Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #500 : Kasım 19, 2015, 16:27:46 »
Cavit bey yapabilecegim birsey varsa ulasabilirsiniz gecmis olsun simdiden allah acil sifalar versin.
Garanti olayinda kesinlikle @Talat Serkes (28471) gibi dusunuyorum.
Benim 3 yillik garanti bitsin 2 yillik ek garantiyi cok umursamayi dusunmuyorum...

Teşekkür ederim bekir bey.Daha önce atlattığımız hastalığımız tekrar nüksetti (metastaz) radyoterapi görmeye başladık inşallah atlatacağız.
Garanti olayına gelecek olursak yapacağı arıza şimdilik devirdaim pompası gözüküyor (ustalarla konuştuğumuz).onunda maliyeti garantide servise fazladan verdiğimiz paranın yarısı bile değildir diye düşünüyorum.Ek garantiyi zaten benden önceki sahibi yaptırmış ekstradan benim cebimden çıkmadığı içinde o kadarda önemsemiyorum. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Kasım 19, 2015, 16:27:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Kasım 19, 2015, 17:03:33 »
Allah şifa versin.Bende garantiyi uzattığıma bin pişmanım çok gereksiz bişey yetkili servisler resmen adamı soyuyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Kasım 20, 2015, 06:28:15 »
Toyotolar kolay ariza  yapmaz. 87.000 km tik demedi.Aracin normal garantisi bitince hiç ugrasmayacan, bütün bakimlari dışarda yapacan. En iyi yaglarda parcalarda dışarıdan temin edilebiliyor. Kdvdir, carttir, curttur uyduruk kalemlere fazla para  vermek akil işi değil. 4 Yıl önce on arka disk ve balatalara serviste 1200 lira vermiştim. Belki de sağlam diski değiştiler. Haram zikkim olsun. Servisler guzel cay, kahve  icirir. Bisküvi yedirir. Showroomun büyüsüne kaptirir iyi kazik atarlar. Allah ellerine düşürmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Kasım 20, 2015, 08:29:36 »
Zaten serviste bakım indirimi garanti süresinden sonra başlıyor. Kampanyaları takip ederseniz ,3 yaş-5 yaş üstü Toyotalarınızda bu kadar indirim derler. 250-260 TL ye periyodik bakım yaptıranlar var forumumuzda.
Neden bu kadar yetkili servis karşıtı kişiler var anlamıyorum. Sanayideki ustanın hatasından ötürü eski aracımızın şanzımanı dağıldı, 5 vitesinde dişlilerine kadar değişti. Eee adama dedik durumu anlattık ben ne yapayım dedi. Bir daha gitmeyip eylem mi yapmış olduk. Hayır!
Olan bize oldu. Eğer ki babamda sizin gibi düşünmeyip Renault yetkili servisinde bakıma devam etseydi böyle bir sorunla karşılaşmayacaktık
Karşınızda muhattap var, yapılan işleme işçiliğe garanti var. Toyotalar bozulmaz yolda kalmaz demeyin. Kul yapımı bu araçlar
Edit: neden şanzıman arızası verdi? Şanzıman yağı değişecekti. Değişti. Fakat kontrol tıpası yada dolum tıpası diye hatırladığım bir kapağı takamamış yerine tam oturmamış mı, bir sorun olmuştu
Araç şehirler arası yolda 5. vitese kadar çıktı sonra yavaşlamamız gerekti tekrar vitese geçmedi pat küt etti durdu. Daha önce hiçbir şanzıman sorunumuz olmamıştı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Kasım 20, 2015, 09:52:04 »
Zaten serviste bakım indirimi garanti süresinden sonra başlıyor. Kampanyaları takip ederseniz ,3 yaş-5 yaş üstü Toyotalarınızda bu kadar indirim derler. 250-260 TL ye periyodik bakım yaptıranlar var forumumuzda.
Neden bu kadar yetkili servis karşıtı kişiler var anlamıyorum. Sanayideki ustanın hatasından ötürü eski aracımızın şanzımanı dağıldı, 5 vitesinde dişlilerine kadar değişti. Eee adama dedik durumu anlattık ben ne yapayım dedi. Bir daha gitmeyip eylem mi yapmış olduk. Hayır!
Olan bize oldu. Eğer ki babamda sizin gibi düşünmeyip Renault yetkili servisinde bakıma devam etseydi böyle bir sorunla karşılaşmayacaktık
Karşınızda muhattap var, yapılan işleme işçiliğe garanti var. Toyotalar bozulmaz yolda kalmaz demeyin. Kul yapımı bu araçlar
Edit: neden şanzıman arızası verdi? Şanzıman yağı değişecekti. Değişti. Fakat kontrol tıpası yada dolum tıpası diye hatırladığım bir kapağı takamamış yerine tam oturmamış mı, bir sorun olmuştu
Araç şehirler arası yolda 5. vitese kadar çıktı sonra yavaşlamamız gerekti tekrar vitese geçmedi pat küt etti durdu. Daha önce hiçbir şanzıman sorunumuz olmamıştı
O zaman ufuk beye söyleyelim esnaflagi bıraksın. Senin dediğin mantığı budur. Adam gibi esnafa gidilirse sorun olursa arkanda olur. Sokak arası esnafa gidersen zaten yandin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #505 : Kasım 20, 2015, 10:07:18 »
Daha önceki toyota aracımda özel servis olarak zirve otomotive gidiyordum ve ahmetle samimiyetimde çok iyi  olduğundan buğüne kadar hiç problem yaşamadım.Bazen canım sıkılınca muhabbet etmeye bile yanlarına uğrarım.Yarın bakım için gitmeyi düşünüyorum.İzmitte ikamet edenlerede dürüstlükleri ve güzel işçiliklerinden dolayı kendilerini tavsiye ederim.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Kasım 20, 2015, 10:26:58 »

O zaman ufuk beye söyleyelim esnaflagi bıraksın. Senin dediğin mantığı budur. Adam gibi esnafa gidilirse sorun olursa arkanda olur. Sokak arası esnafa gidersen zaten yandin
Ben isim belirtmedim ki. Ufuk abinin çalışmasını esnaflığını beğeniyoruz seviyoruz
Ufuk abi sattığı ürünlere garanti verebilen bir kişi. En basitinden cam sileceğinde ufak bir sorun olduğunda koşulsuz bir şekilde yenisini gönderdiğini okumuştuk. Ama size bu garantiyi başka kaç kişi verebilir? Benim demek istediğim bu. Yoksa esnaflığı bıraksın gibi konuda tartışmak yanlış olur
Bazen arka plandaki ara sokaktaki usta kocamaaaaan büyük özel servisi olan ustalardan daha iyi olabiliyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #507 : Kasım 20, 2015, 11:25:58 »
Avensis için linkteki corolla egsoz ucu olurmu arkadaşlar veya türkiyeden servis hariçi eğsoz ucunu kesmeden veya kaynak yapmadan uyumlu egsoz ucu taktıranınız varmı.

http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-For-Toyota-COROLLA-2014-Stainless-steel-exhaust-pipe-tail-pipe-muffler-auto-accessories-1/32225344680.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Kasım 20, 2015, 11:35:26 »
Avensis için linkteki corolla egsoz ucu olurmu arkadaşlar veya türkiyeden servis hariçi eğsoz ucunu kesmeden veya kaynak yapmadan uyumlu egsoz ucu taktıranınız varmı.

http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-For-Toyota-COROLLA-2014-Stainless-steel-exhaust-pipe-tail-pipe-muffler-auto-accessories-1/32225344680.html

Bekir hoca yapmıştı herhalde,

Abi bizim egzozlar kavisli diye biliyorum bu ürün kesmeden olmaz gibi.

Ürün resimleri tuhaf, düz gelen egzoz fotosu var, ama ucu kavisli. :blink: :blink: :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #509 : Kasım 20, 2015, 12:15:04 »
Bekir hoca yapmıştı herhalde,

Abi bizim egzozlar kavisli diye biliyorum bu ürün kesmeden olmaz gibi.

Ürün resimleri tuhaf, düz gelen egzoz fotosu var, ama ucu kavisli. :blink: :blink: :blink:
Bekir bey serviste orjinalini taktırmıştı diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #510 : Kasım 20, 2015, 12:18:15 »
Bekir bey serviste orjinalini taktırmıştı diye hatırlıyorum.
Benimki de krom paketli abi orjinal yapılmış. Ben sormuştum 4 tane sıkma vida si var. Yani bir çok uc kolaylıkla olur
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Kasım 20, 2015, 12:38:48 »
Benim aractaki egzos ucu orjinal olani ancak bu isi yapmadan once gercekten cok arastirmistim.
Cunku Avensis ve Corolladaki egzos ucu asagiya dogru dik aciyla iniyor nerdeyse o yuzden piyasadaki cift uclu cikislilari montajlama icin illaki egzos ucunu kestirip kaynaklanması  gerek.
Eger bunu yapmazsaniz arka tamponun cok asagisinda kaliyor egzosun cikis noktasi.
Orjinal ucta ise 4 tane sıkıştırma vidası ile orjinal ucuna monte ediliyor ne kesme ne bicme oluyor.
Ileride sıkılırsan çıkartabilirsiniz...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #512 : Kasım 20, 2015, 12:48:37 »
Benim aractaki egzos ucu orjinal olani ancak bu isi yapmadan once gercekten cok arastirmistim.
Cunku Avensis ve Corolladaki egzos ucu asagiya dogru dik aciyla iniyor nerdeyse o yuzden piyasadaki cift uclu cikislilari montajlama icin illaki egzos ucunu kestirip kaynaklanması  gerek.
Eger bunu yapmazsaniz arka tamponun cok asagisinda kaliyor egzosun cikis noktasi.
Orjinal ucta ise 4 tane sıkıştırma vidası ile orjinal ucuna monte ediliyor ne kesme ne bicme oluyor.
Ileride sıkılırsan çıkartabilirsiniz...

Bekir bey sizin egsoz ucu verdiğim linktekine benziyormu takarlarken hiç dikkat etmişmiydiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #513 : Kasım 20, 2015, 13:09:52 »
Bekir bey sizin egsoz ucu verdiğim linktekine benziyormu takarlarken hiç dikkat etmişmiydiniz.

Abi bu olmaz sana ne lazım biliyor musun. Dümdüz olacak ve boğazı geniş olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #515 : Kasım 20, 2015, 13:13:07 »
Abi bu olmaz sana ne lazım biliyor musun. Dümdüz olacak ve boğazı geniş olacak

Talat sende varsa araç üzerindeki resmini mümkünse çekip paylaşabilirmisin.

Toyotanın sitesinde yeni avensis için olanı var fiyatı bayağı iyi para (217 tl)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #516 : Kasım 20, 2015, 13:15:17 »

Tamam abi inşallah. Evet ben de sordum 200 lira demişti servis krom paket te 1800 tl demişti toplam 2000 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #517 : Kasım 20, 2015, 14:04:21 »
Cavit bey verdiğiniz linkteki ürün bizimkiyle pek alakası yok.

bizimkinin dirsek kısmı daha uzun çünkü aracın aşağıya doğru inen egzos uzantısını içine alıp hapsetmesi lazımki kendi uç kısmı dümdüz arkaya doğru uzansın.

umarım anlatabilmişimdir.

Ben galiba 160-170 tl gibi bir şeye almıştım.

Bunun pahalı olmasının sebebi paslanmaz kromdan olması cavit bey.

sizin verdiğiniz linkteki ürün zaten 1 yıl geçmeden direkt paslanmaya başlar zaten belli ediyor dış görünüşünden.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #518 : Kasım 20, 2015, 15:59:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #519 : Kasım 20, 2015, 16:02:41 »
Şimdi bu egzos ucunu takacan,sonra ikide bir eğilip vay be ne güzel olmuş diye bakıp duracan mı? :rofl: