Yav o da pek çekilir dert değil. Yani insanın yapısına bağlı. Arkadaşlarım var, başlangıç olarak 3000 USD gibi paralarla gidiyor yardımcı kaptanlar ama ipsiz sapsız adam olmak lazım o iş için. 7-8 ay çıkıp gelmiyorlar....Kolay değil. Ben şahsen 1 hafta gidince sevdiklerimi özlüyorum...
haklısın,
ama süvari ya da baş müdendis olduğunda ayrı kalma süren 3-4 aylık periyotlara düşüyor.
ama yinede uzun tabiki
Gel biz senle bar-restaurant acalim.

. Gida sektoru insanlik varoldugu surece bitmez ki gunumuzde 1 liraya doner ekmek yiyen de var 75 liraya izgara et de...
İngilizce farz zaten
Peki ya ispanyolca? Sizce Fantezimi , yoksa ilerisi için bana yararmı?
(Sorularım gereksiz gelebilir ama önümüzdeki yıllarda yapacaklarım hakkında kafamda bişeylerin oturmasını sağlıyor)
dünyada en çok konuşulan dillerden....
izmir çamlaraltı koleji 3. dil olarak veriyor...
ben ingilizcem vasat olduğundan çok çekiyorum
Söylediğin miktarı kazandıran mesleklerden birisi otelcilik. 30 yaşından sonra birşeylerin müdürü olduğunda sana verdikleri imkanlar artı maaş o değeri bulur. Ama söylediğin parayı net olarak 40tan sonra kazanırsın babacan.
Dil öğrenilir. İngilizceden en yüksek 3 alırdım okulda. Şimdi en dandik seviyesi orta-iyi olan 4 dil biliyorum. Bunları konuşup yazabiliyorum. Sanat okuyorum. Ticaretle ilgileniyorum. 30uma kadar da zengin olmayı beklemiyorum. )))
Bir şeyi unutmuşum. Mesai saatin 8 saat olsa da, 4-5 saat bile olsa. Telefonlar hiç susmuyor. Görüyorum çevremdeki adamlardan yada yakınlardan, insanlar biraz dinlenmek için telefonunu kapatıyor.
uygun yerde boş arsa bul, otoparkçılık yap. veya otogar tuvaletini kirala.
erdem çok para kazanmak mı istiyorsun?
Aylık geliri fazla olan düzgün bir iş???
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Geldiğimde bakarız isteklerime:))))))))))))))))))))))))))
istanbul şubeniz ile önceden yanyana çalışıyormuşuz... aynı zamanda sizde bizim gibi GE distiribitörüsünüz...
cari olarak çalışmış olabilirmiyiz bilmiyorum ama korat kılıç referanslı cari kartınız var...
istanbul şubeniz ile önceden yanyana çalışıyormuşuz... aynı zamanda sizde bizim gibi GE distiribitörüsünüz...
cari olarak çalışmış olabilirmiyiz bilmiyorum ama korat kılıç referanslı cari kartınız var...
Anammm Korat ayrıldı çok oldu, bizim teknik servisteydi, deli gibi bişeydir o:))))))))))))))
Bu kadar parayi veren sirket onu kat ve kat geri alir. Özel yasamin cok olmaz vs vs.
Türkiye'de ense yaparak bu kadar para kazanabilecegin 2 meslek var:
- Belediye baskanligi
- Milletvekilligi
Muhasebeciliği tavsiye eder misin Sefa abisi
Muhasebeciliği tavsiye eder misin Sefa abisi 
masa başında oturmayı seviyorsan yap ama ben hiç sevmiyorum

banane başkasının parasının hesabı diyorum bazen

muhasebecilik yapma bence
Erdem ziraat oku derim hatta ufkunu daralt gel benım gibi 2 yıllık organık tarım oku sakın deme şimdi türkiyede tarım falan bitti alakası yok ayda 10.000 tl kazanamasanda her yaz 50-60.000 tl garantı para kazanırsın tabii sermayen varsa oda 200.000 tl gibi rakam ama ziraat teknikeri yada ormancı olabilirsin ormancı diyip küçümseme devlet kapısı, 2.500 tl maaş,Yaptığın iş hiçbirşey