Gönderen Konu: Skoda mı vw mi ?  (Okunma sayısı 34897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Skoda mı vw mi ?
« Yanıtla #60 : Mart 27, 2011, 15:35:46 »
yorum yazan herkese çok teşekkür ederim..sanırım skoda superb alacağım..ortak kanı bu..biraz heybetli bir araba ama ben en az 7-8 sene bineceğim bu arabaya  o yüzden çoluk çocuk da olunca rahat rahat gezer tozarız heralde superb ile..

Hayırlısı olsun Bahadır Bey...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 27, 2011, 15:35:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #61 : Mart 27, 2011, 15:41:48 »
vw hakkında ortalama bir görüşe sahiptim, dayımın 2000 yılında 3-5 aylığına kullandığı bora yüzünden ufak bir sempatim bile vardı (dedem corolla ile sollamasa daha çok sevebilirdim :P) ancak bu yıl 1.6 102 hp golf kullandım 2011 model.. 5 dakikalık kullanımda dsg şanzımanın ne kadar geç vites değiştirdiğini, direksiyondaki plastiğin (evet deri değil) ne kadar kalitesiz olduğunu, iç mekandaki plastiğin dokunma hissinin ne kadar vasat olduğunu gördüm.. arabanın sahibinin abi nasıl güzel mi, golf yaneee demesi bende bambaşka düşüncelere neden oldu..

vasat motor, vasat vites (dsg süper mükemmel falan olabilir ama o motorda alabildiğine vasat olmuş) vasat iç mekan kalitesi, yetersiz konfor.. gösterge dışında hiç bir şeyi beğenmedim... 2004 golf kullandım yine aynı gün, dizeldi o, yine dsg şanzıman.. onun motoru ve vitesi çok daha güzel bir his sağlıyordu onun dışında tasarım çok kalite hissi uyandırıyor, plastik kalitesini yine beğenmedim.

kaliteli hissettirmek dışında bir numarası yok bu araçların

Tamamiyle kayılıyorum bende arkadaşımın 2010  düz vites golfunu kullanınca aynı duyguyu hissettim direksiyon plastık vede kumanda düğmeleri yok arka koltuk dayama yerı yok sis farı yok  jantları kapak . Araçları aynı zamanlarda almıştık bızım corrolla 43.000 e geldi (aliminyum alışımlı jant,bagaj havuzu park sensörünle beraber) onlara golf  47.000 e geldi bizim corolladaki ekstraların hıcbırı yoktu sadece golfun adı var artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 27, 2011, 15:44:18 »
yorum yazan herkese çok teþekkür ederim..sanýrým skoda superb alacaðým..ortak kaný bu..biraz heybetli bir araba ama ben en az 7-8 sene bineceðim bu arabaya  o yüzden çoluk çocuk da olunca rahat rahat gezer tozarýz heralde superb ile..

Emin olun pisman olmazsiniz ;-) simdiden hayirli olsun
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 27, 2011, 15:53:27 »
evet daha yeni farkediyorum. çünkü senin kadar bu işi manyaklık derecesinde takip etmiyorum. böyle şeyleri gördükçe ve inceledikçe haberim oluyor ;) benim derdim verdiğim paranın karşılığını alabilmek. hem lastik patlasa toyotadan soğudum diye konular açıldı, onlara laf yapmayıp da bunları konuşman gereksiz.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 27, 2011, 15:55:27 »
evet daha yeni farkediyorum. çünkü senin kadar bu işi manyaklık derecesinde takip etmiyorum. böyle şeyleri gördükçe ve inceledikçe haberim oluyor ;) benim derdim verdiğim paranın karşılığını alabilmek. hem lastik patlasa toyotadan soğudum diye konular açıldı, onlara laf yapmayıp da bunları konuşman gereksiz.
jettanın ederi nedir? 55 bin lira mı ? gerçekten eder mi sence? verdiğin paranın karşılığını almış mı olacaksın?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mart 27, 2011, 15:59:38 »
corollanın ederi nedir ? 50 bin mi ? o videodakiler gerçekse 50 bin corollaya vermek saçma geliyor bana. jetta da tam karşılamıyor olabilir ama corolla daha vasat kalıyor fiyatlara göre
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Mart 27, 2011, 16:18:45 »
corollanın ederi nedir ? 50 bin mi ? o videodakiler gerçekse 50 bin corollaya vermek saçma geliyor bana. jetta da tam karşılamıyor olabilir ama corolla daha vasat kalıyor fiyatlara göre
ben corolla aldım 2009 yılbaşında, sıfır km tokullar plazadan 34.500 liraya aldım anneme söylüyorum 50 bin oldu fiyatı diye, ederi o diyor.. bence kesinlikle etmez. ancak daha vasat kalan benim gözümde corolla değil vw. sadece rozete veriliyor 10-15 bin lira fazladan. komik
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Mart 27, 2011, 16:24:02 »
benim derdim burada millete sataşmak değil, yanlış anlaşılmasın. bilgilenmek için kayıt oldum bu foruma :)

hangi arabanın iyi olup olmadığını da parasını ben verirken anlarım sanırım. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 27, 2011, 16:33:00 »
      Bende de 2011 1.6 Benzinli Corolla comfort extra var 50 bini nerden çıkardınız full aksesuarları yan ve tampon koruma çıtaları, bagaj havuzu, kauçuk paspas,park sensörleri, boya ve koltuk koruma, ön kare plaka,4 kapı mavi led ışıklı kapı eşikleri,alaşım jantları dahil 39.600 tl maloldu videoda bahsi geçen şeyleri denedim hiçde öyle değil evet bagaj bağlantılarında profil kullanılmış ama videodaki gibi sallanma yok arka koltuklarda sallanmıyor Toyota Türkiye şartların da bu denli yok satılıyorsa bir iş var bu işin içinde demek ki aracım şu an 2300 km de yakıtından, performansından, konforundan çok memnunum zevkle kullanıyorum bir arkadaşında dediği gibi test yapılan yerdeki diğer araçlar aynı marka  belli ki tek taraflı bir test olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mart 27, 2011, 17:14:02 »
görünenlere göre yorum yaptım. gerçek olup olmadığına dair açıklama yapan kullanıcılar da var.

fiyata gelince de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Mart 27, 2011, 17:40:30 »
sonuç olarak ben diyorum ki skoda fiyatının karşılığını veren bir araçtır.. suberB ucuz passattır, ucuz a6dır.. güle güle kullanılasıdır.. passattan eksiği rozeti ve haklın gözündeki imajıdır o kadar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 27, 2011, 18:10:46 »
sonuç olarak ben diyorum ki skoda fiyatının karşılığını veren bir araçtır.. suberB ucuz passattır, ucuz a6dır.. güle güle kullanılasıdır.. passattan eksiği rozeti ve haklın gözündeki imajıdır o kadar..

Gelde katılma şimdi :D

Ama bir ekleme daha yapıyım benzinli skodalar fena yakıyor  ::)  1.2 fabia'ya istinaden söylüyorum, genelleme yaptım  :lol:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 27, 2011, 18:12:46 »
görünenlere göre yorum yaptım. gerçek olup olmadığına dair açıklama yapan kullanıcılar da var.

fiyata gelince de

Ben liste fiyatı değil aldığım fiyat nedir ona bakarım plazalar çok farklı indirimler yapabiliyor ben 3 plazayı birbirine kattım fiyat konusunda ve istediğim fiyatı bulunca değerlendirdim kimse liste fiyatından araç almıyor bu arada ben aldıktan sonra 3 kez zamlandı aracın fiyatı bende Civicle Corolla arasında 3 ay gidip geldim sonuçta daha önce bildiğim ve kullandığım aracı tercih ettim üçüncü kez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 28, 2011, 12:52:29 »
  Paylaşımda ana konuya sadık kalalım ve polemiklerden, inatlaşmalardan kaçınalım. Aklında konu ile ilgili soru olanalra fayda sağlayabiliyorsak doğruları yapıyoruz demektir, karşılıklı fikir kabul ettirme yarışının bir anlamı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 28, 2011, 18:06:10 »

Türkay , bende seni teknik konulara önem verir sanardım , yapmayın beyler.. Skoda FIAT ise Vw ALFAROMEOdur.. İkisi birbiriyle kıyaslanamaz , Skodaya o para verilmez beyler yapmayın lütfen.. Gördüğünüz gibi Fiat linea ile aynı seviyede kaliteye sahip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mart 28, 2011, 20:40:52 »

Bahadır abi hayırlı olsun .

Türkay , bende seni teknik konulara önem verir sanardım , yapmayın beyler.. Skoda FIAT ise Vw ALFAROMEOdur.. İkisi birbiriyle kıyaslanamaz , Skodaya o para verilmez beyler yapmayın lütfen.. Gördüğünüz gibi Fiat linea ile aynı seviyede kaliteye sahip...
Skodaya o para bence verilir vw den hiç bir eksiği yok neden aynı arabaya amblemi değişik diye fazla para verilir anlamış değilim .
Aksini söyleyenlerde gitsinler bir skodanın motor kaputunu açıp parçalar üzerindeki amblemlere baksınlar önemli olan ordaki amblemler .
Güvenlik konusundada onun bunun söylediğine bakmam euro ncap testlerini nette ararsanız bulabilirsiniz orada herşey açıkça gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 28, 2011, 21:06:02 »
erdem bey çok yanlış bir karşılaştırma..fiat ile skoda ayne kefeye konmaz bence..aralarında dağlar kadar fark var.tamam belki skoda tam anlamıyla vw değil ama yüzde 90 vw parçası kullanan bir araba nasıl fiat ile aynı araba olur anlayamadım..bence gidin bir galeriye de skodaları bir inceleyin
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 28, 2011, 21:32:37 »
Superbi inceledim ama kullanmak nasip olmadı , bu nedenle superb hakkında birşey söylemeyeceğim
ama ben passat kullandım , Yeni octavia kullandığımda passatla alakası olmadığını farkettim , herşey tasarım değil , yeni octavianın yeni corolladan farkı yok.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 28, 2011, 21:42:13 »
Superbi inceledim ama kullanmak nasip olmadı , bu nedenle superb hakkında birşey söylemeyeceğim
ama ben passat kullandım , Yeni octavia kullandığımda passatla alakası olmadığını farkettim , herşey tasarım değil , yeni octavianın yeni corolladan farkı yok.. 

İyide zaten Octavia - Jetta ve Corolla ile kıyaslanacak bir araç. Üçüde C sınıfı araç. Passat ile de SuperB kıyaslanabilir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 28, 2011, 21:52:14 »
Bahadır abi hayırlı olsun .
Skodaya o para bence verilir vw den hiç bir eksiği yok neden aynı arabaya amblemi değişik diye fazla para verilir anlamış değilim .
Aksini söyleyenlerde gitsinler bir skodanın motor kaputunu açıp parçalar üzerindeki amblemlere baksınlar önemli olan ordaki amblemler .
Güvenlik konusundada onun bunun söylediğine bakmam euro ncap testlerini nette ararsanız bulabilirsiniz orada herşey açıkça gözüküyor.

teşekkür ederim sağolasın..Allah izin verirse Temmuz gibi almış olurum superb'yi..bence de sırf vw diye bomboş arabalara o kadar para verilmez..kaldı ki skoda da aynı parçaları kullanıyor..octavia da superb de taş gibi araba
Allah herkese önce sağlık versin..