Gönderen Konu: Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?  (Okunma sayısı 35686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye'de en çok para kazandıran meslek hangisidir?
« Yanıtla #80 : Mart 28, 2011, 09:44:25 »
CV im fena değil ingilizcemi geliştireyim beni de alın... :)
Bağğğyan dayanmaz bizim işe:))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 28, 2011, 09:44:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 28, 2011, 11:14:31 »
en çok para kazandıran meslek hangisidir bilemem ama ölmeyecek tek meslek vardır BERBERLİK..25 ene esnaflık yaptım neyin ne olduğunu iyi kötü bilrim her sektörün yok oluş sebebi var ama berberlik değişime uğrasada yok olmaz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 28, 2011, 11:43:51 »
Sefa onu ben cok düşünmüştüm dayım'da pilot olduğundan ne kadar iyi kazandıklarını çok iyi biliyorum ;) ama kurs ücreti baya pahalı bundan 3 sene önce 55.000 tl idi babam gözünü karartıp göndericekti ama olmadı işte :( çeşke zamanında gitseymişim
çeşke valla, kaçırmışsın ha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 04, 2011, 18:59:29 »
çevren ve arkan varsa tanıdık ettik mühim şahsiyetler vs kesinlikle avukatlığı tavsiye ederim..korkunç bir rant var çünkü..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #84 : Nisan 04, 2011, 19:19:35 »
çeşke valla, kaçırmışsın ha
Hıhı biliyorum Kemal abi o zamanlar hiç ilerde ne olucam diye düşünmüyordum.Şuanki kafam olsa hayatta ertelemezdım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 04, 2011, 20:08:43 »
Pilotluk eğitimi için çok cazip kredi olanakları var. Eğitimi alıp bir kuruş para ödemiyorsun mezun olduktan sonra, 2 seneydi yanlış hatırlamıyorsam, sonra ödemeye başlıyorsun. Tabi aldığın maaşın yanında ödedeğin kredi borcu dokunmuyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 05, 2011, 21:03:16 »
çevren ve arkan varsa tanıdık ettik mühim şahsiyetler vs kesinlikle avukatlığı tavsiye ederim..korkunç bir rant var çünkü..
dün hukuğa giriş sınavına girdim, vize için içindekiler kısmında 3 sayfa yer kaplayan bir kısımdan çalıştım sınava.. hoca da vedat ahsen coşar, barolar birliği başkanı.. hukuk okunacak bölüm değil valla, deli olmak lazım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Nisan 05, 2011, 21:39:18 »
Bu yaz hastanelere 50 bin üstünde ödedik, en son olarakta avukata 25 bin verdik tek seferde ve devam ediyoruz. Size hangi meslekler olduğunu söylememe gerek yoktur umarım.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #88 : Nisan 05, 2011, 21:47:30 »
bugün bir seminer aldım en iyi mesleklerle ilgili.. bilge adam veriyordu semineri, yatarak çok para kazanma üzerine saçma bir seminerdi. bir çok blog yazarı maaşlı bir şekilde çalışıyormuş.. mesela bir tane 22 yaşında bir kız lüks yatak deneyerek yatak başına 1500$ maaş alıyormuş. tek yaptığı yatmak ve sabah bloguna yazmak görüşlerini. şaka gibi.. şarap tadan tipler de bunlardan üstelik dünyada çok az var şarap tadan elemanlardan..

adamların ciddi anlamda güzel meslek dedikleri meslek yazılımcılıktı, e kurs verdikleri kısıma böyle demeleri normal, ancak çok da haklılar. evde çalışarak bile para kazanılabilir özellikle de web tasarımcısı olarak. yeni yasayla her şirketin bir web sitesi olmak zorunda, dehşey bir eleman gereksinimi var. aklıma bununla ilgili bir şirket kurup deli gibi reklamını yapmak bile geldi. düşünsenize mevcut bütün şirketler, limited olsun anonim olsun web sitesi açacak, bunun hostingi, domani, tasarımı edisi büdüsü.. güzel alan..

bir de çok doğru bir şey söylediler, reklam sektörü.. kriz ortamında bile para kazandıran bir sektör. çünkü meslek dünyanın en iyisi olsun o olsun bu olsun, reklama ihtiyacı var. reklam olmadan o meslek para etmiyor.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Nisan 05, 2011, 22:36:00 »
bugün bir seminer aldım en iyi mesleklerle ilgili.. bilge adam veriyordu semineri, yatarak çok para kazanma üzerine saçma bir seminerdi. bir çok blog yazarı maaşlı bir şekilde çalışıyormuş.. mesela bir tane 22 yaşında bir kız lüks yatak deneyerek yatak başına 1500$ maaş alıyormuş. tek yaptığı yatmak ve sabah bloguna yazmak görüşlerini. şaka gibi.. şarap tadan tipler de bunlardan üstelik dünyada çok az var şarap tadan elemanlardan..

adamların ciddi anlamda güzel meslek dedikleri meslek yazılımcılıktı, e kurs verdikleri kısıma böyle demeleri normal, ancak çok da haklılar. evde çalışarak bile para kazanılabilir özellikle de web tasarımcısı olarak. yeni yasayla her şirketin bir web sitesi olmak zorunda, dehşey bir eleman gereksinimi var. aklıma bununla ilgili bir şirket kurup deli gibi reklamını yapmak bile geldi. düşünsenize mevcut bütün şirketler, limited olsun anonim olsun web sitesi açacak, bunun hostingi, domani, tasarımı edisi büdüsü.. güzel alan..

bir de çok doğru bir şey söylediler, reklam sektörü.. kriz ortamında bile para kazandıran bir sektör. çünkü meslek dünyanın en iyisi olsun o olsun bu olsun, reklama ihtiyacı var. reklam olmadan o meslek para etmiyor.

Türkay bu tarz seminerler insanın ufkunu genişletiyor. Herşeyi çok güzeL anlatırlar, şunları öğrenirseniz şu kadar para kazanabilirsiniz, falanca bir şirkette işe girebilirsiniz, evinizde dahi çok büyük paralar kazanabilirsiniz vs vs. Bende Bilge Adama gitmiştim zamanında. Kurs işine yaradı mı dersen çok fazla bir etkisini göremedim. Microsofttan sertifikalar aldım. MCSE+S oldum :) Ama aldığım sertifikalar işe girerken cidden işimi gördü. Kağıt üzerinde sertifikalarım var işte. O sertifikalarıda zaten kursa gitmeden internette dolaşan soruları ezberleyerek girip alabiliyorsun. Şuanda çalıştığın yerde o sertifikalarla ilgili bir iş yapıyormusun dersen; alakası bile yok :) Ben sistem ve ağ uzmanlığı kursuna gitmiştim bize bir hoca geliyordu, çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Eğer ki bu tarzkurslara gidilecekse internetten iyice araştırılıp çok sağlam ders veren hocaların dersine girmek lazım. Birde bu işe merakın olması gerekiyor, dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil, heleki yazılım. Ben çok öğrenmek istedim ama sayısal zeka lazım ona o da bende yoktu :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Nisan 05, 2011, 22:58:47 »
ben yeni uyandım valla. beraber yanyana ders aldığımız gülüp eğlendiğimiz arkadaşımızdan bir farkımız yoksa mezun olunca, kim niye seçsin bizi..uyandım ve kolları sıvadım, yıl boyu sürekli seminerlere katıldım. fazlasıyla da insanı geliştiren şeyler. sertifika olmasa bile kişisel bir bilinç oluşturuyor, nasıl davranmam gerektiğini bile gözden geçirmeme neden oldu seminerler.hali hazırda girdiklerim;

pazarlama ve marka yönetimi   -  sabancı üniversitesi 2011 
aranılan yetenekler sende var mı?   -  vedat erol / bilkent üniversitesi 2011 
her şey üzerine hiç bir şey   -  ali özgentürk / bilkent üniversitesi 2011 
sadece siz değil imajınız da çalışsın   -  suna kabadayı / bilkent üniversitesi 2011 
CV hazırlama ve internette iş arama   -  okan tütüncü / bilkent üniversitesi 2011 
gelişen spor endüstrisinde uluslararası proje yönetimi   -  ali özsoy / bilkent üniversitesi 2011 
toprak dede anlatıyor   -  hayrettin karaca / bilkent üniversitesi 2011 
türkçenin doğru kullanımı  -   erendiz atasü / bilkent üniversitesi 2011 
multi tasking bilgisayar olur da insan olmaz mı?   -  attila özdemiroğlu / bilkent üniversitesi 2011 
yaşamda kalite   -  mehmet auf / bilkent üniversitesi 2011 
ilişki yönetimi   -  merih tangün / bilkent üniversitesi 2011 
mülakat teknikleri   -  başar baypınar / bilkent üniversitesi 2011 
güven geliştirmek   -  müge cantekin / bilkent üniversitesi 2011 
ejderhanı nasıl eğitirsin?   -  ahmet şerif izgören / bilkent üniversitesi 2011 
bireysel tatmine giden yol   -  serdar lale / bilkent üniversitesi 2011 
girişimcilik   -  örsan örge / bilkent üniversitesi 2011 
yaratıcılık   -  aytül özkan / bilkent üniversitesi 2011 
dikkat vücudunuz konuşuyor   -  bülent yerlikaya / bilkent üniversitesi 2011
lojistik  -  bilkent üniversitesi 2011
dünyanın en iyi meslekleri - bilge adam /hacettepe üniversitesi 2011

hiç bir işime yaramasalar bile hiç yoksa bile cv hazırladığımda dopdolu bir cv olmuş oluyor elimde. yarın da photoshop eğitimine gidiyorum bilge adamın. bir de devam etmekte olduğum fotoğrafçılık, fotoshop, kendi işini kurma rehberi diye 3 kurs var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Nisan 05, 2011, 23:03:54 »
ben yeni uyandım valla. beraber yanyana ders aldığımız gülüp eğlendiğimiz arkadaşımızdan bir farkımız yoksa mezun olunca, kim niye seçsin bizi..uyandım ve kolları sıvadım, yıl boyu sürekli seminerlere katıldım. fazlasıyla da insanı geliştiren şeyler. sertifika olmasa bile kişisel bir bilinç oluşturuyor, nasıl davranmam gerektiğini bile gözden geçirmeme neden oldu seminerler.hali hazırda girdiklerim;

pazarlama ve marka yönetimi   -  sabancı üniversitesi 2011 
aranılan yetenekler sende var mı?   -  vedat erol / bilkent üniversitesi 2011 
her şey üzerine hiç bir şey   -  ali özgentürk / bilkent üniversitesi 2011 
sadece siz değil imajınız da çalışsın   -  suna kabadayı / bilkent üniversitesi 2011 
CV hazırlama ve internette iş arama   -  okan tütüncü / bilkent üniversitesi 2011 
gelişen spor endüstrisinde uluslararası proje yönetimi   -  ali özsoy / bilkent üniversitesi 2011 
toprak dede anlatıyor   -  hayrettin karaca / bilkent üniversitesi 2011 
türkçenin doğru kullanımı  -   erendiz atasü / bilkent üniversitesi 2011 
multi tasking bilgisayar olur da insan olmaz mı?   -  attila özdemiroğlu / bilkent üniversitesi 2011 
yaşamda kalite   -  mehmet auf / bilkent üniversitesi 2011 
ilişki yönetimi   -  merih tangün / bilkent üniversitesi 2011 
mülakat teknikleri   -  başar baypınar / bilkent üniversitesi 2011 
güven geliştirmek   -  müge cantekin / bilkent üniversitesi 2011 
ejderhanı nasıl eğitirsin?   -  ahmet şerif izgören / bilkent üniversitesi 2011 
bireysel tatmine giden yol   -  serdar lale / bilkent üniversitesi 2011 
girişimcilik   -  örsan örge / bilkent üniversitesi 2011 
yaratıcılık   -  aytül özkan / bilkent üniversitesi 2011 
dikkat vücudunuz konuşuyor   -  bülent yerlikaya / bilkent üniversitesi 2011
lojistik  -  bilkent üniversitesi 2011
dünyanın en iyi meslekleri - bilge adam /hacettepe üniversitesi 2011

hiç bir işime yaramasalar bile hiç yoksa bile cv hazırladığımda dopdolu bir cv olmuş oluyor elimde. yarın da photoshop eğitimine gidiyorum bilge adamın. bir de devam etmekte olduğum fotoğrafçılık, fotoshop, kendi işini kurma rehberi diye 3 kurs var.

Sen aç kalmassın türkay :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Nisan 05, 2011, 23:09:27 »
En sağlam para pilotlukta özellikle askeri havacı olduktan sonra işiniz kolay ;) Asteğmen olarak çıktığınızda direk 1500 2000tl alıyorlar hastahaneden yararlanma ordu evleri askeri üslerde olan piknikler vs herşey çok sağlam. Ki askeri pilotluktan emekli olduğunuzda sivil pilotlar kapış kapış alıyor sizi 5000-6000 liralık maaş ile hemde arada çift maaş alıyorlar vs :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Nisan 05, 2011, 23:11:05 »
Sen aç kalmassın türkay :D
hayır işin kötüsü böyle seminerlere katıldıkça daha gelecek kaygısı oluşmaya başladı daha çok şey yapmak istiyorum.. asıl isteğim ailemin bana sağladığı hayat standartlarının altına düşmeme isteği. yoksa aç kalmama işi kolay, yapacak o kadar fazla iş var ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #94 : Nisan 05, 2011, 23:30:45 »
İnşaat işinde çok para var...
Şahsen futbolculara ,dizilerde oynayanlara milyarların verilmesi hoşuma gitmiyor..
Amaaan...Ölmeyecek miyiz ?
Ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsak o kadar iyidir..
Allah sağlık versin!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Nisan 05, 2011, 23:34:17 »
İşin şakası o tabi ama piyasa maalesef çok kötü. Geçenlerde bi iş ilanı gördüm internette, adam eleman arıyormuş şirketine. Asp.net bilecek photoshop bilecek, ETA muhasebe programı bilecek falan bilecek filan bilecek. Mail attım bunlara siz insan mı arıyorsunuz robot mu diye. Bana cevap aynen şu beyefendi bizim şuanda bu durumda olan 3 tane elemanımız var. Siz demekki işten anlamıyorsunuz ki bize böyle bir mail atıyorsunuz :) Gülermisin ağlarmısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 05, 2011, 23:44:45 »
En sağlam para pilotlukta özellikle askeri havacı olduktan sonra işiniz kolay ;) Asteğmen olarak çıktığınızda direk 1500 2000tl alıyorlar hastahaneden yararlanma ordu evleri askeri üslerde olan piknikler vs herşey çok sağlam. Ki askeri pilotluktan emekli olduğunuzda sivil pilotlar kapış kapış alıyor sizi 5000-6000 liralık maaş ile hemde arada çift maaş alıyorlar vs :)

Ercüment o dediğin hava harp okulu, bitirince subay(teğmen) çıkıyorsun. O dediğin okulları kazanmak, bitirmek, o disipline dayanmak kolay iş değil. Ayrıca her bitiren pilotta olamıyor maalesef. Ama istifa edince dediğinden çok daha fazla paralar kazanıyorlar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 05, 2011, 23:53:11 »
Ayda 10.000TL mi :) 45 dadikalık çalışması için 16.400TL kazanan adam biliyorum ve tahmin ettiğiniz gibi birşey değil, sadece seslendirme yapıyor. aman aman bir üni. bitirilmesine gerek yok sadece diksiyon dersleri ve sesini inanılmaz derecede iyi kullanabilme. Varsa ben yaparım diyen durmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Nisan 06, 2011, 14:31:08 »
Ercüment o dediğin hava harp okulu, bitirince subay(teğmen) çıkıyorsun. O dediğin okulları kazanmak, bitirmek, o disipline dayanmak kolay iş değil. Ayrıca her bitiren pilotta olamıyor maalesef. Ama istifa edince dediğinden çok daha fazla paralar kazanıyorlar.

Biliyorum Sinan abicim hani ben ayrıntılara girmedim. Evet pilot olmak gerçekten çok zor pisikotestler vırtlar zırtlar uzun iş ben askeri liseyi 1 puanla kaçırdım karacılığı :) 60 almak gerkiyordu ben 59.300 küsür almıştım çok bozulmuştum fenaydı yani :)

Ya pilot olamasanızda askeriyenin imkanları gerçekten çok sağlam babamdan biliyorum ama hala bir askeri kartım yok çıkarttırmadı babam :D

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #99 : Nisan 06, 2011, 15:15:59 »
Biliyorum Sinan abicim hani ben ayrıntılara girmedim. Evet pilot olmak gerçekten çok zor pisikotestler vırtlar zırtlar uzun iş ben askeri liseyi 1 puanla kaçırdım karacılığı :) 60 almak gerkiyordu ben 59.300 küsür almıştım çok bozulmuştum fenaydı yani :)

Ya pilot olamasanızda askeriyenin imkanları gerçekten çok sağlam babamdan biliyorum ama hala bir askeri kartım yok çıkarttırmadı babam :D

çıkarttırrr :D kesinlikle abartı nimet yani askeriye. benim babamın babası askerdi, onun sayesinde bolca faydalandım nimetlerinden. ben de havacı olmak istemiştim, 3 puanla kaçmıştı hava, 64 almıştım, deniz ve kara tutuyordu. babam çok ısrar etmişti karaya gitmem için, maltepe askeri lisesi bizim evden 150mt (bizim kapının önünde 150 mt levha var :D ) istemedim kara.. hep pilot olmak istiyordum, deniz hiç düşünmemiştim salak gibi. denize gidebilirdim, çok da güzel olurdu.. sonuçta yalan oldu..karacıları sevmiyordum, maltepede yüzüyordum, herkes karacı tabi, sert davranıyorlardı falan karaya antipatim vardı :D