Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 240476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #460 : Kasım 03, 2015, 23:20:56 »
Valla abi yarisi aldığım gibi yetkili servise götürmüştüm kontrol etsinler geçmiş bakımlarını bilmiyorum diye adamlar değişmişlerdi şanzımanı. Fren Hidroliğinde de bir sıkıntı olmaz dediğim gibi yaparlarsa hava girmesine fırsat vermiyosun çünkü sen de durup kontrol edersin, yetkili serviste değiştirmezler, özel serviste nazının geçtiği bir ustaya yaptırman gerekir hiroliği.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Kasım 03, 2015, 23:20:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Kasım 03, 2015, 23:24:20 »
Murat abi, öndeki balatalar motor ağırlığından dolayı daha fazla aşınıyor ve kir yapıyor diye düşündüm ben. Olmaz mı?  :)

@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Kasım 03, 2015, 23:31:18 »
Valla abi yarisi aldığım gibi yetkili servise götürmüştüm kontrol etsinler geçmiş bakımlarını bilmiyorum diye adamlar değişmişlerdi şanzımanı. Fren Hidroliğinde de bir sıkıntı olmaz dediğim gibi yaparlarsa hava girmesine fırsat vermiyosun çünkü sen de durup kontrol edersin, yetkili serviste değiştirmezler, özel serviste nazının geçtiği bir ustaya yaptırman gerekir hiroliği.

Valla ben 2 kere gittim Yetkili servise hiç değişelim falan demediler, halbuki parayı kaçırmaz bu adamlar. Ama birde şu var amma tuhaf yaaa, bak gidiyon ustaya adam başka yerde sıkıntı var biliyor, mesela o bakımda para aldıysa yeterince seni nadasa bırakıyor gelecek sefere şunu değiştirelim diyor :) Sende cepten para çıkmadı diye seviniyon :) Belkide öyle oldu nasıl olsa bu h.yar gelip duruyor nadasa bırakıp deyip gelecek seferlere mi iteklediler ki :)

Yetkili serviste içeri sokmuyorlar ki, ama ben geçen sefer sabahın bir saatinden  akşam üstüye kadar kalınca dötüm dötüm içeriye sızmıştım :) Bakalım gidersem eğer derim başında olmak istiyorum diye, kabul ettiler ettiler diğer türlü bakalım nasip

Murat abi, öndeki balatalar motor ağırlığından dolayı daha fazla aşınıyor ve kir yapıyor diye düşündüm ben. Olmaz mı?  :)

@Murat Köse (28015)

Bilmiyorum ki, ben markasından mı ki diye düşündüm. Önler ve arkalar farklı çünkü bende şu anda. Aslında bu kadar tozumaya diskte pek inceltme yapmamasıda lazım, yumuşak balata misali ama baktım dediğim gibi arkalarda diskte dış çemberde tırnağa pek takılmıyordu ama önler tırnağa takılıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Kasım 04, 2015, 00:11:58 »
Önceki corolla hb.ve suanki verso da.babamdaki t25 avensiste vvti motor var.40.bin.katlari agir bakim.80 binde.sanziman yagi değişiyor. 40 bin katlarında fren.hidroligi ve buji degisiyor.Vvti larda buji 30tl.Lpg den.dolayı 20 bin km civari bende.degisiyorum.
1 ltre fren hidroligi 25 tl..Oda yetiyor  zaten.Boşaltıp havasini aliyorlar.Fren hidroligi değişmedi ise degistirin bence.baski balataniz bitmeye yakin ise.baski bakatayi bekleyebilirsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Kasım 04, 2015, 03:35:05 »
Fren hidroliği değişimini serviste mi yaptırsak ne yapsak? Biraz riskli bir işlem gibi.
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-aktarma-ve-frenler/42754-dot-4-1-dot-5-1-a.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #465 : Kasım 04, 2015, 08:01:42 »
Burak senin gideceğin yetkili servisi bilmem ama benim burada gittiğimde pek öyle kelli felli adamlar çalışıyor gibi değildi. Kelli felliden kastım usta kıvamında ustalar, genç elemanlar onlardan bir kaç tanesinide başka Toyota özel servislerde görmüşlüğüm var yani. :argh: İşi öğrenen de kaçıp kendi servisini kurma peşindeydi. Zaten kaçanlarda kaçmış vaziyette. Durum böyle olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. Mesela ben ilk özel servise gittiğimde fren disk ve balataları komple değişti. Oradan tesadüf eseri başka kelli felli usta olaya müdahil olmasa farklı birşey olacaktı herhaldeki yapan eleman söktü taktıklarını ustanın dediği gibi değiştirdi  :argh: :olu:
Gelde şimdi güven güvenebilirsen. Çin atasözüne uyup sorun yoksa elletme olayına geldim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Kasım 04, 2015, 11:36:04 »
Allahtan ankara da dortnal var yetkili servis givi güveniyorum ustalara
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #467 : Kasım 04, 2015, 20:55:41 »
Murat hocam haklısınız serviste çalışanlar da işi yeni öğrenen gençler oluyor genelde. Garanti olayı nedeniyle serviste mi değiştirsem diye düşünmüştüm.
Bu arada ne derece doğrudur bilemem ama
"Kaynama sicakligi düsen hidrolik sivisi isininca kayniyor. Baloncuklar olusuyor. Bu su buhari baloncuklari fren hidroliginin aksine basinc altinda sıkışabiliyor. Siz frene basarken bir anda pedal bosaliyor."
böyle bir yazı okudum DH'de. Allah korusun fren işi ihmale gelmez. Kitapçıkta da 80binde değişsin diyorsa fazla uzatmamayı düşünüyorum.

Denso bujileri Aliexpressten dün sipariş vermiştim. Bugün farkettim sitede 0.4 mm yazıyor. Arabanın kitabında ise 1.1 mm? Satıcıya mesaj attım ama dönmedi henüz.
0.4 mm olsa nasıl fark olur? LPG için en iyi boşluk kaç mm dir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #468 : Kasım 04, 2015, 21:43:15 »
Murat hocam haklısınız serviste çalışanlar da işi yeni öğrenen gençler oluyor genelde. Garanti olayı nedeniyle serviste mi değiştirsem diye düşünmüştüm.
"Kaynama sicakligi düsen hidrolik sivisi isininca kayniyor. Baloncuklar olusuyor. Bu su buhari baloncuklari fren hidroliginin aksine basinc altinda sıkışabiliyor. Siz frene basarken bir anda pedal bosaliyor."
böyle bir yazı okudum DH'de. Allah korusun fren işi ihmale gelmez. Kitapçıkta da 80binde değişsin diyorsa fazla uzatmamayı düşünüyorum.

Denso bujileri Aliexpressten dün sipariş vermiştim. Bugün farkettim sitede 0.4 mm yazıyor. Arabanın kitabında ise 1.1 mm? Satıcıya mesaj attım ama dönmedi henüz.

Bu fren olayındaki yazdığın sıkıntıyı eski arabamda çok yaşamıştım hocam. Br ellettim bir daha dikiş tutmadı işte korkumda o. Yukardaki dediğin olay, araba ısınınca oluyor, frene bi basıyon pedal zart dibe iniyor, frenler tutmuyor, sonra ayağını kaldırıp bir daha basınca tutuyor. :olu: :olu: :olu: Şerefiz herifler. Neyse.

Burak bu arada LPG için ayrı buji değil arabanın bujisi neyse orjinalde onu kullan.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:11:34
Orijinali iridyum.
Ekleme : Fren ve debriyaj hidrolik yağı aynıymış. Kaç litre aldığı yazmıyor ama

Brake Fluid:
Fluid
SAE J1703 or FMVSS No. 116 DOT 3
SAE J1704 or FMVSS No. 116 DOT 4

Dökümanlara baktım da kaç litre yazdığı yazmıyor doğru çünkü adamlarda fren hidroliği değişimi diye birşey yok komple. LOW-HIGH arasında olacak şekilde tamamlayın diyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #469 : Kasım 06, 2015, 18:59:06 »

Aliexpress.com ten buji mi aldın [emoji23] valla helal olsun  iyi cesaret tr de kaç lira idi türkiyede kaça. Orijinal denso ise çok iyi valla akıllıca. Çinden her şey alırım da buji hiç aklıma gelmemişti haa
Bu fren olayındaki yazdığın sıkıntıyı eski arabamda çok yaşamıştım hocam. Br ellettim bir daha dikiş tutmadı işte korkumda o. Yukardaki dediğin olay, araba ısınınca oluyor, frene bi basıyon pedal zart dibe iniyor, frenler tutmuyor, sonra ayağını kaldırıp bir daha basınca tutuyor. :olu: :olu: :olu: Şerefiz herifler. Neyse.

Burak bu arada LPG için ayrı buji değil arabanın bujisi neyse orjinalde onu kullan.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:11:34
Brake Fluid:
Fluid
SAE J1703 or FMVSS No. 116 DOT 3
SAE J1704 or FMVSS No. 116 DOT 4

Dökümanlara baktım da kaç litre yazdığı yazmıyor doğru çünkü adamlarda fren hidroliği değişimi diye birşey yok komple. LOW-HIGH arasında olacak şekilde tamamlayın diyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #470 : Kasım 06, 2015, 19:43:21 »
Burada tanesi 47 lira
Amazonda tanesi 9 dolar
Cinde 4 tanesi 15 dolar.(11.11 de)

Mesaj attim orijinal dediler. Tirnak araligi da uygun degerde. Kullanici yorumlari da hep olumlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #471 : Kasım 06, 2015, 19:47:33 »
Burada tanesi 47 lira
Amazonda tanesi 9 dolar
Cinde 4 tanesi 15 dolar.(11.11 de)

Mesaj attim orijinal dediler. Tirnak araligi da uygun degerde. Kullanici yorumlari da hep olumlu.
Yapma ya alsak mı bizde buji değişim vakti de yavaştan geliyor valla link atar mısın. Adamsin valla tek buji fiyatına 4 buji

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #472 : Kasım 06, 2015, 20:00:21 »
15 dolarlık olanın satıcısının mesajlara cevap vermeye pek niyeti yok. 4 gün önce orijinalliğini, tırnak aralığını sordum. İndirim yapmasını istedim. Verdiği cevap sadece "yes".
http://www.aliexpress.com/item/4Pcs-LOT-Denso-Brand-NEW-High-Quality-Autoparts-Iridium-Spark-Plug-Fits-FOR-Toyota-SC20HR11-90919/32366941682.html

18 dolarlık olan satıcı diğerine göre kısmen iyi, Sorulara cevap veriyor. Orijinal ve tırnak aralığının 1.1 mm olduğunu söyledi. 
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-4pcs-lot-DENSO-POWER-IRIDIUM-0-4mm-iridium-platinum-spark-plug-90919-01253-SC20HR11/32366324986.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #473 : Kasım 06, 2015, 20:13:56 »
Bujilerin saklama süresi ne acaba :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #474 : Kasım 06, 2015, 20:40:31 »
15 dolarlık olanın satıcısının mesajlara cevap vermeye pek niyeti yok. 4 gün önce orijinalliğini, tırnak aralığını sordum. İndirim yapmasını istedim. Verdiği cevap sadece "yes".
http://www.aliexpress.com/item/4Pcs-LOT-Denso-Brand-NEW-High-Quality-Autoparts-Iridium-Spark-Plug-Fits-FOR-Toyota-SC20HR11-90919/32366941682.html

18 dolarlık olan satıcı diğerine göre kısmen iyi, Sorulara cevap veriyor. Orijinal ve tırnak aralığının 1.1 mm olduğunu söyledi. 
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-4pcs-lot-DENSO-POWER-IRIDIUM-0-4mm-iridium-platinum-spark-plug-90919-01253-SC20HR11/32366324986.html
Burak şaka maka benim 67 bin oldu VAKIT geliyor değişim. Ne yapsak ki çok uygun yav öle böle değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #475 : Kasım 07, 2015, 18:48:01 »
Ciddi anlamda yurtdışı ile fark var neden acaba?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #476 : Kasım 10, 2015, 23:37:31 »
Arkadaşlar aracın garanti kapsamından çıkmaması için hangi bakımları yetkili serviste yaptırmak zorundayız acaba bu konuyla ilgili bilgim yokda yardımcı olabilcek arkadaşlar varsa sevinirim 10000 bakımı için 435 tl istediler bildiğim kadarıyla sadece yağ ve yağ filtresi değişcek bildiğin kazık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #477 : Kasım 10, 2015, 23:53:02 »
Yağ
Yağ filtresi
Polen filtresi
Enjektör temizleyici
Balata temizleme spreyi
10.000 bakımı

Fatura böyle oluyor genelde. Siz pazarlıkla 400 e yaptırabilirsiniz bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #478 : Kasım 11, 2015, 00:04:20 »
Peki ben hangi bakımlarda gitmek zorundayım yetkili servise garantimin bozulmaması için ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #479 : Kasım 11, 2015, 00:10:18 »