0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yetkililere her 10 binde bir periyodik bakımlarda enjektör temizleyici koyulacak diye yazı gitmiş diye duydum Ufuk. Erken mi sence?
Yağ aslında benim seçimim 10w40 idi ancak daha önceden konuştum servisle, imza atmam karşılığı koyabileceklerini söylediler.Yağ toplu alım yağlardan yani teneke vs açılmıyor hortum ve litre ölçerle koyuluyor.maalesef yapabileceğim bir şey yok şu an araç garantide olduğu için.Bu arada dikkatimi bir şey çekti hava filtresi değişmiyor sadece hava tutuldu yerine takıldı.Sorduğumda 40.000 km de bir değişim yapıldığını söylediler,bu konuda bilgim yoktu ve ilk kez 40.000 de değişim duydum neyse bir şey daha öğrenmiş olduk Selamlar
80.000 ağır bakımmış; bujiler fren hidrolik kontrolü, 50 nokta kontrolü falan varmış indirimli halide buymuş, ne hikmetse ağır bakımda balatalar hariç fiyatı 770 tl ahh işte garanti dolmadı dolsa biliyorum ben onu dışarda 250 liraya halletmeyide 5 ayım var garantinin bitmesinebaşka bir bayii aradım 710 verdi az önce
Protec'le yıllık anlaşma imzalarlarsa kotayı başka nasıl dolduracaklar Aytaç abi? 10.000km nedir ki abi, kaçak mazot kullansan dizel arabada tamam ama benzinli hemde min. 97 oktan benzinle neyi temizliyorlar?Bana da 10 bin az gibi geliyor Ufuk.
Yag konusunu servisleri aradim.yetkili bir kisi 5/30 yag koyduklarini soyledi.disaridan yag getirirsek 300 tl civar fiyat var.hersey dahil 10 bin bakimi 430 tl civarinda.yagi disardan getirirsek motorda yagdan kaynaklanan arizada garanti odemez dedi.
Can ufak bir bilgilendirme;O motorlara 5/30 yağ konulmaması hakkında servis bülteni var diye hatırlıyorum.
Aa gerçekten mi abi ? Özellikle de sordum hangi yağ, hangi marka diye ve tek tek not aldım.
O motorlara 0/20 konulması gerekiyor diye hatırlıyorum.İstersen bi Ufuk'a danış.
O motorlara 5/30 yağ konulmaması hakkında servis bülteni var diye hatırlıyorum.
5W/30 icin degildi o, yari sentetik 10W/40 kullanilmamasi icin uyari bulteniydi.