0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla abi yarisi aldığım gibi yetkili servise götürmüştüm kontrol etsinler geçmiş bakımlarını bilmiyorum diye adamlar değişmişlerdi şanzımanı. Fren Hidroliğinde de bir sıkıntı olmaz dediğim gibi yaparlarsa hava girmesine fırsat vermiyosun çünkü sen de durup kontrol edersin, yetkili serviste değiştirmezler, özel serviste nazının geçtiği bir ustaya yaptırman gerekir hiroliği.
Murat abi, öndeki balatalar motor ağırlığından dolayı daha fazla aşınıyor ve kir yapıyor diye düşündüm ben. Olmaz mı? @Murat Köse (28015)
Murat hocam haklısınız serviste çalışanlar da işi yeni öğrenen gençler oluyor genelde. Garanti olayı nedeniyle serviste mi değiştirsem diye düşünmüştüm.Bu arada ne derece doğrudur bilemem ama "Kaynama sicakligi düsen hidrolik sivisi isininca kayniyor. Baloncuklar olusuyor. Bu su buhari baloncuklari fren hidroliginin aksine basinc altinda sıkışabiliyor. Siz frene basarken bir anda pedal bosaliyor."böyle bir yazı okudum DH'de. Allah korusun fren işi ihmale gelmez. Kitapçıkta da 80binde değişsin diyorsa fazla uzatmamayı düşünüyorum.Denso bujileri Aliexpressten dün sipariş vermiştim. Bugün farkettim sitede 0.4 mm yazıyor. Arabanın kitabında ise 1.1 mm? Satıcıya mesaj attım ama dönmedi henüz.0.4 mm olsa nasıl fark olur? LPG için en iyi boşluk kaç mm dir?
Orijinali iridyum.Ekleme : Fren ve debriyaj hidrolik yağı aynıymış. Kaç litre aldığı yazmıyor ama
Bu fren olayındaki yazdığın sıkıntıyı eski arabamda çok yaşamıştım hocam. Br ellettim bir daha dikiş tutmadı işte korkumda o. Yukardaki dediğin olay, araba ısınınca oluyor, frene bi basıyon pedal zart dibe iniyor, frenler tutmuyor, sonra ayağını kaldırıp bir daha basınca tutuyor. Şerefiz herifler. Neyse.Burak bu arada LPG için ayrı buji değil arabanın bujisi neyse orjinalde onu kullan.Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:11:34Brake Fluid:FluidSAE J1703 or FMVSS No. 116 DOT 3SAE J1704 or FMVSS No. 116 DOT 4Dökümanlara baktım da kaç litre yazdığı yazmıyor doğru çünkü adamlarda fren hidroliği değişimi diye birşey yok komple. LOW-HIGH arasında olacak şekilde tamamlayın diyor.
Burada tanesi 47 liraAmazonda tanesi 9 dolarCinde 4 tanesi 15 dolar.(11.11 de)Mesaj attim orijinal dediler. Tirnak araligi da uygun degerde. Kullanici yorumlari da hep olumlu.
15 dolarlık olanın satıcısının mesajlara cevap vermeye pek niyeti yok. 4 gün önce orijinalliğini, tırnak aralığını sordum. İndirim yapmasını istedim. Verdiği cevap sadece "yes".http://www.aliexpress.com/item/4Pcs-LOT-Denso-Brand-NEW-High-Quality-Autoparts-Iridium-Spark-Plug-Fits-FOR-Toyota-SC20HR11-90919/32366941682.html18 dolarlık olan satıcı diğerine göre kısmen iyi, Sorulara cevap veriyor. Orijinal ve tırnak aralığının 1.1 mm olduğunu söyledi. http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-4pcs-lot-DENSO-POWER-IRIDIUM-0-4mm-iridium-platinum-spark-plug-90919-01253-SC20HR11/32366324986.html