Anket

sizce hangisi daha uygun olur?

dizel
41 (61.2%)
LPG
26 (38.8%)

Toplam Oy Verenler: 66

Gönderen Konu: Dizel mi, Lpg mi?  (Okunma sayısı 26218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel mi, Lpg mi?
« Yanıtla #100 : Ağustos 14, 2013, 00:00:27 »
bence sıfır km alırken dizel için vereceğin 10 bin tl ye yakın miktara 6 sene extradan benzine verilebilir. zaten 5-6 yılda bir araba değiştiriyoruz en kötü ihtimal.
5-6 senede araba değiştirmak için ya çok zengin olmak lazım yada harcama yapacak başka ihtiyacımızın olmaması lazım toplumumuzun geneli için.Dizel için belki 10000 lira fark vermek gerekir (çoğu markada c sınıfında o kadar olmaz ama oldu diyelim) fakat yılda 20-30000 km ve üzeri yapılıyorsa ve en az 5 sene biniliyorsa emin olun dizel çok çok daha avantajlı olur.Benzinliyi korka korka kullanırsınız az yaksın diye ortalama 6-7 litre yakar dizeli bas bas(aşırı sınırları zorlamadığınız sürece) yaparsınız 7-8 litre yakar.

Edit:Aynı konu daha önce çok tartışılmıştı.Buradan bakabilirsiniz konulara ve içeriklerine.Özellikle ilk 5 sayfada oldukça bol içerik var.

http://www.toyotaclubtr.com/results.php?q=dizel%20mi%20benzin%20mi
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ağustos 14, 2013, 00:00:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ağustos 14, 2013, 00:18:34 »
bu kadar hesap kitap yapacaksan bisiklete bin daha iyi :lol: :lol: :lol: :lol:
Ben 15 gündür depoda hiç kullanmadığım bisikletimi onarttım ona biniyorum 15 gündür kapalı garajda araç havalar bozana kadar genel olarak böyle.Küçük şehirin avantajı hem sağlık hem para açısından..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ağustos 14, 2013, 00:21:41 »
Bu arada araca dışarıdan yakıt müdahalesine hiç bir zaman sıcak bakamadım.O yüzden benzinli yada dizel.İhtiyaca kullanıma göre tercih edilmeli.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ağustos 14, 2013, 00:41:35 »
Benzin ve dizel kullanmis biri olarak, herzaman derim paran varsa benzinli yoksa yine benzinli.

Paran varsa al 1.6 benzinli, yollarin kralisin. Yoksa al 1.0 benzinli ekonominin kralisin. Benim dizel auris kmde ortalama 30 kurus yakiyor dizel, arkadasin yaris 1.0 benzinli kmde yakiyor 26 27 kurus. Dizelin alirken verilen parasi, bakim maliyetleri, deger kayiplari, motor yipranmasi herzaman benzinli motordan fazladir.

Benzin lpg deyince yine benzin. Lpgye ancak saglam bor usta ve mükemmel ayarlarla olur derim. Eski lpgli 206+ aracim lpg de cok daha atik ve gucluydu. Ayarlari tutturana kadar epey ugrasmistik. Ancak lpg bir sure sonra motoru oldurur.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ağustos 14, 2013, 00:56:55 »
Benzin ve dizel kullanmis biri olarak, herzaman derim paran varsa benzinli yoksa yine benzinli.

Paran varsa al 1.6 benzinli, yollarin kralisin. Yoksa al 1.0 benzinli ekonominin kralisin. Benim dizel auris kmde ortalama 30 kurus yakiyor dizel, arkadasin yaris 1.0 benzinli kmde yakiyor 26 27 kurus. Dizelin alirken verilen parasi, bakim maliyetleri, deger kayiplari, motor yipranmasi herzaman benzinli motordan fazladir.

Benzin lpg deyince yine benzin. Lpgye ancak saglam bor usta ve mükemmel ayarlarla olur derim. Eski lpgli 206+ aracim lpg de cok daha atik ve gucluydu. Ayarlari tutturana kadar epey ugrasmistik. Ancak lpg bir sure sonra motoru oldurur.
Ne yazıkki dediklerinize katılmıyorum.Çünkü ufak hacim belki görünüşte az yakar fakat biraz zorlandığından üst hacimdeki motordan daha çok bile yakabilir.Yılda 20-30000 üzeri yapan için benzin çok ekonomik olmuyor ne yazıkki.Tüp olayı ise bana göre tamamen saçmalık.Neden derseniz tüpün takılmasıydı evrakıydı vs derken 2000 lirayı buluyor.C sınıfı bir araçta ortalama 5-6000 lira dizel farkı olduğunu ve araçta tüp olsada benzin olması gerektiğini düşününce,hele birde bagajımda bombavari bir şey taşıdığımı aklıma getirdiğim an(daha önce gözümün önünde tüplü bir araç kaza yaptı ve bagajındaki lpg tankından gaz dışarıya çıktı kimse araçta sıkışanlara yardım edemedi gaz uçana kadar) tüp benim için bitiyor.

İlla ekonomi yapayım diyorsanız alırsınız dizel bir araç(20-30000 km yi geçiyorsanız) 5 senede binersiniz en az sizin için en ekonomiği böyle olur.Haaa yok o kadar km yapmam,şehiriçi kullanırım ben genelde ama illa ekonomik olsun derseniz düşük hacimli bir benzinli araç alırsınız(1.2 polo,1.0 yaris benzeri) arada bir uzun yolda yakıtınıda görmezsiniz olur biter.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ağustos 14, 2013, 01:42:51 »
Ne yazıkki dediklerinize katılmıyorum.Çünkü ufak hacim belki görünüşte az yakar fakat biraz zorlandığından üst hacimdeki motordan daha çok bile yakabilir.Yılda 20-30000 üzeri yapan için benzin çok ekonomik olmuyor ne yazıkki.Tüp olayı ise bana göre tamamen saçmalık.Neden derseniz tüpün takılmasıydı evrakıydı vs derken 2000 lirayı buluyor.C sınıfı bir araçta ortalama 5-6000 lira dizel farkı olduğunu ve araçta tüp olsada benzin olması gerektiğini düşününce,hele birde bagajımda bombavari bir şey taşıdığımı aklıma getirdiğim an(daha önce gözümün önünde tüplü bir araç kaza yaptı ve bagajındaki lpg tankından gaz dışarıya çıktı kimse araçta sıkışanlara yardım edemedi gaz uçana kadar) tüp benim için bitiyor.

İlla ekonomi yapayım diyorsanız alırsınız dizel bir araç(20-30000 km yi geçiyorsanız) 5 senede binersiniz en az sizin için en ekonomiği böyle olur.Haaa yok o kadar km yapmam,şehiriçi kullanırım ben genelde ama illa ekonomik olsun derseniz düşük hacimli bir benzinli araç alırsınız(1.2 polo,1.0 yaris benzeri) arada bir uzun yolda yakıtınıda görmezsiniz olur biter.

+1 Hem de sonuna kadar. Ertan bey aslinda sizin anlattiklarini ben o sekilde anlatmaya calistim. Lpg her halukarda tavsiye etmiyorum. Ancak benzinli arabaniz var ve degistiremeyecekseniz ve de km yapmaniz gerekiyorsa tamam. Ben o yuzden 206 ma lpg takmistim. Ancak hem pejonun kalitesi ! hem de elime para gecmesi ile Toyota aldim. Alirken de ayni yolu yaparim diye dizel aldim. Ancak ben arabayi aldiktan sonra hesapsi bir tayin ile araba ile isim neredeyse bitti gibi. Simdi dizelin gicirtilarindansa keske benzinli 1.6 alsaydim diyorum.

Dizelde rahatla devir bile vuramiyorsun bundan daha kotusu var mi? Nerede o benzinli arabamdaki 5000 devirler. Ahhhhh. :(
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ağustos 14, 2013, 07:03:01 »
Sadece daha güçlü olduğu için dizel derim. Yapilan hesap doğru,  ben arabamî alırken arada 7bin tl kadar fark vardı (bayi nin indirdiği fiyatlar) yılda 10bin km anca yapıyorum ayda 50tl benzine fazladan para versem yılda 600 yapar ki bu da 10 yıllık fark demek.. hadi olsun 8yıl. Bununla beraber cvt konforu ve maliyet hesapları benzinli motorun daha geç yıpranması falan filan... ben benzinli ile çok mutluyum, dum, taaki babamın dizel corollasıyla 4 kişi bagaj full uzun yol yapana kadar.. klima açık 4ncü viteste yokuş çıktık, bi benim arabayı ve bağıran inleyen motorun sesini düşündüm... neyseki daha çok şehir içinde kullanıyorum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ağustos 14, 2013, 08:42:39 »
Cevaplariniz icin herkese tesekkur ederim :)
Araci sehir ici universiteye gidip gelmek ve gezmek (sehir ici yine tabi) icin kullanacagim gunluk 60 km yol yapacagim baktigim modeller var (arabayi seneye haziran -temmuz gibi almayi dusunuyorum) suzuki swift buldum temiz benzinli ve otomatik 1.0 motor 7000tl ama iste dusunuyorum dizel arabami lpgmi diye :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ağustos 14, 2013, 09:08:41 »
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40666.0

www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13579.0

bu konularda aynı başlıkla açılmış..faydası olur sanırım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ağustos 14, 2013, 09:51:11 »
Ben dizel araç sevmeyenlerdenim. Hem dizel araca fazla fark vereceğime kaliteli bir lpg taktırırım sonra istediğim gibi keyfime bakarım.

Yukarıda yorumların birinde lpgli araç dik rampada kalıyor yazılmış ama hiç mi hiç alakası yok.Kalsam ben 6 kişi kalırdım hemde klima açıkken :) Neye göre yazdınız bilmiyorum ?
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Ağustos 14, 2013, 10:14:50 »
Benim icin lpg daha iyi olur sanirim aylik 1000 km icin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ağustos 14, 2013, 11:48:02 »
Şehir içinde çok km yapanlar için alternatif olarak 3. yakıt seçeneği 2. el  Yaris Hybrid 3.1L ile 4.4L/100km,  kullanım şartları ve trafiğe göre değişkenlik gösterebilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ağustos 14, 2013, 13:02:03 »
Şehir içinde çok km yapanlar için alternatif olarak 3. yakıt seçeneği 2. el  Yaris Hybrid 3.1L ile 4.4L/100km,  kullanım şartları ve trafiğe göre değişkenlik gösterebilir.
Evet Tekin abi yakit konusunda guzel araba yalniz bunu almak icin yeterli parayi seneye kadar toparlayamam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ağustos 14, 2013, 19:09:09 »
Tabiki dizel. Rolantideki sesi için bile alınır :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Ağustos 14, 2013, 19:10:26 »
Tabiki dizel. Rolantideki sesi için bile alınır :P
:D Abi traktor alalim daha cok ses cikiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ağustos 14, 2013, 19:23:15 »
Ben dizel araç sevmeyenlerdenim. Hem dizel araca fazla fark vereceğime kaliteli bir lpg taktırırım sonra istediğim gibi keyfime bakarım.

Yukarıda yorumların birinde lpgli araç dik rampada kalıyor yazılmış ama hiç mi hiç alakası yok.Kalsam ben 6 kişi kalırdım hemde klima açıkken :) Neye göre yazdınız bilmiyorum ?
+1
hiç ısınamadım dizel arabalara
benzin + lpg yakıt konusunda dizelden daha ucuz ve bakım maliyetleride işin içine girince hepten upucuz oluyor.
motorda bir civata sıkılacak. benzinli ise 10 tl dizel ise 20 tl aynı vidanın sıkma ücreti
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Ağustos 14, 2013, 19:27:34 »
:D Abi traktor alalim daha cok ses cikiyor :)

Oda fazla kulak tırmalıyor  :)

Eskidendi o dizel motorların 100binde patladığı. Ufuk beyin mesajlarından aynen alıntı yapıyorım. D4d motor bir başka; diğer markaların dizellerini bilemem.

2007 Corolla dizel araca 524.000km'de motor yaptık, sadece 10.000km'de 1.5 litre yağ yakıyordu, üstelik bu araç 100.000 km'den itibaren tamamen yan sanayi (ama kaliteli) ürünler kullanılarak bakım yapılan bir araçtı :)

Bu adam taksici Ertan, sağolsun hiç de sözümden çıkmaz ama motoru bırak elleme dedim nerede trak orada bırak yaparız dedim yok dedi yapalım, bıraksa herhalde 700-800 binleri görürdük :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Ağustos 14, 2013, 20:24:39 »
Oda fazla kulak tırmalıyor  :)

Eskidendi o dizel motorların 100binde patladığı. Ufuk beyin mesajlarından aynen alıntı yapıyorım. D4d motor bir başka; diğer markaların dizellerini bilemem.
Abi mesela 2005 clio dizeller 100binden sonra rektefiye edilmesi gerekiyor biz 110 binde sattik ama motor guclu degildi. Toyotalar daha saglamdir o gercek ama iste 2.el dizel iste biraz dusunduruyor sifir olursa direkt dizel alinir.
Babam bile dizel almak istiyor artik lpg nin bagaji goturmesinden dolayi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Ağustos 14, 2013, 20:32:16 »
Malesef clioda o sorun var; ya turbo patlatıyor yada motor. Paran varsa benzinli kullacaksın yoksa dizel. Sonuçta lpgde uzun vadede sorun çıkartabiliyor. Kullanmasını bildikten sonra dizel iyidir. Kullanmasıda zevklidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ağustos 14, 2013, 21:01:06 »
arkadaşlar tabiki lpg dizele neden 10 bin tl fazladan para verelim ki ayrıca şu bir gerçek benzinin litresi 5tl dizel 4.50 tl...dizel benzine göre daha az yakıyor ama litre fiyatı benzine çok yakın ben ne anladım bu işten. o yüzden alırım benzinli aracımı takarım en kral brc kitimi 10 bn tl cebimde kalır. araca da korkmadan binerim...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...