Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #440 : Ekim 29, 2015, 13:09:53 »
 :rofl:
Oh iyi o zaman sevindim. Böyle şakalar yapmayın sabah sabah uyku sersemliğiyle...  :D

Bu 0-20 yağ kullananlar yağ eksiltme ile ilgili ilerleyen günlerde bilgi verebilirlerse diğer arkadaşlara yardımcı olacaktır ben de merak ediyorum
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Ekim 29, 2015, 13:09:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Ekim 29, 2015, 14:29:52 »
Yahu Talat hocam, bu yağ işi motora iyi geldi belki ama sana pek iyi gelmedi, sinir stres sahibi oldun :rofl: :rofl:

Maşallah diyelim ya nasip, yağ zaten çok tehlikeli olsa tavsiye edilmez piyasada üreticisi olmaz
Yok abim ne stresi  forumda o kadar güzel abilerim kardeşlerim oldu. Sizler beni stres sahibi isteseniz de yaptıramazsın [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Mesaj Birleştirildi: Ekim 29, 2015, 16:41:20
:rofl:
Oh iyi o zaman sevindim. Böyle şakalar yapmayın sabah sabah uyku sersemliğiyle...  :D

Bu 0-20 yağ kullananlar yağ eksiltme ile ilgili ilerleyen günlerde bilgi verebilirlerse diğer arkadaşlara yardımcı olacaktır ben de merak ediyorum
Tabiki buradan yazacağım hocam. Ben bir işe başladım mi sonuna kadar arkadaşları bilgilendiririm.  Sonuçta yardımlaşma için paylaşıyoruz. Birbirimize reklam yapmıyoruz sonuçta.. [emoji6] [emoji6] [emoji6] [emoji6] [emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji1]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Kasım 03, 2015, 14:42:19 »
Yağ geldi bugün.
80 bin bakımı için servisi aradım. (77bin km'de aracım). Yağ hariç fiyat sordum.
İndirimler ile birlikte 800 lira fiyat çıkardılar.

Özel serviste veya sanayide, aracın kullanım kılavuzunun son sayfasında bulunan bakım tablosundakileri değiştirsem/yenilesem yeterli mi? Ekstra bir şey yapmama gerek var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Kasım 03, 2015, 14:47:28 »
80 binde avensiste.şanzıman yagi fren hidroligi degisiyor mu bilmiyorum.ayrica zze121.lerde V kayışı kontrol.değişimi 70 binde.
Si kitapciga uygun ozel serviste degisin.Sanzuman yagi ve fren hidroligi serviste daha pahali.
Ben servis  yerine ufuktan almistim.Hatta antifiriz yag.buji falan derken 500 tl yi ancak bulmustu.Yag sizdense  en fazla 200 tl.niz daha gider.
Valvematic lerde buji  100 bin km civarinda.değişiyor. V kayışı ise 5yıl  veya 70 bin km diye biliyorun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Kasım 03, 2015, 14:52:21 »
800 çok çare TEM Toyota. Al gerekenleri. Paran cebinde kalsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Kasım 03, 2015, 15:30:13 »
t27'de benzin filtresi değişim zamanı nedir? listede gözüme çarpmadı. benzin filtresi vardır herhalde :blink:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #446 : Kasım 03, 2015, 17:42:38 »
t27'de benzin filtresi değişim zamanı nedir? listede gözüme çarpmadı. benzin filtresi vardır herhalde :blink:

Tüm Toyotalarda 80 ya da 100 bin km. olması lazım. Depo içinde benzin pompasında olduğundan uğraşmak istemedikleri için ustalar değişmez ömürlük derler.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Kasım 03, 2015, 19:04:51 »
Ben arabayı ikinci el aldım, 60000lerde falandı, bir kere özel servise 2 kerede yetkili servise gittim hiç birisi şanzıman yağı, fren hidroliği falan demedi. Bu zamana kadar yapılan hava ve polen filtresi değişimi, buji değişimi, frenlerin komple disk ve balataları değişti. Bu şanzıman ve fren hidroliği konusu kafamı kurcalıyor. 75000 lerde falan şimdi ben ne yapayım. Gerek var mı yok mu nasıl anlaşılır
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '06
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Kasım 03, 2015, 19:16:53 »
Ben arabayı ikinci el aldım, 60000lerde falandı, bir kere özel servise 2 kerede yetkili servise gittim hiç birisi şanzıman yağı, fren hidroliği falan demedi. Bu zamana kadar yapılan hava ve polen filtresi değişimi, buji değişimi, frenlerin komple disk ve balataları değişti. Bu şanzıman ve fren hidroliği konusu kafamı kurcalıyor. 75000 lerde falan şimdi ben ne yapayım. Gerek var mı yok mu nasıl anlaşılır
Murat bey ben değiştirdim şanzıman ve fren hidroliğini.Çoğu gerek yok der ancak sonuçta yağda özelliğini kaybeder.Ben Ufuk beyden aldım gerekli parçaları.50 tl işçilikle 80 bin bakımı yaptırdım.
1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #449 : Kasım 03, 2015, 19:21:47 »
Sağolasın Özgür hocam, ne frenlerde ne vites geçişlerinde şikayetim var. Bende düşünüyorum değiştirsem mi ki diye ama korkuyorum da  ya beceriksizlik yapıp beter ederlerse dışarda ustalar diye. :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #450 : Kasım 03, 2015, 19:35:57 »
Motor yağı, yağ, hava ve polen filtreleri değişimi, (Rutin parçalar)
Debriyaj ve fren hidroliği değişimi, (Hiç değiştirmedim ama hidrolik yağı çok pahalı değil. Değiştireyim diyorum)
Bujiler iridyum mu bilmiyorum ama iridyum olsa bile LPG olduğundan değiştirmek iyi olur herhalde.
Bakım tablosunda manuel şanzıman yağı için değişim yazılmamış. Sadece otomatikler için değişim yazılmış. Zaten baskı balata değişimi sırasında şanzıman yağı da değişeceği için balata bitene kadar bekleyeceğim.

Bu arada debriyaj yağı için Ufuk bey LV75 1Lt. Orijinal Şanzıman yağı için 50TL fiyat verdi.  (Şanzıman 2,6Lt yağ alıyormuş)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #451 : Kasım 03, 2015, 19:48:34 »
Ben parasında değilim ama korkuyorum fren sisteminde hava yaparlar bilmem ne olur,şanzıman yağında da korkum bu. Hani arızalı olsa değişimde zaten olumlu olur yapışan şey ama şimdi hiç şikayetim yokken değişipte kötü olursa deli olurum. Allah korusun

Bu arada Burak benim bujiler lpg yokken değişti. İridyum orjinal toyota bujiler serviste değişti. Şimdi 100000 km olayını okuyunca keklediler herhalde diyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '06
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #452 : Kasım 03, 2015, 20:13:15 »
Ben parasında değilim ama korkuyorum fren sisteminde hava yaparlar bilmem ne olur,şanzıman yağında da korkum bu. Hani arızalı olsa değişimde zaten olumlu olur yapışan şey ama şimdi hiç şikayetim yokken değişipte kötü olursa deli olurum. Allah korusun

Bu arada Burak benim bujiler lpg yokken değişti. İridyum orjinal toyota bujiler serviste değişti. Şimdi 100000 km olayını okuyunca keklediler herhalde diyorum
Murat bey serviste değiştirirseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Kasım 03, 2015, 20:17:06 »
Bujiler benim hiç değişmedi. Sabah çalışma sırasında boğulma ve tekleme yapıyor 4-5 saniye kadar. Buji kaynaklı mı bilmiyorum. Kitapçıkta DENSO SC20HR11 buji kullanılması tavsiye edilmiş.
LPG için özel üretilmiş bujiler var mı? Buji tavsiyeniz var mı?

11.11'de daha da düşer sanırım. Feedback yüksek.
http://www.aliexpress.com/item/Denso-irdium-spark-plug-SC20HR11-90919-01253-for-lexus-ct-SUBARUTREZIA-YARIS-P9-RAV-4-AURIS/1882910189.html?spm=2114.01020208.3.1.VjxSRT&ws_ab_test=searchweb201556_2_71_72_73_74_75,searchweb201644_5,searchweb201560_9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #454 : Kasım 03, 2015, 20:24:09 »

Benim 68 binde bujiler hic değişmedi. Normalde 100 bin ama lpg olduğu için daha erken değişir. Ama ben sonuna kadar beklerim nasıl anlaşılır değişmesi gerektiği onu da bilmiyorum.
Lpg olsa da olmasada forumda tartışıldı orijinal iridyum buji ile değişim yapılmali. Fiyatları nedir bilmiyorum.

Disk konusunda ise abi nasıl o km deki aracın diskleri değişir hayret. Ben onleri tornalattim yetti. Hani en kötü önler değişir diye düşünüyorum ama onu da hemen değiştirmem 100 bini bi görsün bakalım nasipse.

Benzin filtresi bende sordum ömürlük dedi dortnal daki usta belki de değiştirmek zor parça ucuz pek bir şey kazanamayacaklari  için öyle diyorlar. Hoş lpg de kullanıyoruz bu şartlarda  bizimkiler ömürlük olabilir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #455 : Kasım 03, 2015, 20:46:06 »

Yariste manuel şanzıman değişim aralığı 60bin km. idi Murat abi. Fren hidrolikleri de 40bin km ya da 2 senedir genelde.
Yariste serviste manuel şanzımanın yağını değiştirmiştim, yumuşamıştı geçişler, çok memnun kalmıştım. Aşınma artmadan senin de değiştirmeni tavsiye ederim. Mobil 1 75-90 kullanabilirsin. Atilla amca 80 toyota şanzımanlara ince geliyor demişti bir ara. 75-80 kullanma o nedenle.

Fren hidroliği konusunda ise mazdamı aldığım gibi serviste değiştirttim. Önce haznedeki pis yağ alınacak, ardından temiz hidrolik yağı konulacak. En uzaktan en yakın tekere doğru da hava alır gibi pis yağ alma işlemini yapmak lazım. Sağ arka tekerden başlayarak içeriden fren birkaç defa pompalanır ve basılı tutulur bu esnada da tekerdeki fren işeme valfi açılır yağ akışı durunca tekrar kapatılır. Her teker için bu işlem temiz yağ gelesiye kadar devam ettirilir. Bir yandan da haznedeki yağ azaldıkça doldurulur. O çıkan hidrolik yağını görünce ve frenlerin performansını hissedince iyi ki yaptırmışım dersin. :)
Yine bu işlem de uğraştırıcı olduğundan ustalar gerek yok abi der eksilirse doldurur. Halbuki gerek vardır. Serviste bu işlem için 2 saat uğraştılar sen düşün uğraştırıcılığını. :)

80bin km. hazır ağır bakımken hepsini aradan çıkarırsın en az 4 sene kafan rahat binersin.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2015, 20:50:36
Benim 68 binde bujiler hic değişmedi. Normalde 100 bin ama lpg olduğu için daha erken değişir. Ama ben sonuna kadar beklerim nasıl anlaşılır değişmesi gerektiği onu da bilmiyorum.
Lpg olsa da olmasada forumda tartışıldı orijinal iridyum buji ile değişim yapılmali. Fiyatları nedir bilmiyorum.

Disk konusunda ise abi nasıl o km deki aracın diskleri değişir hayret. Ben onleri tornalattim yetti. Hani en kötü önler değişir diye düşünüyorum ama onu da hemen değiştirmem 100 bini bi görsün bakalım nasipse.

Benzin filtresi bende sordum ömürlük dedi dortnal daki usta belki de değiştirmek zor parça ucuz pek bir şey kazanamayacaklari  için öyle diyorlar. Hoş lpg de kullanıyoruz bu şartlarda  bizimkiler ömürlük olabilir

İridyum daha mı iyi ateşleme sağlıyor Talat? Benim mazdada iridyum 60-80bin falan gidiyormuş sanırım, orjinal bujiyi de 20bin km.de 1 değiştiriyorlarmış serviste. Hal böyle olunca iridyum daha zararlı oluyor, 20bin km.de 3 defa buji değiştirince giden para 105 tl, 1 defa iridyum alsan nerdeyse 200 tl.
Bujilerin bittiğini kapkara olmasından anlıyorsun, görsen sen de anlarsın o derece belli ediyor kendisini  :lol:

Benzin filtresi olayına katılmıyorum, lpgde de çalışsa o benzini içeride sürekli devir daim ediyor, haliyle devirdaim olan benzin filtreden geçiyor sürekli.
Bu Japonları anlamıyorum bir şeyi adam gibi yapsalar, ötekisini saçma yapıyorlar. Toyotada polen filtresi erişimi çok kolay direk torpidoda, ama benzin filtresini ta arka koltuğun altına depo içine koymuşlar. Mazdada da sağ arka tekerin yanında yağ filtresi gibi erişilebilir şekilde koymuşlar benzin filtresini, ama polen filtresi sağ ön yolcunun ta ayak ucunun da ilerisindeki bir yuvadan erişebiliyorsun, bir de 2 parça yapmışlar, ilkini takıp yukarı ittiriyon, sonra aynı hizaya 2. filtreyi denk getirecen görmeden de, ohhooo. :D :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #456 : Kasım 03, 2015, 21:40:43 »
Yariste manuel şanzıman değişim aralığı 60bin km. idi Murat abi. Fren hidrolikleri de 40bin km ya da 2 senedir genelde.
Yariste serviste manuel şanzımanın yağını değiştirmiştim, yumuşamıştı geçişler, çok memnun kalmıştım. Aşınma artmadan senin de değiştirmeni tavsiye ederim. Mobil 1 75-90 kullanabilirsin. Atilla amca 80 toyota şanzımanlara ince geliyor demişti bir ara. 75-80 kullanma o nedenle.

Fren hidroliği konusunda ise mazdamı aldığım gibi serviste değiştirttim. Önce haznedeki pis yağ alınacak, ardından temiz hidrolik yağı konulacak. En uzaktan en yakın tekere doğru da hava alır gibi pis yağ alma işlemini yapmak lazım. Sağ arka tekerden başlayarak içeriden fren birkaç defa pompalanır ve basılı tutulur bu esnada da tekerdeki fren işeme valfi açılır yağ akışı durunca tekrar kapatılır. Her teker için bu işlem temiz yağ gelesiye kadar devam ettirilir. Bir yandan da haznedeki yağ azaldıkça doldurulur. O çıkan hidrolik yağını görünce ve frenlerin performansını hissedince iyi ki yaptırmışım dersin. :)
Yine bu işlem de uğraştırıcı olduğundan ustalar gerek yok abi der eksilirse doldurur. Halbuki gerek vardır. Serviste bu işlem için 2 saat uğraştılar sen düşün uğraştırıcılığını. :)

80bin km. hazır ağır bakımken hepsini aradan çıkarırsın en az 4 sene kafan rahat binersin.

İridyum daha mı iyi ateşleme sağlıyor Talat? Benim mazdada iridyum 60-80bin falan gidiyormuş sanırım, orjinal bujiyi de 20bin km.de 1 değiştiriyorlarmış serviste. Hal böyle olunca iridyum daha zararlı oluyor, 20bin km.de 3 defa buji değiştirince giden para 105 tl, 1 defa iridyum alsan nerdeyse 200 tl.
Bujilerin bittiğini kapkara olmasından anlıyorsun, görsen sen de anlarsın o derece belli ediyor kendisini  [emoji38]

Benzin filtresi olayına katılmıyorum, lpgde de çalışsa o benzini içeride sürekli devir daim ediyor, haliyle devirdaim olan benzin filtreden geçiyor sürekli.
Bu Japonları anlamıyorum bir şeyi adam gibi yapsalar, ötekisini saçma yapıyorlar. Toyotada polen filtresi erişimi çok kolay direk torpidoda, ama benzin filtresini ta arka koltuğun altına depo içine koymuşlar. Mazdada da sağ arka tekerin yanında yağ filtresi gibi erişilebilir şekilde koymuşlar benzin filtresini, ama polen filtresi sağ ön yolcunun ta ayak ucunun da ilerisindeki bir yuvadan erişebiliyorsun, bir de 2 parça yapmışlar, ilkini takıp yukarı ittiriyon, sonra aynı hizaya 2. filtreyi denk getirecen görmeden de, ohhooo. :D :rofl:
Orjinali iridyum diye biliyorum. Fren hidroligini de değiştirmedim. Ben belki seneye ufuk abiden hidrolik alır bir de şanziman yağı alır hepsini değiştiririm belki  ankarada. Nasip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Kasım 03, 2015, 21:44:36 »
Orijinali iridyum.
Ekleme : Fren ve debriyaj hidrolik yağı aynıymış. Kaç litre aldığı yazmıyor ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #458 : Kasım 03, 2015, 23:07:11 »

Bujilerin bittiğini kapkara olmasından anlıyorsun, görsen sen de anlarsın o derece belli ediyor kendisini  :lol:

Ya Mutlu,

Listeye bakmıştım bizim manuel şanzımanda DEĞİŞİM yok inceleme var sadece, birde dediğin gibi fren hidrolik yağ değişimi çok önemli, şimdi dandirikten yaparlar falan korkuyorum ciddi ciddi, ya adam gibi yapmazlarsa diye.

Eski aracımda şanzıman yağı denen şeyi ilk 5000 demi ne değiştirmişlerdi, ilk fabrika yağı falan diye ondan sonra vites geçişlerini pek beğenememiştim. Bunda da öyle olur diye tırsıyorum açıkcası. Durduk yere başımıza iş açmıyalım diye.

Benim bujileri Yetkili servis değiştirdi, o zaman 65 bin demi neydi araba, özel serviste diskleri balataları falan değiştirince değiştirecek kolay bişi bulamadılarda mı değiştirdiler bilemiyorum :)

İlk kez yetkili afilli servise gidince insan tuhaf oluyor sanki hayır değişmesin kalsın deyince adamı dövecekler sanıyorsun  :rofl: :rofl: :rofl: Paralarıyla dövdüler ezdiler yani :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2015, 23:12:41

Bende bilmiyorum arabanın çalışmasında sıkıntı yoktu, gidişinde de sıkıntı yoktu. Değişelim dediler bujiler çapaklanmış dediler bi buji gösterdiler heee tamam dedim :) Yukarda anlattım zaten neden heee tamam dediğimi orada ne gösterseler heee tamam diyecek kıvamdaydım zaten  :rofl: :rofl: Sanki Bujiden anlıyormuş gibi, bujiyi ben eskiden oltalarda ağırlık niyetine kullanırdık o kadar yani :) İridium bujiler takıldı tabiii orjinal takıldı.  :asikadam:

Hacı ben 2. el aldım benim için güvenlik önemli torna morna anlamam, o kadar para verip almışız arabayı her bir yerini yenilettim işte :) Çatlak var falan dediler hakkattende çatlamış gibiydi , değişsin dedim. Fren sistemi önemli benim için, Allah muhafaza. Ama BOSCH balatalar lar acayip tozutuyor. Önlere BOSCH arkalara TRW takmışlar, geçen gün elledim ön taraftaki disk üstte çapak yapmış, ama arka diskte çapak yok en dışta. Birde önler habire siyah tozuyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2015, 23:15:07
Orijinali iridyum.
Ekleme : Fren ve debriyaj hidrolik yağı aynıymış. Kaç litre aldığı yazmıyor ama

Burak buraya bak döküman ekledim orada her bilgi var :)

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #459 : Kasım 03, 2015, 23:19:19 »
Selam,
Çok kilometre yapamadım, 1500 km oldu 0w-20 ile, eksiltme yok. 4.2 litre doldurmuştum 110 bin bakımında. Ölçtükce yazarım.