Gönderen Konu: Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?  (Okunma sayısı 35845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?
« Yanıtla #60 : Mart 24, 2011, 12:48:07 »
bana neden gıcık oldun ki? tahmin edeyim Honda sevdiğim için  :D :D :D :D
Bilmem :D  aslında gıcık olmada demeyelimde , o honda mesajlarında olduğu gibi bir çok yerde mesajların gözüme takılıyordu yani :D Yoksa aslında bende toyotacı olduğum kadar hondacıyım.

Ve bugün farkettim ki bazı yerlerde sana gereksiz yere muhalefet olmuşum  :D

Bu arada bende meslek lisesi MuhasebeFinansman(BilgisayarlıMuhasebe) mezunuyum :) Aileme inat ettim 2 yıllığa gitmedim , şimdi onun bedelini ödüyorum işte :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 24, 2011, 12:48:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 24, 2011, 12:49:29 »
Erdem ziraat oku derim hatta ufkunu daralt gel benım gibi 2 yıllık organık tarım oku sakın deme şimdi türkiyede tarım falan bitti alakası yok ayda 10.000 tl kazanamasanda  her yaz 50-60.000 tl garantı para kazanırsın tabii sermayen varsa oda 200.000 tl gibi rakam ama ziraat teknikeri yada ormancı olabilirsin ormancı diyip küçümseme devlet kapısı, 2.500 tl maaş,Yaptığın iş hiçbirşey ;)
İyiymiş valla , Devlet okulundaki öğretmenine vermiyor 2.500lirayı... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 24, 2011, 12:56:32 »
erdem arkadaş aynı düşünceler benim de kafamda var ne yapsam da millet nasıl yapıyorsa bende niye bir 320, 520  ye binmiyeyim diye düşünüyorum , belli bir saati olan en azından 10000 gibi değilde 4-5 kadarda yeterli olur bana :) :) ben mühendislik düşünüyorum ama sana noterlerin dediğin parayı kazanabileceğini ifade etmek isterim çok ayrıntılı bilmesem de...  bende sevdiğim değilde hoşlanabileceğim ve iyi para kazanabileceğim bir meslek arıyorum.. İnşallah buluruz..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 24, 2011, 12:58:26 »
Bilmem :D  aslında gıcık olmada demeyelimde , o honda mesajlarında olduğu gibi bir çok yerde mesajların gözüme takılıyordu yani :D Yoksa aslında bende toyotacı olduğum kadar hondacıyım.

Ve bugün farkettim ki bazı yerlerde sana gereksiz yere muhalefet olmuşum  :D

Bu arada bende meslek lisesi MuhasebeFinansman(BilgisayarlıMuhasebe) mezunuyum :) Aileme inat ettim 2 yıllığa gitmedim , şimdi onun bedelini ödüyorum işte :)

işte geleceğin muhasebecisi :D paran varsa pilotluk sertifikası al derim
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Mart 24, 2011, 12:59:13 »
erdem y.m.m. olabilirsin
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 24, 2011, 13:11:51 »
bende sevdiğim değilde hoşlanabileceğim ve iyi para kazanabileceğim bir meslek arıyorum.. İnşallah buluruz..
Bu Cümlene Aynen katılıyorum ,
Buluruz inşallah :)

erdem y.m.m. olabilirsin
Oda aklımın bir köşesinde var aslında , Yav mücadele edersen birşeylere kavuşabiliyorsun ama işte , ben daha mücadele etmeden kavuşacağım şeyi sorgulamaya başladım. :D
Şaka bi yana , işin doğrusu şu ki , benim bu dönemdeki düşüncem (paradan önce) ODTÜye girip kendimi geliştirmek... Gerçekten aslında evlenene kadar aç bile yaşarım , şu anda para pul umrumda bile değil , Kendi hayat lüksüm Azıcık umrumdaysa ne oliyim.. Ama bu devirde ve bu ülkede Evlenip bir yuva kurmak korkutuyor gözümü.. (Gayet ciddiyim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mart 24, 2011, 14:17:17 »
Şaka bi yana , işin doğrusu şu ki , benim bu dönemdeki düşüncem (paradan önce) ODTÜye girip kendimi geliştirmek... Gerçekten aslında evlenene kadar aç bile yaşarım , şu anda para pul umrumda bile değil , Kendi hayat lüksüm Azıcık umrumdaysa ne oliyim.. Ama bu devirde ve bu ülkede Evlenip bir yuva kurmak korkutuyor gözümü.. (Gayet ciddiyim)

erdem bence tam olarka yolunu çizmeye başladıktan sonra düşün evliliği
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 24, 2011, 14:53:58 »
...
Oda aklımın bir köşesinde var aslında , Yav mücadele edersen birşeylere kavuşabiliyorsun ama işte , ben daha mücadele etmeden kavuşacağım şeyi sorgulamaya başladım. :D
...

Erdem, ben olaya söyle bakiyorum. Üniversite veya egitim denen nane aslinda bir cesit sigortadan baska bir sey degil. Bir üniversite diplomasina sahip olarak bir cesit etiket aliyorsun ve bu etiket senin daha kolay is bulmani sagliyor. Ama üniversite de bir sürü adamin gittigi sosyal bir kurum. Cok para kazanan adamlara genelde baktiginda, sans faktörünün disinda etraflarindan bir farkliliklari oldugunu görüyorsun. Ya cok zeki, ya cok caliskan, ya cok gaddar, ya farkli bir ahlak anlayisi olan insanlar. Sirf üniversiteye giderek süper para kazanacagim diye birsey olmasi mümkün degil. Üniversitenin üstüne kendini gelistirmen ve firsatlari iyi degerlendirmen gerekiyor.

Sonucta üniversite de sana düsünmeyi, düsünceyi yapilandirmayi, calisma disiplinini vs kazandiran bir kurum; daha fazla birsey degil.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 24, 2011, 15:13:00 »
Aynen benimde bu konular kafamı çok kurcalıyordu.Konu iyi olmuş.Bende Üniversite sınavına bu sene gireceğim.Endüstri meslek lisesi elektrik elektronik bölümündeyim.Kazanamassam ne yapıcağımı bilmiyorum.2 yıllık okumaktansa çalışıp tekrar denerim diyorum.2 yıllık okumak bilgi kaybı gibi geliyor bana körelirim gibi geliyor.Fakat herhangi bi fabrikaya başvurursan işçi olarak tabi artısı olur.Astsubaylık sınavlarınada başvurcam.Elektrikten çok bilişim sektörü veya endüstriyel tasarım istiyorum.Daha çok ilgimi çekiyor.Para kazanma açısından düşündüğümde  elinde sermaye varsa mütahitlik,galericilik,araba alım satımı,emlakçılık,rent a car gibi işler iyi olur gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #69 : Mart 24, 2011, 15:21:28 »
işte geleceğin muhasebecisi :D paran varsa pilotluk sertifikası al derim

Sefa onu ben cok düşünmüştüm dayım'da pilot olduğundan ne kadar iyi kazandıklarını çok iyi biliyorum ;) ama kurs ücreti baya pahalı bundan 3 sene önce 55.000 tl idi babam gözünü karartıp göndericekti ama olmadı işte :( çeşke zamanında gitseymişim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 24, 2011, 15:25:11 »
Sefa onu ben cok düşünmüştüm dayım'da pilot olduğundan ne kadar iyi kazandıklarını çok iyi biliyorum ;) ama kurs ücreti baya pahalı bundan 3 sene önce 55.000 tl idi babam gözünü karartıp göndericekti ama olmadı işte :( çeşke zamanında gitseymişim

peki ne gerekiyor pilot olmak için şartlarını biliyomusunuz? Sadece eğitim almak yeterlimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Mart 24, 2011, 15:32:32 »
peki ne gerekiyor pilot olmak için şartlarını biliyomusunuz? Sadece eğitim almak yeterlimi

Lise mezunu olmak gerekiyor kursa girebilmek için tek şartı buydu yanlış hatırlamıyorsam bide 20.000 tl peşinat alıyorlardı 4 hafta  istanbulda ders şeklinde kurs 4 haftada ankarada simülatör'de ders veriyorlardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 24, 2011, 16:18:36 »
Arkadaşlar tabiki para önemli ama ne iş yapacaksanız yapın sevdiğiniz işi yapın. Sonuçta bütün  bir ömrünüz boyunca o işi yapacaksınız. Bende pilot olmayı çok istedim ama imkan meselesi birazda. Ben lise zamanında bilgisayara merak sardım, ticaret lisesine gidiyordum. O zamanlar meslek lisesinde 4 yıllık kazanmak hayal gibi birşeydi. Muhasebedende nefret ediyordum. Yinede 2 yıllık işletme okudum. Sonra aöf den onu 4 yıllığa tamamladım. Bilgisayar kurslarına gittim. Şimdi bir bankanın bilgi işlemindeyim. Sevdiğim işi yapıyorum, bir gün bile işe gelirken bugünde bu iş yapılır mı demedim. İnşallah allah sizede sevdiğiniz işi bol kazançla yapmayı nasip eder :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #73 : Mart 24, 2011, 16:39:37 »
bende meslek lisesi mezunuyum (bilgisayar programcılığı bölümü) ama hiç bu bölümü okumak istemedim bizim zamanımızda lgs vardı puanım çok iyi geldi diye aılem zorla gönderdi neyse mezun oldum yüksekokula geçiş yaptım artık okul iyice daraltmaya başladı benı resmen istemıyordum zaten bölümün geleceği yoktu  en fazla bilgisayar öğretmeni olurdum sözleşmeli öğretmen 700 tl maaşa talim bunu istemedım 2. sene 2. dönem bıraktım neyse ailem çok işe sokmaya çalıştı beni işi öğreneyim diye balık çiftliğinde bile çalıştım olmıcak baktım askerlık çoktan gelip çattı erteletemicemde dedim bari 2 senelık bı okul okuyım kayıdımı falan dondurum 3-4 sene daha ertelerim askerliği.Neyse organık tarımcılığı kazandım şuan bölümümü öyle cok sevıyorumki anlatamam elinizle diktiğiniz ugraştığınız bır bitkini büyümesi çok güzel bişey üstelik herşeyin organığı var çok büyük pazar ailem sağolsun ekim,dikim yapacağımız yerimizde vat 23 yasından sonra ilerde severek yapacağım mesleği buldum inşallah bundan'da vazgeçmem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 24, 2011, 16:44:58 »
En güzelini yapmışsın Taylan. Birçok kişi liseye giderken kendi istediği bölüme gidemiyor. Ailen şurada okuyacaksın diyor sende paşalar gibi gidiyorsun. İnşallah ilerde bu yaptığın meslekten bol kazançlarda elde edersin. Yiyeceklerde organik ömründe uzun olur bizim gibi rasyasyonla mücadele etmezsin :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Mart 24, 2011, 16:57:12 »
bizim okulda sosyal bölümü yoktu ailem fen yaz dedi ben gittim eşit ağırlıktan devam ettim, ezberimde hiç ama hiç iyi değildir okulu çok büyük zorluklarla sondan 3. olarak bitirdim :(
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 27, 2011, 15:54:50 »
erdem bişey daha aklıma geldi;;; 

en iyisi zengin bir kız bulup evlenmek :D :D :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 28, 2011, 00:38:38 »
İnşaat Mühendisliği - Müteahhittlik  :D  Eğer kendi işiniz olursa kazancınız yüksek olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 28, 2011, 08:17:34 »
erdem bişey daha aklıma geldi;;; 

en iyisi zengin bir kız bulup evlenmek :D :D :D
:))))))))))))))))))))))))
Yav o da zengini var zengini var... Garabet bişi olursa çekilmez:)))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 28, 2011, 09:42:11 »
:))))))))))))))))))))
Benim bölgede yok ama diğer bölgede satışçı arıyorlar. Bursa ve çevresi için, tercihen o taraflarda ikamet eden, tecrübeli vs ise Ankara ikamet olabilir. :))))

CV im fena değil ingilizcemi geliştireyim beni de alın... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."