0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o dediğin parayı kazanabileceğin bi meslek var ama söylemeye dilim varmıyor
Selamlar ağabeylerim ve ablalarım,Bu yılda üniversiteye girmeme kararı almışken, Hayatımın dönüm noktasında olduğum bu dönemde size şu soruyu sormak istiyorum;Günlük mesayisi 8 saatin üstüne çıkmayıp , ayda 10.000liranın üzerinde para kazandıran meslekler hangileridir?Tıp Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler kesinlikle istemiyorum. Ülkemde kalıp, ileride aileme vakit ayırabileceğim bir meslek istiyorum.Biliyorum ki böyle bir konuda ''sevdiğin işi yap'' gibi tavsiyeler olacaktır. Bu konuda duygusal değil , daha realist tavsiyeler bekliyorum sizlerden.
hem sekiz saat hem tıp fakültesi:)o parayı hocalar zor alıyor 6+4 yıl okuyup.. en az 4-5 senede tecrübelendikten sonra 16 yıllık hekimim elime maaş 1850 geçiyor çocuk yardımıyla max 2000 döner alabiliyorum hastane ortalamasından aldığımdan ve 6 yıldır en fazla 30 gün izin kullandım çünkü kesiyorlar paranı...10000tl şu an için arpalık bi kitte ceo olmazsan yada dünyanın en eski mesleğini yapmazsan türkiye şartlarında zor
Yav benden önce yazmışsın:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Abi o mesleğinde artık o kadar rahat kazanabileceğin sanmıyorum
eEe? Ne okuyum yani ben şimdi?Düşündüğüm yerlerin bana vaat ettiği iş imkanlarının , Son beş yıllık Enflasyona orantılı maaşlarını hesapladığımda 8.000tl civarında bir değer elde ettimde... Şimdi baktım 3.500liradan fazla kazanamıyosun tabi , kafam karıştı...
gerçekçi olacaksak o parayı kazanman için ticaretle uğraşman lazım.. hayatını, zamanını, sağlığını, cebindeki paranı, her şeyini risk edip ticaret yapman lazım.. e ona da üniversite gerekmiyor.. bugün bilmemne holdingin izmir bölge müdürü 5-6 bin lira para alıyor pirimler hariç... 10 bin nakit getirip 8 saat mesaisi olan bir meslek türkiyede yok..üniversite konusunda umut abiye gönülden katılıyorum
erdem üniversite okuduktan sonra ayda 10bin kazanmayı mı düşünüyorsun?
Burak Yılmaz Abi; doğru söylüyorsun , sana aynen katılıyorum.. Umut abi ; Ufkumu açmama yardımcı olacak şekilde konuştun , çok çok Teşekkür ediyorum... Peki bu devirde tercih edilen adam olmak için , sizce ben kendimi hangi konuda geliştirmeliyim?
Hayır , Yalnızca elimde sermaye olmadan 10.000 liradan fazla kazanmak için kendimi nasıl geliştirebileceğim konusunda bilgi ve tecrübelerden yararlanmak istiyorum..