0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi mekanı kocaeli yaptım bu ay. yaklaşık 1 aydır bu sebepten aktif olamıyorum. izmir çınarlıda oğuz oto gayet iyi iş çıkartıyor.bende daha dün kocaeli zirve otoda bakım yaptırdım. her şeyi kendim götürdüm, birtek fren hidroliği onlardan oldu. 80 tl'ye hallettim. şu meşhur 0w-20'den koyduk bakalım, sonumuz hayır olsun. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2016, 22:40:40bakım sırasında ahmet ustayla birlikte @Ahmet Güve (8047) ve @Cavit YORDAM (26016) abinin de kulaklarını çınlattık
Arkadaşlar yeni konu acmak istemedim o yüzden buradan fikir danışmak istiyorum. Benim araçta direksiyonu sağa ve sola çevirdiğimde bir ses geliyor. Sanki direksiyonda bir boşluk varmış gibi bir his veriyor. Rahatsiz etmiyor, sürüşe kötü bir etkisi yok ama kafama takıldı. Bir iki yerde sordum normal dendi. Ayni şeyle karşılaşan var mı? Araç 2013 model. Başka konularda sürtme sesinden bahsetmişler ama benimki aynı değil. Direksiyon mafsalindan ve rod başlarından şüpheleniyorum.
abi mekanı kocaeli yaptım bu ay. yaklaşık 1 aydır bu sebepten aktif olamıyorum. izmir çınarlıda oğuz oto gayet iyi iş çıkartıyor.bende daha dün kocaeli zirve otoda bakım yaptırdım. her şeyi kendim götürdüm, birtek fren hidroliği onlardan oldu. 80 tl'ye hallettim. şu meşhur 0w-20'den koyduk bakalım, sonumuz hayır olsun. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2016, 04:40:40bakım sırasında ahmet ustayla birlikte @Ahmet Güve (8047) ve @Cavit YORDAM (26016) abinin de kulaklarını çınlattık
@Umut Ilik (34839) Aynı problem kendisinde vardı hatta ilk olarak özel serviste bir tanıdığına baktırıp sonra resmi servise gösterecekti.
Dün 2010 Avensis 1.6 Elegant aracımı 130.000 bakımı için Maslak Tem Toyota'ya getirdim. Yağ,hava,polen filtreleri, 5w30 olarak yağı değişti. Ayrıca ne zaman değiştiğini bilmediğim için bujiyi de değiştirdim, iridyum ngk bujiler takıldı. Aracımda çok şükür bir sıkıntı yoktu, sadece sol ön kaliper piminde çok ufak bir boşluk var, usta zaten çok ufak bir boşluk dediği için bir şey yapmadık, ayrıca orjinal baskı balatalarımda halen iyi durumda olduğundan değiştirme gereği duymadık. Bakımdan sonra aracın daha iyi gitmesi vs normaldir ama arabanın bu kadar sessizleştiğini ilk defa gördüm. Sanırım bizim garibana daha önce 10w40 koyuyorlardı, kalın geliyordu. Bir de hava filtresi de etken olabilir. Daha önceki bakımlarda takılan filtrelerin ne kadar kötü olduğunu gördüm. Polen filtresi değişiminden sonra şu an klima performansım süper oldu ayrıca koku da yok. Halbuki öteki filtreyi de 10.000 önce değiştirmiştik. Netice olarak güzel bir bakım oldu. Tem Toyota'ya da teşekkürler.
Hocam bir kaç avensisçi den duydum sanki forumda. Sesin bir zararı olmadığı söylenmişti. Ama siz yine de kesin emin olun
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54666.msg1019696;topicseen#new çözümHocam bir kaç avensisçi den duydum sanki forumda. Sesin bir zararı olmadığı söylenmişti. Ama siz yine de kesin emin olun
selamlar İstanbul esenyurtta ikamet ediyorum bana esenyurt avcılar tarafında güvenilir özel servis önerebilecek varmıdır.
iyi akşamlar bir sorum olacaktı bakım zamanı gelmediği halde insiyatif olarak 4 adet balata değiştirdim (orjinal) ama hala frene basınca bariz çizilme sesi geliyor sebebi nedir balatalar takılalı 130 km oldu
Trw marka mı?
hocam markasını tam hatırlaıyorum orjinal fabrika çıkışı neyse o kutusu bizzat önümde açıldı toyota amblemi mevcut balatanın üzerinde bujileri alırken orjinal olunca balatalarıda değiştirelim dedik