A şıkkı en makulu.
Bu arada yağınızı kendiniz götürürseniz daha ucuza gelir.
Tüm servislerde yapılan işlem aynı sanırım kendi karlarından kısarak fiyatlarda oynama yapıyorlar.
Ancak araç daha garantide olduğundan yetkili servise gitmenizi öneririrm.Garanti sonunda güvendiğiniz bildiğiniz ustaya orjinal parça kullanmak şartı ile yaptırmanızda sakınca yok.
Keyifli sürüşler dilerim.
Hangi yağı veya neleri kendim alayım?
20.000 km de sanırım sadece yağ,yağ filtresi,polen filtresi değişecek.extradan cam suyu katıkısı ve enjektör temizleyici konulacak.Yağı kendiniz almak isterseniz servis imza karşılığı koyuyor ve sorumluluk almam diyor.Servisler şu an 5w30 yağ kullanıyorlar.
Yani bence alınacak bir şey yok.
Bende 10.000 bakıma yeni girdim.
Hangi yağı veya neleri kendim alayım?
Yağı kendiniz alırsanız yağ kaynaklı sorunlarda garanti dışı kalır deniyor, yağı servisten alın derim. Enjektör temizleyiciyi almayabilirsiniz, dışarıda daha uygun fiyatlı ROM marka enjektör temizleyici var, ondan katarsınız.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu defa da Yetkili Servisine götürmeye karar verdim.. Herşeyi Servis temin etsin bakalım..
Cumartesi gününe randevu verdiler..
Selamün aleyküm kıymetli arkadaşlar T27 Avensis debriyaj seti değiştiren var mı? Fiyatları ne aralarda?
Hayrola 2011 araçta debriyaj sorunumu var??
usta değişme vakti gelmiş dedi de o yüzden şu an 72000 de 80 000 de değiştirelim dedi.
Evet bu yeni sistem debriyaj bana pek sağlıklı gelmemişti.
Sizcede erken değilmi ben T25 kasayı 195.000 de sattım orj debriyaj balatası ile
Kolay gelsin
İstanbul'dan selamlar
Ben toyotanın orjinal yağını 10bin km kullandıktan sonra Mobil1 yağ kullandım ve aradaki farktan sonra bir daha hayatta o servislerin orjinal dedikleri kalitesiz yağları kullanmam.
Toyota yağının değişim zamanı geldiğinde zift gibi kapkaraydı. Double up motor iç yıkama ilacı kullandım, yağ akıtıldı ve zift gibi çıktı. Dipte kalan ilacın da durulanması için 1 lt kadar daha temiz yağ koydurttum. Daha temizdi. Ardından Mobil1 yağ kondu. İlk koyulduğunda yağ o kadar temiz ki yağ göstergesinde anlaşılmıyordu çok. 1 ay geçtikten sonra kontrol ettim ve çok hafif sarımtrak olmuştu.
Yakıt tüketimim 0.5 lt düştü, sesi azaldı, motordaki sürtünme azaldı. Motor daha çabuk ısınır oldu. Kullandığım yağ Mobil1 x3000 Super FE 5w-30.
Yağ sınıfına baktım SL, Toyota ise SJ kullanıyor. SJ üstü kullanılabilir diyor.
Viskosite, sınıf özellikleri tuttuktan sonra servisteki yağ kullanılmadığı için garanti dışı bırakma gibi bir durumları olamaz. Şikayetvar.com da, tüketici mahkemelerinde bu konuyla ilgili tüketici lehine sonuçlanmış örnekleri duydum.
Ayrıca maddi açıdan düşünürsek, 70 liraya daha kaliteli bir yağ alabilecekken, serviste 150-200 tl gibi fiyatların istenmesi soygundan başka bir şey değildir. Şahsi görüşümdür.
Arkadaslar brnim aracin 10 bin bakimi yaklasti.servis fiyatlari tam bir soygun.bir arkadas filtreyi hava tuttu yerine koydu diyor.yuh.lan filtre 5 tl lik mal.bunlarida sifir tskmazsa 450 tl ye sirf servis kaydi olsun diye resmen soygunculuk yapiliyor.birde garanti bozulur silahlari var.bu araclara hicbisey olmaz.ozel serviste tas catlasa 150 ye hallolur hatta tum filtreler degisir.arada 300 tl fark var.
Mesaj Birleştirildi: 19 Tem, 2014 10:42
Birde sifir arac alan arkadaslar.aracijiz ilk ne arizasi verdi.ne zaman verdi.ya bu arabalara bisey olmaz
Emre bey hava filtresi 40.000 km de değişiyor toyota standardı dediler banada.
banada garip geldi hava filtresinin bu kadar uzun amanda değişimi ancak sonradan söküp kendim tekrar inceledim gerçektende kir birikimi ve tıkanmaya rastlayamadaım.
Bencede servis biraz pahalı ancak aldığınız hizmete ve garantiye görede tabii göreceli bu.
İstanbul'dan selamlar
30.000 bakımda devir daim pompasında terleme görmüşlerdi. Garantiden değişti onun haricinden rütin bakımlara soktum beni hiç üzmedi. Şimdi ağustos ayı içinde 70.000 bakıma sokucam
Pardon 40.000 km de olacaktı
Evet bu yeni sistem debriyaj bana pek sağlıklı gelmemişti.
Sizcede erken değilmi ben T25 kasayı 195.000 de sattım orj debriyaj balatası ile
Kolay gelsin
İstanbul'dan selamlar
Maaşallah. Doğru bizimki baya bi erken.
Mesaj Birleştirildi: 19 Tem, 2014 13:42
Hava,yağ, polen filtrelerini filtreciden kendim alıyorum.yağ 12,5 hava 10 polen 10 tl
Geçtiğimiz çarşamba aracın 20.000 bakımını Kocaeli Kaya Plaza'da yaptırdım. Bakımdan hariç arka fren balataları ve vites topuzu etrafındaki çerçeve ile garantiye dahil olarak park sensörü değişti ve torpido amortisörün değişimi için sipariş verildi. Katma değer vergisi dahil olmayan fiyatları merak edenler için; ( KDV oranı: %18 )
20.000 Bakım ---> 156 TL
Atık malzeme bertaraf ---> 1 TL
Karter Tapa Contası ---> 2,50 TL
Yağ Filtre Elemanı ---> 21,58 TL
Kabin Hava Filtresi ---> 62,06 TL
Protect Enjektör Katkısı --->42,29 TL
Motor Yağı Mobil-1 ESP Premium 5W/30 ---> 132 TL (4,2 Lt - Litre fiyatı:31,50 TL )
-------------------------
Fren Balatası Arka ---> 157,79 TL
Fren Temizleyici ---> 11,63 TL
İşçilik ücreti ---> 50 TL
-------------------------
Çerçeve (Vites) ---> 16,17 TL
Satır Toplamı: 654 TL (28 TL indirim)
KDV Dahil: 625 + 112 = 738 TL
Genel olarak hizmetlerinden memnundum. 2 yıllık müşterisiyim, öncesinde de dediğim gibi ufak tefek şeyler dışında fena hizmet vermiyorlar. Bu bakımdaki sıkıntıysa aracı teslim aldıktan sonra kafama takılanları soracak yetkili bulamadım. Aracı ilk aldığımda öncesinde olmayan bir homurtu geliyordu motordan, yağ değişimi nedenlidir dedim, geçtim. Nitekim öyle de olmalı zira o ses kalmadı artık. Fren balatası olayında ise arka fren balataları önlere göre daha yumuşak bir malzemeden üretildiği için farklı zamanlarda bitmesi normalmiş. Uzun bir yola çıkacağım için açıkçası pek kurcalamak istemedim. Kafamın rahatlığı daha önemliydi.
Arka fren balatalarinizi muhtemelen Optifit 04466YZZE9 kullanmislar, umarin sorun cikarmaz.
Arka fren balatalarinizi muhtemelen Optifit 04466YZZE9 kullanmislar, umarin sorun cikarmaz.
Evet Ufuk Bey, ürünün kodu bu. Biraz daha açar mısınız acaba ? Ne tür sorunlardan bahsediyorsunuz ?
Can bey Toyota Motor Europe son yillarda gelen musteri taleplerine yonelik "uygun fiyatli parca secenegi" olarak "Optifit" adinda orijinal parca temin etmeye baslamistir.
Optifit parcalar fabrika montaj parcalari olmayip, satis sonrasi servis esnasinda musterinin, arac garanti kapsamindayken uygun fiyatli "secenek !" olarak kullanilmasini uygun gorebilecegi parcalardir.
Ancak ne yazik ki bu parcalar (ozellikle fren sistemi parcalari) fabrikasyon OEM parcalara gore ya cok kisa omurlu yada kendi kullanildigi alanlarda sorun cikarabilme olasiliklari yuksek urunler.Filtrelerde erken deformasyon, sileceklerde iz birakma, fren sisteminde ses bunlarin baslicalari.
Diger bir konuda Avrupa'da Optifit urunlerin secenek olarak sunulmasina karsin ulkemizde sorgusuz sualsiz servise giren araca bu urunlerin kullanilmasi.Sanirim nasil aciklanacagini cozemeyen ulkemiz distributoru urunlere "ikinci kalite" yakistirmasini yapamiyor ancak maalesef durum boyle.
Sizin fabrikasyon OEM arka fren balatanizin numarasi 0446605041 ve ureticisi de Galfer firmasidir.Su an aldiginiz 04466YZZE9 numarali balata Textar aftermarket urunudur.
Optifit urunleri parca numarasinin ilk bes hanesinin sonrasinda gelen "YZZxx" ile anlayabilirsiniz.Tipki yine araciniza kullanilan 04152YZZA6 yag filtresi gibi