Toplam Oy Verenler: 66
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sıfır araçta o fark var ama ikinci elde o kadar fark yok. Doğru litre fiyatı yakın, ama verimleri farklı. Ben dizel aracımı fulledim 1050 km sonra yakıt uyarısı verdi; tekrar fulledim 198 tl lik yakıt aldı. Siz kendi lpgli aracınıza göre karşılaştırın yakıt farkını
arkadaşlar tabiki lpg dizele neden 10 bin tl fazladan para verelim ki ayrıca şu bir gerçek benzinin litresi 5tl dizel 4.50 tl...dizel benzine göre daha az yakıyor ama litre fiyatı benzine çok yakın ben ne anladım bu işten. o yüzden alırım benzinli aracımı takarım en kral brc kitimi 10 bn tl cebimde kalır. araca da korkmadan binerim...
ikinci elde o fark yok ama ikinci el de temiz dizel bulmak zor yakın bir arkadaşım dizel diye tutturmuştu kilometresi 80 bin olan opel astra sedan aldı 2011 model model yılı ve kilometresi yeni olmasına rağmen aldı ve bir ay içinde 2 milyara yakın masraf döktü yazık değil mi bence çok yazım ve gereksiz...haa dizel arabam olsun yollardan uçup fırlayım derseniz o konuda tabiki dizel ama ben genç olmama rağmen öyle bir derdim yok sonuçta para bizden çıkıyor sakin sürüş+lpg+auris en güzeli
Evet o konuda kesinlikle seçici olacaksın. Dizel araba kendisine özen göterilmesini ister. Acemi sürücüyü sevmez. Bildiğin arabayı almakta yarar var, ne yazıkki günümüzde babana bile güvenmeyeceksin
Abi kilometresi 1000kmde olabilir 1000000km de olabilir sorun arabanin nasil kullanildigidir Valla babama guveniyorum abi gaz pedalina basmiyor
Lafın gelişi:) Kesinlikle öyle. Herkesin aracı kendisine göre güzeldir. Zaten kendine kriterlerine göre araç almak daha mantıklı. Farklı araçlar deneme fırsatın varsa daha kolay karar verebilirsin Ben kendim orta seviye bir memurum. Bu yüzden şuan D4d corollamdan fazlasıyla memnunum
lpg nin güvensiz olduğunu belirtmişsiniz ama türkiyede ve dünyada lpg nin en güvenli yakıtı olduğunu bilmiyorsunuz varsayıyorum. amerikada iki lpg tankerli aracı 120km hızla birbirleriyle çarptırmışlar sonuç herangi bir şekilde patlama yok. lpg tankeri otomatik olarak kendini devre dışı bırakmış...yani aracı evet 40,50 bin vererek benzinli alıyoruz ama onlara da kalkıpta 500tl lik kit takarsan o zaman suç senin kaliteli bir kit hiçbir zaman sorun çıkarmaz bunu unutmayın lpg sisteminin kendini otomatik kilitleyen gazı dışarı boşaltan sistemleri var bunları iyice araştırın derim son kez şunu eklemek isterim. lpg güvenli olmasa büyük şehirlerde başta benim gördüğüm ankarada halk otobüsleri lpg li olmaya başladı sebebi? daha az yaktığı için mi? madem tehlikeli bu yakıt o zaman günde 1000 kişi taşıyan bu halk otobüsleri ve şehrin en işlek caddelerinden geçen bu araçlar saatli bomba...
Ben onu bunu bilmem . Siz hiç dizel araç patladı veya karşılaştırmada yok ama benzinli araç patladı diye haber duydunuz mu ? Googleye dizel araç patladı yazıp bir aratın birde lpgli araç patlıdı yazıp aratın lpg nin ne kadar güvenli olduğunu öğrenirsiniz . Ayrıyetten nükleer santrale evimizdeki tüp gözüyle bakan bir hükümetin ülkede toplu taşımada lpg kullanması doğal . Yani demek istediğim toplu taşımada lpg nin kullanılması onu güvenli yapmaz .Diğer taraftan lpg nin en güvenilir yakıt olduğunu nereden duydunuz . Madem güvenilir neden haberlerde benzinli veya dizel araç infilak etti yerine lpg li araç infilak etti başlıkları okuyup duyuyoruz .Teoride haklı olsanız bile pratikte lpg benzine özellikle mazota göre çok daha tehlikeli bir yakıttır .
sizde kendinize göre haklısınız burdan çıkan sonuç herkesin arabası kendine güzel benim aracımı dizele değişmem sizde benzin veya lpg ye değişmezsiniz ama şu bir gerçek dizelin litresi 4.50 lpg iise 2.50 ...
• Milyonlarca taşıt ve sabit makina kullanıcılarına LPG yakıtı kullanmaları sağlanmıştır. Bu ülke çapında LPG yakıtının güvenilirliğini kanıtlayıcı bir sonuçtur. Şayet LPG güvenli olmasaydı tüm dünyada sigorta primleri bu yakıtın kullanımını engelleyecek şekilde yasaklayıcı ve sınırlayıcı olurdu. • Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır.• Otogazlar için kullanılan yakıt tankları normal yakıt tanklarına oranla darbe ve yüksek ısıya karşı çok daha dayanıklı özel saclardan ECE-R 67-01’e göre imal edilmektedir. Otogaz tankları üretim aşamasından sonra kaynak yerlerinin röntgeni çekilir ve testlere tabi tutulur. Fabrikadan çıkmadan patlama, açılma, yarılma testinden geçirilerek tüketiciye bayiler ve montajcılar aracılığı ile ulaştırılır. • LPG tanklarının üzerine bağlanan şamandıra tanktaki sıvı LPG seviyesini ve LPG giriş-çıkışlarını kontrol eden çoklu kontrol ünitesinin yanı sıra yeni uygulamalarda ilave bir valf daha konulmuştur. Şamandıra üzerinde tanka giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar. Şamandıra üzerinde yer alan aşırı akış vanasına ilaveten yeni uygulama ile gelen bobinli valf sayesinde araca arkadan çarpma ve iletim borularının kopma yada kırılması halinde her ikisi birden devreye girerek sistemi otomatik olarak kilitler. Bundan sonra tanktan gaz çıkışı tamamen kesilir. Buda otomobil kullanıcılarının emniyeti sağlar. • LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. Otogaz (LPG) tankının kapasitesinin %80 ‘inden fazlası doldurulmamalıdır.• LPG tankında herhangi bir sebepten dolayı fazla LPG akışı olduğunda (bakır borunun kopması gibi) depoya monte edilen kaçak akım valfi depo çıkışında LPG akışını otomatik olarak keser.;• LPG kaçağından yangın tehlikesi benzine göre daha azdır.tamam mı sevgili kardeşim daha birçok bilgi ve testler internette mevcuttur.