0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastiklerin ney abi
Cavit abi, hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız kullan. Bu 170 TL içinde hem işçilik hemde yağ harici malzeme fiyatlarıda mı dahil? Fren hidroliği değişince bir fark oldu mu?
izmir'de özel serviste malzeme hariç 80 tl işçilik alıyorlar. dağişenler haricinde lastikler sökülüp balata kontrolü, alt takım kontrolü, varsa şikayete dahil kontroller vs.
Dediklerinizin hepsi yapıldı işçilik 60tl ödedim.
Teşekkür ederim.Evet murat motor yağı hariç diger malzemeler ve işçilik vardı extra olarak ön fren balataları sökülüp temizlendi direksiyon mafsalı gevşemiş sıkıldı.Fren hidroliği değişiminden sonra pek fark hissetmedim açıkçası.
Selamun Aleykum Aracım 2006 model 2.0 Elegant otomatik.160.000 Km için yetkili servis(BURSA) 650 TL fiyat istemekte.Özel Servise başvursam mı? Yoksa yetkili servisin verdiğin fiyat uygun mudur?İnternetten aracıma uygun bakım tablosunu bulamadım elinde olan arkadaş varsa yardımcı olursa memnun olurum.Herkese hayırlı ömürler dilerim.
Bugün aracıma özel serviste bakım yaptırdım.Hava filtresi bosch s0114 taktılar. Eskisine benzemiyor olmaz uymaz dedim. Zorla sıkıştırp kapağı kapattılar. Neyse dedim..Maf sensörünün temizlenmesini istedim."Ooooouu orası açılmaz açarsak bozulur içi hep elektronik" dediler. Çalışma mantığını anlattım dirence benzer çubuk var dedim. Yok açılmaz diye ısrar ettiler. Buna da neyse dedim.Fren hidroliğini değiştirdiler. Hidrolik kapağına hortum taktılar. Hortumun ucunu makineye bağladılar. Her tekerin iç tarafındaki hortumdan yenisi gelene kadar makineyi çalıştırdılar. Şimdi eve geldim, fren hidrolik kapağını açtım baktım. Fazla koymuşlar kapağı açar açmaz döküldü. Max çizgisinin bayağı üzerinde. Bir sorun oluşturmazsa buna da neyse diyeceğim..Eneos 0w-20 yağ ile gitmiştim. Usta yağı görünce "adı sanı belli olmayan yağı almayın, üzerinde japon yazıyor ama Türkçe. Orijinal değil. Mobil 5w-30'dan başka yağ kullanmayın, internetten de yağ almayın sorumluluk kabul etmem" dedi. Fabrika çıkış yağı da 0w-20 olduğunu söyleyerek kullanılmasını istedim.Bujileri 100bin olmadan yerinden bile çıkarmayalım, aşınma yapar gibi bir şey söyledi tam anlayamadım. Değiştirelim diyince de sonraki bakımda değiştirirz dedi.Kapı fitillerine sprey sıkın diyecektim vazgeçtim. 200 lira verdim geldim.