0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün aracıma özel serviste bakım yaptırdım.Hava filtresi bosch s0114 taktılar. Eskisine benzemiyor olmaz uymaz dedim. Zorla sıkıştırp kapağı kapattılar. Neyse dedim..Maf sensörünün temizlenmesini istedim."Ooooouu orası açılmaz açarsak bozulur içi hep elektronik" dediler. Çalışma mantığını anlattım dirence benzer çubuk var dedim. Yok açılmaz diye ısrar ettiler. Buna da neyse dedim.Fren hidroliğini değiştirdiler. Hidrolik kapağına hortum taktılar. Hortumun ucunu makineye bağladılar. Her tekerin iç tarafındaki hortumdan yenisi gelene kadar makineyi çalıştırdılar. Şimdi eve geldim, fren hidrolik kapağını açtım baktım. Fazla koymuşlar kapağı açar açmaz döküldü. Max çizgisinin bayağı üzerinde. Bir sorun oluşturmazsa buna da neyse diyeceğim..Eneos 0w-20 yağ ile gitmiştim. Usta yağı görünce "adı sanı belli olmayan yağı almayın, üzerinde japon yazıyor ama Türkçe. Orijinal değil. Mobil 5w-30'dan başka yağ kullanmayın, internetten de yağ almayın sorumluluk kabul etmem" dedi. Fabrika çıkış yağı da 0w-20 olduğunu söyleyerek kullanılmasını istedim.Bujileri 100bin olmadan yerinden bile çıkarmayalım, aşınma yapar gibi bir şey söyledi tam anlayamadım. Değiştirelim diyince de sonraki bakımda değiştirirz dedi.Kapı fitillerine sprey sıkın diyecektim vazgeçtim. 200 lira verdim geldim.
Evet hocam yağ benden 200 lira. O da pazarlıkla...Balataları temizlemeyi bırakın tekerler bile sökülmedi. Fren hidroliği değişimi sırasında araba lifte kaldırıldı sırasıyla tekerlerin arkasındaki hortuma pet şişe taktılar. Makineyi çalıştırıp motor kısmındaki hidrolik yağı kapağından yağ pompaladılar. Hortumlara yeni yağ gelince makineyi kapattılar, yani fren pedalı pompalama işlemini makine yaptı. dot3 mü 4mü bilmiyorum sormadım. İnşallah dot3 ve 4'ten farklı yağ değildir.Ekleme : 3 tekerden yağ akmış yere, hidrolik yağı seviyesi de azalmış. Tekrar gidiyorum
ufak birkaç soru;2011 avensis yetkili servis 40000 bakımı ne kadar tutar?serviste hangi bakımlar yapılır? neler değişir?37000 km de memlekette olacağım. 40000 bakımını orada yaptırmayı düşünüyorum sıkıntı olur mu?
Merhabalar Son 10 sayfayi okudum. 2011 model lpg li avensis aracım var.80 bin Bakımı geldi. Kitapçıkta rutin yağ ve Filtreler değişecek deniyor diğerleri kontrol. 2014 yılında 46.500 km de aldigim araca 4.kez Periyodik bakim yaptırıcam 80 bin ağır bakım olarak geçiyor. Yağ ve filtre grubu hariç Hangi parçalar değişecek. Diskler / Bujiler / Soğutma suyu/ fren ve şanziman yağı gibi değişimlerden bahseden var. önceki aracım 2004 oktavyayi 10 yaşında 130 bin km de sattım fren diski değişmedi tornalanmadi veya bunun gibi bir işlem yapılmadı. Fren hidroliği şanziman yağı da sürekli kontrol altındaydı değişmedi. Özel servise degisecek parcalari götürüp yapılması gerekenleri ben söyleyeceğim için tam olarak ne yapılması gerektiğini bilmek istiyorum bilgili ve ilgili forumdaşlardan yardım bekliyorum.
T27 benzinli bakım tablosunda yakıt filtresi değişimi yok. Dizelde var benzinlide yok, neden acaba, ben mi göremedim?