Gönderen Konu: hesap işletim ücretini geri aldım  (Okunma sayısı 16148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: hesap işletim ücretini geri aldım
« Yanıtla #140 : Eylül 16, 2013, 16:59:02 »
Bugün konuyu baştan sona okudum kartım daha elime ulaşmadı. Eğer kesinti olursa 1 yıl sonra burdayım :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Eylül 16, 2013, 16:59:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Eylül 16, 2013, 18:06:51 »
:)) muhammet bey dava gitmenize gerek yok bilginize.

seydi abi bilgin için teşekkürler... duruşma tarihi 23/04/2014 yuhhh yani... 3. ayda tekrar kart ücreti alacaklar zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Eylül 18, 2013, 01:19:50 »
seydi abi bilgin için teşekkürler... duruşma tarihi 23/04/2014 yuhhh yani... 3. ayda tekrar kart ücreti alacaklar zaten...

onun içinde başvuruda bulun yada dava sonucunu bekle her ikisi için başvuruda bulun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Eylül 18, 2013, 21:14:46 »
kredi kullanım ücretini geri alabiliyormuyuz.. kredi kullandırırken peşin peşin almışlardı.geri talep etmeeycem falan dıyede evrak ımzalattılar ama ne ıcın bilmiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Eylül 20, 2013, 03:06:52 »
kredi kullanım ücretini geri alabiliyormuyuz.. kredi kullandırırken peşin peşin almışlardı.geri talep etmeeycem falan dıyede evrak ımzalattılar ama ne ıcın bilmiyorum

evet alabiliyorsunuz tuncay bey tikatici hakem heyeti o imzaladığınız evrağı tek taraflı hazırlanmış sözleşme olarak kabul ettiğinden lehinize karar çıkartıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Eylül 26, 2013, 08:30:37 »
Abilerim bugün iş bankasında hesap bilgilerime baktığımda böyle bir şey gördüm. Ne yapmalıyım şimdi? Daha kartı çıkaralı 2-3 gün oldu. Birde bana yıllık 20 tl ücret alınacak dediler 25 tl niye ?

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Eylül 26, 2013, 08:32:27 »
Şimdilik hiçbirşey yapmadım sizin dediklerinize göre yola çıkacağım yapacağım nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Eylül 26, 2013, 09:36:50 »
iptal ettirmek istiyorum de geri verirler.  ;)

ama çok fazla da atar yapma  :)
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Eylül 26, 2013, 09:54:08 »
iptal ettirmek istiyorum de geri verirler.  ;)

ama çok fazla da atar yapma  :)

şimdi bir mesaj attım 2 saat içindede arayacağım bakalım nasıl olacak :)
valla atarlanırmıyım bilmem abi verecekleri cevaba bağlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Eylül 26, 2013, 17:16:24 »
Bankanın vermiş olduğu cevap demek uğraştıracaklar beni. Tüketici hakem heyetine gitmek kaldı ama ilk defa gideceğim tüketici hakem heyetine ne yapılır nasıl yapılır bilgim yok.

Sayın İlke Arslan,

Bankamıza iletmiş olduğunuz talebiniz tarafımızca değerlendirilmiştir. Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız kredi kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.

İş'te Üniversiteli kredi kartınız, taksitli alışveriş yapma ve MaxiPuan kazanma avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır. Kredi kartınız ile ilave taksit, indirim ve ekstra puan kampanyalarından faydalanabilir, kartınızı yurtiçinde ve yurtdışında dilediğiniz ülkede alışveriş işlemlerinde kullanabilirsiniz.

Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Bankamız uygulaması kapsamında kredi kartlarından alınan yıllık ücret söz konusu maliyetin asgari düzeyde tutulmuş bir bölümünden oluşmaktadır. İş'te Üniversiteli kredi kartlarından alınan ücret ise Bankamızın diğer kredi kartlarından alınan ücretlere göre daha düşüktür.

İş Bankası olarak her zaman en kaliteli hizmeti ve en kazançlı alışveriş fırsatını sunmaya çalışmaktayız. Kredi kartı yıllık ücretlerini siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
Müşteri İlişkileri Birimi

Türkiye Bankalar Birliği'nin "Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliği" kapsamındaki duyurudur:
"Talebinizin devam etmesi durumunda, bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Eylül 27, 2013, 17:18:47 »
Bankanın vermiş olduğu cevap demek uğraştıracaklar beni. Tüketici hakem heyetine gitmek kaldı ama ilk defa gideceğim tüketici hakem heyetine ne yapılır nasıl yapılır bilgim yok.

Sayın İlke Arslan,

Bankamıza iletmiş olduğunuz talebiniz tarafımızca değerlendirilmiştir. Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız kredi kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.

İş'te Üniversiteli kredi kartınız, taksitli alışveriş yapma ve MaxiPuan kazanma avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır. Kredi kartınız ile ilave taksit, indirim ve ekstra puan kampanyalarından faydalanabilir, kartınızı yurtiçinde ve yurtdışında dilediğiniz ülkede alışveriş işlemlerinde kullanabilirsiniz.

Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Bankamız uygulaması kapsamında kredi kartlarından alınan yıllık ücret söz konusu maliyetin asgari düzeyde tutulmuş bir bölümünden oluşmaktadır. İş'te Üniversiteli kredi kartlarından alınan ücret ise Bankamızın diğer kredi kartlarından alınan ücretlere göre daha düşüktür.

İş Bankası olarak her zaman en kaliteli hizmeti ve en kazançlı alışveriş fırsatını sunmaya çalışmaktayız. Kredi kartı yıllık ücretlerini siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetlerin bedeli olarak görmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
Müşteri İlişkileri Birimi

Türkiye Bankalar Birliği'nin "Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliği" kapsamındaki duyurudur:
"Talebinizin devam etmesi durumunda, bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz."

yapacağın şey basit kardeşim. bu yazının bir çıktısını alacaksın, hesap ekstresi ile beraber bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığındaki tüketici sorunları hakem heyetine gideceksin. orda sana bir dilekçe doldurtacaklar. hesap ekstresi ile beraber bankanın itiraz yazına verdiği cevabı vereceksin. 3 aya kadar sana sonucu bildirecekler. hepsi bu kadar.
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Eylül 27, 2013, 17:28:04 »
yapacağın şey basit kardeşim. bu yazının bir çıktısını alacaksın, hesap ekstresi ile beraber bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığındaki tüketici sorunları hakem heyetine gideceksin. orda sana bir dilekçe doldurtacaklar. hesap ekstresi ile beraber bankanın itiraz yazına verdiği cevabı vereceksin. 3 aya kadar sana sonucu bildirecekler. hepsi bu kadar.

Evet abi öyle yaapcağım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Mart 10, 2014, 17:52:22 »
onun içinde başvuruda bulun yada dava sonucunu bekle her ikisi için başvuruda bulun.

seydi abi selamlar,

daha önce belirttiğim kredi kartı ücret iptali için banka itiraz etmiş olup tarafıma tenzip zaptı gelmişti,

bankalar dosya masraflarını tüketiciye sonuçlandırmalar yapabiliyormuş, yani 80 tl iade alalım derken 500 tl masraf ödermişim :)

23/04/14 de tüketici mahkemesine gitmem gerektiği konusunda yada kendime kısaca nasıl bir savunma hazırlayabilirim,

anlayacağın o ki gitmeyi düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Mart 11, 2014, 19:09:03 »
seydi abi selamlar,

daha önce belirttiğim kredi kartı ücret iptali için banka itiraz etmiş olup tarafıma tenzip zaptı gelmişti,

bankalar dosya masraflarını tüketiciye sonuçlandırmalar yapabiliyormuş, yani 80 tl iade alalım derken 500 tl masraf ödermişim :)

23/04/14 de tüketici mahkemesine gitmem gerektiği konusunda yada kendime kısaca nasıl bir savunma hazırlayabilirim,

anlayacağın o ki gitmeyi düşünüyorum...

muhammet kardeşim mayıs ayı itibari ile yasa gereği bankalar kart bedeli üyelik aidatı gibi masraflar alamayacaklar ve bunlarada direk tüketici mahkemeleri bakacak.ayrıca hakem heyetinden bana verilen bilgi dahilinde söylüyorum danıştayın bir kararına göre kart aidatları ile alakalı tüm konulara artık hakem heyetinin bakmadığını sadece tüketici mahkemesini baktığını söylediler.
gelelim soruna evet hakem heyeti lehine karar verdiği gibi aleyhinede karar verebilir ama bu hep oalcak anlamına gelmez.mesel şu hakem heyeti konuyu incelemek için avukata danışıyor,aleyhine verdiği kararlarda bu avukatın ücretini senden talep edilecek mesele bu.sen elindeki tenzip zaptını ve kart aidatına itiraz ettiğin dilkeçeni hakem heyetine götür ver heyet almazsa yukarıda dediğim gibi tüketici mahkemesine vermen gerekir ki mayısa kadar hakem heyetnin alması lazım bana göre...sen başvurunu yap heyet lehine karar çıkartacakdır illaki bir yazılı metin ver dersen özelden mesajlaşalım benim başvuru dilekçemi örnek olarka kullanablirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Mart 14, 2014, 08:58:41 »
bilgiler için teşekkür ederim seydi ağabeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Mart 14, 2014, 22:11:48 »
bilgiler için teşekkür ederim seydi ağabeyim...

est. burada bilgi paylaşımı için bulunuyoruz öyle değilmi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Mart 14, 2014, 22:23:59 »
Bu arada benim garanti kartımdan kesilen aidatı bankayı arayıp kartımı iptal ettireceğimi söyleyince geri yüklediler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mart 14, 2014, 22:31:46 »
Bu arada benim garanti kartımdan kesilen aidatı bankayı arayıp kartımı iptal ettireceğimi söyleyince geri yüklediler :)

aynen bende de böyle bir durum olmuştu kartı iptal ettireceğimi söyledim geri yüklediler ama ben iki ay sonra iptal ettim  :)
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Mart 15, 2014, 17:07:35 »

garanti bankasından olduğuna eminmisin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Mart 15, 2014, 17:25:45 »
garanti bankasından olduğuna eminmisin:)
Evet abi :) İş bankasındaki kartıda iptal ettirdim cidden :D Adamlar 1,5 ay sonra aradılar öyle böyle dediler ücreti veremeyiz filan dediler bende açtırmıyorum kartı.