Anket

sizce hangisi daha uygun olur?

dizel
41 (61.2%)
LPG
26 (38.8%)

Toplam Oy Verenler: 66

Gönderen Konu: Dizel mi, Lpg mi?  (Okunma sayısı 26203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizel mi, Lpg mi?
« : Mart 30, 2011, 13:25:25 »
arkadaşlar, corollamızı sattık, model yükseltelim veya en azından değiştirelim diye düşünüyoruz, ancak çok kararsız kaldık.
verebileceğimiz max fiyat : 13.750-14.000TL
bu fiyat aralığında dizel mi yoksa LPG'li mi bir araç alacağımızı bulamadık. her ikisinin de avantaj ve dezavantajları var bildiğimiz kadarıyla ancak, ekonomik olması ve en azından bizi yolda bırakmaması öncelikli tercihimiz.(yokuşta 3-4 yolcu ile iyi çekiş olması)

arkadaşlar yardımlarnızı bekliyoruz, durum biraz acil, acil dediğim de malum otomobilsiz işler zor yürüyor, en kısa sürede güzel bir otomobil almak istiyoruz.
sizce bu fiyata hangisi?  dizel mi?  LPG mi?
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

Dizel mi, Lpg mi?
« : Mart 30, 2011, 13:25:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel mi, Lpg mi?
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2011, 13:30:31 »
bu arada çok özür diliyorum, konuyu yanlış yere açmışım, açtıktan sonra farkettim, yetkili moderatör arkadaş konuyu (sadece anket ve soru kısmını) anket bölümüne taşıyabilirse çok sevinirim. kusura bakmayın tekrar, iyi günler, kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2011, 13:31:51 »
az kilometre yapmış (biraz zor ama) bulabilirseniz dizel alın derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2011, 13:40:12 »
  İkinci elde daha çok aracın genel durumu önemli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2011, 14:27:33 »
alp kardeşim o fiyata temiz dizel bulamazsın üzerinde kaliteli bir kit bulunan lpg li araç tavsiye ederim eğer ki biraz daha çıkabilirsen temiz bir benzinli al lpg sini kendir taktır tabi bütçen elveriyorsa şimdi lpg kitlerine taksit imkanları var bilgin olsun ayda 100 lira ödersin...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2011, 14:36:50 »
dizel araçların masrafı da çok olur diye duydum, yani düzenli olarak (belli kilometrelerde) turbo, mazot pompası vs. değişim zorunluluğu çıkıyormuş, ancak çekiş olarak kullananlar baya memnun, ayrıca bilinçli kullanılırsa da bu değişim süreleri uzarmış.
LPG'de de motor ömrü düşüyor diye duydum, bir çekiş sorunu.. bir de antalya'da kullanacağım aracı, yaz sıcağında LPG tankı ne derece güvenli olur? malum 50 derece hava sıcaklığı, araç içi sıcaklık 70'i buluyor.. çok bilgim olmamasından sanırım bu sorularım, bilgilendirirseniz çok sevinirim arkadaşlar.
arkadaşlar son sorum da dizel araçlarda "motor yeni yapıldı, turbo değişti" gibi ibareler var ilanlarda, bunların anlamı nedir? yani o araçların motorundan hayır gelir mi?
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2011, 09:55:12 »
o fiyat aralığında LPG'li ve yüksek motorlu bir araç sizin işinizi ziyadesiyle görür bence... 2,0 litre 2000 model civarı bir araç alabilirsiniz. vergiden dolayı bu araçlar düşük fiyata gidiyor ikinci elde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2011, 11:09:33 »
O fiyata LPG li 2.0 motor temiz opel vectra bulunursa alınabilir. Dizelde o fiyata çok zor, olursa yüksek km olur onda da sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2011, 13:26:30 »
Benzin motorlu bir çok seçenek var, o fiyatlarda dizel araç pek bana cazip gelmiyor ;) Benzinli motor her zaman iyidir, bakım ve binek araç için ;)  Hatta lpg'siz alıp kendin taktırmanı veya modelli araç olup lpg'si yeni takılmış farklı bir benzinli-lpg'li bir çok araç bulabilirsin  :) Dizel olacaksada sıfır olmalı veya gerçek düşük km'lerde olsun diyorum ;) Ama bu da mevcut parana göre zor görünüyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2011, 16:10:26 »
evet aslında benzinli alıp lpg geçişi veya direk yüksek motorlu bir lpg güzel bir alternatif gibi görünüyor.
ben bir de fiat grubunu sizlere danışmak istiyorum arkadaşlar; albea'lar sizce nasıl araçlar, yani taksi ve şirket aracı dışında bulabileceğimiz bir albea bizi zarara sokar mı? güvenliği, motoru ve sağlamlığı konularında ne dersiniz??
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2011, 16:22:41 »
Herkesin fikirlerine tabiki saygım var ama 3-5 yaşındaki albea'yı 97-98 model efsane efsane corolla'ya değişmem aynı fiyat bile olsa ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2011, 16:25:25 »
Herkesin fikirlerine tabiki saygım var ama 3-5 yaşındaki albea'yı 97-98 model efsane efsane corolla'ya değişmem aynı fiyat bile olsa ;)

+06
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2011, 22:11:47 »
yok yok, vazgeçtim zaten albea olayından, 90km/h hızdan sonra aracın havalanacakmış gibi olduğu hakkında baya bilgi aldım, şehir içinde belki bir derece ancak şehir dışına çıkmaz diyorlar,,
biz sanırım paşa paşa lpg'ye geçiş yapacak gibiyiz ya, hadi hayırlısı, hala karar veremedik bir türlü,, :(
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2011, 22:34:50 »
Lpg nin performansı ve tasarrufu çok iyi ama güvenlik olarak dizel bence. Dizel de tasarruflu eksi yonü bakımları pahalı ve  mazot pompası arıza yapınca anlaşılıyor. Bundan önceki aracım 1.9 dizeldi. 2000 küsür lirayla çıktım sanayiiden :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2011, 22:42:01 »
bana kalırsa LPG'siz al, sonra kendin LPG taktır, o paraya dizellerin kötüsünü yorulmuşunu bulursun...
öte yandan 500.000km'den az kullanmayı düşünüyorsan " LPG motor ömrünü kısaltıyor" lafı senin için pek de anlamlı değil    ;)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2011, 15:02:52 »
arkadaşlar, dizel bir clio ile ustamıza gittik ve adam daha yerinden kalkmadan "kaç model?" ve "kaç km'de?" sorularını sordu,, 120.000de olduğunu duyunca hiç uğraşmayın, gönderin gitsin, ileride bu araçla buraya daha çoook uğrarsınız, çok başınız ağrır dedi, gidin paşa paşa bi corolla alıp tüp taktırın cayır cayır gezin dedi,, :)
biz de 99 corolla terra bulduk, benzinli, alıp LPG taktırmayı düşünüyoruz. sizce bu model nasıldır? uzunca bir süre de satmayız sanırım, bu modellerin motoru nasıl? 98 XEi vardı, çok memnundurk motorundan, bu da aynı memnuniyeti verir mi sizce??
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2011, 20:06:54 »
bunlarında motorları aynı.eğer temizse gaz taktırıp devam et bence
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 27, 2012, 21:03:47 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir ara Mercedes forumuna girip şöyle bir dolandım. Orada da insanların, aynı bizim araçlarımız gibi sorunları var, sahiplerininde yine orjinal kullanmadıkları parçalar nedeniyle arızaları oluşmakta, eksik/yanlış bakımlar nedeniyle arızaları oluşmakta veya o markada da fabrikasyon arızaların olduğunu gördüm. 

Asıl, şimdiye kadar bekleyipte sonunda dayanamayıp yazmaya başladığım bu yazı içinde şundan bahsetmek istiyorum.

Mercedes gibi bir araca 100.000TL gibi rakamlardan başlayan bir tutar ödeyip sonra daha paspaslarını bile kirletmeden gaz taktıran insanları gerçekten anlamıyorum. Bazı markalarda benzin/dizel motor fiyat farkları çok diyebilirsiniz, bu anlaşılabilir, ama çok daha ucuza Toyota alıp aynı şeyi yapan insanların sayısı da hiç az değil hemde motorlar arasında ki fiyat farkları bu kadar yakınken.

Bu gazlı araçlar gerçekten ekonomilerini kurtarıyor mu?
Benzinli ile aynı periyodik bakıma giren, bujisi olmayan Dizel araçların bakımları gerçekten gaz/benzinliden daha mı pahalı? Bunlar nelerdir?
Her yıl kaçak kontrolü bakıma girmek, ilave yük olarak gaz deposunu taşımak, stepnesiz dolaşmak, yangın tehlikesiyle yaşamak, sübapların, pistonların bazende farkına varmadan motoru zamanından çok önce kaybetmek, tüm çalışma düzenini eninde sonunda bozan, performans üretemeyen gazlı araçlar gerçekten ekonomik mi?

Her yıl en az 10.000km yapan bu araç sahipleri gerçekten dizel motor ile aralarındaki masraf farkını iyi hesapladılar mı?
Bu konunun muhabbetini İstanbul ve Ankara'da ki taksicilerle bile yapmıştım, yanıtların ortak tarafı şuydu, kullanırken ekonomik... ya sonra?
200.000km yapmış gazla çalışan motor var mı? peki, bunun üzerinde yol yapmış dizel motorların tahmini km ortalamaları?
Gazlı araca yukarda saydığım ve sahiplerinin daha fazlasını sayabilecekleri masraflarla kaç L daha mazot alınabileceğini hesaplayan var mı?

Umarım burada bu konuyla ilgili güzel paylaşımlar gerçekleşir ve gaz mı? dizel mi? sorusuna objektif bir yanıt çıkar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2012, 21:09:10 »
sıfır alınırsa dizel, ancak ikinci el alırken benzinli araca tüp takmak garantili geliyor.ikinci elde dizeller saatli bomba gibi.malum enjektör ve turbo masrafları yüksek.ucuz reno şahin vs araçlara tüp taktırmak büyük avantaj motoru komple yapsanız kaç para tutar ki?ama mercedes sahibi olacaksam dizelini alırım.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2012, 21:31:49 »
LPG derim hertürlü...
bakımları vs. düzgün yapıldıktan sonra patlama riski benzinli aracınkiyle aynı, ha dizel araç benzinliden de güvenli derseniz o ayrı...
motor ömrünü kısaltıyor diyorlar, sağlıklı bir şekilde bilinçli kişiler tarafından uygulanan LPG sistemi en kötü motoru bile 200.000km idare eder diye düşünüyorum, burada elde edilen tasarruf da bir araca sıfır motor almaya bile yeter...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...