Gönderen Konu: Skoda mı vw mi ?  (Okunma sayısı 35313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda mı vw mi ?
« Yanıtla #160 : Ağustos 07, 2011, 02:32:23 »
Arkadaş nasıl gitmiyor anlamıyorum siz araba gitmiyor derken neden bahsediyosunuz 150 yi geçemiyor mu mesela ? Benim arabam 102 hp ve Lpg li olmasına ragmen çok ama çok iyi performansı var belli viteste patinaj bile çekiyor Ya bizim arabada sorun var yada diğerlerinde :D

Gitmiyor hasan arabada 2750 vites değiştiremiyorsun illa 3250 3500 civarında araba çekmiyor gitmiyor mesela gaz pedalı elektronik çok geç algılıyor pompalama gaz veremiyorsun.. Yokuş yukarı çıkarken 80le gidiyorsan gaza abansanda 60ın altına mutlaka düşüyor.. Eskişehire dönerken aynı yolda bizim arabayla denedik arkasıda tepeleme doluydu 80le başlayıp 80le bitirdi yokuşu giden motor bumudur yoksa fsimıdır hasan ? ayrıca skodada arkada halam ve annem önde babamla ben vardık baaj boştu dikkain çekerim...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ağustos 07, 2011, 02:32:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #161 : Ağustos 07, 2011, 02:39:41 »
O araba da sorun var bizde no problem :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #162 : Ağustos 07, 2011, 09:39:32 »

Neyse demicem birşey.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Ağustos 07, 2011, 14:01:21 »
Halamda 1.4 fsi fabia var 102 hplik araba gitmiyor lpgde var onda soğudum almanlardan :D Passat(şuanki kasanın bir alt kasası) ve şirokko :lol: dışında vw almam
   Halanların arabasında sorun var Ercü.Kız arkadaşımda 1.2 80 Hp'lik Fabia vardı.Araba deli gibi gidiyordu.Çok atak bir arabaydı.Ok gibi fırlıyordu :)
   Haklısın Hasan
Neyse demicem birşey.
   Arabayı kontrol ettirin ondan sonra gel bir şey de Ercü :)
Evet aynen her yaz Audi b7 kasa 1.6 motor a4 e biniyorum hemde jetta dan çok :D Hiç bir fark göremedim amblem dışında.
   Hasancım sende bir ara gözlerini ve Algı'nı kontrol ettir.Audi ve VW arasında fark göremiyorsan bir sıkıntı var demek.Audi Vw'nin prestij markalarından biridir.Audi'nin malzeme kalitesi,işçilik kalitesi tepeden tırnaga her şeyi Vw'den çok farklı ve kalitelidir.Bizdeki 2004 A4 ile 2005 Passat arasında dağlar kadar fark vardı.Audi ister istemez araca bindiğinizde bi'zenginlik hissi veriyor.Seat ve Skoda ise halk tipi yani halkın belli bir kesimine hitap eden markalardır.SüperB'in Skoda armasını söküp Vw arması taktıgınız an fiyatı örnek 60 bin seviyelerinde 80 bin civarına çıkar.Bazen bilerek isteyerek,markaya para verdiğimizi bile bile gider o malı alırız.BİM marketlerde 0,25 TL'ye satılan Özkaymak ve 0,50 TL'ye satılan Erikli su gibi.Oysa ikisininde mineral değerleri bir birine yakın içim rahatlıgıda aynı sulardır.Sonuç olarak;
- Ercü senin halanların aracında dediğin gibi bir durum söz konusuysa araçta vardır bir sorun.
- Hasan Audi ile Vw aynı kalitede değildir.Vw grup bünyesinde Audi 4'cü Vw 5'ci sıradadır....sonra diğerleri gelir

""Grup bünyesinde 10 marka barındırmaktadır : Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda ve Volkswagen Ticari,Scania ve Krone dorse.Her bir marka kendine has karaktere sahiptir ve pazarda bağımsız bir değerdir. Üretim yelpazesi düşük tüketimli küçük araçlardan lüks sınıfa kadar uzanmaktadır. Ticari araç sektöründe ise VW Grubu pickuplarla,otobüslerle ve kamyonlarla yer almaktadır""
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Ağustos 07, 2011, 16:36:26 »
   Halanların arabasında sorun var Ercü.Kız arkadaşımda 1.2 80 Hp'lik Fabia vardı.Araba deli gibi gidiyordu.Çok atak bir arabaydı.Ok gibi fırlıyordu :)   Haklısın Hasan   Arabayı kontrol ettirin ondan sonra gel bir şey de Ercü :)   Hasancım sende bir ara gözlerini ve Algı'nı kontrol ettir.Audi ve VW arasında fark göremiyorsan bir sıkıntı var demek.Audi Vw'nin prestij markalarından biridir.Audi'nin malzeme kalitesi,işçilik kalitesi tepeden tırnaga her şeyi Vw'den çok farklı ve kalitelidir.Bizdeki 2004 A4 ile 2005 Passat arasında dağlar kadar fark vardı.Audi ister istemez araca bindiğinizde bi'zenginlik hissi veriyor.Seat ve Skoda ise halk tipi yani halkın belli bir kesimine hitap eden markalardır.SüperB'in Skoda armasını söküp Vw arması taktıgınız an fiyatı örnek 60 bin seviyelerinde 80 bin civarına çıkar.Bazen bilerek isteyerek,markaya para verdiğimizi bile bile gider o malı alırız.BİM marketlerde 0,25 TL'ye satılan Özkaymak ve 0,50 TL'ye satılan Erikli su gibi.Oysa ikisininde mineral değerleri bir birine yakın içim rahatlıgıda aynı sulardır.Sonuç olarak;
- Ercü senin halanların aracında dediğin gibi bir durum söz konusuysa araçta vardır bir sorun.
- Hasan Audi ile Vw aynı kalitede değildir.Vw grup bünyesinde Audi 4'cü Vw 5'ci sıradadır....sonra diğerleri gelir

""Grup bünyesinde 10 marka barındırmaktadır : Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda ve Volkswagen Ticari,Scania ve Krone dorse.Her bir marka kendine has karaktere sahiptir ve pazarda bağımsız bir değerdir. Üretim yelpazesi düşük tüketimli küçük araçlardan lüks sınıfa kadar uzanmaktadır. Ticari araç sektöründe ise VW Grubu pickuplarla,otobüslerle ve kamyonlarla yer almaktadır""

Özcan abi kuşadasından izmire gittik öldürdü diyebilirim babamın yanında ben kasıldım.. Gitmemesini anlarımda gaz pedalı nasıl birşeydir öyle acaip bir gecikme yaşıyor basıyorsun biraz sonra kalkıyor devir debiryajla senkronize yapamıyorsun mutlaka gaz ayarı kaçıyor.. Babam sırf yakalamak amacıyla pompalama denedi onuda kabul etmiyor araba pompalıyorsun 3000de sabit kalıyor gibi birşeydi... 1 gün sonra biz aynı yollardan geçtik bastık geçtik hiç öyle sorunlar oluşmadı bagaj ağzına kadar doluydu tepeleme içeriye karıncanın girecek yeri yoktu... Valla sorun var mı bilemem ama araç SW araçtı kasa ağır geliyor gibime geldi bana ama gaz kelebeği için her zaman telli diyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Ağustos 07, 2011, 17:51:51 »
Bende yeni Passat'ları hiç beğenmiyorum.Bir önceki çok daha güzel.Mesela almanlardan İnsignia güncel Passat'a tip olarak rakip bile olamaz.Keza audi ile Wv de kıyaslamam doğrusu.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Ağustos 07, 2011, 18:14:35 »
   Ercü o arabada bir sıkıntı var o zaman.R12'de bile öyle bir problem falan yaşamadım :)
Bende yeni Passat'ları hiç beğenmiyorum.Bir önceki çok daha güzel.Mesela almanlardan İnsignia güncel Passat'a tip olarak rakip bile olamaz.Keza audi ile Wv de kıyaslamam doğrusu.
   Yani passat'ı bende beğenmiyorum.Eskisi daha kaslı,ağır ve karizma duruyordu.Kendine has bir tasarımı vardı.Yenisi bildigin standart bir sedan gibi duruyor.Şu ağırlığa şu karizmaya bakarmısınız lütfen (7-8 fotoğraf aşağı inmeniz gerekiyor)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=7508.0
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi