Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #200 : Kasım 20, 2014, 10:22:15 »
Aracı 2. el aldığımdan bi kerelik heryerine bakılsın istedim ve toyota serviste 80 K bakımını yaptırdım  690 lira fiyat biçtiler ki bu İNDİRİM uyugulanmış fiyatmış..-ayrıca ekstra V kayışı değişmi için 180 - arka fren balataları için de 200 lira talep ettiler..bi kaç plastik pin eksikmiş onlarada 45 lira fiyat biçtiler.. V kayışını ve balataları değiştirmedim..

Sanayi de yaptırıcam.. 690 lir yağ + filtre bakımı için fazla geldi biraz...

Yoksa normal mi??sanayi de sağlam bi usta bulsam eminim 300- 400 den fazlaya mal olmazdı..bi daha çok önemli bi sorun-kaza dışında servise tövbe...
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Kasım 20, 2014, 10:22:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Kasım 21, 2014, 20:55:15 »
Bu gün yeni aldığım aracın garantisini ögrenmek için toyota plazaya gittim garantim normalde 2015 aralıkta bitiyormuş önceki sahibi iki sene daha ek garanti yaptırmış 2017 senesine kadar uzatmış garantiyi bana devrettiler.Bu arada 29.300 kmde yani üç bin km sonra bakıma gitmem lazım.Servise bakım fiyatını sorduğumda frover kart indirimiyle 420 tl fiyat çıkarttı tabiki kontrolde çıkacak extralar bu fiyatın dışında.Oradan formumuzun sponsorlarından zirve otomotiv ahmet sivarinin yanına muhabbete gittim bakım fiyatını söylediğimde bizde 200 tl tutar dedi.Şimdilik bir müddet yetkili servise gideceğim daha sonraları 2017 senesine kadar yetkili servise öpülmek istemediğimden özel servisle devam edeceğim gibi gözüküyor
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Kasım 21, 2014, 21:15:35 »
Servisler garanti kapsaminda ne degistiriyor ki? Ne de olsa hersey kullanici hatasi :)

Ahmet abi bugune kadar gordugum en durust ve dobra ustalardan biri, Allah islerine zeval vermez insallah.

Siz benden daha eski dostsunuzdur belki Cavit abi ama bilmeyen ve yakinlarinda olanlar icin yaziyorum Ahmet usta kesinlikle dogru secim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Kasım 21, 2014, 21:20:50 »
Bu gün yeni aldığım aracın garantisini ögrenmek için toyota plazaya gittim garantim normalde 2015 aralıkta bitiyormuş önceki sahibi iki sene daha ek garanti yaptırmış 2017 senesine kadar uzatmış garantiyi bana devrettiler.Bu arada 29.300 kmde yani üç bin km sonra bakıma gitmem lazım.Servise bakım fiyatını sorduğumda frover kart indirimiyle 420 tl fiyat çıkarttı tabiki kontrolde çıkacak extralar bu fiyatın dışında.Oradan formumuzun sponsorlarından zirve otomotiv ahmet sivarinin yanına muhabbete gittim bakım fiyatını söylediğimde bizde 200 tl tutar dedi.Şimdilik bir müddet yetkili servise gideceğim daha sonraları 2017 senesine kadar yetkili servise öpülmek istemediğimden özel servisle devam edeceğim gibi gözüküyor

Cavit Abi,

Yetkili servisten öğrendiğim tüyoyu sizede söyliyeyim, Yetkili Servise giderken yada gittiğinizde bilmem kaç bin bakımına geldim demeyin. Yağını yağ filtresini hava filtresini falan değiştireceğim deyin, zaten onlar gerekli diğer kontrolleri yapıyorlar. KM bakımlarının periyodik bakımların fiks fiyat tarifesi varmış, bu şekilde giriş yaptırırsanız size o fiks fiyatı uyguluyorlarmış. Ama diğer türlü normal fiyatları alıyorlar. Burada bir konum vardı.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63249.0
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #204 : Kasım 21, 2014, 21:23:32 »
İşim olmasa bile muhabbet etmeye bile gittiğim ender insanlardan biridir ahmet sivari.O kadar işinin içinde fırsatını bulup arada benle ilğilenir muhabbet ederiz.Ustalığına(enderide unutmuyorum tabiki) zaten diyecek yok.Sizlerden iyi olmasın sırf kendini değil müşterisininde daima cebini düşünür:)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2014, 21:31:30
Cavit Abi,

Yetkili servisten öğrendiğim tüyoyu sizede söyliyeyim, Yetkili Servise giderken yada gittiğinizde bilmem kaç bin bakımına geldim demeyin. Yağını yağ filtresini hava filtresini falan değiştireceğim deyin, zaten onlar gerekli diğer kontrolleri yapıyorlar. KM bakımlarının periyodik bakımların fiks fiyat tarifesi varmış, bu şekilde giriş yaptırırsanız size o fiks fiyatı uyguluyorlarmış. Ama diğer türlü normal fiyatları alıyorlar. Burada bir konum vardı.

Murat konunu daha önce okumuştum değerli tüyolarını almıştım.Bakıma daha üçbin km veya sene olarakta km dolmazsa nisan ayına zamanım var.Servise randevu alırken senin formülü kullanacağım.Teşekkürler.:)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Kasım 21, 2014, 21:45:08 »
Cavit Abi,

Teşekkürler. Gerçekten önemli bir bilgi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Kasım 21, 2014, 21:53:26 »
Valla acik konusmak gerekirse yetkili serviste teknisyenlik yaptigim zamanlara dayanarak soyluyorum ki o is oyle olmuyor.

Periyodik bakim olarak giris yapildiginda, lastikler sokulur, frenler, alt takim vs. kontrol edilir.Ama siz şu filtreler ve yag degisecek dediginizde o filtreleri degistirir yaginizi doldurur Allah kaza bela vermesin der gonderirler, tabi bu durum aracinizin denk geldigi teknisyenle de alakali ama filtre ve yag degisimi icin aracinizi Master Teknisyen'e vermelerini beklemeyin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Kasım 23, 2014, 22:14:20 »
Valla servisler acemiler  dolu. Ve geneli hepsini demiyorum geneli çoluk çocuk... veriyorlar insanların milyarlık Arabalarını... sonra bu aracı ellettikleri arkadaşlara usta, Formen vb isimler verirler. Formen! Ne havalı demi...
Bazı servisler çok iyi ama bazıları çok çok kötü.  Mesela en son bir serviste arabama  alüminyum eksoz ucu takan arkadaş tüm uyarılarıma  rağmen ters taktı. Bir de kibarca beni fırçaladı... neden mi? Çünkü ben ona işini öğretmeye kalkışmışım... mübarek sanki Onno  Usta....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Kasım 25, 2014, 16:25:57 »
Aracımı tampondaki hasar sebebiyle gittiğim servise, 20.000 bakımınada girsin dedim ve  20.11.2014 tarihinde aracı bıraktım. Yağı kendim götürdüm(Castrol 03087 EDGE Extended Performance 5W-30 Synthetic Motor Oil - 5 Quart) . Karter tapa contası,Yağ,Hava,Kabin hava filtrelerinin değişeceğini ve enjektör temizleyicisi kullanacaklarını söylediler.Birde aracın genel kontrollerini yapacaklarmış(20.000 bakımı diye geçiyor iş emrinde). 360TL fiyat çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Kasım 27, 2014, 10:44:44 »
Değerli arkadaşlar.
2011 avensisimi yeni aldım. araç 62.000 km'de. Servise götürdüm. Bakım ihtiyacı nedir ne değildir diye. Bunun servis kayıtları yok, bakımları dışarıda yapılmış dediler.
Biz en iyisi bu arabaya en kapsamlı bakım olan 40.000 km bakımı yapalım dediler. fiyat olarakta 600 tl civarında tutuyormuş. Buradan anladım ki servis kayıtlara göre karar veriyor. arabanın durumuna göre yağın filtrelerin bujilerin durumuna göre karar vermiyor. Bende bakım yaptırmadım. Şimdi iyi bir usta bulup götürmeyi planlıyorum. Kdz. Ereğlide veya zonguldakta toyota bakımı konusunda önerebileceğiniz bir usta varsa paylaşırsanız sevinirim.
Not Yağ olarakta Castrol Edge 5w-30 almayı düşünüyorum. Yağ konusundada önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Kasım 27, 2014, 15:15:35 »
Değerli arkadaşlar.
2011 avensisimi yeni aldım. araç 62.000 km'de. Servise götürdüm. Bakım ihtiyacı nedir ne değildir diye. Bunun servis kayıtları yok, bakımları dışarıda yapılmış dediler.
Biz en iyisi bu arabaya en kapsamlı bakım olan 40.000 km bakımı yapalım dediler. fiyat olarakta 600 tl civarında tutuyormuş. Buradan anladım ki servis kayıtlara göre karar veriyor. arabanın durumuna göre yağın filtrelerin bujilerin durumuna göre karar vermiyor. Bende bakım yaptırmadım. Şimdi iyi bir usta bulup götürmeyi planlıyorum. Kdz. Ereğlide veya zonguldakta toyota bakımı konusunda önerebileceğiniz bir usta varsa paylaşırsanız sevinirim.
Not Yağ olarakta Castrol Edge 5w-30 almayı düşünüyorum. Yağ konusundada önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

Tuncay Bey, dışarıda daha ucuza yaptırırsınız ama ben şahsen aracımı ilk aldığımda ve geçmişte ne değişmiş ne değişmemiş, sıkıntısı var mı bilmediğimden tüylüoğluna götürmüştüm ve aracın her yerine baktılar. Memnun kalmıştım ben, ilk alınan araç için 1 seferlik bence servise gidilebilir. Sonuçta herkes aracının bakımını tam yapmıyor. 40binde bujilerin değişmesi gerek mesela, ama sanayidekiler en ağır bakımda bile yağ, yağ filtresi, hava filtresi değiştirip gönderiyorlar.

5w-30 öneririm. Mobil 1 esp tavsiye ediyor herkes, ben de esp kullanıyorum. güzel bir yağ. Hayırlı olsun bu arada :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Aralık 15, 2014, 15:22:33 »
Kısmetse yılbaşına kadar aracımın 20.000 km bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Her ne kadar ekonomik sebeplerden 2.000 km geçtiyse de ancak ayarlayabildim. Bu arada garanti devam ediyor, o yüzden şimdilik servise gidiyorum.
Bu benim 2. servis deneyimim olacağı için bir kaç sorum olacak.
Sakarya Sandıkçı ile görüştüm. Motor yağı,filtre,polen filtresi ve enjektör temizleyici : 470 tl
Kocaeli Kaya ise; motor yağı,filtre,polen filtresi, karter tapa contası : 490 tl fiyat verdi
Bu arada forever kart vs. indirimi var mı diye sorduğumda; "gelin bişeyler yaparız" gibi muğlak bir ifade kullandılar.
Ahmet ATALAY beye 360 tl fiyat vermeleri de kafamı karıştırdı.
Ayrıca muhtemelen ekstra da çıkarırlar değil mi ? Balata vs.
Tecrübeli arkadaşlar ne tavsiye ederler acaba ?
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Aralık 15, 2014, 15:24:44 »
Kısmetse yılbaşına kadar aracımın 20.000 km bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Her ne kadar ekonomik sebeplerden 2.000 km geçtiyse de ancak ayarlayabildim. Bu arada garanti devam ediyor, o yüzden şimdilik servise gidiyorum.
Bu benim 2. servis deneyimim olacağı için bir kaç sorum olacak.
Sakarya Sandıkçı ile görüştüm. Motor yağı,filtre,polen filtresi ve enjektör temizleyici : 470 tl
Kocaeli Kaya ise; motor yağı,filtre,polen filtresi, karter tapa contası : 490 tl fiyat verdi
Bu arada forever kart vs. indirimi var mı diye sorduğumda; "gelin bişeyler yaparız" gibi muğlak bir ifade kullandılar.
Ahmet ATALAY beye 360 tl fiyat vermeleri de kafamı karıştırdı.
Ayrıca muhtemelen ekstra da çıkarırlar değil mi ? Balata vs.
Tecrübeli arkadaşlar ne tavsiye ederler acaba ?

Almış olduğunuz fiyatlar normal gibi. Araçta normal bakım dışında sizin şikayetiniz yoksa ekstra bir şeyler çıkaracaklarını sanmam. Forever kartınız varsa indirim de yapılır zaten. Bu arada kullanılacak olan yağ 5/30 tam sentetik yağ mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #213 : Aralık 15, 2014, 15:41:18 »
Geçen gün bende kocaeli kayaya otuz bin bakimi icin ugrayip fiyat aldım forever kart indirimiyle 420 tl civari dediler.tabiki extralar haric.on balatalarım %90 degisecek gözüküyor.Balatalar garanti kapsaminda olmadigindan servis yerine dışarda degistirmeyi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #214 : Aralık 15, 2014, 15:54:25 »
Almış olduğunuz fiyatlar normal gibi. Araçta normal bakım dışında sizin şikayetiniz yoksa ekstra bir şeyler çıkaracaklarını sanmam. Forever kartınız varsa indirim de yapılır zaten. Bu arada kullanılacak olan yağ 5/30 tam sentetik yağ mı?
Yağ konusunda bilgi almadım ama sanırım 5/30 kullanıyorlar. Park sensörünün birinde ıslandığında (yağmurda) ara ara sinyal vermesi haricinde bir şikayetim yok.O da garantiye giriyor mu bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Aralık 15, 2014, 15:55:50 »
Yağ konusunda bilgi almadım ama sanırım 5/30 kullanıyorlar. Park sensörünün birinde ıslandığında (yağmurda) ara ara sinyal vermesi haricinde bir şikayetim yok.O da garantiye giriyor mu bilmiyorum.

Park sensörünü serviste taktırdıysanız, duruma göre bedelsiz yapabilirler diye düşünüyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Aralık 15, 2014, 15:56:24 »
Geçen gün bende kocaeli kayaya otuz bin bakimi icin ugrayip fiyat aldım forever kart indirimiyle 420 tl civari dediler.tabiki extralar haric.on balatalarım %90 degisecek gözüküyor.Balatalar garanti kapsaminda olmadigindan servis yerine dışarda degistirmeyi düşünüyorum
Ekstralar için işlem yapmadan önce soruyorlar anladığım kadarıyla ?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2014, 15:59:00
Park sensörünü serviste taktırdıysanız, duruma göre bedelsiz yapabilirler diye düşünüyorum.
Evet serviste takılmıştı. Yapmazlarsa da çok sorun değil ara ara oluyor. Sıvı temasından kaynaklanıyor. Bir çaresine bakılabilir galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Aralık 15, 2014, 16:02:26 »

Cavit abi, 25.000 km de balataların bitmesi garip değil mi? bide lastikler Michelin değilde Goodyear dı galiba yazlıklar, garip şeyler düşündürüyor insana
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #218 : Aralık 15, 2014, 16:24:30 »
Cavit abi, 25.000 km de balataların bitmesi garip değil mi? bide lastikler Michelin değilde Goodyear dı galiba yazlıklar, garip şeyler düşündürüyor insana

Kaan geçen gün ahmet sivarinin yanına muhabbete gitmiştim servisteki bakımdan konuşurken balatalarıma baktı servis % 90 değiştirebilir dedi balatalar bitik değil araç 27.500 km oldu kırk günde 2500 km yapmışız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Aralık 15, 2014, 16:53:13 »
20.000 bakımında benimde arka balatalar değişmişti. Değişim için onay istiyorlar. Gittiğinizde süprizle karşılaşmazsınız. Fakat şöyle bir durum var. Yine bu konunun geçmiş satırlarında dönen bir muhabbet; balata olarak Toyota'nın ikinci kalite ürününü kullanıyorlar. Ufuk Bey açıklamasını yapmıştı, bir göz atabilirsiniz. Yine benim de park sensörü arızalıydı, garanti kapsamında değiştirdiler, o konuda da sıkıntı çıkarmıyorlar. Yağ olarak 5-30 Mobil1 kullanıyorlar.