Toplam Oy Verenler: 66
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey, söyleminiz başbakanı anımsatıyor... kendisi de nükleer enerji santralinin risklerini bertaraf etmek için aynı şekilde evlerde kullanılan tüpleri örnek vermişti
kesinlikle dizel derim ben..kendimden örnek verym 2010 temmuznda benzlye göre 5750tl fazla ödeyerk aldğm dizel mmt corollamla 1,5 senede 30000km yaptım günde 50km yapıyrm.arabamın 5,5lt yakıtıyla ort 8lt yakan benzinliyi karşılaştrdğmda 1,5 senede ben 7500tl benzdn tasarruf sağlamışm ve 3.kez yaptrğm periyodk bakımında hesap edersek(1000tl 3 bakım masrafı) dizele fazla ödedğim farkı çıkarmşm.şimdide rahatça gezmenin ve arabamn lpg gbi orjnalliğni bozmadan satarkende iyi kullanlmş bir dizelin değerini korycağnı ve daha iyi satılcağını öngörerek kara geçtğimi bille söyleyebilirm (şuanki piyasa fiyatına göre yorumlyrm)
Sifir bir arac alicagi sirada yapilan hesap mantikli. Ama burada atlanan nokta sifir arac alip almamak. Elinizde bir benzinli varsa, onu satip dizel bir araba almaya kalktiginizdaki deger kaybi ve vermeniz gereken paradan bahsedilmiyor.LPG bu baglamda elinizdeki arabaya 1500-2000 lira bir masrafla dizellere yakin bir tüketim sunuyor. Sonucta farkli kulvardalar.
bu kadar hesap kitap yapacaksan bisiklete bin daha iyi
Normal kullanımda km başına düşen ücret aşağı yukarı aynı. Tek fark dizel 5 kişi ile dik rampada kalmazken, Lpgli araç kalıyor
hangi dizel rampada kalmıyormuş dizel demek gücün sembolü demek. dizel aracı rampada kaldıramayan varsa ehliyetini bölge trafiğe teslim etsin bir zahmet
Bakın arkadaşlar iki çeşit çalışan motor vardır:1. Dizel2.BenzinGerisi teferruattır. Şunu da belirtmek isterim ki hiç bir dizel motor benzinli motorun verdiği keyfi vermez ama naparsın işte bizim ülkemizde benzin fiyatları yüksek olunca ve benzinle yapılan km dizele göre 1/2 oranında olunca kaçınılmaz bir şekilde insan dizele yönelmek durumunda kalıyor.