0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahu Talat hocam, bu yağ işi motora iyi geldi belki ama sana pek iyi gelmedi, sinir stres sahibi oldun Maşallah diyelim ya nasip, yağ zaten çok tehlikeli olsa tavsiye edilmez piyasada üreticisi olmaz
Oh iyi o zaman sevindim. Böyle şakalar yapmayın sabah sabah uyku sersemliğiyle... Bu 0-20 yağ kullananlar yağ eksiltme ile ilgili ilerleyen günlerde bilgi verebilirlerse diğer arkadaşlara yardımcı olacaktır ben de merak ediyorum
t27'de benzin filtresi değişim zamanı nedir? listede gözüme çarpmadı. benzin filtresi vardır herhalde
Ben arabayı ikinci el aldım, 60000lerde falandı, bir kere özel servise 2 kerede yetkili servise gittim hiç birisi şanzıman yağı, fren hidroliği falan demedi. Bu zamana kadar yapılan hava ve polen filtresi değişimi, buji değişimi, frenlerin komple disk ve balataları değişti. Bu şanzıman ve fren hidroliği konusu kafamı kurcalıyor. 75000 lerde falan şimdi ben ne yapayım. Gerek var mı yok mu nasıl anlaşılır
Ben parasında değilim ama korkuyorum fren sisteminde hava yaparlar bilmem ne olur,şanzıman yağında da korkum bu. Hani arızalı olsa değişimde zaten olumlu olur yapışan şey ama şimdi hiç şikayetim yokken değişipte kötü olursa deli olurum. Allah korusunBu arada Burak benim bujiler lpg yokken değişti. İridyum orjinal toyota bujiler serviste değişti. Şimdi 100000 km olayını okuyunca keklediler herhalde diyorum
Benim 68 binde bujiler hic değişmedi. Normalde 100 bin ama lpg olduğu için daha erken değişir. Ama ben sonuna kadar beklerim nasıl anlaşılır değişmesi gerektiği onu da bilmiyorum. Lpg olsa da olmasada forumda tartışıldı orijinal iridyum buji ile değişim yapılmali. Fiyatları nedir bilmiyorum. Disk konusunda ise abi nasıl o km deki aracın diskleri değişir hayret. Ben onleri tornalattim yetti. Hani en kötü önler değişir diye düşünüyorum ama onu da hemen değiştirmem 100 bini bi görsün bakalım nasipse. Benzin filtresi bende sordum ömürlük dedi dortnal daki usta belki de değiştirmek zor parça ucuz pek bir şey kazanamayacaklari için öyle diyorlar. Hoş lpg de kullanıyoruz bu şartlarda bizimkiler ömürlük olabilir
Yariste manuel şanzıman değişim aralığı 60bin km. idi Murat abi. Fren hidrolikleri de 40bin km ya da 2 senedir genelde. Yariste serviste manuel şanzımanın yağını değiştirmiştim, yumuşamıştı geçişler, çok memnun kalmıştım. Aşınma artmadan senin de değiştirmeni tavsiye ederim. Mobil 1 75-90 kullanabilirsin. Atilla amca 80 toyota şanzımanlara ince geliyor demişti bir ara. 75-80 kullanma o nedenle.Fren hidroliği konusunda ise mazdamı aldığım gibi serviste değiştirttim. Önce haznedeki pis yağ alınacak, ardından temiz hidrolik yağı konulacak. En uzaktan en yakın tekere doğru da hava alır gibi pis yağ alma işlemini yapmak lazım. Sağ arka tekerden başlayarak içeriden fren birkaç defa pompalanır ve basılı tutulur bu esnada da tekerdeki fren işeme valfi açılır yağ akışı durunca tekrar kapatılır. Her teker için bu işlem temiz yağ gelesiye kadar devam ettirilir. Bir yandan da haznedeki yağ azaldıkça doldurulur. O çıkan hidrolik yağını görünce ve frenlerin performansını hissedince iyi ki yaptırmışım dersin. Yine bu işlem de uğraştırıcı olduğundan ustalar gerek yok abi der eksilirse doldurur. Halbuki gerek vardır. Serviste bu işlem için 2 saat uğraştılar sen düşün uğraştırıcılığını. 80bin km. hazır ağır bakımken hepsini aradan çıkarırsın en az 4 sene kafan rahat binersin.Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2015, 20:50:36İridyum daha mı iyi ateşleme sağlıyor Talat? Benim mazdada iridyum 60-80bin falan gidiyormuş sanırım, orjinal bujiyi de 20bin km.de 1 değiştiriyorlarmış serviste. Hal böyle olunca iridyum daha zararlı oluyor, 20bin km.de 3 defa buji değiştirince giden para 105 tl, 1 defa iridyum alsan nerdeyse 200 tl. Bujilerin bittiğini kapkara olmasından anlıyorsun, görsen sen de anlarsın o derece belli ediyor kendisini [emoji38]Benzin filtresi olayına katılmıyorum, lpgde de çalışsa o benzini içeride sürekli devir daim ediyor, haliyle devirdaim olan benzin filtreden geçiyor sürekli. Bu Japonları anlamıyorum bir şeyi adam gibi yapsalar, ötekisini saçma yapıyorlar. Toyotada polen filtresi erişimi çok kolay direk torpidoda, ama benzin filtresini ta arka koltuğun altına depo içine koymuşlar. Mazdada da sağ arka tekerin yanında yağ filtresi gibi erişilebilir şekilde koymuşlar benzin filtresini, ama polen filtresi sağ ön yolcunun ta ayak ucunun da ilerisindeki bir yuvadan erişebiliyorsun, bir de 2 parça yapmışlar, ilkini takıp yukarı ittiriyon, sonra aynı hizaya 2. filtreyi denk getirecen görmeden de, ohhooo.
Yariste manuel şanzıman değişim aralığı 60bin km. idi Murat abi. Fren hidrolikleri de 40bin km ya da 2 senedir genelde. Yariste serviste manuel şanzımanın yağını değiştirmiştim, yumuşamıştı geçişler, çok memnun kalmıştım. Aşınma artmadan senin de değiştirmeni tavsiye ederim. Mobil 1 75-90 kullanabilirsin. Atilla amca 80 toyota şanzımanlara ince geliyor demişti bir ara. 75-80 kullanma o nedenle.Fren hidroliği konusunda ise mazdamı aldığım gibi serviste değiştirttim. Önce haznedeki pis yağ alınacak, ardından temiz hidrolik yağı konulacak. En uzaktan en yakın tekere doğru da hava alır gibi pis yağ alma işlemini yapmak lazım. Sağ arka tekerden başlayarak içeriden fren birkaç defa pompalanır ve basılı tutulur bu esnada da tekerdeki fren işeme valfi açılır yağ akışı durunca tekrar kapatılır. Her teker için bu işlem temiz yağ gelesiye kadar devam ettirilir. Bir yandan da haznedeki yağ azaldıkça doldurulur. O çıkan hidrolik yağını görünce ve frenlerin performansını hissedince iyi ki yaptırmışım dersin. Yine bu işlem de uğraştırıcı olduğundan ustalar gerek yok abi der eksilirse doldurur. Halbuki gerek vardır. Serviste bu işlem için 2 saat uğraştılar sen düşün uğraştırıcılığını. 80bin km. hazır ağır bakımken hepsini aradan çıkarırsın en az 4 sene kafan rahat binersin.Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2015, 20:50:36İridyum daha mı iyi ateşleme sağlıyor Talat? Benim mazdada iridyum 60-80bin falan gidiyormuş sanırım, orjinal bujiyi de 20bin km.de 1 değiştiriyorlarmış serviste. Hal böyle olunca iridyum daha zararlı oluyor, 20bin km.de 3 defa buji değiştirince giden para 105 tl, 1 defa iridyum alsan nerdeyse 200 tl. Bujilerin bittiğini kapkara olmasından anlıyorsun, görsen sen de anlarsın o derece belli ediyor kendisini Benzin filtresi olayına katılmıyorum, lpgde de çalışsa o benzini içeride sürekli devir daim ediyor, haliyle devirdaim olan benzin filtreden geçiyor sürekli. Bu Japonları anlamıyorum bir şeyi adam gibi yapsalar, ötekisini saçma yapıyorlar. Toyotada polen filtresi erişimi çok kolay direk torpidoda, ama benzin filtresini ta arka koltuğun altına depo içine koymuşlar. Mazdada da sağ arka tekerin yanında yağ filtresi gibi erişilebilir şekilde koymuşlar benzin filtresini, ama polen filtresi sağ ön yolcunun ta ayak ucunun da ilerisindeki bir yuvadan erişebiliyorsun, bir de 2 parça yapmışlar, ilkini takıp yukarı ittiriyon, sonra aynı hizaya 2. filtreyi denk getirecen görmeden de, ohhooo.
Orijinali iridyum.Ekleme : Fren ve debriyaj hidrolik yağı aynıymış. Kaç litre aldığı yazmıyor ama