Anket

sizce hangisi daha uygun olur?

dizel
41 (61.2%)
LPG
26 (38.8%)

Toplam Oy Verenler: 66

Gönderen Konu: Dizel mi, Lpg mi?  (Okunma sayısı 26204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel mi, Lpg mi?
« Yanıtla #120 : Ağustos 14, 2013, 21:17:23 »
Sıfır araçta o fark var ama ikinci elde o kadar fark yok. Doğru litre fiyatı yakın, ama verimleri farklı. Ben dizel aracımı fulledim 1050 km sonra yakıt uyarısı verdi; tekrar fulledim 198 tl lik yakıt aldı. Siz kendi lpgli aracınıza göre karşılaştırın yakıt farkını :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ağustos 14, 2013, 21:17:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ağustos 14, 2013, 21:21:17 »
Sıfır araçta o fark var ama ikinci elde o kadar fark yok. Doğru litre fiyatı yakın, ama verimleri farklı. Ben dizel aracımı fulledim 1050 km sonra yakıt uyarısı verdi; tekrar fulledim 198 tl lik yakıt aldı. Siz kendi lpgli aracınıza göre karşılaştırın yakıt farkını :)
:) Aynen abi ama 2. El alacagimiz dizel araci secerken arabayi iyi incelemek gerekiyir yoksa ilerde basim(n)iz agriyabilir :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ağustos 14, 2013, 21:22:09 »
arkadaşlar tabiki lpg dizele neden 10 bin tl fazladan para verelim ki ayrıca şu bir gerçek benzinin litresi 5tl dizel 4.50 tl...dizel benzine göre daha az yakıyor ama litre fiyatı benzine çok yakın ben ne anladım bu işten. o yüzden alırım benzinli aracımı takarım en kral brc kitimi 10 bn tl cebimde kalır. araca da korkmadan binerim...

Dediklerinizin son cümlesi hariç sizinle hem fikirim . Ama son dediğiniz korkmadan binerim cümlesine katılmıyorum . Bağajım da Allah göstermesin bir kaza anında bomba etkisi yaratacak bir depo ile dolaşmak beni korkutur . Ondan ben bu iki seçenek arasında dizel derim . 3-5 kuruş yakıta fazla veriliyor ama en azından kafa rahat . Alırken verdiğiniz farkın büyük bir kısmını da satarken geri alıyorsunuz onu hibe olarak düşünmeyim . Siz belki buna rağmen mantıksız bulabilirsiniz saygı duyarım sonuçta aracı siz kullanıp yakıtını siz koyacaksınız . Ama dizele fark veririm diyene de siz saygı duymak zorundasınız sonuçta onunda parasını kullanan verip yakıtını kullanan koyacak .

Ayrıca belirtmek isterim ki güvenli diye 50000 tl civarı para verip daha sonra yakıttan tasarruf yapacağım diye 2000 tl civarı para koyarak aracın güvenliğini düşürmek bana çok mantıklı gelmiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ağustos 14, 2013, 21:23:51 »
ikinci elde o fark yok ama ikinci el de temiz dizel bulmak zor yakın bir arkadaşım dizel diye tutturmuştu kilometresi 80 bin olan opel astra sedan aldı 2011 model model yılı ve kilometresi yeni olmasına rağmen aldı ve bir ay içinde 2 milyara yakın masraf döktü yazık değil mi bence çok yazım ve gereksiz...haa dizel arabam olsun yollardan uçup fırlayım derseniz o konuda tabiki dizel ama ben genç olmama rağmen öyle bir derdim yok sonuçta para bizden çıkıyor sakin sürüş+lpg+auris en güzeli  :alkis:
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Ağustos 14, 2013, 21:24:58 »
Evet o konuda kesinlikle seçici olacaksın. Dizel araba kendisine özen göterilmesini ister. Acemi sürücüyü sevmez. Bildiğin arabayı almakta yarar var, ne yazıkki günümüzde babana bile güvenmeyeceksin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Ağustos 14, 2013, 21:28:00 »
ikinci elde o fark yok ama ikinci el de temiz dizel bulmak zor yakın bir arkadaşım dizel diye tutturmuştu kilometresi 80 bin olan opel astra sedan aldı 2011 model model yılı ve kilometresi yeni olmasına rağmen aldı ve bir ay içinde 2 milyara yakın masraf döktü yazık değil mi bence çok yazım ve gereksiz...haa dizel arabam olsun yollardan uçup fırlayım derseniz o konuda tabiki dizel ama ben genç olmama rağmen öyle bir derdim yok sonuçta para bizden çıkıyor sakin sürüş+lpg+auris en güzeli  :alkis:

Abi kilometresi 1000kmde olabilir 1000000km de olabilir sorun arabanin nasil kullanildigidir :)

Evet o konuda kesinlikle seçici olacaksın. Dizel araba kendisine özen göterilmesini ister. Acemi sürücüyü sevmez. Bildiğin arabayı almakta yarar var, ne yazıkki günümüzde babana bile güvenmeyeceksin :)
:) Valla babama guveniyorum abi gaz pedalina basmiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Ağustos 14, 2013, 21:34:00 »
lpg nin güvensiz olduğunu belirtmişsiniz ama türkiyede ve dünyada lpg nin en güvenli yakıtı olduğunu bilmiyorsunuz varsayıyorum. amerikada iki lpg tankerli aracı 120km hızla birbirleriyle çarptırmışlar sonuç herangi bir şekilde patlama yok. lpg tankeri otomatik olarak kendini devre dışı bırakmış...yani aracı evet 40,50 bin vererek benzinli alıyoruz ama onlara da kalkıpta 500tl lik kit takarsan o zaman suç senin kaliteli bir kit hiçbir zaman sorun çıkarmaz bunu unutmayın lpg sisteminin kendini otomatik kilitleyen gazı dışarı boşaltan sistemleri var bunları iyice araştırın derim son kez şunu eklemek isterim. lpg güvenli olmasa büyük şehirlerde başta benim gördüğüm ankarada halk otobüsleri lpg li olmaya başladı sebebi? daha az yaktığı için mi? madem tehlikeli bu yakıt o zaman günde 1000 kişi taşıyan bu halk otobüsleri ve şehrin en işlek caddelerinden geçen bu araçlar saatli bomba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Ağustos 14, 2013, 21:34:54 »
Abi kilometresi 1000kmde olabilir 1000000km de olabilir sorun arabanin nasil kullanildigidir :)

Lafın gelişi:) Kesinlikle öyle. Herkesin aracı kendisine göre güzeldir. Zaten kendine kriterlerine göre araç almak daha mantıklı.

Farklı araçlar deneme fırsatın varsa daha kolay karar verebilirsin :)

Ben kendim orta seviye bir memurum. Bu yüzden şuan D4d corollamdan fazlasıyla memnunum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Ağustos 14, 2013, 21:35:40 »
aynen kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Ağustos 14, 2013, 21:51:07 »
Lafın gelişi:) Kesinlikle öyle. Herkesin aracı kendisine göre güzeldir. Zaten kendine kriterlerine göre araç almak daha mantıklı.

Farklı araçlar deneme fırsatın varsa daha kolay karar verebilirsin :)

Ben kendim orta seviye bir memurum. Bu yüzden şuan D4d corollamdan fazlasıyla memnunum ;)
Bende abi seneye kadar araba icin biriktirebilecegim aklimda yaklasik 7-8 bin var eger eylul de ise baslarsam. İste araba bakiyorum mumkun oldugunca az yakacak bir araba olacak kimi arabaya 6 bin veririm 25 krs yakar kimisine 8bin veririm 20krs yakar iste bende azda olsa tipi olan boyle az yakan araba bakiyorum :) (kus serisi asla almam :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #130 : Ağustos 14, 2013, 21:53:01 »
lpg nin güvensiz olduğunu belirtmişsiniz ama türkiyede ve dünyada lpg nin en güvenli yakıtı olduğunu bilmiyorsunuz varsayıyorum. amerikada iki lpg tankerli aracı 120km hızla birbirleriyle çarptırmışlar sonuç herangi bir şekilde patlama yok. lpg tankeri otomatik olarak kendini devre dışı bırakmış...yani aracı evet 40,50 bin vererek benzinli alıyoruz ama onlara da kalkıpta 500tl lik kit takarsan o zaman suç senin kaliteli bir kit hiçbir zaman sorun çıkarmaz bunu unutmayın lpg sisteminin kendini otomatik kilitleyen gazı dışarı boşaltan sistemleri var bunları iyice araştırın derim son kez şunu eklemek isterim. lpg güvenli olmasa büyük şehirlerde başta benim gördüğüm ankarada halk otobüsleri lpg li olmaya başladı sebebi? daha az yaktığı için mi? madem tehlikeli bu yakıt o zaman günde 1000 kişi taşıyan bu halk otobüsleri ve şehrin en işlek caddelerinden geçen bu araçlar saatli bomba...

Ben onu bunu bilmem . Siz hiç dizel araç patladı veya karşılaştırmada yok ama benzinli araç patladı diye haber duydunuz mu ?

Googleye dizel araç patladı yazıp bir aratın birde lpgli araç patlıdı yazıp aratın lpg nin ne kadar güvenli olduğunu öğrenirsiniz .

Ayrıyetten nükleer santrale evimizdeki tüp gözüyle bakan bir hükümetin ülkede toplu taşımada lpg kullanması doğal . Yani demek istediğim toplu taşımada lpg nin kullanılması onu güvenli yapmaz .

Diğer taraftan lpg nin en güvenilir yakıt olduğunu nereden duydunuz . Madem güvenilir neden haberlerde benzinli veya dizel araç infilak etti yerine lpg li araç infilak etti başlıkları okuyup duyuyoruz .

Teoride haklı olsanız bile pratikte lpg benzine özellikle mazota göre çok daha tehlikeli bir yakıttır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Ağustos 14, 2013, 22:12:49 »
Ben onu bunu bilmem . Siz hiç dizel araç patladı veya karşılaştırmada yok ama benzinli araç patladı diye haber duydunuz mu ?

Googleye dizel araç patladı yazıp bir aratın birde lpgli araç patlıdı yazıp aratın lpg nin ne kadar güvenli olduğunu öğrenirsiniz .

Ayrıyetten nükleer santrale evimizdeki tüp gözüyle bakan bir hükümetin ülkede toplu taşımada lpg kullanması doğal . Yani demek istediğim toplu taşımada lpg nin kullanılması onu güvenli yapmaz .

Diğer taraftan lpg nin en güvenilir yakıt olduğunu nereden duydunuz . Madem güvenilir neden haberlerde benzinli veya dizel araç infilak etti yerine lpg li araç infilak etti başlıkları okuyup duyuyoruz .

Teoride haklı olsanız bile pratikte lpg benzine özellikle mazota göre çok daha tehlikeli bir yakıttır .

sizde kendinize göre haklısınız burdan çıkan sonuç herkesin arabası kendine güzel benim aracımı dizele değişmem sizde benzin veya lpg ye değişmezsiniz ama şu bir gerçek dizelin litresi 4.50  lpg iise 2.50 ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Ağustos 14, 2013, 22:21:52 »
• Milyonlarca taşıt ve sabit makina kullanıcılarına LPG yakıtı kullanmaları sağlanmıştır. Bu ülke çapında LPG yakıtının güvenilirliğini kanıtlayıcı bir sonuçtur. Şayet LPG güvenli olmasaydı tüm dünyada sigorta primleri bu yakıtın kullanımını engelleyecek şekilde yasaklayıcı ve sınırlayıcı olurdu.

• Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır.

• Otogazlar için kullanılan yakıt tankları normal yakıt tanklarına oranla darbe ve yüksek ısıya karşı çok daha dayanıklı özel saclardan ECE-R 67-01’e göre imal edilmektedir. Otogaz tankları üretim aşamasından sonra kaynak yerlerinin röntgeni çekilir ve testlere tabi tutulur. Fabrikadan çıkmadan patlama, açılma, yarılma testinden geçirilerek tüketiciye bayiler ve montajcılar aracılığı ile ulaştırılır.

• LPG tanklarının üzerine bağlanan şamandıra tanktaki sıvı LPG seviyesini ve LPG giriş-çıkışlarını kontrol eden çoklu kontrol ünitesinin yanı sıra yeni uygulamalarda ilave bir valf daha konulmuştur. Şamandıra üzerinde tanka giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar. Şamandıra üzerinde yer alan aşırı akış vanasına ilaveten yeni uygulama ile gelen bobinli valf sayesinde araca arkadan çarpma ve iletim borularının kopma yada kırılması halinde her ikisi birden devreye girerek sistemi otomatik olarak kilitler. Bundan sonra tanktan gaz çıkışı tamamen kesilir. Buda otomobil kullanıcılarının emniyeti sağlar.

• LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin %80 ‘inden fazlası doldurulmamalıdır.

• LPG tankında herhangi bir sebepten dolayı fazla LPG akışı olduğunda (bakır borunun kopması gibi) depoya monte edilen kaçak akım valfi depo çıkışında LPG akışını otomatik olarak keser.;

LPG kaçağından yangın tehlikesi benzine göre daha azdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #133 : Ağustos 14, 2013, 22:25:40 »
sizde kendinize göre haklısınız burdan çıkan sonuç herkesin arabası kendine güzel benim aracımı dizele değişmem sizde benzin veya lpg ye değişmezsiniz ama şu bir gerçek dizelin litresi 4.50  lpg iise 2.50 ...

Nadir bey mesele benim haklı veya haksız olmam değil . Önemli olan insanları doğru bilinçlendirmek . Diğer yandan yakıt fiyatları konusunda başta da dediğim gibi sizinle hem fikirim . Ama ben lpg ye bir türlü güvenemediğim için dizel taraftarıyım . İyi bir lpg kitini bakımlarını aksatmadan kullanmakta güvenlik açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini biliyorum ama asla bir dizel veya benzinli kadar güvenli olacağını sanmıyorum .

• Milyonlarca taşıt ve sabit makina kullanıcılarına LPG yakıtı kullanmaları sağlanmıştır. Bu ülke çapında LPG yakıtının güvenilirliğini kanıtlayıcı bir sonuçtur. Şayet LPG güvenli olmasaydı tüm dünyada sigorta primleri bu yakıtın kullanımını engelleyecek şekilde yasaklayıcı ve sınırlayıcı olurdu.

• Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır.

• Otogazlar için kullanılan yakıt tankları normal yakıt tanklarına oranla darbe ve yüksek ısıya karşı çok daha dayanıklı özel saclardan ECE-R 67-01’e göre imal edilmektedir. Otogaz tankları üretim aşamasından sonra kaynak yerlerinin röntgeni çekilir ve testlere tabi tutulur. Fabrikadan çıkmadan patlama, açılma, yarılma testinden geçirilerek tüketiciye bayiler ve montajcılar aracılığı ile ulaştırılır.

• LPG tanklarının üzerine bağlanan şamandıra tanktaki sıvı LPG seviyesini ve LPG giriş-çıkışlarını kontrol eden çoklu kontrol ünitesinin yanı sıra yeni uygulamalarda ilave bir valf daha konulmuştur. Şamandıra üzerinde tanka giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar. Şamandıra üzerinde yer alan aşırı akış vanasına ilaveten yeni uygulama ile gelen bobinli valf sayesinde araca arkadan çarpma ve iletim borularının kopma yada kırılması halinde her ikisi birden devreye girerek sistemi otomatik olarak kilitler. Bundan sonra tanktan gaz çıkışı tamamen kesilir. Buda otomobil kullanıcılarının emniyeti sağlar.

• LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin %80 ‘inden fazlası doldurulmamalıdır.

• LPG tankında herhangi bir sebepten dolayı fazla LPG akışı olduğunda (bakır borunun kopması gibi) depoya monte edilen kaçak akım valfi depo çıkışında LPG akışını otomatik olarak keser.;

LPG kaçağından yangın tehlikesi benzine göre daha azdır.

tamam mı sevgili kardeşim daha birçok bilgi ve testler internette mevcuttur.

Nadir bey paylaşım için teşekkürler . Ama daha önce dediğim gibi teoride böyle olabilir fakat pratikte maalesef böyle değil bende isterim lpg li araçlara bir dizel veya benzinli gibi korkmadan binebilmeyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Ağustos 14, 2013, 22:34:11 »
sizde haklısınız ama her ne kadar sizinde dediğiniz gibi teoriler güvenli olduğunu göstersede. kabullenmek istemiyoruz bende dahil :).ama maalesef ucuz yakıt vb sebeblerden dolayı gözümüzü kapatıyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ağustos 14, 2013, 23:43:16 »
medyada soylenen hic bir seye inanmamayi tercih edenlerdenim. izler gecerim. dizel bir arac icin bile lpgli aracta yangin cikti diyen bir medyamiz var.
benzin deposu plastik ve benzin cabuk alev aliyorken lpg den korkmak bana anlamsiz geliyor.
tupun patlayabilmesi icin muthis derecede sicakliklar gerekiyor. arac yanarkenki cikan isi o tupu zor patlatir. tabi tup cakma ise is baska.
tupu patlamaya yetecek isi mazotuda yakar.....
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Ağustos 14, 2013, 23:58:06 »
Hangisi daha güvenli konularına girmeyeceğim yalnız şöyle bir açıdan bakmak istedim.

Düşük km Dizel araç, özel bir sebep yoksa kolay kolay satılmıyor.
Piyasada düşük km dizel araç bulamıyorsunuz, bulduğunuz da "nar" çıkıyor  :D
Hangimiz araç alırken yüksek km. ye bakıyoruz ? Bir de bunun dizel olduğunu düşünün. !!!
Alırken ince eleyip sık dokurken, satarken aynısını size yapacaklardır doğal olarak.
Birde piyasa algısı var ; "yüksek km dizele yanaşmayacaksın" sanırım bu genel kanı her yerde geçerli.

Markalara ve kalitelerine sözüm yok ama böyle gerçekleri de göz ardı etmemek gerekir herhalde.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ağustos 15, 2013, 02:01:49 »
dpf filtresi. partikul filtresi. enjeksiyon. turbo. boost. yag yakma vs vs vs
her biri 2.000-4.000 tl arasi
dizel bir aracta ekonomi yapmak nerdeyse imkansiz.
50.000km bin sat... satabilirsen masraflar aliciya kalsin.
hic ama hic isinamadim dizel motorlara.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Ağustos 15, 2013, 09:04:14 »
LPG'nin eski kara düzen arabalarda riski çok fazla( kuş serisi, eski renolar, eski araçlar) Ama artık sistem o kadar gelişti ki son sistem lpg ile yıllar öncesinin lpgsi bir değil. Evet yanıcılık dizele göre fazla ama güvenliği de bir o kadar yüksek. Allah kimsenin başına öyle kazalar vermesin.

Ayrıca kimse LPG'nin doğa dostu olduğundan bahsetmemiş. :)

Velhasıl bu işler tercih meselesi, ben lpg ile geç tanışanlardanım. Yıllarca benzinle sürdük. Ama şunu belirtmeliyim ki performans olarak benzinle arasında tırnak ucu kadar fark yok. Tasarruf mu tadından yenmiyor =)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.