4Lt. fiyatı 150TL civarında olacak.
Manuel şanzıman için API GL5 75W, bildiğim kadarıyla şu an sadece Castrol'de mevcut.
Hmm eneos karşılamıyor mu tr de satılan yağları düşünürsek? Bilmiyordum, bakalım vakti gelince mecbur Castrol alacağız demekki
cvt şanzıman yağı, honda bünyesinde de satılmak ta. hem toyotadan, hem hondadan fiyat alıp işimize geleni kullanmakta bir sakınca olur mu diye geldi aklıma. honda hem motorbisiklet üreticisi, hemde cvt yi toyotadan daha önce kullandı, hondanın yağının daha iyi olabileceği geliyor aklıma. her firma kendine has özelliği olan bir yağ mı kullanıyor. yada sadece standartları karşılaması yeterlimi ?
Şöyle bi durum var ama , Honda CVT yağ değişim periyoduna 40.000 diyorken Toyota 80.000 diyor
Şöyle bi durum var ama , Honda CVT yağ değişim periyoduna 40.000 diyorken Toyota 80.000 diyor
avensis'de 60000'de değişiyor
Dün(11.07.2016) Ufuk beyden sipariş ettiğim parçalar yıldırım hızıyla bugün öğlen elime ulaştı. Buradan hem Tem Toyota servise hemde MNG kargaya teşekkür ediyorum. Aldığım en hızlı kargoydu. Özellikle belirtmeliyim Asakashi filtrelerin bu kadar kaliteli olacağını beklemiyordum.Almak isteyen arkadaşlar hiç şüphe etmesin.Orijinalini aratmaz.
Dün(11.07.2016) Ufuk beyden sipariş ettiğim parçalar yıldırım hızıyla bugün öğlen elime ulaştı. Buradan hem Tem Toyota servise hemde MNG kargaya teşekkür ediyorum. Aldığım en hızlı kargoydu. Özellikle belirtmeliyim Asakashi filtrelerin bu kadar kaliteli olacağını beklemiyordum.Almak isteyen arkadaşlar hiç şüphe etmesin.Orijinalini aratmaz.
Spreydeki şey nedir.
Hayırlı olsun. Filtreler gerçekten hakkını veriyor. 15bin rahat götürür
Winkel motor iç temizleyicisi Talat bey o kutudaki.
Bahadır bey 0w20 öncesi temizlik mi
Hayır Kaan kardeşim çok heveslendim 0w-20'ye ama arabada lpg olunca çekiniyorum biraz. Arada bir uzun yolda devir ceviriyorum o yüzden korkutuyor 0w-20. Herhalde son bir yılım araçla o yüzden mobil 0w-40 new life alıp yaptiracam bakımı ya da yine 5w-30. Kalıcı olsaydı Ufuk beyde 0w-50 eneos var o da çok mantıklı olurdu.
Hayır Kaan kardeşim çok heveslendim 0w-20'ye ama arabada lpg olunca çekiniyorum biraz. Arada bir uzun yolda devir ceviriyorum o yüzden korkutuyor 0w-20. Herhalde son bir yılım araçla o yüzden mobil 0w-40 new life alıp yaptiracam bakımı ya da yine 5w-30. Kalıcı olsaydı Ufuk beyde 0w-50 eneos var o da çok mantıklı olurdu.
Lpg de 020 eksiltiyor. Benim 4 bin falan oldu devirli de kullanırım uzun yola da gittim. Tahmini 50ml falan eksiltti [emoji41]
50 ml 
Çaktırmaaaa [emoji14] [emoji14] [emoji14]
Çok eksiltmiş ya reklefiye ister o motor artık. Sat kurtul
Merhaba arkadaşlar. Periyodik bakım konusunda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var. 2013 Avensisim var aracı 21000 de aldım. şuan araç 31000e geldi bakıma sokacağım. Servisi aradım en son 12000de bakıma girmiş görünüyor. Eski sahibini aradım 20bin bakımını yaptırmamış. Biraz panik oldum çünkü arka frenlerden ve park freninden de ses geldi en son park ettiğimde. aracı kıpırdatmıyorum yerinden şu anda

. Nasıl bir yol izleyeyim? Servise değil de iyi bir ustaya götüreyim diyorum İzmir'de. iyice kontrol etsin aracı
Merhaba
Aracı hiç zaman kaybetmeden bakıma götürün.Önce servise aracın garanti kapsamından çıkıp çıkmadığını sorun.Garantisi bitti ise özel servise götürün.
Ama bir an önce bakım zamanı bir hayli geçmiş.İvedilikle bakıma girmesi gerekiyor aracın.
Garantisi bitti zaten ama servis sadece 30000 bakıma 580tl istiyor. Etraflıca baktırmak istiyorum o yüzden özel servise götüreyim. Teşekkürler
Şahsi olarak Çok aşırı bir sorun olacağını düşünmüyorum. Avrupada bizdeki yağlar 20bin km de değişiyor tek sıkıntı yıl olarak yağın özelliği geçmiş olabilir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Garantisi bitti zaten ama servis sadece 30000 bakıma 580tl istiyor. Etraflıca baktırmak istiyorum o yüzden özel servise götüreyim. Teşekkürler
Sinan hocam forumdan izmirde bulunan
@Mehmet Günay (27267) ve
@Burak Ulubir (32698) arkadaşlarımızla servis işini görüşebilirsiniz. Onlarda da avensis var
Şahsi fikrim ETRAFLICA bakım için sadece yetkili servis öneririm tabiki bu sadece benim fikrim.Normal bakım deseniz özel servis ok dir.
Sinan hocam forumdan izmirde bulunan @Mehmet Günay (27267) ve @Burak Ulubir (32698) arkadaşlarımızla servis işini görüşebilirsiniz. Onlarda da avensis var 
abi mekanı kocaeli yaptım bu ay. yaklaşık 1 aydır bu sebepten aktif olamıyorum. izmir çınarlıda oğuz oto gayet iyi iş çıkartıyor.
bende daha dün kocaeli zirve otoda bakım yaptırdım. her şeyi kendim götürdüm, birtek fren hidroliği onlardan oldu. 80 tl'ye hallettim. şu meşhur 0w-20'den koyduk bakalım, sonumuz hayır olsun.
Mesaj Birleştirildi: 10 Ağu, 2016 22:40
bakım sırasında ahmet ustayla birlikte
@Ahmet Güve (8047) ve
@Cavit YORDAM (26016) abinin de kulaklarını çınlattık