz bu sizin kullanımınız ile de alakalı dediler. şimdilik güzel sorun yok. herhalde çözüldü diye düşünüyorum. bir son konu aslında aldığım bilgilere göre bmw de de yağ yakma durumu varmış. bmw lerde 1.8 lt olan yağ yakma durumu bizim araçlarda 1.4 son vakumun ve turbonunda değişimi ile 0,4 lt ye düşmesi sağlanmış yani gene yakmaya devam ancak yağ çubuğu 3,5 lt yağ kaldığında ikaz vereceği için artık biz fark etmeyeceğiz. ben tatmin oldum. aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. bütün toyotacılara sağlıklı sürüşler.   
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Geçmiş olsun, ilgilenilmesi hem hakkımız hem de güzel birşey bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Sn Forumdaşlar,

Aracımın turbosunu dün itibarı ile değiştirdiler.
Yalnız merak ettiğim bir kaç konu var bilen varsa aydınlatırsa çok sevirim.

Önceki turboda araç boştayken ve genelde motor sıcakken gaza basıp deviri 2000-2500 lere çıkartıp ayağımı gazdan çektiğimde kulağa çok hoş gelen uzunca bir ses geliyordu turbodan ( ıslık sesine benzeyen bir ses ) sanırım tirbun sesi yanlış biliyorsam düzeltin lütfen !

neyse takılan yeni turboda o sesi çok az duyuyorum nedendir acaba ? Ben o sesi çok seviyordum ama :(

Ek olarak ;
Banamı öyle geldi bilmiyorum ama gaza asıldığımda araç sanki daha çabuk ivmeliyor kendini öne doğru,daha çabuk hızlanıyor sanki bu oluru kuvvetli bir ihtimalmidir ?

Yapılan işlere dair bir dökümanda aldım ve turbonun fiyatı 2500 küsürdü ( çok pahalıymış yaww garanti olmasa tuttuk miky 'i ) :)

Aracının turbosunu değiştiren başka kullanıcılardanda yorum alabilirsek çok iyi olur aslında...

Saygılar.
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Geçen hafta bende turboyu değiştirttim.Araçta yağ yakma sorunu yoktu ama yenileyelim dediler.Turbo değişeli 1000 km oldu herhangi bir sorun falan çıkmadı , umarım çıkmazda .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Supra
  • 1 kere teşekkür etti
Bende de 9100km de low oil level uyarisi verdi ve Izmirdeki servis normal dedi. Kocaeli Gebzeden aldim araci onlara tel ettim onlarda normal dediler. 10,000 bakimi icin Gebzeye goturup bende Turbo degisimi talep edecem.

Onlara nasil bu talebi belirtebilirim. Dememle degistirirler mi yoksa ozel birsey mi demem gerekiyor?
Birde ben arkaya cift cikisle egzos ucu takdirdim. Egzoscu ucunu biraz kesip praya kaynatti bu herhangi bir sorun cikarir mi?

Yardimlariniz icin tesekkurle simdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Selçuk Bey,

9000 km den sonra aracın verdiği yağ eksik uyarısı değil servis zamanının geldiğini ve servise 10.000 bakıma gitmeniz gerektiğini belirtiyor diye biliyorum.
Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen.