0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun hangi ısım şaka anlayamadım
Rampa çıkmıyor kısmı gercek[emoji4] [emoji4]
0w-20 Yağ ile Yokuş çıkmıyor diyenler benim aracım ile Yalova-Bursa arasındaki virajlı rampalarda deniyebilir hiç sorun değil.19300 km oldu.hala ve hala yağ eksiltme yok.20 bin bakımında yine inadına Toyota 0w-20 koymaya devam edicem Birde kullanılan yağın kalitesi ve almış olduğu Uluslararası Kod Puanları bir faktörmüdür onu bilemiyorum.
Abi hoş geldin. Benimki latife idi. Arkadasin biri söylemişti belki de şaka yollu demişti. Ona istinaden dedim. [emoji4] [emoji4] hava filtresi de değiştireyim de o zaman bakalım neler olcak
Bekir abi senin araba ilk günden bu yana 0 - 20 w kullanıyor. Yıpranmış olma ihtimali olan motor da ki etkileri farklı olabilir belki.
vallahi benimle falan inatlaşmanıza gerek yok yeni motora zeytin yağı koysanız yine yürür bir şey olmaz. ama o motor ısındığında o yağ ince gelir. ses artar. bunu ya dikkatli şekilde dinleyerek anlarsınız. yada motoru komple yaptırırken tornacıyla çalışırken.. ben düşüncemi söyleyeyim. bir fikir de benden olsun. siz ister boş konuştuğumu düşünün ister ufak bir pay çıkartın. herkesin düşüncesi kendine. benim toyotayla anlaşmam yok. kimsenin arabası bozulsun istemem ama bozulduysa beni de hiç ilgilendirmez. dediğim gibi yeni bir motor için sorun değil. benim düşüncem fakir işidir. ikinci elde çok işe yarar. araba 200 bin olur 0 20 ile devam ederseniz herkese garanti veririm ki sorun yaşarsınız. ama km yapmadan yenilerseniz hiç bir şey diyemem. söyledim , ben o arabayı 2. el alan kesimdenim.
Hava filtresi 20.000 kmde değismiyor mu? Yağ konusuna gelince araca uyan 1, 2.Veya 3.tavsiye yağ konur. Yeter ki zamanında değişim yapilsin. Yağla yokuş çikmanin ne ilgisi var. Sonra yağın kutusunda Toyota yazması kalite anlamina gelmez. Servisler ne yağlar koydular şimdiye kadar. Yeter ki para kazansinlar,
ben her bakımda yağ-hava-polen değiştiririm. çoğu marka bu filtreleri her bakımda değiştiriyor zaten. sonuçta toyotadaki filtreler farklı malzemelerden imal edilmiyor. servisin dediğinden ziyade kendi bildiğim
Orjinale 60-70tl vermeye gerek yok.Asakashi filtre 25.tl ve kalite olarak ta gercekten iyi.0 20 yüksek km.lerde nasil korur ne yapar bilinmez.5/30ideal bana.göre.