Toplam Oy Verenler: 66
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence sıfır km alırken dizel için vereceğin 10 bin tl ye yakın miktara 6 sene extradan benzine verilebilir. zaten 5-6 yılda bir araba değiştiriyoruz en kötü ihtimal.
bu kadar hesap kitap yapacaksan bisiklete bin daha iyi
Benzin ve dizel kullanmis biri olarak, herzaman derim paran varsa benzinli yoksa yine benzinli.Paran varsa al 1.6 benzinli, yollarin kralisin. Yoksa al 1.0 benzinli ekonominin kralisin. Benim dizel auris kmde ortalama 30 kurus yakiyor dizel, arkadasin yaris 1.0 benzinli kmde yakiyor 26 27 kurus. Dizelin alirken verilen parasi, bakim maliyetleri, deger kayiplari, motor yipranmasi herzaman benzinli motordan fazladir.Benzin lpg deyince yine benzin. Lpgye ancak saglam bor usta ve mükemmel ayarlarla olur derim. Eski lpgli 206+ aracim lpg de cok daha atik ve gucluydu. Ayarlari tutturana kadar epey ugrasmistik. Ancak lpg bir sure sonra motoru oldurur.
Ne yazıkki dediklerinize katılmıyorum.Çünkü ufak hacim belki görünüşte az yakar fakat biraz zorlandığından üst hacimdeki motordan daha çok bile yakabilir.Yılda 20-30000 üzeri yapan için benzin çok ekonomik olmuyor ne yazıkki.Tüp olayı ise bana göre tamamen saçmalık.Neden derseniz tüpün takılmasıydı evrakıydı vs derken 2000 lirayı buluyor.C sınıfı bir araçta ortalama 5-6000 lira dizel farkı olduğunu ve araçta tüp olsada benzin olması gerektiğini düşününce,hele birde bagajımda bombavari bir şey taşıdığımı aklıma getirdiğim an(daha önce gözümün önünde tüplü bir araç kaza yaptı ve bagajındaki lpg tankından gaz dışarıya çıktı kimse araçta sıkışanlara yardım edemedi gaz uçana kadar) tüp benim için bitiyor.İlla ekonomi yapayım diyorsanız alırsınız dizel bir araç(20-30000 km yi geçiyorsanız) 5 senede binersiniz en az sizin için en ekonomiği böyle olur.Haaa yok o kadar km yapmam,şehiriçi kullanırım ben genelde ama illa ekonomik olsun derseniz düşük hacimli bir benzinli araç alırsınız(1.2 polo,1.0 yaris benzeri) arada bir uzun yolda yakıtınıda görmezsiniz olur biter.
Şehir içinde çok km yapanlar için alternatif olarak 3. yakıt seçeneği 2. el Yaris Hybrid 3.1L ile 4.4L/100km, kullanım şartları ve trafiğe göre değişkenlik gösterebilir.
Tabiki dizel. Rolantideki sesi için bile alınır
Ben dizel araç sevmeyenlerdenim. Hem dizel araca fazla fark vereceğime kaliteli bir lpg taktırırım sonra istediğim gibi keyfime bakarım.Yukarıda yorumların birinde lpgli araç dik rampada kalıyor yazılmış ama hiç mi hiç alakası yok.Kalsam ben 6 kişi kalırdım hemde klima açıkken Neye göre yazdınız bilmiyorum ?
Abi traktor alalim daha cok ses cikiyor
2007 Corolla dizel araca 524.000km'de motor yaptık, sadece 10.000km'de 1.5 litre yağ yakıyordu, üstelik bu araç 100.000 km'den itibaren tamamen yan sanayi (ama kaliteli) ürünler kullanılarak bakım yapılan bir araçtı
Bu adam taksici Ertan, sağolsun hiç de sözümden çıkmaz ama motoru bırak elleme dedim nerede trak orada bırak yaparız dedim yok dedi yapalım, bıraksa herhalde 700-800 binleri görürdük
Oda fazla kulak tırmalıyor Eskidendi o dizel motorların 100binde patladığı. Ufuk beyin mesajlarından aynen alıntı yapıyorım. D4d motor bir başka; diğer markaların dizellerini bilemem.