Gönderen Konu: Skoda mı vw mi ?  (Okunma sayısı 34898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda mı vw mi ?
« Yanıtla #80 : Mart 28, 2011, 21:59:54 »
teşekkür ederim sağolasın..Allah izin verirse Temmuz gibi almış olurum superb'yi..bence de sırf vw diye bomboş arabalara o kadar para verilmez..kaldı ki skoda da aynı parçaları kullanıyor..octavia da superb de taş gibi araba

Abi SuperB mükemmel araçmış. Bugün bizim işyerinde birisi almış aynı ismi gibi süper araba ya. Yok böyle bir güzellik aşık oldum arabaya :D Beyazı harika

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 28, 2011, 21:59:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 28, 2011, 22:00:48 »
Abi SuperB mükemmel araçmış. Bugün bizim işyerinde birisi almış süper araba ya. Yok böyle bir güzellik aşık oldum arabaya :D Beyazı harika

ben arka bagaj kapağına direkt tav olmuştum zaten o arabanın :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 28, 2011, 22:00:57 »
İyide zaten Octavia - Jetta ve Corolla ile kıyaslanacak bir araç. Üçüde C sınıfı araç. Passat ile de SuperB kıyaslanabilir.
Jetta ile octavia kıyaslanamaz , Passat ilede SuperB kıyaslanamaz ,
Özür dileyerek konuyu baştan okuyorum, cevabımı buna göre yazmam dağa doğru olacak. :(
Bahadır beyin yaptığı karşılamadaki gibi SuperB mekanik olarak incelediğimizde Jetta ile aşağı yukarı aynı teknolojide bir araç..
Parça kalitesi olarak baktığımızda Jetta bir adım önde ancak sizin için tasarım kaliteden daha ön sıradaysa SuperB tercih edilebilir.

Benim anlatmak istediğim; Skoda mekanik olarak segmentinin teknolojisini taşıyan bir araba değil..
Volkswagen buradaki arkadaşların söylediği gibi amblemi para eden bir araba değil. Teknoloji ve kalite olarak parasını fazlasıyla hak ediyor.
Ama bu açıdan bakıldığında skoda , parasını Volkswagen kadar hak etmiyor.

Yani ben diğer arkadaşların aksine Jettayı tavsiye ederim bahadır bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 28, 2011, 22:04:10 »
ben arka bagaj kapağına direkt tav olmuştum zaten o arabanın :)

Tav olunmuycak gibi değiLki şu güzelliğe baksana abicim :)

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 28, 2011, 22:19:25 »
Jetta ile octavia kıyaslanamaz , Passat ilede SuperB kıyaslanamaz ,
Özür dileyerek konuyu baştan okuyorum, cevabımı buna göre yazmam dağa doğru olacak. :(
Bahadır beyin yaptığı karşılamadaki gibi SuperB mekanik olarak incelediğimizde Jetta ile aşağı yukarı aynı teknolojide bir araç..
Parça kalitesi olarak baktığımızda Jetta bir adım önde ancak sizin için tasarım kaliteden daha ön sıradaysa SuperB tercih edilebilir.

Benim anlatmak istediğim; Skoda mekanik olarak segmentinin teknolojisini taşıyan bir araba değil..
Volkswagen buradaki arkadaşların söylediği gibi amblemi para eden bir araba değil. Teknoloji ve kalite olarak parasını fazlasıyla hak ediyor.
Ama bu açıdan bakıldığında skoda , parasını Volkswagen kadar hak etmiyor.

Yani ben diğer arkadaşların aksine Jettayı tavsiye ederim bahadır bey..
Erdem bey octovia jetta ile kıyaslanır passatla kıyaslanması mantıklı dil çünkü iki aracın sınıfı farklı biri C sınıfı diğeri D sınıfı illa passatla bir skoda kıyaslanacaksada bu suberb olur .

Ayrıyetten skoda mekanik olarak segmentinin teknolojisini taşımıyorsa vw de taşımıyordur çünkü mekanık olarak herşeyleri hemen hemen aynı hem vw hem skodanın motorlarına ve şanzımanlarına bakarsanız görürsünüz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mart 28, 2011, 22:28:20 »
Erdem bey octovia jetta ile kıyaslanır passatla kıyaslanması mantıklı dil çünkü iki aracın sınıfı farklı biri C sınıfı diğeri D sınıfı illa passatla bir skoda kıyaslanacaksada bu suberb olur .
Ayrıyetten skoda mekanik olarak segmentinin teknolojisini taşımıyorsa vw de taşımıyordur çünkü mekanık olarak herşeyleri hemen hemen aynı hem vw hem skodanın motorlarına ve şanzımanlarına bakarsanız görürsünüz .

Ona kalırsa Lexus ve Daihatsu aynı motoru kullanıyor ama fren teknolojisi aynımı? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 28, 2011, 23:17:00 »
Ona kalırsa Lexus ve Daihatsu aynı motoru kullanıyor ama fren teknolojisi aynımı? :D
Skodaların frenleri başarısız olsaydı araçları euro ncap tan başarılı bir şekilde geçemezlerdi ayrıyetten frenler aynı mı bilmiyorum ama aynı olduğunu tahmin ediyorum bırakın frenleri kapılardaki cam açma tuşları teyipleri ve daha bir çok aksamı bire bir aynı olmasa bile aynı kalitede .

Ayrıyetten skodadaki ön yargınızıda anlamış değilim siz vw skodadan daha üstün diyorsunuz size katılıyorum fakat üstünlüğü sadece isminin daha prestijli olması bugune kadar birçok skoda ve vw kullandım aralarında lexus la daihatsu da olduğu gibi muazzam bir fark göremedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 29, 2011, 00:26:35 »
erdem bey çok yanlış bir karşılaştırma..fiat ile skoda ayne kefeye konmaz bence..aralarında dağlar kadar fark var.tamam belki skoda tam anlamıyla vw değil ama yüzde 90 vw parçası kullanan bir araba nasıl fiat ile aynı araba olur anlayamadım..bence gidin bir galeriye de skodaları bir inceleyin
   Bahadır bey siz Erdem'in yorumunu yanlış anlamış gibisiniz.Nasıl Skoda,Seat,Audi,Scania VW grubuna bağlı markalarsa Alfa Romeo,Lancia,Ferrari,Maserati,İveco'da Fiat'a bağlı markalar.Skoda ve Vw arasındaki farkıda Fiat grubu üzerinden göstermiş.Yani Skoda ile Fiat,Vw ile Alfa aynı gibi....
   Diğer taraftan Fiat,Vw'deki gibi kendi bünyesinde markaları arasında pek fazla ortak parça kullanmıyor.Vw grubundaki bütün araçların soket,elektronik bağlantı elemanları ve benzeri parçaların hepsinin üzerinde çok rahatlıkla Vw,Audi,Seat ve Skoda logoları görebilirsiniz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 29, 2011, 12:42:02 »
Skoda son zamanlarda çok kaliteli sağlam araçlar üretiyor gerek donanım gerek konfor gerek yol tutuşu olarak mükemmeli yakalamış adamlar fiyata oranla ekonomisi performansıda gayet iyi superb tercihiniz olsun.....Sayfaları incelerken bir jetta corolla karşılaştırma videosu izledim bana çok saçma geldi bir defa corollanın koltukları asla o şekilde sallanmaz gelsinler göstereyim...Kapı fitilleri ve lastikleri okadar kolay çıkmıyor çıkacak olsa ben kışın donan kapıları açtığımda çıkardı ve jetta gibi yapışık olmamasının birçok avantajı var en azından yırtılmayı engelliyor...Corollanın bağaj kapağı jetta kadar oturaklı değil çünkü hidrolik gergileri yok sadece kol ve yay var ama yinede iyi oturuyor yerine...sac meselesine gelinirse sacın sertliği yada yumşaklığı aracın güvenliğini belirlemez içeri nekadar G kuvveti ilettiğiyle alakalı birşeydir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mart 29, 2011, 14:57:51 »
   Bahadır bey siz Erdem'in yorumunu yanlış anlamış gibisiniz.Nasıl Skoda,Seat,Audi,Scania VW grubuna bağlı markalarsa Alfa Romeo,Lancia,Ferrari,Maserati,İveco'da Fiat'a bağlı markalar.Skoda ve Vw arasındaki farkıda Fiat grubu üzerinden göstermiş.Yani Skoda ile Fiat,Vw ile Alfa aynı gibi....
   Diğer taraftan Fiat,Vw'deki gibi kendi bünyesinde markaları arasında pek fazla ortak parça kullanmıyor.Vw grubundaki bütün araçların soket,elektronik bağlantı elemanları ve benzeri parçaların hepsinin üzerinde çok rahatlıkla Vw,Audi,Seat ve Skoda logoları görebilirsiniz...
toyotadan vermiş abi örneği.. daihatsu ve lexus toyota markaları.
superB gerçek anlamda ucuz passat, biraz incelenmesi gerekli, neredeyse her parça a6 ve passattan oluşuyor tamamen.. daha ucuza passat almış oluyorsunuz tek farkı rozet ve tasarım oluyor.. frenler falan da aynı.. daihatsu ve lexus buna bir örnek olamaz..
leon ve golf buna örnek olabilir, leon denen araç da farklı tasarımlı bir golf çünkü..

Skoda son zamanlarda çok kaliteli sağlam araçlar üretiyor gerek donanım gerek konfor gerek yol tutuşu olarak mükemmeli yakalamış adamlar fiyata oranla ekonomisi performansıda gayet iyi superb tercihiniz olsun.....Sayfaları incelerken bir jetta corolla karşılaştırma videosu izledim bana çok saçma geldi bir defa corollanın koltukları asla o şekilde sallanmaz gelsinler göstereyim...Kapı fitilleri ve lastikleri okadar kolay çıkmıyor çıkacak olsa ben kışın donan kapıları açtığımda çıkardı ve jetta gibi yapışık olmamasının birçok avantajı var en azından yırtılmayı engelliyor...Corollanın bağaj kapağı jetta kadar oturaklı değil çünkü hidrolik gergileri yok sadece kol ve yay var ama yinede iyi oturuyor yerine...sac meselesine gelinirse sacın sertliği yada yumşaklığı aracın güvenliğini belirlemez içeri nekadar G kuvveti ilettiğiyle alakalı birşeydir...

ardaya katılmakla birlikte izmire gitmiştim bu haftasonu orda denedim bütün videoyu, corollanın çamurluk içini çokça zorladım, çatırdayana kadar zorladım kesinlikle öyle bir görüntü olmadı, park halinde bir jettaya da denedim onda da çatırdayana kadar denedim corolla ile bire bir aynı oldu.

bagaj kapağı da o kadar oynamadı, ancak amortisör kadar tok ve sağlam tutamaz o saçma demirler, bagaj kapağımız çok kötü!

koltuğu da denedim, tek parça halinde öne arkaya gidip geldi, iki ucundan tutup zorladım biraz esnedi ama ciddi az esnedi, yine ses gelene kadar zorladım.

bagaj kapağı ve arka koltuğu jettada deneme imkanım olmadı.

ayrıca bizdeki 2009 güney afrika montaj, amerika montajda kalite farklı ise bilemem.. sonuçta ae101de de adapazarı üretimlerin saçına vurunca çıkan sesle japon montajdan çıkan ses aynı değil
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 29, 2011, 16:14:21 »
   Türkay,Erdem'in bu sayfada ikinci yorumunu okurmusun?Bahadır bey o yoruma istinaden yanlış anlamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mart 29, 2011, 16:51:07 »
   Türkay,Erdem'in bu sayfada ikinci yorumunu okurmusun?Bahadır bey o yoruma istinaden yanlış anlamış...
haa ben alıntıyı okumamıştım son lexus vs daithatsuya yazdın sandım abim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 29, 2011, 18:59:21 »
herkese teşekkür ederim..bugün vw bayiine gidip jettayı test ettim..araba şahane ötesi..gerçekten çok kaliteli..temmuzda gidip 1.6 tdi comfrt alacağız inşallah..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 30, 2011, 10:58:35 »
   Bahadır bey sağ gösterip sol vurdunuz şimdi :D :D Ne alırsanız alın Allah kazasız,belasız,cezasız binmeyi nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 30, 2011, 11:50:12 »
Bence en doğru kararı vermişsiniz.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mart 30, 2011, 12:06:57 »
   Bahadır bey sağ gösterip sol vurdunuz şimdi :D :D Ne alırsanız alın Allah kazasız,belasız,cezasız binmeyi nasip etsin

valla ben de hiç beklemiyordum ama arabayı yakından görüp ayrıntılı inceleyecince bu kararı aldım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mart 30, 2011, 12:10:53 »
Başında ben söylemiştim ama dinleyen olmadı :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Mart 30, 2011, 21:36:21 »
valla ben de hiç beklemiyordum ama arabayı yakından görüp ayrıntılı inceleyecince bu kararı aldım..

Bahadır bey, octavia'dan vaz geçmenize etken ne oldu jettada ?
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mart 31, 2011, 05:53:12 »
Bahadır bey, octavia'dan vaz geçmenize etken ne oldu jettada ?

octavia'nın içi daha dar geldi bana.ayrıca koltuk döşemeleri falan çok daha güzel jetta'nın..ve gerçekten jetta dış görünüm olarak çok daha güzel octavia'dan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Nisan 01, 2011, 13:08:35 »
octavia'nın içi daha dar geldi bana.ayrıca koltuk döşemeleri falan çok daha güzel jetta'nın..ve gerçekten jetta dış görünüm olarak çok daha güzel octavia'dan

Hocam jettanın iç döşemeleri soyulmaya başlayınca ne yapacaksınız çok merak ediyorum :D yanlış anlaşılmasın lütfen ama bence superb çok daha iyi bir araç..