0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
seydi abi bugun tüketici hakem heyetine başvurdum.2006-2013 yılları arası toplam ödediğim üyelik ücretleri 350 tl yi buldu.her yılın hesap extresini ekleyip dilekçeyle başvurumu yaptım.Kredi kartı kullanıma kapatmıştım.Açtırmamı sölediler.Kapalı oldugu zaman paranın iadesinde sorunlar çıkabiliyormuş.Açık olursa kartınıza yansıtırlar dedi.Bakalım 3 ay sürer dediler.beklemedeyiz şimdilik,
amin muhammet bey kısaca tekrar özetlemeye çalışayım size gönderecekleri olumsuz yazı ile birlikte bir dilekçe yapı hakem heyetine başvurun onalarda banka ile bir yazışma yapacak ve muhtemelen lehinize karar vereceklerdir,ben bu konuyu açtıktan sonra her 6 ayda bir hakem heyetinegidiyorum:) akbank benden kesiyor bende hakem heyeti sayesinde geri alıyorum yukarıda bahsettiğim yazışmalar sadece ilk seferi için geçerli onun dışında bukadar bürokrasi olmuyor sadece dilekçe ve daha önce adınıza verilmiş kararın fotokopisini ekliyorsunuz dilekçenize en fazla 1 ay içinde karar çıkmış oluyor:) neticeyi bizimle paylaşırsanız memnun olurum:)
başvurum 27/05 itibariyle onaylanmış, gerekce aşağıdaki gibidir...Kayıt No : 20130XXXXXXKayıt Tarihi : 12.04.2013 08:51:49Konu : GARANTİ BANKASIDurum : OnaylandıOnay/Red Açıklama : MÜŞTERİNİN TALEBİ 27/05/2013 TARİH VE 664 SAYILI KARAR İLE KABÜL EDİLMİŞTİR
tebrik ederim muhammet bey kararı bankanın hukuk bürosuna faksladınızmı yada parayı ger iiade ettilermi? henüz parayı almadıysanız muhtemelen banka sizi tüketici mahkemesine verecek yada vermiştir size bir celp gelecek mahkemeye bile gitmenize gerek yok mahkeme lehinize karar verecektir o kararıda alırsınız bankaya gönderirsizni fotokopilerini ama mahkemeye vermeye blirde:) tekrar tebrik ederim
teşekkür edeerim seydi abi, henüz resmi yazı elime ulaşmadı, para iade işlemide yapılmadı, bundan sonraki mahkemeye verilmem konusundaki süreci bilmiyordum, dediğin iyi oldu, teşekkür ederim... ilerleyen süreçde tekrar bilgisini geçerim...
haklem heyetinin verdiği kararın en altında 15 içinde tüketici mahkemesine başvuru hakkı saklıdır ifadesi yer alıyor bu ifadeye dayanarak mahkemeye veriyorlar ama korkma:) gitmene bile gerek yok ben mahkemeden 6 ay sonra bilgi edinmeden dava sonucunu istmeiştim adliyeye bile gitmeden savcılık bana gönderdi:)))
seydi abi, ilgili yazı resmi yolla elime ulaştı, bundan sonraki süreç de bankamı arayacak, biz mi faks gececeğiz... yoksa bekleyecekmiyiz... diğer kartlardan kesinti olduğunda da bunu fakslamam yeterli olur sanırım
hakem heyetiin yazısı eline ulaştıysa bir kopyasını bankayada göndermişlerdir demektir eğer banka garanti bankası ise hukuk bürosuna bir faks göndrmende fayda var başka banklar ise gerek yok ama genede telefonla bir arayıp sorarsın,diğer kartlar için ise elindeki kararın bir hükmü yok maalesef, her kart için ayrı ayrı karar aldırman gerekiyor..
bankaca işlem uzaması için tarafıma dava açılmış, sonucu bekliyoruz...
)) tüketici hamkemesine dava açmıişlardır:)) merak etme dava için cel gelmişti bana gitmedim haberim bile yok 1 sene sonra izin günümde aklıma geldi gidip kararı aldım ) o davaalra bankanın avukatları bile girmiyormuş:)) tüketicinin lehine çıkıyor sonuçlar merk etme:)
seydi abi, 27/05/2013 de alınan kararla alakalı para iade işlemi bankaca yapılmadı, müşteri temsilcim yasal işlem süreci olduğundan bilgi veremiyor, 11880 de adıma açılmış dava yok, uyap üzerinden de kontrol ediyorum bir şey yok, ulaşan celp yok... bekleyeceğiz anaşılan..
Benimde 350 tl aidat ucretimi bankanin odemesine tuketici hakem heyeti lehime karar verdi.ama ne arayan ne soran var.beklemedeyim bende muhammet abi
bakanın hukuk biriminin numarasını iste ve ordaki biri ile görüş elinde karar olduğunu söyle faks gönder halen ödeme yapılmıyorsa icraya ver .çok ciddiyim.
banka bana karar çıkan hakem heyetinden bilgi alabilirsin diyor ama hakem heyeti yok öyle birşey diyor, gizli olduğu için banka bilgi paylaşamıyor... hukuk biriminin telefonunu alarak görüşme sağlayayım bakalım... devamında icra prosedürünü nasıl yapıldığını öğrenip veririm...
Biraz once musteri hizmetlerini aradim.banka itiraz etmemis.bu fatura donemibde k.kartina 350 tl yansitilacakmis.karar lehime sonuclanali 1 ay bile olmadi.demekki bankada biliyor kazanamayacagini.