Gönderen Konu: hesap işletim ücretini geri aldım  (Okunma sayısı 16142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: hesap işletim ücretini geri aldım
« Yanıtla #100 : Nisan 22, 2013, 18:04:07 »
seydi abi bugun tüketici hakem heyetine başvurdum.2006-2013 yılları arası toplam ödediğim üyelik ücretleri 350 tl yi buldu.her yılın hesap extresini ekleyip dilekçeyle başvurumu yaptım.Kredi kartı kullanıma kapatmıştım.Açtırmamı sölediler.Kapalı oldugu zaman paranın iadesinde sorunlar çıkabiliyormuş.Açık olursa kartınıza yansıtırlar dedi.Bakalım  3 ay sürer dediler.beklemedeyiz şimdilik,
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 22, 2013, 18:04:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 23, 2013, 09:58:52 »
seydi abi bugun tüketici hakem heyetine başvurdum.2006-2013 yılları arası toplam ödediğim üyelik ücretleri 350 tl yi buldu.her yılın hesap extresini ekleyip dilekçeyle başvurumu yaptım.Kredi kartı kullanıma kapatmıştım.Açtırmamı sölediler.Kapalı oldugu zaman paranın iadesinde sorunlar çıkabiliyormuş.Açık olursa kartınıza yansıtırlar dedi.Bakalım  3 ay sürer dediler.beklemedeyiz şimdilik,

:)) şimdiden tebrik ederim:) kartın kapatılması hususunda bilgim yok kapalı olduğudna ne yapılıyor bilmiyorum ama ilk başvuru için tahmini olrak söyledikleri gibi 2-3- ayı buluyor karar çıktıktan sonra bir sonraki sene başvuruda bulunmak istediğinizde ve kararıda dilekçenize eklediğinizde 1 ayı bile bulmadan yeni karar çıakrtırlar:) bu arada hesap işletim ücretinide geri alablirsiniz onlarıda kontrol edin derim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 30, 2013, 10:28:51 »

amin muhammet bey kısaca tekrar özetlemeye çalışayım size gönderecekleri olumsuz yazı ile birlikte bir dilekçe yapı hakem heyetine başvurun onalarda banka ile bir yazışma yapacak ve muhtemelen lehinize karar vereceklerdir,ben bu konuyu açtıktan sonra her 6 ayda bir hakem heyetinegidiyorum:) akbank benden kesiyor bende hakem heyeti sayesinde geri alıyorum yukarıda bahsettiğim yazışmalar sadece ilk seferi için geçerli onun dışında bukadar bürokrasi olmuyor sadece dilekçe ve daha önce adınıza verilmiş kararın fotokopisini ekliyorsunuz dilekçenize en fazla 1 ay içinde karar çıkmış oluyor:) neticeyi bizimle paylaşırsanız memnun olurum:)

başvurum 27/05 itibariyle onaylanmış, gerekce aşağıdaki gibidir...

Kayıt No : 20130XXXXXX
Konu : GARANTİ BANKASI

Durum : Onaylandı
Onay/Red Açıklama : MÜŞTERİNİN TALEBİ 27/05/2013 TARİH VE 664 SAYILI KARAR İLE KABÜL EDİLMİŞTİR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 30, 2013, 11:00:28 »
Tebrik ederim..Uğraşınca neticeye varılıyor..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Mayıs 30, 2013, 22:04:05 »
başvurum 27/05 itibariyle onaylanmış, gerekce aşağıdaki gibidir...

Kayıt No : 20130XXXXXX
Konu : GARANTİ BANKASI

Durum : Onaylandı
Onay/Red Açıklama : MÜŞTERİNİN TALEBİ 27/05/2013 TARİH VE 664 SAYILI KARAR İLE KABÜL EDİLMİŞTİR

tebrik ederim muhammet bey kararı bankanın hukuk bürosuna faksladınızmı yada parayı ger iiade ettilermi? henüz parayı almadıysanız muhtemelen banka sizi tüketici mahkemesine verecek yada vermiştir size bir celp gelecek mahkemeye bile gitmenize gerek yok mahkeme lehinize karar verecektir o kararıda alırsınız bankaya gönderirsizni fotokopilerini ama mahkemeye vermeye blirde:) tekrar tebrik ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Mayıs 31, 2013, 08:51:22 »

tebrik ederim muhammet bey kararı bankanın hukuk bürosuna faksladınızmı yada parayı ger iiade ettilermi? henüz parayı almadıysanız muhtemelen banka sizi tüketici mahkemesine verecek yada vermiştir size bir celp gelecek mahkemeye bile gitmenize gerek yok mahkeme lehinize karar verecektir o kararıda alırsınız bankaya gönderirsizni fotokopilerini ama mahkemeye vermeye blirde:) tekrar tebrik ederim

teşekkür edeerim seydi abi,

henüz resmi yazı elime ulaşmadı,  para iade işlemide yapılmadı,

bundan sonraki mahkemeye verilmem konusundaki süreci bilmiyordum, dediğin iyi oldu, teşekkür ederim... ilerleyen süreçde tekrar bilgisini geçerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Haziran 02, 2013, 16:49:05 »
teşekkür edeerim seydi abi,

henüz resmi yazı elime ulaşmadı,  para iade işlemide yapılmadı,

bundan sonraki mahkemeye verilmem konusundaki süreci bilmiyordum, dediğin iyi oldu, teşekkür ederim... ilerleyen süreçde tekrar bilgisini geçerim...

haklem heyetinin verdiği kararın en altında 15 içinde tüketici mahkemesine başvuru hakkı saklıdır ifadesi yer alıyor bu ifadeye dayanarak mahkemeye veriyorlar ama korkma:) gitmene bile gerek yok ben mahkemeden 6 ay sonra bilgi edinmeden dava sonucunu istmeiştim adliyeye bile gitmeden savcılık bana gönderdi:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Haziran 03, 2013, 22:00:31 »
haklem heyetinin verdiği kararın en altında 15 içinde tüketici mahkemesine başvuru hakkı saklıdır ifadesi yer alıyor bu ifadeye dayanarak mahkemeye veriyorlar ama korkma:) gitmene bile gerek yok ben mahkemeden 6 ay sonra bilgi edinmeden dava sonucunu istmeiştim adliyeye bile gitmeden savcılık bana gönderdi:)))

seydi abi, ilgili yazı resmi yolla elime ulaştı, bundan sonraki süreç de bankamı arayacak, biz mi faks gececeğiz...

yoksa bekleyecekmiyiz... diğer kartlardan kesinti olduğunda da bunu fakslamam yeterli olur sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Haziran 03, 2013, 22:04:57 »
ben her yıl dilekçeyle (ödenmezse hesabımı keseceğimi söyleyerek) geri alıyorum
kesinlikle peşine düşerseniz mutlaka alınır
şimdi sırada benim için konut kredisinde ödediğim gerekiz masrafları geri almak var
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Haziran 04, 2013, 11:30:43 »
seydi abi, ilgili yazı resmi yolla elime ulaştı, bundan sonraki süreç de bankamı arayacak, biz mi faks gececeğiz...

yoksa bekleyecekmiyiz... diğer kartlardan kesinti olduğunda da bunu fakslamam yeterli olur sanırım :)

hakem heyetiin yazısı eline ulaştıysa bir kopyasını bankayada göndermişlerdir demektir eğer banka garanti bankası ise hukuk bürosuna bi faks göndrmende fayda var başka banklar ise gerek yok ama genede telefonla bir arayıp sorarsın,diğer kartlar için ise elindeki kararın bir hükmü yok maalesef, her kart için ayrı ayrı karar aldırman gerekiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Temmuz 09, 2013, 08:39:58 »

hakem heyetiin yazısı eline ulaştıysa bir kopyasını bankayada göndermişlerdir demektir eğer banka garanti bankası ise hukuk bürosuna bir faks göndrmende fayda var başka banklar ise gerek yok ama genede telefonla bir arayıp sorarsın,diğer kartlar için ise elindeki kararın bir hükmü yok maalesef, her kart için ayrı ayrı karar aldırman gerekiyor..

bankaca işlem uzaması için tarafıma dava açılmış, sonucu bekliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Temmuz 09, 2013, 11:39:40 »
bankaca işlem uzaması için tarafıma dava açılmış, sonucu bekliyoruz...

:))) tüketici hamkemesine dava açmıişlardır:)) merak etme dava için cel gelmişti bana gitmedim haberim bile yok 1 sene sonra izin günümde aklıma geldi gidip kararı aldım :)) o davaalra bankanın avukatları bile girmiyormuş:)) tüketicinin lehine çıkıyor sonuçlar merk etme:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Eylül 03, 2013, 17:19:05 »

:))) tüketici hamkemesine dava açmıişlardır:)) merak etme dava için cel gelmişti bana gitmedim haberim bile yok 1 sene sonra izin günümde aklıma geldi gidip kararı aldım :)) o davaalra bankanın avukatları bile girmiyormuş:)) tüketicinin lehine çıkıyor sonuçlar merk etme:)

seydi abi, 27/05/2013 de alınan kararla alakalı para iade işlemi bankaca yapılmadı, müşteri temsilcim yasal işlem süreci olduğundan bilgi veremiyor, 11880 de adıma açılmış dava yok, uyap üzerinden de kontrol ediyorum bir şey yok, ulaşan celp yok... bekleyeceğiz anaşılan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Eylül 03, 2013, 19:12:37 »
Benimde 350 tl aidat ucretimi bankanin odemesine tuketici hakem heyeti lehime karar verdi.ama ne arayan ne soran var.beklemedeyim bende muhammet abi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Eylül 04, 2013, 08:51:10 »
seydi abi, 27/05/2013 de alınan kararla alakalı para iade işlemi bankaca yapılmadı, müşteri temsilcim yasal işlem süreci olduğundan bilgi veremiyor, 11880 de adıma açılmış dava yok, uyap üzerinden de kontrol ediyorum bir şey yok, ulaşan celp yok... bekleyeceğiz anaşılan..

bakanın hukuk biriminin numarasını iste ve ordaki biri ile görüş elinde karar olduğunu söyle faks gönder halen ödeme yapılmıyorsa icraya ver .çok ciddiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Eylül 04, 2013, 08:51:54 »
Benimde 350 tl aidat ucretimi bankanin odemesine tuketici hakem heyeti lehime karar verdi.ama ne arayan ne soran var.beklemedeyim bende muhammet abi

tuncay sende aynı şekilde hukuk birimini ara kararı faksla halen ödeme yapılmıyorsa icraya ver.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Eylül 04, 2013, 08:58:37 »

bakanın hukuk biriminin numarasını iste ve ordaki biri ile görüş elinde karar olduğunu söyle faks gönder halen ödeme yapılmıyorsa icraya ver .çok ciddiyim.

banka bana karar çıkan hakem heyetinden bilgi alabilirsin diyor ama hakem heyeti yok öyle birşey diyor, gizli olduğu için banka bilgi paylaşamıyor...  hukuk biriminin telefonunu alarak görüşme sağlayayım bakalım... devamında icra prosedürünü nasıl yapıldığını öğrenip veririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Eylül 04, 2013, 09:10:03 »
banka bana karar çıkan hakem heyetinden bilgi alabilirsin diyor ama hakem heyeti yok öyle birşey diyor, gizli olduğu için banka bilgi paylaşamıyor...  hukuk biriminin telefonunu alarak görüşme sağlayayım bakalım... devamında icra prosedürünü nasıl yapıldığını öğrenip veririm...

gizli bilgimi??? o ne yaa neyin gizli bilgisiymiiş??? hakem heyetine şikaywetçi oluyorsun inceleniyor ve haklı olduğun için lehine karar çıkıyor buda aleni olarka yapılna bişey ne gizliymiş?? bankanın hırsızlığımı???? sen hukuk birimini ara ordan biri ile görüş ve elinde karar olduğunu onu fakslamak istediğini söyle faksla dediğim gibi halen bi netice alamıyorsan icraya ver.garanti bankasımı diye sorasım geldi bir an

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Eylül 04, 2013, 21:54:09 »
Biraz once musteri hizmetlerini aradim.banka itiraz etmemis.bu fatura donemibde k.kartina 350 tl yansitilacakmis.karar lehime sonuclanali 1 ay bile olmadi.demekki bankada biliyor kazanamayacagini.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Eylül 05, 2013, 09:33:02 »
Biraz once musteri hizmetlerini aradim.banka itiraz etmemis.bu fatura donemibde k.kartina 350 tl yansitilacakmis.karar lehime sonuclanali 1 ay bile olmadi.demekki bankada biliyor kazanamayacagini.

onlar herşeyi bilyor....emin ol.....yanlız dikkat edin karta yansıtacakları 350 tl sakın puan falan olmasın buda yarı bir çakallık bilginiz olsun.....mutlaka hesabınıza nakit yatırmış olsunlar....tebrik ederim.