Gönderen Konu: Skoda mı vw mi ?  (Okunma sayısı 34902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Skoda mı vw mi ?
« Yanıtla #40 : Mart 26, 2011, 21:03:10 »
Yani benim anlamadığım , bunları yeni farketmiş gibi ''Toyotadan Soğudum'' falan denmesi.. :D
Abi toyotanın ne olduğu belli zaten , dış saçı 0,50mm kalınlığında olan , bagaj kapağında ve kaputunda dirsek kullanılmış bir araba..
Ekstradan metal aksam takılmayarak araba hafifletilmek istenmiş ve buradan düşürdükleri ağırlış kadar güvenlik aksamı kurulmuş.. Güvenlik aksamında kullanılan malzemenin direnci o kadar iyi ki çoğu zaman ön koruma demirine darbe gelip araçların airbag açmaları bile gerekmiyor.

Zaten dayanıklılığınıda EuroNcap'ta açık bir şekilde görüyoruz..

Corolla
Euro NCAP | Toyota Corolla | 2007 | Crash test

Golf (jetta ile aynı, hatta daha hafif)
Euro NCAP | VW Golf | 2004 | Crash test

:alkis: :alkis: :alkis: Açıklamak istediğimde buydu çokta videolarla beraber çokta güzel açıklamışsın :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 26, 2011, 21:03:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Mart 26, 2011, 21:44:56 »
aylardır süren araştırmaların sonucunda skoda octavia veya superb,ya da vw jetta alacağım..hepsi dizel bu arada..ancak her kafadan farklı ses çıkıyor.bazıları skoda sakın alma diyor.sizce ne yapmalıyım

bence skoda superb
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 26, 2011, 22:25:23 »
Bu arada vw skodanın kalitesini düşürecekmiş diye duydum. Sebebi de  bir rivayet volkswagenin önüne geçtiği içinmiş.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 26, 2011, 22:26:33 »
TOYOTA'DAN SOĞUDUM demem kimseyi enterese etmiyo burada. istersem o arabayı şahinle karşılaştırır, sonra da şahine daha iyi derim. bu konuya fazla şaşırmana gerek yok ;) !
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 26, 2011, 23:07:33 »
skoda sakın alma aslında alman arabası alma, kaba saba hantal pahalı arabalar
   Dert ettiğin şeye bak Kemal abi...Skoda Alman değil için rahat olsun :D :D

Bahadır bey geniş bir aile ya da uzun boylu bir aile yapınız varsa SuperB en ideal araç.Sahip olduğu iç genişlik S Class araçlardakilerle aynı seviyede.Donanıma hiç girmiyorum arabada hemen hemen herşey var.Ve SuperB D segmentinde.
   Soru eğer "Jetta'mı Octavia'mı" olsaydı cevabım tereddür etmeden Jetta olurdu.Üç araç sorulduğu için sıralamayı SuperB,Jetta ve Octavia olarak yababilirim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2011, 23:45:40 »
bencede superb :)
96 GLİ a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2011, 00:01:24 »
İç dizaynı biraz sıradan gibi geldi ama donanım ve arka koltuk mesafesi baya iyi içi geniş bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 27, 2011, 07:04:24 »
TOYOTA'DAN SOĞUDUM demem kimseyi enterese etmiyo burada. istersem o arabayı şahinle karşılaştırır, sonra da şahine daha iyi derim. bu konuya fazla şaşırmana gerek yok ;) !
Beni senin ne dediğin sallamaz zaten ben dalgama bakarım kardeş.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 27, 2011, 08:06:13 »
vw hakkında ortalama bir görüşe sahiptim, dayımın 2000 yılında 3-5 aylığına kullandığı bora yüzünden ufak bir sempatim bile vardı (dedem corolla ile sollamasa daha çok sevebilirdim :P) ancak bu yıl 1.6 102 hp golf kullandım 2011 model.. 5 dakikalık kullanımda dsg şanzımanın ne kadar geç vites değiştirdiğini, direksiyondaki plastiğin (evet deri değil) ne kadar kalitesiz olduğunu, iç mekandaki plastiğin dokunma hissinin ne kadar vasat olduğunu gördüm.. arabanın sahibinin abi nasıl güzel mi, golf yaneee demesi bende bambaşka düşüncelere neden oldu..

vasat motor, vasat vites (dsg süper mükemmel falan olabilir ama o motorda alabildiğine vasat olmuş) vasat iç mekan kalitesi, yetersiz konfor.. gösterge dışında hiç bir şeyi beğenmedim... 2004 golf kullandım yine aynı gün, dizeldi o, yine dsg şanzıman.. onun motoru ve vitesi çok daha güzel bir his sağlıyordu onun dışında tasarım çok kalite hissi uyandırıyor, plastik kalitesini yine beğenmedim.

kaliteli hissettirmek dışında bir numarası yok bu araçların
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 27, 2011, 08:21:19 »

her şey bu cümlede fazla söze gerek yok bence..
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Mart 27, 2011, 08:42:55 »
vw hakkında ortalama bir görüşe sahiptim, dayımın 2000 yılında 3-5 aylığına kullandığı bora yüzünden ufak bir sempatim bile vardı (dedem corolla ile sollamasa daha çok sevebilirdim :P) ancak bu yıl 1.6 102 hp golf kullandım 2011 model.. 5 dakikalık kullanımda dsg şanzımanın ne kadar geç vites değiştirdiğini, direksiyondaki plastiğin (evet deri değil) ne kadar kalitesiz olduğunu, iç mekandaki plastiğin dokunma hissinin ne kadar vasat olduğunu gördüm.. arabanın sahibinin abi nasıl güzel mi, golf yaneee demesi bende bambaşka düşüncelere neden oldu..

vasat motor, vasat vites (dsg süper mükemmel falan olabilir ama o motorda alabildiğine vasat olmuş) vasat iç mekan kalitesi, yetersiz konfor.. gösterge dışında hiç bir şeyi beğenmedim... 2004 golf kullandım yine aynı gün, dizeldi o, yine dsg şanzıman.. onun motoru ve vitesi çok daha güzel bir his sağlıyordu onun dışında tasarım çok kalite hissi uyandırıyor, plastik kalitesini yine beğenmedim.

Aslında lüks markalar dışında tüm markalar bu şekilde araç üretmeye başladı...Toyota bile iç-dış donanım kalitesini düşürdü...O yüzden eski araçların kalitesini şimdiki zamanda üretilen araçlarda bulamıyorum..Malzemede daha ucuza kaçılıyor artık.. 
En iyisi, 2005 model öncesi iç-dış malzeme kalitesi,2005 sonrası motor ve yürüyen aksam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 27, 2011, 09:30:47 »

En iyisi, 2005 model öncesi iç-dış malzeme kalitesi,2005 sonrası motor ve yürüyen aksam..

Buna en uygun kasa 2001 ;) Kasada dayanıklı iç mekanda dayanıklı motorda 2005teki motorla aynı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 27, 2011, 10:12:59 »
Buna en uygun kasa 2001 ;) Kasada dayanıklı iç mekanda dayanıklı motorda 2005teki motorla aynı :)
ercü üst model araca binmek varken neden 4 yaş daha büyük aracı savunursun ki bi anlamadım gitti
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 27, 2011, 10:20:45 »
ercü üst model araca binmek varken neden 4 yaş daha büyük aracı savunursun ki bi anlamadım gitti

Haaaaacıııııııı öyle demeeee :D :D

Bak Bekir bey ne demiş 2005 öncesi iç dış malzeme demiş 2005 sonrası motor demiş :D Şimdi buna uyan kriter zze112 :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 27, 2011, 10:41:20 »
Haaaaacıııııııı öyle demeeee :D :D

Bak Bekir bey ne demiş 2005 öncesi iç dış malzeme demiş 2005 sonrası motor demiş :D Şimdi buna uyan kriter zze112 :D
hhaaccıı dedim gitti bile millet üst model araba almaya çalışıyor sende zze112 diye tutturmuşsun bi :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 27, 2011, 10:46:24 »
hhaaccıı dedim gitti bile millet üst model araba almaya çalışıyor sende zze112 diye tutturmuşsun bi :D

Zze112 :asikadam:

Elden gelen şimdilik bu :D Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Mart 27, 2011, 10:50:44 »
Zze112 :asikadam:

Elden gelen şimdilik bu :D Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu :lol:

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 27, 2011, 13:56:07 »
yorum yazan herkese çok teşekkür ederim..sanırım skoda superb alacağım..ortak kanı bu..biraz heybetli bir araba ama ben en az 7-8 sene bineceğim bu arabaya  o yüzden çoluk çocuk da olunca rahat rahat gezer tozarız heralde superb ile..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 27, 2011, 14:55:11 »
Yani benim anlamadığım , bunları yeni farketmiş gibi ''Toyotadan Soğudum'' falan denmesi.. :D

hem benim söylediğimi alıntı yap, hem de ;

Beni senin ne dediğin sallamaz zaten ben dalgama bakarım kardeş.. ;)

insanın kendisiyle çelişmesi böyle birşey ;)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 27, 2011, 15:14:45 »
hem benim söylediğimi alıntı yap, hem de ;

insanın kendisiyle çelişmesi böyle birşey ;)
Voouw  :D iyiydi ama yanlış yerden yakaladın ;) yani beni senin ne dediğin harbiden ilgilendirmiyor , çünkü genel olarak konuşuyorum , bir toyota kullanıcısının bagaj kapağı dirseklerinin dandikliğini , kullanılan saçın inceliğini falan hala farketmemiş olması , ve farkedincede ''toyotadan soğudum'' demesi beni harbiden şaşırtıyor.
Neyse sabah biraz moralim bozuktuda kapat atıp çıkmışım , pişman oldum bak şindik.. :)