Gönderen Konu: Skoda mı vw mi ?  (Okunma sayısı 34895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda mı vw mi ?
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2011, 14:11:58 »
ben izlemeye başladığımda böyle düşünmüştüm. ancak vw bayisinin- çalışanlarının test etmesi gerçekleri değiştirmez. fanatiklik burada geride kalıyor benim açımdan
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 26, 2011, 14:11:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 26, 2011, 14:17:51 »
Murat Can yapma ya. Kapı filtreleri adamlar dokunmayla çekip çıkartıyor var mı böyle birşey. Koltuklar desen heryeri oynuyor koltuğun. Yok böyle birşey. Fanatiklik filan değiL bu testi en kalitesiz dediğni şahine doğana bile yapsan böyle olmaz. Sen inanmak istiyorsan inanabilirsin tabi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 26, 2011, 14:33:33 »
gerçekte koltuklar oynamıyor mu ? ya da bagaj kapağı daha sağlam mı ? ya çamurluklar ?

hepsinde hile yapmış olamazlar :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 26, 2011, 14:41:18 »
gerçekte koltuklar oynamıyor mu ? ya da bagaj kapağı daha sağlam mı ? ya çamurluklar ?

hepsinde hile yapmış olamazlar :)

Koltuklar oynamıyor, bagaj kapağını corolla kullananlar söylerler ben auris kullanıyorum. Ama ben böyle oyuncak gibi bi bagaj kapağı görmedim. Çamurluklara gelince aracın sağlamlığını ve güvenliğini aracın sacı belirlemez. Önemli olan aracın iskeletidir. Sağlam çamurluk istiyorsan Şahin, Lada, R12 lere bakabilirsin çok sağlamdır. Ama hiç kaza yaptıklarında araçların son halini gördün mü bilmiyorum.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 26, 2011, 14:49:20 »
ben izlemeye başladığımda böyle düşünmüştüm. ancak vw bayisinin- çalışanlarının test etmesi gerçekleri değiştirmez. fanatiklik burada geride kalıyor benim açımdan
fanatizmle alakası yok, ben auris kullanıyorum, aşağı yukarı aynı arabalar, fitillerin o şekilde olmasından yana hiçbir sıkıntı çekmedim şimdiye kadar, ayrıca kapıları kapatınca da gayet tok bir ses geliyor, arka koltuk çok sağlam, hb olduğu için çok fazla yatırıp kaldırıyorum, hatta yatırıp, bgaja girip uyuyorum, videodaki corollaya ne yapmışlar bilmem ama o koltukların o hale gelmesi için çoook fazla uğraşmak lazım, sac kalınlığını da kafana takma, Bumper Crash Test: 2007 Volkswagen Jetta

bu videoyu izle, bak gör kalın saç yüzünden ufacık bir çarpmada bile arka çamurluk ne hale geliyor, ne kadarlık masraf çıkıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 26, 2011, 16:33:05 »
bence hepside birbirinin aynı, aynı grubun arabaları...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 26, 2011, 17:35:47 »
Toyota'dan harbi harbi soğudum  :olu: :olu: :o

Jetta versus Corolla Chico Volkswagen
Bu mu test? Vw bayisinin yaptığı testte,tabi ki toyota iyi çıkamaz abilerim kardeşlerim yapmayın. Ayrıca araba sıfır mı,nasıl bilmiyoruz. Çok saçma bi video olmuş. Onca emeği bu şekilde kirletmek çok yanlış.

vw çok pahalı derdim ama adam iki yerini salladı, belli oldu fiyat farkı. toyota seri araba, hemen fırlıyo diyoruz da. sadece fırlamak yetmiyo. dengesiz insanlar çok var trafikte. birisi gelip sana çarpsa arabanın dış yapısı, pasif güvenlik unsurları öne çıkıyor. gerçekten soğudum :S

Murat madem öyle,herkes metalik yapsın kasayı,ufak bi temasla bile vurduğun yayı olduğu yerde mahfet. Kasasının yumuşak olmasınında bir sebebi var elbette.  Bizim elimize corolla geçti ama görmek nasip olmadı ama bence bagaj kapağının kapanıp kapanmamasının önemi yok benim için. Görüntü,konfor,güç bunlara sahip Corolla. Hee bagaja iş gelince, kapanıp kapanmaması bagaja birini oturtacağın zaman önem kazanır o yüzden boş bi test olmuş :)
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 26, 2011, 17:44:32 »
2. el passat 2.0 tdi veya 1.4 tsi alın derim. yeni kasalar felaket bence.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 26, 2011, 18:04:27 »
kesinlikle abartılmış ve taraflı bi video olduğunu düşünüyorum,
etraftaki diğer araçların hepsi Wv.
önceki aracım 98 model Polo Classic'ti kesinlikle aracımdan çok memnundum değişim zamanı geldiğinden satmalıydım,
yerine tabiki polo alacaktım,hatta arkadaşımın 2004 kırmızı polosunu alacaktım.kısmet değilmiş alamadım
hayalimde her zaman 2 marka vardı wolksvagen ve toyota hedefim belliydi ya polo olacaktı yada corolla hb.
bi corollaya bakmak için gitmiştim araç kötü durumdaydı,hiç ama hiç aklımda olmayan yarisi aldım geldim :) şimdi çok memnunum hatta herkese tavsiye ediyorum,
buraya kadarki kısımda bende ki wogsvagen sevgisimi anlattım.

şimdi ise toyota'dan çok memnunum.dediğim gibi taraflı bi video olduğunu düşünüyorum.
yarisimin kapıları süper ve gayet hoş bi şekilde hafifçe kapanıyor hatta araca binen çoğu kişiyi uyarmak durumunda kalıyorum yavaş kapatın diye,koltuklarla ilgili kısım  tamamen abartı öyle koltuk mu olur ya!!!
eğer gerçekten koltuklar öyle kartondan olsaydı kimse almazdı toyotayı.çamurluklara bi şey diyemem sac ince olabilir ama ince olması aracın güvenli olmadığı anlamına gelmez önemli olan şasedir.
bagaj kapağında hiç bi sorun yok.kapı lastiklerini  açıkçası denemedim hiç.
wogsvagen kötüdür demiyorum hatta bence hala süper yine olsa yine poloyu tercih ederim.
ama yarisimlede umduğumdan çok daha fazla mutlu ve memnunum.

bu arada cevap vermeyi unuttum,wv skodayı 93 yılında bünyesine kattı.
sonuçta jettaya bi sempatim var ama skoda superb alınmaya değer bi araç diye düşünüyorum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2011, 18:14:38 »
jetta
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 26, 2011, 18:29:23 »
Sayın Murat Can Akman'ın eklemiş oldukları videoyu izledikten sonra empirizm,realizm ve rasyonalizme önem vermemden dolayı
hiç üşenmedim aşağıya indim ve videodaki testleri yaptım.

Son tahlilde;

1.)Kapı fitilleri gerçekten de bir çekişte yuvasından ayrıldı.Sonuç:Videodaki görüntü doğru.

2.)Arka koltuğu sallayınca gerçekten de görüntülerdeki şiddette sallanma oluyor.Sonuç:Videodaki görüntü doğru.

3.)Ön çamurluk saç kalınlığı testinde ise videodaki kadar bir esneme meydana gelmedi.Sonuç:a.)Videodaki adam kadar bir şiddette kuvvet uygulamamış olabilirim. b.)Videodaki adam Corolla'ya daha şiddetli kuvvet,Jetta'ya daha az şiddette bir kuvvet uygulamış olabilir.Böyle yapmış ise tarafsız davrandığı söylenemez. c.)Benim arabanın saç kalınlığı videodaki Corolla'daki saç kalınlığından daha kalın.Ki bu mümkün olamaz.Zira zannedersem belirli bir standartta üretiliyorlardır.

Testin sonuçlarının daha sağlıklı bir zemine oturması bakımından aynı testi Jetta'ya da yapmadığım sürece müspet veya menfi bir neticeye varmam mukayese etmek açısından objektif bir tavır olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #31 : Mart 26, 2011, 18:51:26 »
Bende yarım saat önce denedim kendı tesetimin sonucunu söyleyim

Çamurluk=yanlış ne kadar uğraşsamda o arkadaş kadar bükemedim.

Cam fitili=doğru  bir kerede bende söktüm asma onlar zamanla değişmiyormu ?? toyotanın özelliğidir kendin söküp takabılırsın her parçasını basit şekilde çıkabilirsin montajını kendın yapabılırsın.

arka koltuk = tamamıyle yanlış adam elinle pelte sallar gibi sallıyor  hayatta o kadar esneme olmadı tamam az bır esneme yaptı ama kırsam koltuğu o kadar esnemiyor

bagaj kapağı =tamamıyle yanlış çok az esneme yapı var ama o kadar esnemiyor

Not 1.5 sene önce dedemin cenazesınde kafamın dalgın olması sonucu geri,geri rahmetli dedemin 2009 ford transit kamyonetine 30 km hızla carptım  hızımı alamadım yıne 20 km hızla çarptım.Bu ufak kaza sonucunda benım corollamın tamponunda gram cızık bile yokken transıtının tamponunun ortasını kırmıstım bilen bilir transıtler çok sağlam kamyonetlerdir..

Bide discoveryde 5.vites programında izlemiştim 90 model volvo s 60 ile 2007 renault moduse manken koyup çarpıştırıyorlardı sonuç volvodaki manken kemeri takılı olmasına rağmen  direksiyonun içine gömülürken modusteki mankenlere bişey olmuyordu çünkü plastık parçalar darbeyi emiyordu hayat alanı yanı araç içinde hiçbir sorun olmuyordu....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2011, 20:16:17 »
Koltuk konusunda bencede çok zor oynaması.Bagajda dikkat ettiyseniz pistonlar yok Vw de var.Piston olmassa öyle olması normal bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 26, 2011, 20:25:46 »
Yukarıdaki iletimde bahsettiğim testi amcamın Jetta'sına yaptım.Amcam gördü ''Ne yapıyon len dürzü'' diye küfretti.Ben de ayakkabılarımı bile alamadan yalınayak eve geldim.(Bahçeye terlikle çıkmıştım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 26, 2011, 20:36:47 »
bunlar çok basit testler abicim. sen de deneyebilirsin. çamurluklara bak ilk başta.
kapıların fitilleri gerçekte de böyle. bagaj kapağı desek adam haklı. bizim arabada bagaj kapağı açıkken rüzgar bile yamuk yumuk sallamaya yetiyo. arka koltuk? o da içine hiç bi koruma koyulmadan yapılmış :)

vw çok pahalı derdim ama adam iki yerini salladı, belli oldu fiyat farkı. toyota seri araba, hemen fırlıyo diyoruz da. sadece fırlamak yetmiyo. dengesiz insanlar çok var trafikte. birisi gelip sana çarpsa arabanın dış yapısı, pasif güvenlik unsurları öne çıkıyor. gerçekten soğudum :S

Kesinlikle katılıyorum ,

Kusura bakmayın ama eğer aramızda toyotanın bu eksiklerinin farkında olmayan varsa arabasına körü körüne biniyor demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 26, 2011, 20:40:42 »
Kesinlikle katılıyorum ,

Kusura bakmayın ama eğer aramızda toyotanın bu eksiklerinin farkında olmayan varsa arabasına körü körüne biniyor demektir.

Kapı fitilleri hakikaten dandik yağmur yağdığında araba yıkandığında eşikte su oluyo. bugün arabayı yıkadım yine su vardı mesela
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #36 : Mart 26, 2011, 20:47:49 »
Kesinlikle katılıyorum ,

Katılmayan yoktur zaten Erdem tüm japonların yalıtımı kötüdür kimse iddaa edemez ama bu tek taraflı reklamdaki gibide değil adamlar basbaya corollayı itin bi, tarafına sokmuş :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 26, 2011, 20:55:12 »
Katılmayan yoktur zaten Erdem tüm japonların yalıtımı kötüdür kimse iddaa edemez ama bu tek taraflı reklamdaki gibide değil adamlar basbaya corollayı itin bi, tarafına sokmuş :(

Aynen burda bi çok şey yalandır. Arka koltuğun sanki vidaları gevşetilmişte öyle sallanıyor. Bagaj kapağı bizim kasadan sonra aşırı hafifleşti beğenmiyorum o kadar o yüzden. Yalıtım hakikaten kötü bagaj kapağına ince sünger kaplamayı düşünüyorum en basitinden kapı içlerini falanda düşünüyorum tabi yapabilirsem :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 26, 2011, 20:58:57 »
Yani benim anlamadığım , bunları yeni farketmiş gibi ''Toyotadan Soğudum'' falan denmesi.. :D
Abi toyotanın ne olduğu belli zaten , dış saçı 0,50mm kalınlığında olan , bagaj kapağında ve kaputunda dirsek kullanılmış bir araba..
Ekstradan metal aksam takılmayarak araba hafifletilmek istenmiş ve buradan düşürdükleri ağırlış kadar güvenlik aksamı kurulmuş.. Güvenlik aksamında kullanılan malzemenin direnci o kadar iyi ki çoğu zaman ön koruma demirine darbe gelip araçların airbag açmaları bile gerekmiyor.

Zaten dayanıklılığınıda EuroNcap'ta açık bir şekilde görüyoruz..

Corolla
Euro NCAP | Toyota Corolla | 2007 | Crash test

Golf (jetta ile aynı, hatta daha hafif)
Euro NCAP | VW Golf | 2004 | Crash test

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 26, 2011, 21:01:28 »
ama bu tek taraflı reklamdaki gibide değil adamlar basbaya corollayı itin bi, tarafına sokmuş :(

Aynen öyle. Toyota kendini ispatlamış bi marka aslında.Ama bazı şeyleri gözden geçirse fena olmaz.