Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #520 : Kasım 20, 2015, 16:04:00 »

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Kasım 20, 2015, 16:04:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Kasım 20, 2015, 16:23:55 »
Talat resimler için teşekkür ederim. :)
@Talat Serkes (28471)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Kasım 20, 2015, 17:06:47 »
Lastiklerin ney abi
Petlas Snow master 205 60 16
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #523 : Kasım 22, 2015, 00:07:16 »
Bugün kırkbin bakımını özel servisde (izmit zirve oto) yaptırdım.Yağımı geçen geçen gün 5 litre olarak eneos 0W20 olarak almıştım.Yağ,polen,hava filteresi ve fren hidroliği değişti toplamda işçilik dahil 170 tl ödedim servis bu işlemler için 490 tl istemişti.Aracı lpg ile kullandığımdan yag seviyesini devamlı kontrol edeceğim aracın bağajında 800 gr artan yağ duruyor eksilirse eklerim. ;)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Kasım 22, 2015, 00:25:27 »
Cavit abi, hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız kullan. Bu 170 TL içinde hem işçilik hemde yağ harici malzeme fiyatlarıda mı dahil? Fren hidroliği değişince bir fark oldu mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #525 : Kasım 22, 2015, 00:30:50 »
Cavit abi, hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız kullan. Bu 170 TL içinde hem işçilik hemde yağ harici malzeme fiyatlarıda mı dahil? Fren hidroliği değişince bir fark oldu mu?

Teşekkür ederim.Evet murat motor yağı hariç diger malzemeler ve işçilik vardı extra olarak ön fren balataları sökülüp temizlendi direksiyon mafsalı gevşemiş sıkıldı.Fren hidroliği değişiminden sonra pek fark hissetmedim açıkçası. :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Kasım 22, 2015, 00:43:56 »
 izmir'de özel serviste malzeme hariç 80 tl işçilik alıyorlar. dağişenler haricinde lastikler sökülüp balata kontrolü, alt takım kontrolü, varsa şikayete dahil kontroller vs.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #527 : Kasım 22, 2015, 00:48:45 »
izmir'de özel serviste malzeme hariç 80 tl işçilik alıyorlar. dağişenler haricinde lastikler sökülüp balata kontrolü, alt takım kontrolü, varsa şikayete dahil kontroller vs.

Dediklerinizin hepsi yapıldı işçilik 60tl ödedim. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Kasım 22, 2015, 00:50:24 »
Dediklerinizin hepsi yapıldı işçilik 60tl ödedim. ;)
güzel fiyat :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #529 : Kasım 22, 2015, 08:23:10 »
Teşekkür ederim.Evet murat motor yağı hariç diger malzemeler ve işçilik vardı extra olarak ön fren balataları sökülüp temizlendi direksiyon mafsalı gevşemiş sıkıldı.Fren hidroliği değişiminden sonra pek fark hissetmedim açıkçası. :-[
Cavit abi Güle güle kullan. Hidrolik yağı değişiminden sonra bende pek bir fark göremedim
Bence 40 bin de hidrolik yağı değişimi erken gibi geldi ama bende değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Kasım 24, 2015, 14:47:59 »
Selamun Aleykum

Aracım 2006 model 2.0 Elegant otomatik.

160.000 Km için yetkili servis(BURSA)  650 TL fiyat istemekte.Özel Servise başvursam mı? Yoksa yetkili servisin verdiğin fiyat uygun mudur?

İnternetten aracıma uygun bakım tablosunu bulamadım elinde olan arkadaş varsa yardımcı olursa memnun olurum.

Herkese hayırlı ömürler dilerim.

Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #531 : Kasım 24, 2015, 14:58:09 »
Yanlış anlamayın ama 2006 model aracınızı servise götürüp 650 lira vermenize gerek yok bence. Aynı bakımı özel serviste 300-350 liraya yaptırabileceğinizi düşünüyorum... Ben olsam öyle yapardım tabi... Herkesin hesabı farklı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #532 : Kasım 24, 2015, 15:05:57 »
160 bin bakım için 650 TL yetkili servis fiyatı normal, bakımın kapsamı nedir bilmek lazım, özel servisleri de tercih edebilirsiniz. Bursa'da tercih edilecek özel servis var mıdır? orada yaşayan arkadaşlar varsa önerebilirler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #533 : Kasım 24, 2015, 15:12:00 »
Teşekkür ederim Faruk Bey ve Aytaç Bey.Bakımın detayını tam öğrendikten sonra Özel Servis araştırmasına gireyim ben.En iyi karar bu olacak herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #534 : Kasım 24, 2015, 15:18:48 »
Selamun Aleykum

Aracım 2006 model 2.0 Elegant otomatik.

160.000 Km için yetkili servis(BURSA)  650 TL fiyat istemekte.Özel Servise başvursam mı? Yoksa yetkili servisin verdiğin fiyat uygun mudur?

İnternetten aracıma uygun bakım tablosunu bulamadım elinde olan arkadaş varsa yardımcı olursa memnun olurum.

Herkese hayırlı ömürler dilerim.

Ve aleykum selam

Hocam bu döküğmanı indirin, istediğinz her bilgi mevcut. Son sayfalarda bakımlar var

http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/Kilavuz/AVENSIS/Avensis06-20893T-06_06.pdf
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #535 : Kasım 24, 2015, 16:01:49 »
Mustafa Bey teşekkür ederim .Allah razı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #536 : Aralık 19, 2015, 12:37:30 »
Bugün aracıma özel serviste bakım yaptırdım.
Hava filtresi bosch s0114 taktılar. Eskisine benzemiyor olmaz uymaz dedim. Zorla sıkıştırp kapağı kapattılar. Neyse dedim..
Maf sensörünün temizlenmesini istedim."Ooooouu orası açılmaz açarsak bozulur içi hep elektronik" dediler. Çalışma mantığını anlattım dirence benzer çubuk var dedim. Yok açılmaz diye ısrar ettiler. Buna da neyse dedim.
Fren hidroliğini değiştirdiler. Hidrolik kapağına hortum taktılar. Hortumun ucunu makineye bağladılar. Her tekerin iç tarafındaki hortumdan yenisi gelene kadar makineyi çalıştırdılar. Şimdi eve geldim, fren hidrolik kapağını açtım baktım. Fazla koymuşlar kapağı açar açmaz döküldü. Max çizgisinin bayağı üzerinde. Bir sorun oluşturmazsa buna da neyse diyeceğim..
Eneos 0w-20 yağ ile gitmiştim. Usta yağı görünce "adı sanı belli olmayan yağı almayın, üzerinde japon yazıyor ama Türkçe. Orijinal değil. Mobil 5w-30'dan başka yağ kullanmayın, internetten de yağ almayın sorumluluk kabul etmem" dedi. Fabrika çıkış yağı da 0w-20 olduğunu söyleyerek kullanılmasını istedim.
Bujileri 100bin olmadan yerinden bile çıkarmayalım, aşınma yapar gibi bir şey söyledi tam anlayamadım. Değiştirelim diyince de sonraki bakımda değiştirirz dedi.
Kapı fitillerine sprey sıkın diyecektim vazgeçtim. 200 lira verdim geldim. :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Aralık 19, 2015, 12:39:59 »
Bugün aracıma özel serviste bakım yaptırdım.
Hava filtresi bosch s0114 taktılar. Eskisine benzemiyor olmaz uymaz dedim. Zorla sıkıştırp kapağı kapattılar. Neyse dedim..
Maf sensörünün temizlenmesini istedim."Ooooouu orası açılmaz açarsak bozulur içi hep elektronik" dediler. Çalışma mantığını anlattım dirence benzer çubuk var dedim. Yok açılmaz diye ısrar ettiler. Buna da neyse dedim.
Fren hidroliğini değiştirdiler. Hidrolik kapağına hortum taktılar. Hortumun ucunu makineye bağladılar. Her tekerin iç tarafındaki hortumdan yenisi gelene kadar makineyi çalıştırdılar. Şimdi eve geldim, fren hidrolik kapağını açtım baktım. Fazla koymuşlar kapağı açar açmaz döküldü. Max çizgisinin bayağı üzerinde. Bir sorun oluşturmazsa buna da neyse diyeceğim..
Eneos 0w-20 yağ ile gitmiştim. Usta yağı görünce "adı sanı belli olmayan yağı almayın, üzerinde japon yazıyor ama Türkçe. Orijinal değil. Mobil 5w-30'dan başka yağ kullanmayın, internetten de yağ almayın sorumluluk kabul etmem" dedi. Fabrika çıkış yağı da 0w-20 olduğunu söyleyerek kullanılmasını istedim.
Bujileri 100bin olmadan yerinden bile çıkarmayalım, aşınma yapar gibi bir şey söyledi tam anlayamadım. Değiştirelim diyince de sonraki bakımda değiştirirz dedi.
Kapı fitillerine sprey sıkın diyecektim vazgeçtim. 200 lira verdim geldim. :argh:

Çok aradın mı bu servisi:)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #538 : Aralık 19, 2015, 12:48:57 »
Bence bir daha o servisin kapısının önündem geçmeyin.Aynı işlemleri ben özel serviste yaptırdım 170 tl ödedim.Ben söylemeden balatalar bile sökülüp kontrol edildiki daha bin km önce değişmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #539 : Aralık 19, 2015, 12:58:50 »
Aytaç Bey tavsiye üzerine gittim.  :(
Cavit Bey doğru söylüyorsunuz. Bir daha gitmeyeceğim. İlk ve son oldu. Araba ilk içeri alındığında yapılacakları söylemişlerdi, fren balataları, antifriz vs. gerekli kontroller yapılacaktır denmişti. Aracın yanına gittiğimde "yasak" diyerek bekleme salonuna gönderdiler. Durur muyum, yan kapıdan çıkıp tekrar arabanın yanına gittim uzaktan izledim tüm işlemler bitene dek. Antifriz kapağı bile açılmadı. Lastik bile çıkmadı

Balatalardan bahsedince aklıma geldi. Geçen aylarda balata değişimi sonrasında balata sürtme sesi geliyordu. Bugün bakım sonrası araç teslim edilmeden önce usta test sürüşüne çıkmıştı. Dönüşte balatalardan sürtme sesi geldiğini söyledim. "Yoo ben duymadım öyle bir ses, arabanın yürüründe sıkıntı yok" dedi.  :-[  Fren hidroliği değişince belki düzelir diyerek hadi buna da neyse dedim.

Eski hidrolik yağı şeffaftı. yeni yağ kahve-sarı renginde. Fazla yağı çıkarmam gerekir mi?