0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu gün yeni aldığım aracın garantisini ögrenmek için toyota plazaya gittim garantim normalde 2015 aralıkta bitiyormuş önceki sahibi iki sene daha ek garanti yaptırmış 2017 senesine kadar uzatmış garantiyi bana devrettiler.Bu arada 29.300 kmde yani üç bin km sonra bakıma gitmem lazım.Servise bakım fiyatını sorduğumda frover kart indirimiyle 420 tl fiyat çıkarttı tabiki kontrolde çıkacak extralar bu fiyatın dışında.Oradan formumuzun sponsorlarından zirve otomotiv ahmet sivarinin yanına muhabbete gittim bakım fiyatını söylediğimde bizde 200 tl tutar dedi.Şimdilik bir müddet yetkili servise gideceğim daha sonraları 2017 senesine kadar yetkili servise öpülmek istemediğimden özel servisle devam edeceğim gibi gözüküyor
Cavit Abi,Yetkili servisten öğrendiğim tüyoyu sizede söyliyeyim, Yetkili Servise giderken yada gittiğinizde bilmem kaç bin bakımına geldim demeyin. Yağını yağ filtresini hava filtresini falan değiştireceğim deyin, zaten onlar gerekli diğer kontrolleri yapıyorlar. KM bakımlarının periyodik bakımların fiks fiyat tarifesi varmış, bu şekilde giriş yaptırırsanız size o fiks fiyatı uyguluyorlarmış. Ama diğer türlü normal fiyatları alıyorlar. Burada bir konum vardı.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63249.0
Değerli arkadaşlar.2011 avensisimi yeni aldım. araç 62.000 km'de. Servise götürdüm. Bakım ihtiyacı nedir ne değildir diye. Bunun servis kayıtları yok, bakımları dışarıda yapılmış dediler.Biz en iyisi bu arabaya en kapsamlı bakım olan 40.000 km bakımı yapalım dediler. fiyat olarakta 600 tl civarında tutuyormuş. Buradan anladım ki servis kayıtlara göre karar veriyor. arabanın durumuna göre yağın filtrelerin bujilerin durumuna göre karar vermiyor. Bende bakım yaptırmadım. Şimdi iyi bir usta bulup götürmeyi planlıyorum. Kdz. Ereğlide veya zonguldakta toyota bakımı konusunda önerebileceğiniz bir usta varsa paylaşırsanız sevinirim.Not Yağ olarakta Castrol Edge 5w-30 almayı düşünüyorum. Yağ konusundada önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
Kısmetse yılbaşına kadar aracımın 20.000 km bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Her ne kadar ekonomik sebeplerden 2.000 km geçtiyse de ancak ayarlayabildim. Bu arada garanti devam ediyor, o yüzden şimdilik servise gidiyorum.Bu benim 2. servis deneyimim olacağı için bir kaç sorum olacak.Sakarya Sandıkçı ile görüştüm. Motor yağı,filtre,polen filtresi ve enjektör temizleyici : 470 tlKocaeli Kaya ise; motor yağı,filtre,polen filtresi, karter tapa contası : 490 tl fiyat verdiBu arada forever kart vs. indirimi var mı diye sorduğumda; "gelin bişeyler yaparız" gibi muğlak bir ifade kullandılar. Ahmet ATALAY beye 360 tl fiyat vermeleri de kafamı karıştırdı.Ayrıca muhtemelen ekstra da çıkarırlar değil mi ? Balata vs.Tecrübeli arkadaşlar ne tavsiye ederler acaba ?
Almış olduğunuz fiyatlar normal gibi. Araçta normal bakım dışında sizin şikayetiniz yoksa ekstra bir şeyler çıkaracaklarını sanmam. Forever kartınız varsa indirim de yapılır zaten. Bu arada kullanılacak olan yağ 5/30 tam sentetik yağ mı?
Yağ konusunda bilgi almadım ama sanırım 5/30 kullanıyorlar. Park sensörünün birinde ıslandığında (yağmurda) ara ara sinyal vermesi haricinde bir şikayetim yok.O da garantiye giriyor mu bilmiyorum.
Geçen gün bende kocaeli kayaya otuz bin bakimi icin ugrayip fiyat aldım forever kart indirimiyle 420 tl civari dediler.tabiki extralar haric.on balatalarım %90 degisecek gözüküyor.Balatalar garanti kapsaminda olmadigindan servis yerine dışarda degistirmeyi düşünüyorum
Park sensörünü serviste taktırdıysanız, duruma göre bedelsiz yapabilirler diye düşünüyorum.
Cavit abi, 25.000 km de balataların bitmesi garip değil mi? bide lastikler Michelin değilde Goodyear dı galiba yazlıklar, garip şeyler düşündürüyor insana