Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #600 : Ağustos 10, 2016, 22:59:07 »
abi mekanı kocaeli yaptım bu ay. yaklaşık 1 aydır bu sebepten aktif olamıyorum. izmir çınarlıda oğuz oto gayet iyi iş çıkartıyor.
bende daha dün kocaeli zirve otoda bakım yaptırdım. her şeyi kendim götürdüm, birtek fren hidroliği onlardan oldu. 80 tl'ye hallettim. şu meşhur 0w-20'den koyduk bakalım, sonumuz hayır olsun. 

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2016, 22:40:40
bakım sırasında ahmet ustayla birlikte @Ahmet Güve (8047) ve @Cavit YORDAM (26016) abinin de kulaklarını çınlattık  :foto:

Ooo hayırlı olsun Burak,  komple mi gittin geçici mi?  Hayırlı uğurlu olsun yeni mekanın, güle güle oturun
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Ağustos 10, 2016, 22:59:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Ağustos 11, 2016, 10:05:51 »
Burak yeni mekanın hayırlı olsun.Ahmet ustalığı ve kişiliği ile çok iyi bir arkadaşımızdır her konudada elinden gelen yardımı yapar.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #602 : Ağustos 11, 2016, 11:36:52 »
Arkadaşlar yeni konu acmak istemedim o yüzden buradan fikir danışmak istiyorum. Benim araçta direksiyonu sağa ve sola çevirdiğimde bir ses geliyor.  Sanki direksiyonda bir boşluk varmış gibi bir his veriyor. Rahatsiz etmiyor, sürüşe kötü bir etkisi yok ama kafama takıldı. Bir iki yerde sordum normal dendi. Ayni şeyle karşılaşan var mı?  Araç 2013 model. Başka konularda sürtme sesinden bahsetmişler ama benimki aynı değil.  Direksiyon mafsalindan ve rod başlarından şüpheleniyorum.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #603 : Ağustos 11, 2016, 15:05:31 »
Arkadaşlar yeni konu acmak istemedim o yüzden buradan fikir danışmak istiyorum. Benim araçta direksiyonu sağa ve sola çevirdiğimde bir ses geliyor.  Sanki direksiyonda bir boşluk varmış gibi bir his veriyor. Rahatsiz etmiyor, sürüşe kötü bir etkisi yok ama kafama takıldı. Bir iki yerde sordum normal dendi. Ayni şeyle karşılaşan var mı?  Araç 2013 model. Başka konularda sürtme sesinden bahsetmişler ama benimki aynı değil.  Direksiyon mafsalindan ve rod başlarından şüpheleniyorum.
Hocam bir kaç avensisçi den duydum sanki forumda. Sesin bir zararı olmadığı söylenmişti. Ama siz yine de kesin emin olun
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #604 : Ağustos 11, 2016, 16:18:00 »

@Umut Ilik (34839) Aynı problem kendisinde vardı hatta ilk olarak özel serviste bir tanıdığına baktırıp sonra resmi servise gösterecekti.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #605 : Ağustos 11, 2016, 16:33:35 »
Bu ses daha öncede forumda konuşulmuştu.
Sanırım direksiyon mili bağlantı elemanından kaynaklanıyordu yanlışım varsa hatırlayan arkadaşlar düzeltsin lütfen.
Keyfe keder bir sıkıntı çoğu avensiste olan bir durum problem yok.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #606 : Ağustos 11, 2016, 16:38:42 »
abi mekanı kocaeli yaptım bu ay. yaklaşık 1 aydır bu sebepten aktif olamıyorum. izmir çınarlıda oğuz oto gayet iyi iş çıkartıyor.
bende daha dün kocaeli zirve otoda bakım yaptırdım. her şeyi kendim götürdüm, birtek fren hidroliği onlardan oldu. 80 tl'ye hallettim. şu meşhur 0w-20'den koyduk bakalım, sonumuz hayır olsun. 

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2016, 04:40:40
bakım sırasında ahmet ustayla birlikte @Ahmet Güve (8047) ve @Cavit YORDAM (26016) abinin de kulaklarını çınlattık  :foto:
Yaklaşmıssın bize abi[emoji41] Eylül sonu gibi ben de Adapazarına Ahmet abinin yanında olacam inşallaj. Mini bir buluşma olsa güzel olur Cavit abi ümit abi. Gelebilirse Bekir abi falan.hem Ahmet  abi yaparken çaktırmadan siz de bakarsınız kendiniz cam kapama modul takarsınız hahahha[emoji14] [emoji14] [emoji56] [emoji56]  (Ahmet abi burayı hiç görmedi)
[emoji14] [emoji14] [emoji14]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #607 : Ağustos 11, 2016, 16:48:15 »
Cevaplar için teşekkür ederim içim rahatladı. Sanırım kronik bir sorun bizim araç için. Danistiğım bir usta bunun için uğraşmaya değmez binin sıkıntı çıkmaz şeklinde konuştu. Bir ara Toyota Türkiye 'ye bir mesaj arabiliriz beraber. Belki bir geri çağırma falan yaparlar. Ben yazacağım kendi adıma.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #608 : Ağustos 11, 2016, 23:34:41 »
mil yatağı sanırım bir yer sıkıştırılıyordu ama kronik problem bile diyemiyorum,
Keyfinize bakın aracın keyfini çıkarın.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #609 : Ağustos 12, 2016, 08:15:56 »
@Umut Ilik (34839) Aynı problem kendisinde vardı hatta ilk olarak özel serviste bir tanıdığına baktırıp sonra resmi servise gösterecekti.
Bende de ayni problem var evet.ses direksiyondan geliyo yani alttan yada derinden değil.usta soketten yapiyor soketin degismesi lazim demisti 30bin bakima gidince servise baktiricam tekrar 500km kaldi 30bine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #610 : Ağustos 24, 2016, 11:54:16 »
Dün 2010 Avensis 1.6 Elegant aracımı 130.000 bakımı için Maslak Tem Toyota'ya getirdim. Yağ,hava,polen filtreleri, 5w30 olarak yağı değişti. Ayrıca ne zaman değiştiğini bilmediğim için bujiyi de değiştirdim, iridyum ngk bujiler takıldı. Aracımda çok şükür bir sıkıntı yoktu, sadece sol ön kaliper piminde çok ufak bir boşluk var, usta zaten çok ufak bir boşluk dediği için bir şey yapmadık, ayrıca orjinal baskı balatalarımda halen iyi durumda olduğundan değiştirme gereği duymadık.

Bakımdan sonra aracın daha iyi gitmesi vs normaldir ama arabanın bu kadar sessizleştiğini ilk defa gördüm. Sanırım bizim garibana daha önce 10w40 koyuyorlardı, kalın geliyordu. Bir de hava filtresi de etken olabilir. Daha önceki bakımlarda takılan filtrelerin ne kadar kötü olduğunu gördüm. Polen filtresi değişiminden sonra şu an klima performansım süper oldu ayrıca koku da yok. Halbuki öteki filtreyi de 10.000 önce değiştirmiştik. Netice olarak güzel bir bakım oldu. Tem Toyota'ya da teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #611 : Ağustos 24, 2016, 12:05:35 »
Dün 2010 Avensis 1.6 Elegant aracımı 130.000 bakımı için Maslak Tem Toyota'ya getirdim. Yağ,hava,polen filtreleri, 5w30 olarak yağı değişti. Ayrıca ne zaman değiştiğini bilmediğim için bujiyi de değiştirdim, iridyum ngk bujiler takıldı. Aracımda çok şükür bir sıkıntı yoktu, sadece sol ön kaliper piminde çok ufak bir boşluk var, usta zaten çok ufak bir boşluk dediği için bir şey yapmadık, ayrıca orjinal baskı balatalarımda halen iyi durumda olduğundan değiştirme gereği duymadık.

Bakımdan sonra aracın daha iyi gitmesi vs normaldir ama arabanın bu kadar sessizleştiğini ilk defa gördüm. Sanırım bizim garibana daha önce 10w40 koyuyorlardı, kalın geliyordu. Bir de hava filtresi de etken olabilir. Daha önceki bakımlarda takılan filtrelerin ne kadar kötü olduğunu gördüm. Polen filtresi değişiminden sonra şu an klima performansım süper oldu ayrıca koku da yok. Halbuki öteki filtreyi de 10.000 önce değiştirmiştik. Netice olarak güzel bir bakım oldu. Tem Toyota'ya da teşekkürler.

Biz teşekkür ederiz Bünyamin bey, sohbetimiz çok güzeldi, daha geniş bir vakitte tekrar görüşmek dileğiyle, aracınızı da iyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 avensis T27
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #612 : Eylül 06, 2016, 20:21:03 »
Hocam bir kaç avensisçi den duydum sanki forumda. Sesin bir zararı olmadığı söylenmişti. Ama siz yine de kesin emin olun

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54666.msg1019696;topicseen#new  çözüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #613 : Eylül 16, 2016, 11:38:29 »
Aynı ses bende de vardı bir suru yere götürdüm çözemediler en son direksiyon kutusu değişmeli dediler. Tem Toyota sağolsun halletti. Nasıl olduğunu sorunca vidaları sıktık düzeldi dediler. Sevinçten hangi vida olduğunu sormayı unuttuğum için maalesef yazamıyorum burada ama sorun kesildi Allaha şükür.
T27 2009 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 20800
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #614 : Ekim 18, 2016, 16:31:25 »
selamlar İstanbul esenyurtta ikamet ediyorum bana esenyurt avcılar tarafında güvenilir özel servis önerebilecek varmıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #615 : Ekim 18, 2016, 17:19:32 »
selamlar İstanbul esenyurtta ikamet ediyorum bana esenyurt avcılar tarafında güvenilir özel servis önerebilecek varmıdır.

Yalan olmasın istanbulu çok bilmiyorum ama Maslakta Tem otomotiv @Ufuk Sönmez (16363)  abimiz var. Oradan servis ve parça hizmeti alabilirsiniz. Memnun kalırsınız :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #616 : Ekim 24, 2016, 23:29:29 »
iyi akşamlar bir sorum olacaktı bakım zamanı gelmediği halde insiyatif olarak 4 adet balata değiştirdim (orjinal) ama hala frene basınca bariz çizilme sesi geliyor sebebi nedir balatalar  takılalı 130 km oldu
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #617 : Ekim 24, 2016, 23:31:04 »
iyi akşamlar bir sorum olacaktı bakım zamanı gelmediği halde insiyatif olarak 4 adet balata değiştirdim (orjinal) ama hala frene basınca bariz çizilme sesi geliyor sebebi nedir balatalar  takılalı 130 km oldu

Trw marka mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #618 : Ekim 24, 2016, 23:40:07 »
Trw marka mı?

hocam markasını tam hatırlaıyorum orjinal fabrika çıkışı neyse o kutusu bizzat önümde açıldı toyota amblemi mevcut balatanın üzerinde bujileri alırken orjinal olunca balatalarıda değiştirelim dedik
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #619 : Ekim 24, 2016, 23:45:29 »
hocam markasını tam hatırlaıyorum orjinal fabrika çıkışı neyse o kutusu bizzat önümde açıldı toyota amblemi mevcut balatanın üzerinde bujileri alırken orjinal olunca balatalarıda değiştirelim dedik

Orjinal fabrika çıkışı balata ise ölmüştür o yahu,  kaç bin kilometre oldu  ::)

Trw ise başka forumlarda ses yaptığını okumuştum.  Bende ilk aldığımda değiştirmiştim önlere bosch arkalara Trw takmışlar,  bosch simsiyah ediyor jantı  Trw ilk başlarda yapmıştı şimdi daha az tozuyor.  Bitmeye yakın belkide.  Bende nasip olursa Ufuk sönmez arkadaşımız dan mor balata alacağım nibk marka
THE END