0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet hocam, hayırlı olsun Güle güle kazasız belasız kullanın. Bir sorum olacak,Bu tip yağ değişimlerinde, gerek motor gerekse şanzıman falan olsun. Aracın o kısımlarına kimyasal birşeyler (varsa tabii böyle birşey) katılıp temizlenebilirmi? Yani toz toprak vb bilimum oluşabilecek kirler, parçalar vb pislikler temizlenebilirmi? Yada böyle birşeye gerek varmı? Yukarda anlattıklarınıza göre 12 lt yağ ile siz bir nevi temizlik yapmışsınız. Bu yağ zebil olmaması için dediğim gibi bir yöntem varmı?
Cavit abiBunu diyebilmem için önceden kullandıgım şartlarda/yollarda kullanmam gerek. O zaman söyleyebilirim.
Pardon ben senin şanzımanın otomatik olduğunu bir an unutmuşum
Otomatik şanzıman;Benim için ampülün icadından sonraki en büyük icat.
Şanzıman işi benimde başımda Ahmet abi.. 180 bin bakımı için 290 tl özel servis fiyatı ..2 sorum var..**Şanzıman için kullanılan yağ ? marka model önerin yada servisin kullandığı ?**Bende değişimde 12 lt ile mi yapsam acaba (özel servisteki usta ile samimiyim olabilecek şanzıman sorunu ile ilgili masrafın 3500 tl civarı bi rakam olabileceğini söyledi)Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2014, 23:06:57Arada telefon var abi Bide görüntülüsü çıktı ki sorma
2 hafta once sakarya sandikciya bakima goturdum arabami. 2011 avensis elegant extra. 9500 km yani 10000 bakimina goturdum.. 375 tl verdim. cok mu verdim acaba ?
Yağı 10w-40 mı koydular?
arkadaşlar aracın 10 000km bakımı geldi yağ yağ filtre polen filtresi değişecek 440 tl tutuyormuş çok pahalı değilmi şayet yaptırmazsak ne olur acaba ?
440 TL'nin içinde 10-40 mı yoksa tam sentetik yağ mı var acaba? serviste 5w-30 gibi tam sentetik yağların fiyatı biraz fazla.Fiyat yüksekliği bundan olabilir detayını bilmek lazım. Yetkilide bakıma girmezsen araç yeni olduğu için garanti de sıkıntı çıkarırlar.
Arkadaşlar merhaba 2011 model Avensis aracım var. Bugün Toyan ve ALJ servisleri aradıktan sonra 40 bin bakımını 600 tl civarında yaptıklarını söylediler. Değiştirdikleri şeylerde standart bakım malzemeleri. Neden bu kadar pahalı bir türlü anlamadım. Sizden ricam Ankara da iyi bir usta ve hangi yağı almam gerektiğidir. Dışarda bakım yaptırmıyordum ama garantimin bu yılın 8 nci ayında biteceğini de duyunca dışarda yaptrımaya karar verdim. Bilgilerinizden faydalanabilrsem ne mutlu bana.
Merhaba, Aldığım aracın bakım kitapçığı hariç tüm belgeleri elimde. Eski Araç sahibi ile sonradan yaşadığımız tartışma sonrası kitapçığı ilgili kişiden istemedim. Merak ettiğim şu: 2010-2011 Avensis' lerin km dolmamış ise bakım periyodu nedir?Bazı arkadaşlar senede bir diyor, bazıları altı ayda bir yazmış. Bunun doğrusu nedir?